Találatok a következő kifejezésre: A tévém sípol, (4 db)

Miért sípol a tévém egy idő után, miután bekapcsolom?

Eleinte semmi, de percek/órák múlva azt veszem észre, h nagyon magas hangon sípol a tévé, és utána már csak arra tudok figyelni, nem az adásra...

Legjobb válasz: nincs sok hátra a tévédnek :(

nincs sok hátra a tévédnek :(
Az egyik ferritmagos tekercs rezonál benne.
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló! Mit tehetek ellene? vagy valóban ez már azt jelenti, hogy a végét járja?
nem 50hz-es véletlenül?
"Mit tehetek ellene? vagy valóban ez már azt jelenti, hogy a végét járja?" Nem azt jelenti hogy bármi baja lenne, ha van is baja, nem ettõl. Ha az elektronikához nem értesz akkor bízd szakemberre. Valamelyik mag ragasztása elengedett, mûködés közben pl. egy mûanyag vonalzóval meg lehet nyomkodni melyik az. Ilyen csak rugólemez nélkül. A rugós nem tud fellazulni. [link] [link]

Belevághatott a villám a tévémbe? Egy nagy villámlás volt, és az egész házba levágta az áramot. Visszakapcsoltuk, de a tévém csak sipol, és semmi mást nem csinál.

Ilyenkor mit kell tenni? Dobhatom ki a 3 honapos lcd tévém? Vagy erre is jo a garancia?

Legjobb válasz: Ha a villámcsapás miatt túláramot kapott, akkor a TV-t ki lehet dobni. Erre garancia nem érvényes, legfeljebb ha megfelelö háztartási biztositásod van, akkor az esetleg fizet. De a legtöbb biztositásban a természeti erök okozta kár nincs benne a biztositásban. Megoldás a következö készülék védelmében: olyan elosztót venni, ami véd a túlfeszültség ellen.

Ha a villámcsapás miatt túláramot kapott, akkor a TV-t ki lehet dobni. Erre garancia nem érvényes, legfeljebb ha megfelelö háztartási biztositásod van, akkor az esetleg fizet. De a legtöbb biztositásban a természeti erök okozta kár nincs benne a biztositásban. Megoldás a következö készülék védelmében: olyan elosztót venni, ami véd a túlfeszültség ellen.
Villámlásra nem érvényes a garancia, esetleg a lakásbiztosítás (ha van egyáltalán és ha a villámkárt is tartalmazza). Ha a 230V hálózat felõl jött a villám, akkor szervíz valószinûleg tud segíteni, ha az antenna/kábeltv felõl, akkor nagyobb lehet a gond (de nem elképzelhetetlen, hogy javítható).
Ha van biztosítás, jelezni kell a biztosító felé. Kijönnek felmérik a kárt. Nálunk is belevágott, szét is ment a tv... biztosító kijön... TV-t szervízbe be, kiéget alkatrész és számlát elkérni... biztosító fizet. Ennyi, volt nálunk. Egy pár napba tellett, és a TV-re volt egy év gari. XD
1# Túlfeszvédõ villám ellen semmit sem véd max vele együtt ég el a TV.
Elsõ: Az ipari APC túlfeszvédõn úgy áthúzott, mint a p*csa! Nálam is az akkor 2 hetes, 47 colos, 370 000 Ft-os Tv szállt el durván egy éve. Jelentettük a biztosítónak, kijöttek, megnézték a tévét. Aztán irány a szakszervíz, mi zsebbõl kifizettük volna, aztán a számla után fizet a biztosító is. Fizetett volna, ha nem ítélték volna gazdasági totálkárosnak a tévét.. LCD panel kiégve, alaplap annyi, hangszórók kidurrantak, tápcsatlakozó megolvadt. Azthittem hogy ott ájulok el, le kellett ülnöm. Aztán kölcsönkért pénzbõl vettem egy másik ugyanilyet, majd ezt számla alapján visszafizette a biztosító, én pedig visszaadtam azt a 80 000 Ft-ot a szüleimnek. Amúgy erre nincs gyártói garancia, ha van a házon biztosítás, és azon belül is viharkárra is kiterjedõ, akkor fordulj hozzájuk. Ha nincs, akkor vagy zsebbõl megcsináltatod, vagy kuka.:(

A tévém nagyon sípol, pedig most vettem, mi az ok?

Pl tesóm észre se veszi (de a szomszéd se) de nekem bántja a fülem. Nem csak az enyém hanem az emeleti tévé is sípol. Mit?l van ez?

Legjobb válasz: A TV nagyfeszültségû része ad ki ilyen hangot. Kb. 16000 Hertzen mûködik, van aki már ezt nem hallja, van aki igen. Ha ilyen hangot hallasz az a készülék hibájára utal,jaíttasd meg.

A TV nagyfeszültségû része ad ki ilyen hangot. Kb. 16000 Hertzen mûködik, van aki már ezt nem hallja, van aki igen. Ha ilyen hangot hallasz az a készülék hibájára utal, jaíttasd meg.
Lehet elég az is ha kimosod a füled :D. Egyébként én is most vettem a tv-met ami baromira fütyül, ez egy 30 éves Junoszt
Szia! Mi tavaly vettünk új tévét és akkor az is sípolt egy-két hét után megszûnik. Nálunk is csak én hallottam:-))) Valószínûleg neked is érzékenyebb a hallásod. Régebben reklámoztak egy csengõhangot, hogy csak a gyerekek hallják meg. Na én azt is hallottam pedig már nem vagyok a gyerek:-))))
Az elõzõ vagyok, azt kifelejtettem, hogy másnap visszamentünka boltba és ott is sípolt az összes új tévé:-))) Tehát nem hibás csak új:-)))
ha lcd akkor fõleg találkozhatsz ezzel a problémával. vannak lcd gyártók akiknek tipikusan sipol minden tvjük. sokszor ez a hang csak adott szögbõl hallható. van ahol megszûnik van ahol idõvel erõsödni fog. Utobbi a gyakoribb.


Mit lehet tenni, ha sípol a tévém?

nagyon magas hangon sípol, f?leg akkor hallani, ha nagyon halkan nézzük. vmikor jobban sípol, vmikor kevésbé. van vmi megoldás erre?

Legjobb válasz: A nagyfeszültségû trafó (ami 16000Hz-en mûködik) adja ki azt a hangot, valami rögzítési baja van vagy szétment a vasmag ragasztása vagy a vezetékek rögzítése. Szerelõ, trafó csere. 6000-16000Ft között (típustól függ).

A nagyfeszültségû trafó (ami 16000Hz-en mûködik) adja ki azt a hangot, valami rögzítési baja van vagy szétment a vasmag ragasztása vagy a vezetékek rögzítése. Szerelõ, trafó csere. 6000-16000Ft között (típustól függ).
Üdv! Nem biztos, hogy sorkimenõ hiba, de valami rezonancia lesz a sorvégfokban az biztos. (samsungokra fõleg jelelmzõ) Van benne több tekercs, trafó, ami okozhat ilyesmit. Nagy valószínûséggel cserélni sem kell, lehet hogy csak lakkal "összerögzíteni" a trafó tekercseit, vagy vasmagot összeragasztani. Egy szerelõ gyorsan megoldja, valószínû nemnagy költséggel.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat! majd megnézem, hogy garis -e még a tévé, ha nem akkor majd belenézek, a szerelõre sajnálom a pénzt, pláne hogy egy gagyi tévérõl van szó :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!