Találatok a következő kifejezésre: A tévé van (375 db)

Én vagyok a tévéd van mondani valód?

Legjobb válasz: Nem szoktam tárgyakhoz beszélni.

Nem szoktam tárgyakhoz beszélni.
Nem is tudtam, hogy van tévém. :) Remélem, holnapra már autóm is lesz. D:
Túl hangos vagy, kicsit halkabb is lehetnél.
A kérdező hozzászólása: De én nem egyszerû tévé vagyok , hanem egy VARÁZSTÉVÉ .
legyél 40" os fullHD!!!!!!

Elloptam a tévédet, van mondanivalód?

Legjobb válasz: Megmondalak az óvónéninek

Megmondalak az óvónéninek
hihi egészségedre ^^ Egy huzamban csak öt percig lehet nézni, akkor kikapcsol, de kb tíz perc múlva visszakapcsol magától :) )) Jó tévénézést:D
Mónika!!! Neeeee!!!
Az enyémet viheted, mert kb 2 hete egy bulin (részegen) a bátyám neki ment a tvnek, az leesett, és összetört a képernyõ. Majd ha vettem újat, akkor szólok:)
Hehe, gyík vagy, mert míg nálunk voltál, én a dvd-lejátszódat, meg a házimozidat fújtam meg!
én meg tõled loptam elõtte
utolsó vok és boldog születésnapot :D ;))) :D:P
neked vettem ajándékba.... mindegy ..legalább nem nekem kellet odáig cipelnem ♥ :D
Élvezd amíg lehet, mert már úton vagyok hozzád >:D
Akkor.. én ... most mit nézek? O.o OMG

A tévémben van egy ún. PCMCIA Card Slot! Ez mire is jó?

Legjobb válasz: Gondolom van egy lapostv-d ,akkor oda lehet berakni egy elõfizetõi kártya olvasót és abba pedig a kártyát. http://antennak.hu/index.php?kat=134&id=914

Gondolom van egy lapostv-d , akkor oda lehet berakni egy elõfizetõi kártya olvasót és abba pedig a kártyát. http://antennak.hu/index.php?kat=134&id=914
Kódolt müholdas vagy földfelszini adást tudsz befogni bõvitõkártyával.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :)


Ez normális ilyen időjárás mellett? Vagy a tévémmel van a baj?

Itt DK-Magyarországon rengeteget esett a hó. T-Home-os kábeltévénk van, a kép "fakó", tehát például az embereknek zöld a fejük, a kéket pedig pirosnak mutatja az összes csatorna.

Legjobb válasz: Szerelõ kell a TV-hez.

Szerelõ kell a TV-hez.
Saját antenna? Akkor utána kell állítani.
Nekem is ez történt a tévémmel, amiben kiment valami, azt hiszem és elvittük a szerelõhöz, aki kicserélt benne valamit pár nap alatt.Szerintem nem az idõjárás okozza, de nem vagyok ebben szakértõ.

Igaz, hogy a babák agyi fejlődésére rossz hatással van a tévé a vibráló, villódzó fényei miatt?

Legjobb válasz: Az a baj a tévével - és ezt nem én találtam ki, hanem nálam okosabbak -, hogy elvonja a baba/ kisgyerek figyelmét a valóban hasznos tevékenységtõl, a matatástól, pakolászástól, és inkább passzívan bámulja a tévét. Túlpörögni nyilván nem kell a témát, semmi baja nem lesz, ha néha megy a lakásban a tévé, de ne ez legyen az egész napos program, inkább tanulja meg máshogy elfoglalni magát.

