Találatok a következő kifejezésre: A tápszeres tényleg (16 db)

Tényleg nagyobbak a tápszeres babák, mint az anyatejesek? Tényleg nagy a babám?

Kisfiam /tápszeres/ 5 hónapos lesz jöv? héten és 7350 g és 66 cm. Mindenki, aki el?ször meglátja azt mondja hogy nagy baba és többnek gondolta.

Legjobb válasz: Hát én anyatejes voltam,apám máig mondja,h ha tápszeres lettem volna nagyobb leszek...hát anyád köbö ezt gondoltam:P Sok embertõl hallom am,van benne valami,a kérdés,hogy mitõl nagyobbak,mert az anyatej mint tudjuk egészségesebb...

Hát én anyatejes voltam, apám máig mondja, h ha tápszeres lettem volna nagyobb leszek...hát anyád köbö ezt gondoltam:P Sok embertõl hallom am, van benne valami, a kérdés, hogy mitõl nagyobbak, mert az anyatej mint tudjuk egészségesebb...
A mi kisfiunk 5 hónaposan 70 centi és 8300 gramm volt. 2/3 arányban kap anyatejet és tápszert. Bár szerintem nem ezen múlik. Apuka 186 centi és 95 kiló, én 168 centi és 78 kiló vagyok. Inkább genetika. Egyébként igen, az átlagnál nagyobb babánk van.
A kislányom anyatejes 5 hónaposan 7, 33 kg volt kb. 60 cm, de ezt már nem tudom. Most 14 hónapos 14 kg, 86 cm. A szomszédunkban lakik egy kisfiú, aki születése óta tápszeres. 5 hónaposan szerintem nem volt még 5 kg sem. 2 hónappal öregebb a lányomnál és most olyan 8 kg, és 70 cm. Nem igaz az, hogy a tápos gyerekek nagyfejûek, nagyok!! A genetikától függ minden. A kisfiú szülei alacsonyak, kb. 160-170közötti az apukája is. A lányom apja 190 cm, én 175. Vékony testalkatúak vagyunk, a lányom az anyatejtõl mégis dundika. Kellemes babázást! Jó egészséget! A többi nem számit!
Szia!az en kisfiam anyatejet kapott csak, es 7200g volt 5 honaposan. Tobb anyatejes babat ismerek ebben a sulycsoportban. Szerintem nem csak attol fugg, h tapszres-e vagy anyatejes. Az enyem imadja a hasat (igeny szerint szopiztatom). Majd lemozogjak kesobb! Addig is elvezem a pufoka arcocskajat, es pihepuha combocskait.
Szia! Kislányom csak anyatejet kapott, és már 3 hónaposan 7020 g volt! Van tápszeres baba is az ismerõsök között, szegényt például már az x-edik fajtával tömik, hogy hízzon valamit! Teljesen alkati a dolog, van duci és sovány anyatejes és tápszeres baba is! :-)
Kisfiam anyatejes, 4, 5 hónapos. A múlt héten mértük: 7180 g és 68 cm. Szóval a kérdésre válaszolva: nem igaz!
A lányom csak anyatejes, 11 hetesen csak 5250 gramm. (3950 grammal született). Régebben mondták, hogy a tápszer felfújja a gyereket.
a fiam jövõ héten lesz 5 hós 2 hete volt 8010dkg és 65cm tápszeres, de õ 4120dkg és 53cm volt születésekor
5 hónapos fiam 7800 gr és 68 cm-es, szóval nem kicsi, pedig csak cicin él.

A tápszeres babák tényleg jobban alszanak? Nem kell hozzájuk annyiszor kelni?

Legjobb válasz: Ezt cáfolom. Kisfiam tápszeres volt, de 2 éves koráig ébredt éjszaka, többször is. 1 éves koráig az átlag 4-5 alkalom volt éjszakánként.

