Találatok a következő kifejezésre: A tápszeres tényleg nagyobb a (3 db)

Tényleg nagyobbak a tápszeres babák, mint az anyatejesek? Tényleg nagy a babám?

Kisfiam /tápszeres/ 5 hónapos lesz jöv? héten és 7350 g és 66 cm. Mindenki, aki el?ször meglátja azt mondja hogy nagy baba és többnek gondolta.

Legjobb válasz: Hát én anyatejes voltam,apám máig mondja,h ha tápszeres lettem volna nagyobb leszek...hát anyád köbö ezt gondoltam:P Sok embertõl hallom am,van benne valami,a kérdés,hogy mitõl nagyobbak,mert az anyatej mint tudjuk egészségesebb...

Hát én anyatejes voltam, apám máig mondja, h ha tápszeres lettem volna nagyobb leszek...hát anyád köbö ezt gondoltam:P Sok embertõl hallom am, van benne valami, a kérdés, hogy mitõl nagyobbak, mert az anyatej mint tudjuk egészségesebb...
A mi kisfiunk 5 hónaposan 70 centi és 8300 gramm volt. 2/3 arányban kap anyatejet és tápszert. Bár szerintem nem ezen múlik. Apuka 186 centi és 95 kiló, én 168 centi és 78 kiló vagyok. Inkább genetika. Egyébként igen, az átlagnál nagyobb babánk van.
A kislányom anyatejes 5 hónaposan 7, 33 kg volt kb. 60 cm, de ezt már nem tudom. Most 14 hónapos 14 kg, 86 cm. A szomszédunkban lakik egy kisfiú, aki születése óta tápszeres. 5 hónaposan szerintem nem volt még 5 kg sem. 2 hónappal öregebb a lányomnál és most olyan 8 kg, és 70 cm. Nem igaz az, hogy a tápos gyerekek nagyfejûek, nagyok!! A genetikától függ minden. A kisfiú szülei alacsonyak, kb. 160-170közötti az apukája is. A lányom apja 190 cm, én 175. Vékony testalkatúak vagyunk, a lányom az anyatejtõl mégis dundika. Kellemes babázást! Jó egészséget! A többi nem számit!
Szia!az en kisfiam anyatejet kapott csak, es 7200g volt 5 honaposan. Tobb anyatejes babat ismerek ebben a sulycsoportban. Szerintem nem csak attol fugg, h tapszres-e vagy anyatejes. Az enyem imadja a hasat (igeny szerint szopiztatom). Majd lemozogjak kesobb! Addig is elvezem a pufoka arcocskajat, es pihepuha combocskait.
Szia! Kislányom csak anyatejet kapott, és már 3 hónaposan 7020 g volt! Van tápszeres baba is az ismerõsök között, szegényt például már az x-edik fajtával tömik, hogy hízzon valamit! Teljesen alkati a dolog, van duci és sovány anyatejes és tápszeres baba is! :-)
Kisfiam anyatejes, 4, 5 hónapos. A múlt héten mértük: 7180 g és 68 cm. Szóval a kérdésre válaszolva: nem igaz!
A lányom csak anyatejes, 11 hetesen csak 5250 gramm. (3950 grammal született). Régebben mondták, hogy a tápszer felfújja a gyereket.
a fiam jövõ héten lesz 5 hós 2 hete volt 8010dkg és 65cm tápszeres, de õ 4120dkg és 53cm volt születésekor
5 hónapos fiam 7800 gr és 68 cm-es, szóval nem kicsi, pedig csak cicin él.

A tápszeres babáknak tényleg nagyobb a fejük mint aki anyatejet kap? Ennek mennyi a valóságalapja?

Mert sok embert?l hallottam ezt.

Legjobb válasz: Az én babám sajna 1 hónapos kora óta csak tápszert kap. Most 5 hónapos és teljesen arányos, szép baba, nincs egyáltalán nagyobb feje. Sõt két barátomnak is tápszeres volt a babája és egyiküknek sem volt soha nagyobb feje a normálisnál. Ez szerintem butaság.

Az én babám sajna 1 hónapos kora óta csak tápszert kap. Most 5 hónapos és teljesen arányos, szép baba, nincs egyáltalán nagyobb feje. Sõt két barátomnak is tápszeres volt a babája és egyiküknek sem volt soha nagyobb feje a normálisnál. Ez szerintem butaság.

A tápszeres babák tényleg nagyobbak mint az anyatejesek?

Két hónapos a babám, és kap már tápszert is a tej mellett, mert lecsökkent a mennyiség. Mindenki azzal jön, hogy így mennyire el fog hízni, és ne adjak neki, csak próbálkozzak a szopival. Az a helyzet, hogy a babám nem szopik, csak lefejve adom neki a tejet, és sokszor nem elég neki. Akkor mit csináljak? Hagyjam éhezni? Ezt nem értem, mit kellene neki mégis adnom, ha nem tápszert?