Az a baj a tévével - és ezt nem én találtam ki, hanem nálam okosabbak -, hogy elvonja a baba/ kisgyerek figyelmét a valóban hasznos tevékenységtõl, a matatástól, pakolászástól, és inkább passzívan bámulja a tévét. Túlpörögni nyilván nem kell a témát, semmi baja nem lesz, ha néha megy a lakásban a tévé, de ne ez legyen az egész napos program, inkább tanulja meg máshogy elfoglalni magát.
Szia! Persze nem kell õt közel ültetni a tv-hez, de mondjuk egy 1 éves baba már simán nézhet mesét. Ti sose kapcsoltok be a babátoknak mesét? Nem értem a mai anyákat! Én is rengeteg mesét néztem kiskoromban, mégsem lettem epilepsziás illetve a kislányom is szokott mesét nézni, persze nem sokat.
A fentieken kívül azért is káros, mert folyamatos , természetellenes inger éri az idegrendszerét. A mindennapi élet zajainak teljesen más a ritmusa, omosde az elektromos gépek által elõállított hang (és kép) ahelyett hogy fejlesztené túlterheli az idegeiket.
Igaz
persze, akár epilepsziás rohamot is kiválthat a villódzó fény.
Mert zavarja a fény. Még egy felnõttet is zavar, ha aludna, de egy fejlõdõ agyat még inkább. Ha pedig már kicsit nagyobb, akkor az ott látott dolgokat nem tudja feldolgozni, megijedhet, rémálmai lehetnek tõle.
Elõzõ vagyok- mert elektromágneses sugárzás nagy dózisban.
A kérdező hozzászólása: Ja, az X-faktort is nézte a kétéves velünk együtt, pedig ott is elrémisztheti a sok bõgõmasina. Szóval nem a tartalom fel nem fogásával volt a gondja a sógornõmnek sem, hanem, hogy a tévé fényei nem tesznek jót. Egy epilepsziás gyereknél biztos nem, de ha nem az a gyerek, akkor ugyan mi baj lehet?
A kérdező hozzászólása: De miféle kárt tehet?
Hiába pontoztál le, nem a mesékrõl írtam, hogy epilepsziás rohamot okoz, hanem a vibráló adásokra gondoltam. (mondjuk zenetv-k) Nem kell kiforgatni a szavaimat.
elõzõ vagyok- amúgy sok ember élete folyamán átél egyszer epilepsziás rohamot, anélkül, hogy epilepsziás lenne.
Én is néztem tévét kis koromban... 3 éves koromtól. Ezelõtt semennyit nem hagytak tévézni és nem maradtam le semmirõl. A kisbabámnak néha lejátszok minuscuke-t, ami egy francia animációs sorozat bogarakról. Egy rész 5 perces. Még az sem köti le, úgyhogy szerintem semmi értelme nem lenne tévéztetni. Egyébként a tévézés rontja a szemeket, akár közel ül hozzá a gyerek, akár nem, mert tévézés (számítógépezés) közben elfelejtünk pislogni, a szemünk korlátozott kereteken belül mozog, fókuszál ami megerölteti a szemizmokat. Egyébkénz jó magam sem vagyunk nagy tévézõ, párom egész nap dolgozik, úgyhogy este megnézünk egy filmet és ennyi. Amúgy rádiót hallgatunk mindhárman. Szerintem az sokkal jobb szórakozás.
Nem véletlenül írtam az epilepsziás rohamot, nálunk a családban volt rá példa. Egyszeri roham volt a rokon kisgyereknél, és a Music Tv hosszabb ideig történõ nézése váltotta ki. (szakember állapította meg)

Milyen távolságra lát el egy három hetes baba? Ha az ágyon fekszik amitől kb. két méterre van a tévé és arra fordítja a fejét és nagyon sokáig "nézi", ellát odáig? Árthat neki?

Legjobb válasz: Elméletileg csak 20-25 centire, és olyan 6 hét körül látható egyértelmü javulás a látásukban. A tévét úgy láthatja, hogy a fényeket érzékeli, és hallja a hangokat. Semmiképp nem jó neki, sõt a védõnõ szokott arra figyelni, hogy a kiságygyal egy szobába ne legyen tévé. Tegyél a kiságyra egy plédet, vagy legyen rácsvédõ, akkor nem látja a tévét.

Elméletileg csak 20-25 centire, és olyan 6 hét körül látható egyértelmü javulás a látásukban. A tévét úgy láthatja, hogy a fényeket érzékeli, és hallja a hangokat. Semmiképp nem jó neki, sõt a védõnõ szokott arra figyelni, hogy a kiságygyal egy szobába ne legyen tévé. Tegyél a kiságyra egy plédet, vagy legyen rácsvédõ, akkor nem látja a tévét.
Nem szabad tévéztetni mert 1 károsítja szemét, 2. ez azért túlzás , hogy ennyi idõsen nézi a tv-t. Akassz az ágy fölé valami forgót had nézze azt meg az édesanyja arcát 25 cm-rõl ahogy mesél és énekel neki.
Szerintem jobb
A szemorvosunk szerint, és saját tapasztalat alapján is, egy gyenge fényforrás (15-25 W-os égõ búrával), hatására kevésbé fárad el a szem TV-nézés közben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!