Ezt cáfolom. Kisfiam tápszeres volt, de 2 éves koráig ébredt éjszaka, többször is. 1 éves koráig az átlag 4-5 alkalom volt éjszakánként.
Az enyémek egy éves korukig anyatejesek voltak. Akkor már nagyon nem szerettem az éjszakai szoptatást, ezért esti elalvás elõtt kaptak tápszert. Utána végigaludták az éjszakát, viszont szépen leszoktak a nappali szopásról is, úgyhogy öngólt lõttem :-(
Az a baba alszik jól amelyik szellemileg és fizikailag kellemesen kifárad napközben. Sokat kell vele foglalkozni (élménygazdag környezet) és fürdés után sportoltatni babadézsában. Túlságos bacimentesítést meg érdemes hanyagolni, nem csupán immunrendszere nem lesz ha kétéves koráig nem eszik meg fél kiló koszt de normális emésztése sem. Nyilván nem arról beszélek hogy koszban-mocsokban fetrengjen mert az a jó, de nem kell fertõtlenítõvel kimosni a száját ha pl. megnyalja a macskát vagy a kutya farkát rágja.
A kisfiam tisztán anyatejes volt, és pár hetes korától éjszakánként egyhuzamban aludt 10 órákat, a kislányom szintén anyatejes, õ meg ébred egy csomószor. Az elhízás sem csak táplálás fúggõ, hanem genetika is. Az én gyerekeimet tömhetem , akkor is giliszták maradnak:)
Az egyáltalán nem igaz, h az anyatejtol nem lehet duci egy baba a tapszertol meg igen! Vagy akkor mivel magyarazzatok azt, h a barátnõm kislánya, aki egy héttel idõsebb az én fiamnal, anyatejes, es lány létére több mint fél kilóval nagyobb az én fiamnal?! A hosszuk ugyanakkora. Õ konkrétan egy duci baba. Egyébként, h a kérdésre is valaszoljak: talán lehet abban vmi h a tapszeres babak jobban alszanak éjjel.
Ez gyerekfüggõ, nem azon múlik, hogy mit eszik, csak aki anyatejes az nem tudja mi lett volna, ha tápszert kap a baba, aki tápszeres az meg azt nem tudja, hogy mi lett volna anyatejjel. Én egy ideig szoptattam, majd tápszert kapott a lányunk, utána más anya tejét, majd megint tápszert. Gyakorlatilag percre pontosan ugyanakkor evett éjjel is és nappal is akármit kapott és mennyiségre is ugyanannyit evett. Annyi, hogy az anyatejtõl sokkal jobban hízott. Egyébként több, mint 1 évesen is evett még egyszer éjszaka, pedig akkor már hónapok óta csak tápszert kapott.
az en gyerekeim 4 honapos korukig anyatejesek voltak, ataludtak az ejszakat, mikor tapszeresek lettek, a lanyom tovabbra is atalussza az ejszakat, a fiam 2 eves es meg mindig 1-2 alkalommal felebred (most mar nem tapszeres nyilvan!) szoval ez megint nagyon gyerek fuggo! az en gyerekeim anyatejes es tapszeres korukban is iszonyatos nagy babak voltak, ugyanolyan utemben (nagyon) hiztak/nottek mind a ket idoszakban!
Nem alszanak jobban. Ezt azok szeretik befantáziálni, akik szoptatnak éjszaka és azt hiszik, hogy irtózatos mártírok. Anyatejes babát is túl lehet etetni, és fel lehet hízlani. A környezetemben szinte kivétel nélkül az anyatejes babák a nagyobbak. Nekem ne mondja senki, hogy egy 12 kilós 6 hónapos az nem kövér.
Nem akkor sem, mert az megemésztõdik vagy kijön. Anyatejtõl nem lehet elhízni, korlátlan mennsiségben fogyasztható, csak annyi szívódik fel amennyi kell, a többi kijön. Akár 99% is felszívódik, de ha nincs rá szükség 90% ki is jöhet. A tápszer serkenti a testet a hízásra hogy minél több és többet szívjon fel.
Elsõ vagyok. Én meg azt a "tápszert túl lehet adagolni" dolgot nem értettem soha. :) Ha a fiam nem volt éhes, dugdoshattam a szájába a cumisüveget, akkor sem itta meg, ha tótágast álltam. :) Na nem mintha az lett volna a cél, hogy megtömjem. Viszont az anyatejes babák képesek egész nap cicin lógni, minden pici nyûgre cicit kapnak. Tudom, hogy az anyatej, az anyatej. De láttam én olyan duci anyatejes babát, hogy hûha! :) Már 3, 5 éves a szóban forgó kisfiú és mostanra sikerült úgy, ahogy rendezni a súlyát, bár még mindig nem az átlagos kategóriába tartozik. Õ minden nyekkenésre cicit kapott, még 2 évesen is. És nem azt mondom, hogy a szoptatás rossz, mert mindent megadtam volna, hogy szoptathassam a fiam, de azt gondolom, hogy az anyatejjel is lehet túlzásokba esni.
A kérdező hozzászólása: És vajon az anyatejet akkor sem lehet "túladagolni", ha cumisüvegbõl kapja?
Én is ezt hallom mindenkitõl, és biztos van benne igazság, mert a tápszer laktatóbb, több ideig tart az emésztése, nagyobb menyiségben is lehet adni. (tejet csak annyit amennyit kér a baba, tápszert "túllehet adagolni") Nekem tejes volt a fiam és még is átaludta az éjszakákat 2 hetes korától, így én is cáfolnám azért a példát. :D
Az, hogy a baba átalussza az éjszakát nem attól függ, hogy anyatejet vagy tápszert kap, hanem attól, hogy mennyire fejlett az idegrendszere! ;)

Tényleg kövér gyerekek lesznek a tápszeres babák? Anyám ezzel ijesztget.