Legjobb válasz: Az én lányom is vegyes táplálkozású a kezdetektõl és 6 hónaposan 7 és fél kiló. A legtöbbet akkor hízott, amikor kb. két hónapig szinte kizárólag anyatejet kapott, mert sikerült annyira felhozni a tejtermelést. Szóval ne aggódj, nem lesz kövér. Nálunk a baba volt úgy az intenzíven születése után pár nappal, hogy koplaltatniuk kellett: órákig sikítozva sírt, és majd szétrúgta az inkubátort. Azóta is sikít, ha éhes, és addig nem hagyja abba, amíg nem kap enni. Én akkor, ott megfogadtam, hogy ha egyszer hazakerülünk, soha nem lesz többet éhes. Én nem félek a mai tápszerektõl (elég sokat olvastam is a témában), persze szoptatok is, de ha szükséges, adok pótlást. Gyönyörû, aktív, egészséges gyerek. Ezt a butaságot azok szajkózzák, akik 30 évvel ezelõtt láttak egyszer egy tápszeres babát. Ez az elmélet sosem fog kiveszni, mert a családokban tovább öröklõdik a legenda. Olyanokat kérdezz meg, akik tápszereznek, és tapasztalatuk is van, nemcsak elméleteik. Minden jót!

Az én lányom is vegyes táplálkozású a kezdetektõl és 6 hónaposan 7 és fél kiló. A legtöbbet akkor hízott, amikor kb. két hónapig szinte kizárólag anyatejet kapott, mert sikerült annyira felhozni a tejtermelést. Szóval ne aggódj, nem lesz kövér. Nálunk a baba volt úgy az intenzíven születése után pár nappal, hogy koplaltatniuk kellett: órákig sikítozva sírt, és majd szétrúgta az inkubátort. Azóta is sikít, ha éhes, és addig nem hagyja abba, amíg nem kap enni. Én akkor, ott megfogadtam, hogy ha egyszer hazakerülünk, soha nem lesz többet éhes. Én nem félek a mai tápszerektõl (elég sokat olvastam is a témában), persze szoptatok is, de ha szükséges, adok pótlást. Gyönyörû, aktív, egészséges gyerek. Ezt a butaságot azok szajkózzák, akik 30 évvel ezelõtt láttak egyszer egy tápszeres babát. Ez az elmélet sosem fog kiveszni, mert a családokban tovább öröklõdik a legenda. Olyanokat kérdezz meg, akik tápszereznek, és tapasztalatuk is van, nemcsak elméleteik. Minden jót!
Szia. Az én kisfiam 2 hós koráig vegyes táplálkozású volt, most már csak tápot eszik - 4 hós. A picúrom most 6500 g és 70 cm. Nagyon jó passzban van és szerintem igy a legaranyosabb, mert nem kövér, de nem is sovány. Szerintem minden baba más és ez a génektõl is függ, hogy ki milyen, mert ugye nem csak az anyától van, hanem az apuci is közrejátszott. A gyerekek egy idõ után úgy is megállapodnak és már nem kell majd nekik annyi kaja. Mikor már nagyobb lessz és rendes ételt fog kapni, akkor fog kiderülni, hogy hajlamos-e a hizásra. Ne aggódj nem fog elhizni a babád, igy jó ahogy van.
Az én fiam is tápos 4 hós 6400g 66cm és nem duci!Hülyeség a kövérség az nem csecsemõkorban van!
Mi tápisak vagyunk, 5 hónapos kisfiam 7, 5 kg. De nem dagadt. Azt mondják, hogy a tápszeres babák 1 éves korukig 50 %-kal nehezebbek az anyatejeseknél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Mindenkinek szép napot:)
Szia! Barátnõm anyatejes kisfia 5 hónaposan 8, 2 kg, tápszert vagy más ételt még nem látott. Szerintem ez is adottság kérdése. Van olyan anyatejes baba, aki havonta 1, másfél kilót is gyarapodik, ismerek olyan tápis kislányt, aki pedig 60 dkg körül.A babádat nem éheztetheted, ne foglalkozz másokkal!
szia csak tápszers babám, 6hónaposan 7100gr, 69cm-vel, ismerõsömé, csak anyatejes(most kezdik a hozzátáplálást)már majnem 8kg, 74cm-vel
Szia! Ne foglalkozz ezekkel a a mondatokkal. Az én 5 hónapos kisfiam CSAK anyatejes és 7, 9 Kg. Tápszert sosem látott, mégis ilyen kis Döbrögi:-))
Ezt kissé butaságnak tartom. Én olyat olvastam, hogy az a különbség az anyatejes és a tápszeres táplálás között, hogy az anyatej a zsírsejtek nagyságát növeli, a tápszer a zsírsejt számát. Ezért nagyobb esélye van az elhízásnak egy tápszeres babánál mint az anyatejesnél. Az viszont, hogy mekkora egy baba, szerintem nem a táplálásán múlik. Egy kisgyereket szerintem sem lehet éheztetni, mire elkezd futkározni úgyis változik egy csomót. Az elhízás meg függ a késõbbi táplálástól is. Ne aggódj, nem a vegyes táplálás miatt lesz nagy egy baba! Véleményem szerint inkább legyen kicsit duci, mint sovány.
Szia! Ez butaság, az én fiam is tápszeres, és hónapokot óta annyit hizik 2 hét alatt amit 1 hét alatt kellene neki meghíznia. És hát elég vékonyka. Pedig etetem rendesen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!