Legjobb válasz: Hát én is kezdetektõl tápszeres voltam, és ez már huszonéve volt és mindig is vékony voltam, így ez hülyeség.

Hát én is kezdetektõl tápszeres voltam, és ez már huszonéve volt és mindig is vékony voltam, így ez hülyeség.
Nem. Kisfiam 3 honapos koratol tapszeres es nem kover baba. 76 cm es 9500g. Nem mondom hogy vannak babak akik a tapszertol hatalmasak lesznek, de vannak olyan anyatejes babak akik szinten nagyon ducik. Szoval nem lehet biztosra megmondani hogy a tapszertol kover e egy baba vagy sem. Mindenkepp szoptasd a babad amig csak tudod, de ha nincs mas lehetoseged nyugodtan add majd a tapszert es ne foglalkozz azzal ki mit mond.
Nem feltétlenül. A valóságalapja, hogy míg az anyatej össetétele szoptatás alatt is változik, szomjoltásra és éhségcsillapításra is jó. A táp ellnben- logikusan- mindig ugyanolyan. Így azzal könnyebb túletetni- ezt nem igazán lehet igény szerint. Ezért van az is, hogy tápszeres babáknak szoktak adni (baba)vizet is...
Nem. Kislányom 2 éves 8 hónaposan 10, 7 kg körül van. Ez nem attól függ, hogy anyatejes vagy tápszeres, hanem genetika. Én is tápszeres voltam, 160 cm-hez 50 kg vagyok, nem mondanám kövérnek magam. Ne foglalkozz vele, nem a tápszertõl lesz kövér a babád.
Én is ismerek több olyat is, akik kizárólag anyatejes babák és kimondottan ducik. Ez szerintem is genetika, na meg tápszeres babánál túletetés.
Hát nem tudom amúgy, a barátnõm babája tápszeres, és hát õ eléggé duci. Hogy amiatt-e azt nem tudom. Ha tudod akkor inkább szoptasd, ha nem akkor ez van, ne agyalj ilyeneken
Régen elég rossz minõségû tápszerek voltak, ezért gondolják az idõsebbek, hogy ez még mindig így van. A mostani tápszerek már teljesen egyeznek az anyatej összetételével. Amúgy meg alkati kérdés, tudod van aki sokat eszik mégsem hízik. Van aki alig eszik, mégis hízik.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem nem lesznek kövérel
barátnõmnke 3 gyereke van, mindegyik vékony, és egy csepp teje sem volt, szóval nem törvényszerû.
Nem látok összefüggést. Egyik barátnõm kisfia tápszeres, vékony baba volt, kisfiúként is törékeny. Másik barátnõm babája csak anyatejes. Igazi kis hurkás baba volt fodros combokkal, kis tokával. Aztán ovis korára normális testalkata lett.
Egyik ismerõsömnek 3 éves ikrei vannak, az egyik eléggé soványka, mivel az anyjára ütött, a másik meg husis, mivel az apja is az. Tápszeresek voltak kezdettõl fogva és nyilvánvaló, hogy ugyanannyi kaját kaptak. Szóval ez tényleg csak a géneken múlik.
Szia! Nem olvastam a hozzászólásokat, de ez egy nagy baromság! Kislányom most 7 hónapos, 70 cm és 7360 gramm. Nagyon formás!
Megcáfolnám. Nagyon kevés a tejem (kb 50 ml/szoptatás, a kisfiam nagy részben tápszeres. A védõnõ egyfolytában a súlya miatt piszkál, hogy hízhatna még. Ez pusztán genetika, az apjára ütött...
3 gyerekem tápszeres volt eés egyik sem kövér 2 fiam kimondotan vékony , kislányo most 14 kg 2, 5 évesen.
NA ez meg a másik. Kicsit túlzásba viszik az igény szerinti szoptatást. Sokan úgy értelmezik, hogy ha sír, mellre kell tenni. Pedig ez nem így mûködik.
Általában ma már az anyatejes babák között van a több kövér gyerek mivel sokkal inkább túletetik õket, emiatt ne félj.
Az enyém kezdetektõl tápszeres volt de olyan kis vékonyka hogy hajajj..
Nem lesznek kövérek.Alkat nagyban függ a genetikától, meg a késõbbi evés szokásoktól.Hiába anyatejes vagy tápszeres valaki ha késõbb olyat eszik csak ami hizlal.
Kislányom 1, 5 hónapos kora óta tápszeres, 1 évesen 9, 5 kiló volt, ami abszolút nem sok ilyen idõsen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
A gyerekeim sose láttak tápit, de a fiam méretekben testfelépítésben jóval erõsebb(fejlettebbnek-öregebbnek néz ki, mint amennyi), jó húsban van, újszülött kora óta szereti a hasát, bár nem is kövér. A lányomat meg ott töröd ketté ahol a legvastagabb. És látok ilyen és olyan tápis kicsiket is. Szóval ez inkább azon múlik kire ütött a gyerek, és mennyire jó az evõkéje:)
attól lesz kövér, ha késõbb sokat adsz neki enni, de nem babakorban! Nekem 2 szoptatott babám közül egyik sovány alkat, másik kövérkés, genetika az egész.
Sem én sem a húgom nem kaptunk sok anyatejet (pár hétig tudott részben szoptatni minket édesanyánk) és mindketten normális testfelépítésû babák voltunk és felnõttként is inkább vékonyak vagyunk mint kövérek.
A férjem egy csepp anyatejet nem látott és tök vékony. A gyerekeink (3 van) mindegyike anyatejes volt 1 éves korukig szopiztak, kettõ extra vékony a harmadik meg kis dundi...
16-os, 17-es: Anyatejes babát nem lehet túletetni!!!!! Tápszereset annál inkább!

A tápszeres babáknak tényleg gyengébb az immunrendszerük?

Legjobb válasz: Ez egy hülyeség, ne hidd el. Gyermek függõ. A nõvérem fia cicis(19 hónapos) és elég sokszor volt beteg, többszõr kapott már antibiotikumot is. Az én fiam tápszeres volt(20 hónapos),ritkán beteg és most kapott életébe elõször antibiotikumot.

Ez egy hülyeség, ne hidd el. Gyermek függõ. A nõvérem fia cicis(19 hónapos) és elég sokszor volt beteg, többszõr kapott már antibiotikumot is. Az én fiam tápszeres volt(20 hónapos), ritkán beteg és most kapott életébe elõször antibiotikumot.
Én ezt abszolút cáfolni tudom. Kisfiam kezdettõl fogva kapott tápszert, és 11 hónaposan volt elõször megfázva (tényleg megfázott egy szállodában éjszaka), volt egy három napos lázunk rá nem sokra, egyszer elkaptunk egy hányós-hasmenõs vírust, és azóta még egyszer volt náthás (akkor is megfázott, vendégségben voltunk). Másfél éves. Barátnõm kisfia 5 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, nincs olyan hónap, hogy ne lenne valamilyen nyavalyája (2 éves és 4 hónapos).
Én nem ezt tapasztaltam nagyobb részben. A fiam csak félig-meddig volt mondjuk tápszeres, 3 hónapig tudtam csak szoptatni, de szinte sosem beteg. Az egyik barátnõm majdnem egy évig szoptatott, de kisebb korában folyamatosan beteg volt a lánya, már akkor is, amikor még szoptatta. Igaz, ismerek olyat is, aki egy napig sem szoptatott (nem volt "kedve"), neki nagyon gyakran beteg a gyereke. De látod, olyan is van, aki a szoptatás ellenére is beteges.
Ja, és még egyszer sem volt torokgyulladás, vagy hörghurut, vagy akármi, még csak antibiotikumot se kellett adnom neki. Ez pusztán genetika!!! Második voltam.
Én is cáfolom! Mindkét gyereke tápszeres A lányom 1, 5 évesen volt elõször gyerekorvosnál betegség miatt. A fiam most 1 éves, kis náthán kívül nem volt még baja.
Szia, az enyém 6 hónapig szopizott, mégis többszõr volt beteg. Amióta tápszeres azóta is egyszer megbetegedett. Szerintem nincs összefüggéssel a tápszerrel. Legalább is nálunk nincs.
Az immunrendszer genetikan is mullik. Az anyatej azert jo foleg az elso 6 honapban mert antitesteket tartalmaz es ez vedheti valamennyire a babat. 6 honpos kor utan mar a sajat immunrendszeruk lep mukodesbe. Kisfiam lassan 14 honapos, o is tapszeres volt (meg most is iszik tapszert estenkent lefekves elott) es 2-szer volt beteg pedig bolcsibe jar mar lassan 3 honapja. 1-szer folyt 2 napig az orra es volt 1 kicsi laza ami pont hetvegere esett igy nem maradt ki a bolcsibol. Most fulgyuladasa van es antibiotikumot kap. De semmi mas baj nem volt a 14 honap alatt es amint irtam bolcsibe jar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam. Az én babám az elejétõl tápszeres. 6 hónapos lesz, de már harmadszor náthás. :-((((( De akkor ezekszerint nem emiatt.

Tényleg többet betegeskednek a tápszeres kisbabák?

Legjobb válasz: Én 26 éves vagyok, tápszeres voltam, és szinte soha nem volt bajom. Vmelyik nap néztem a régi ellenõrzõmben, hogy általános iskola 8 éve alatt összesen 11 napot hiányoztam... :( :)

Én 26 éves vagyok, tápszeres voltam, és szinte soha nem volt bajom. Vmelyik nap néztem a régi ellenõrzõmben, hogy általános iskola 8 éve alatt összesen 11 napot hiányoztam... :( :)
Nekem (sajnos) mindkét gyerekem tápszeres volt. Egyiknek sem volt soha semmi baja. Szerintem ez nem tápszer, hanem immunrendszer kérdése.
Szerintem ez nem így van. Tudok olyan anyatejes babát, vagyis kisgyereket, aki tej-liszt allergiás, beteges, és tudok olyan tápszeres gyereket, aki néha-néha beteg csak. Mi utóbbiak közé tartozunk, fõleg amióta a manduláját kivették a kisfiamnak.
Nalunk epp fordiva van. Testverem anyatejes, a vilag osszes betegseget osszeszedte kicsinek, asztmas is lett. En tapszeres vagyok es par kisebb megfazason kivul sose volt bajom. Kislanyom 1 eves, o is tapszeres volt, de nem volt beteg eddig. (Kiveve a 3 napos lazat) Szerintem ezt nem lehet altalanositani, jobban fugghet az alkattol.
szerintem nem igaz.Én tápszeres voltam és kb 4 évenként vagyok lázas beteg télen.Se allergia, se semmi:) !

A tápszeres babáknak tényleg nagyobb a fejük mint aki anyatejet kap? Ennek mennyi a valóságalapja?

Mert sok embert?l hallottam ezt.

Legjobb válasz: Az én babám sajna 1 hónapos kora óta csak tápszert kap. Most 5 hónapos és teljesen arányos, szép baba, nincs egyáltalán nagyobb feje. Sõt két barátomnak is tápszeres volt a babája és egyiküknek sem volt soha nagyobb feje a normálisnál. Ez szerintem butaság.

Az én babám sajna 1 hónapos kora óta csak tápszert kap. Most 5 hónapos és teljesen arányos, szép baba, nincs egyáltalán nagyobb feje. Sõt két barátomnak is tápszeres volt a babája és egyiküknek sem volt soha nagyobb feje a normálisnál. Ez szerintem butaság.

A tápszeres babák tényleg nagyobbak mint az anyatejesek?

Két hónapos a babám, és kap már tápszert is a tej mellett, mert lecsökkent a mennyiség. Mindenki azzal jön, hogy így mennyire el fog hízni, és ne adjak neki, csak próbálkozzak a szopival. Az a helyzet, hogy a babám nem szopik, csak lefejve adom neki a tejet, és sokszor nem elég neki. Akkor mit csináljak? Hagyjam éhezni? Ezt nem értem, mit kellene neki mégis adnom, ha nem tápszert?

Legjobb válasz: Az én lányom is vegyes táplálkozású a kezdetektõl és 6 hónaposan 7 és fél kiló. A legtöbbet akkor hízott, amikor kb. két hónapig szinte kizárólag anyatejet kapott, mert sikerült annyira felhozni a tejtermelést. Szóval ne aggódj, nem lesz kövér. Nálunk a baba volt úgy az intenzíven születése után pár nappal, hogy koplaltatniuk kellett: órákig sikítozva sírt, és majd szétrúgta az inkubátort. Azóta is sikít, ha éhes, és addig nem hagyja abba, amíg nem kap enni. Én akkor, ott megfogadtam, hogy ha egyszer hazakerülünk, soha nem lesz többet éhes. Én nem félek a mai tápszerektõl (elég sokat olvastam is a témában), persze szoptatok is, de ha szükséges, adok pótlást. Gyönyörû, aktív, egészséges gyerek. Ezt a butaságot azok szajkózzák, akik 30 évvel ezelõtt láttak egyszer egy tápszeres babát. Ez az elmélet sosem fog kiveszni, mert a családokban tovább öröklõdik a legenda. Olyanokat kérdezz meg, akik tápszereznek, és tapasztalatuk is van, nemcsak elméleteik. Minden jót!

Az én lányom is vegyes táplálkozású a kezdetektõl és 6 hónaposan 7 és fél kiló. A legtöbbet akkor hízott, amikor kb. két hónapig szinte kizárólag anyatejet kapott, mert sikerült annyira felhozni a tejtermelést. Szóval ne aggódj, nem lesz kövér. Nálunk a baba volt úgy az intenzíven születése után pár nappal, hogy koplaltatniuk kellett: órákig sikítozva sírt, és majd szétrúgta az inkubátort. Azóta is sikít, ha éhes, és addig nem hagyja abba, amíg nem kap enni. Én akkor, ott megfogadtam, hogy ha egyszer hazakerülünk, soha nem lesz többet éhes. Én nem félek a mai tápszerektõl (elég sokat olvastam is a témában), persze szoptatok is, de ha szükséges, adok pótlást. Gyönyörû, aktív, egészséges gyerek. Ezt a butaságot azok szajkózzák, akik 30 évvel ezelõtt láttak egyszer egy tápszeres babát. Ez az elmélet sosem fog kiveszni, mert a családokban tovább öröklõdik a legenda. Olyanokat kérdezz meg, akik tápszereznek, és tapasztalatuk is van, nemcsak elméleteik. Minden jót!
Szia. Az én kisfiam 2 hós koráig vegyes táplálkozású volt, most már csak tápot eszik - 4 hós. A picúrom most 6500 g és 70 cm. Nagyon jó passzban van és szerintem igy a legaranyosabb, mert nem kövér, de nem is sovány. Szerintem minden baba más és ez a génektõl is függ, hogy ki milyen, mert ugye nem csak az anyától van, hanem az apuci is közrejátszott. A gyerekek egy idõ után úgy is megállapodnak és már nem kell majd nekik annyi kaja. Mikor már nagyobb lessz és rendes ételt fog kapni, akkor fog kiderülni, hogy hajlamos-e a hizásra. Ne aggódj nem fog elhizni a babád, igy jó ahogy van.
Az én fiam is tápos 4 hós 6400g 66cm és nem duci!Hülyeség a kövérség az nem csecsemõkorban van!
Mi tápisak vagyunk, 5 hónapos kisfiam 7, 5 kg. De nem dagadt. Azt mondják, hogy a tápszeres babák 1 éves korukig 50 %-kal nehezebbek az anyatejeseknél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Mindenkinek szép napot:)
Szia! Barátnõm anyatejes kisfia 5 hónaposan 8, 2 kg, tápszert vagy más ételt még nem látott. Szerintem ez is adottság kérdése. Van olyan anyatejes baba, aki havonta 1, másfél kilót is gyarapodik, ismerek olyan tápis kislányt, aki pedig 60 dkg körül.A babádat nem éheztetheted, ne foglalkozz másokkal!
szia csak tápszers babám, 6hónaposan 7100gr, 69cm-vel, ismerõsömé, csak anyatejes(most kezdik a hozzátáplálást)már majnem 8kg, 74cm-vel
Szia! Ne foglalkozz ezekkel a a mondatokkal. Az én 5 hónapos kisfiam CSAK anyatejes és 7, 9 Kg. Tápszert sosem látott, mégis ilyen kis Döbrögi:-))
Ezt kissé butaságnak tartom. Én olyat olvastam, hogy az a különbség az anyatejes és a tápszeres táplálás között, hogy az anyatej a zsírsejtek nagyságát növeli, a tápszer a zsírsejt számát. Ezért nagyobb esélye van az elhízásnak egy tápszeres babánál mint az anyatejesnél. Az viszont, hogy mekkora egy baba, szerintem nem a táplálásán múlik. Egy kisgyereket szerintem sem lehet éheztetni, mire elkezd futkározni úgyis változik egy csomót. Az elhízás meg függ a késõbbi táplálástól is. Ne aggódj, nem a vegyes táplálás miatt lesz nagy egy baba! Véleményem szerint inkább legyen kicsit duci, mint sovány.
Szia! Ez butaság, az én fiam is tápszeres, és hónapokot óta annyit hizik 2 hét alatt amit 1 hét alatt kellene neki meghíznia. És hát elég vékonyka. Pedig etetem rendesen.

Tényleg a tápszeres babák gyorsabban nőnek?

Orvos mondta h nagyobbnak néznek ki mint 3 hónaposak anyum mondja h azért mert tápszeresek.

Legjobb válasz: nem

nem
A kérdező hozzászólása: 6 kilósak majdnem 4 hónaposan. Csak mindenki cukkol a tápszerrel de most ha nem indult meg a tejelválasztás akkor nem valamit meg ennie kell a babáknak...Nem adhatok nekik rögtön gyümölcsöt zöldséget....
Mekkora a babád és mennyivel született? Egyébként épp az anyatejes babák kövérek nagyon, mert az igényszerinti szoptatás sokak szerint azt jeleti, hogy minden nyikkanásra mellbimbót kell nyomni a gyerek szájába. Tök mindegy éhes-e a baba, de legalább csendben van. A sógornõm fiai félévesen 10 és fél, illetve 12 kilósak voltak. Most a 2 hetes lánya többet eszik, mint az én nyolc hónaposom. Itt is sorozatban írják, hohy nem baj, hogy 8-9 kiló a 3 hónapos baba, mert anyatejjel nem lehet túletetni.
Nem eteted túl, akkor ez genetika nálatok.
Pont jó a tápszer evés száma , genetikailag nagy a babád ennyi örüj neki , kislányom is nagy most 1 hónap mulva lesz 3 éves és 95 cm .
A kérdező hozzászólása: Nem hinném h túletetem õket napi 5-ször kapnak (150ml + tápszer) Mér elkezdtem a hozzátáplálást akkor kapnak 50-60 ml gyümit és 120ml + tápszert.
Nem igaz. Kislányom az elejétõl tápszeres, minimális tejem volt csak. 1 évesen 8, 2 kg, 2 évesen 9, 64 kg volt. Most 2 év 9 hónapos és csak 11 kg, tehát finoman szólva sem kövér. Egyébként pont ugyanannyira lehet túletetni egy gyereket tápszerrel, mint anyatejjel. Ha nem éhes a baba, nem fogja megenni sem a tápszert, sem az anyatejet. Ez is pont olyan tévhit, mint az, hogy a tápszeres babák kövérek.
Barátnõm fia 4 kilóval született.Csak anyatej volt és minden hónapban hízott kb.1.7-2 kilót.Most 20 hónapos és az anyja annak örül, hogy már fél éve nem hízott semmit és tartja a 14.5 kilót:-))Doki mondta, hogy hamarabb kezdje el a hozzátáplálást hátha nem fog tovább hízni a baba:-)
Igen, csak ha túl eteted. Ismerõsöm minden nyikkanásnál a szájába nyomott a gyereknek egy üveg tápszert. 1 évesen 15 kiló volt és 74 centi!!! Borzalom ahogy kinézett! Hiába mondtuk neki, hogy nem szabad annyit, õ mindig azt mondta, DE ÉHES! 13-15 ször adott neki egy nap. NEM SZABAD! Ha te rendesen táplálod, semmi gond nem lehet. A nagyság inkább genetikai adottság! Nem függ össze a tápszerrel. Amíg nem azt mondja a doki, hogy el van hízva, addig nincs gond!
Nem, hülyeség. Az én gyerekeim tápszeresek voltak, kicsit mindig kisebbek, mint az anyatejesek. De általában 1 éves korukra behozzák a lemaradást. Tápszerrel túl lehet etetni egy gyereket, anyatejjel nem. Nagy hízásnak az is köszönhetõ, ha túl sok tápszert eszik egy gyerek, anyatejnél ugye ez nem áll fent.
Nekem a tápszeres, bár már ugye hozzátáplált 8 kislányom súlya 200 grammal tér el az anyatejes nyolc hónapos kisfiú ismerõsünktõl... De sokan terjesztik, hogy a tápszertõl jobban nõ.Nem feltétlenül...
Ezegy régi mendemona.
Az én lányom tápszeres és kisebb volt mint az anyatejes vele egyidõs baba. Amíg tudtam szoptatni 2-3szor annyit hízott egy hónapban mint a tápszertõl.
Szerintem nem nagyok a korukhoz képest.

Tényleg nyugodtabbak a tápszeres babák? Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: Az én babám csak anyatejes. 5x eszik egy nap, és éjszaka több mint 10 órát alszik egyhuzamban, 6 hetes kora óta. Sose bukott, sose fáj a pocija. Napközben is sokat alszik. A világ legnyugodtabb babája, most 2 hónapos. Nem attól függ, hogy mit eszik. Szerintem amúgy nem csak vérmérséklet, hanem jó napirend, és következetesség kérdése is. Sokmindenbõl tevõdik össze. Genetika és nevelés szerintem.

Az én babám csak anyatejes. 5x eszik egy nap, és éjszaka több mint 10 órát alszik egyhuzamban, 6 hetes kora óta. Sose bukott, sose fáj a pocija. Napközben is sokat alszik. A világ legnyugodtabb babája, most 2 hónapos. Nem attól függ, hogy mit eszik. Szerintem amúgy nem csak vérmérséklet, hanem jó napirend, és következetesség kérdése is. Sokmindenbõl tevõdik össze. Genetika és nevelés szerintem.
Kisfiam 5 hónapos korától éjszakára tápszert kapott mert nem akart aludni meg mindig nyugtalan volt. Mióta azt kapja végigalussza az éjszakát, csak akkor kel ha jön a foga, akkor is csak max 2X. Nappal is nagyon nyugodt, mindenkit levesz a lábáról. 4 hónapos korában el kellett kezdenem a hozzátáplálást mert állandóan sírt, mint utólag kiderült éhes volt szegénykém, de a doki soha nem akart tápszert írni, 5 hónaposan is úgy kellett kikönyörögnöm.
szia! az én fiamnak nagyon fájt a pocija a tápszertõl és iszonyú szorulásos lett! hosszú hetekig minden gondolatom a kaki körül forgott, hogy hogyan segíthetnék a kicsimnek. rettenetes volt nézni ahogy erõlködik, nem tud pukizni, és mogyorókat prdukál. nem mondhatnám, hogy nyugodt idõszak volt :)
Az én kislányom öthetes kora óta tápis. Nem mondhatnám, hogy nyugis, és bár már hat hónapos, még mindig felkel éjjel is enni. 7, 6 kg.
Az én babám születésétõl tápszeres, mert a császár miatt nem indult be rendesen a tejem, de nem mondthatnám, hogy nyugodtam volt. Viszont a barátnõmnek 3 hósan elapadt a teje, tápszeres lett a kislánya onnantól kezdve átaludta az éjszakát, és napközban is nagyon nyugodt baba volt. Szerintem nincs összefüggés, babája válogatja, mindegyik egy külön személyiség.
Nem attól függ, hogy kinek mennyire nyugodt a babája, hogy mit eszik. Vannak nyugodtabb és nyugtalanabb babák, vérmérséklettõl függ. Az elsõ gyerekem pótlásként kapott tápszert, mégis borzasztóan nyûgös, hasfájós, sírós baba volt, pedig az étkezésemre nagyon odafigyeltem. Érdekes módon a testvérei minannyian nagyon kiegyensúlyozott, nyugodta babák voltak, minsannyian csak szoptak 6 hónapig.. Nem ettõl függ, hogy egy baba mennyire nyugodt.. Ha pl. az anyuka görcsöl, idegeskedik mindenen, az a babára is könnyen átragad és akkor tényleg sírósabb lehet. Ezt olyan anyukákra értem, akik állandóan azon idegeskednek, hogy nehogy elapadjon a tejük, vagy egyáltalán jóllakik-e a szoptatáskor a babája.
Nekem 4 hetes kora óta tápszeres a babám. Egy kicsit még kisebb is a súlya mint kellene. 1 éves kislány és 8, 5kg.
Amikor kisbaba voltam, az elsõ tápszeres kaja után 3 hét kórház (anyu mesélte). Allergiás voltam valamelyik összetevõre.
Nekem mind kettõ tápszeres és most nem panaszkodhatok. Az elsõ 6 hétben viszont orditottak a pociuk miatt. De ha az éjszakára gondolsz, 8 hetesen ettek utoljára, a barátnömé viszont 9 hónapos és még mindig eszik tápszert éjjel 3 kor.Szterintem babán mullik.
8 hós kisfiam anyatejes, és teljesen nyugodt kisfickó.

Tápszeres babánál is "működik" az álometetés? Ilyenkor kiveszitek a kiságyból? Tényleg olyan hatásos mint mondják?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a baratnom, aki eskuszik az alometetesre, de nem ejjel. Pont az a lenyege, hogy este keson, 11-ejfel korul. Almaban eteted meg a kicsit. Igy altalaban nem ebrednek fel korareggelig, hanem vegigalusszak az ejszakat, hisz van tejcsi a pocakjukban.

Nekem azt mondta a baratnom, aki eskuszik az alometetesre, de nem ejjel. Pont az a lenyege, hogy este keson, 11-ejfel korul. Almaban eteted meg a kicsit. Igy altalaban nem ebrednek fel korareggelig, hanem vegigalusszak az ejszakat, hisz van tejcsi a pocakjukban.
Álometetés? Az mi?
Az elsõ vagyok, utána olvastam. Nem hinném, hogy le kell szoktatni. Minden baba más, van akinek szüksége van éjjel is a mamára, függetlenül attól, hogy cicibõl eszik vagy sem. Kislányom 5 hónapos, még mindig többször kel éjjel cicizni, nem mondom, hogy bánnám, ha abbahagyná, de ha neki ez kell, eszemben sincs leszoktatni.
Nekem szépen evett 11 körül, fel sem ébredt rá. Aztán a szokott idõben fél 3-kor megint felkelt. akkor is, ha volt álometetés, akkor is, ha nem. Szóval nekünk nem jött be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!