Találatok a következő kifejezésre: A tápszeres mennyit kell (10 db)

2 hónapos babával kiskanálnyi alma levét, répa levét kóstoltathatok már? Tápszeres a babám. Mennyi folyadékot kell kb. meginnia 1 nap?

Legjobb válasz: Ilyen pici babának aki ráadásul tápszeres a tápszeren és vizen kívül semmit nem szabad adni. Max. teát, de én azt ellenzem. Nincs védõnõd? És gyerekdoki? Tõlük is kérdezd meg, de én úgy tudom, hogy nem szabad, mert az õ bélrendszerük még fejletlen. Ráadásul pont a két hónap környékén van egy intenzív bélnövekedés náluk, tehát csak ártanál vele. Az hogy mennyit igyon, egyen, az babafüggõ. Az én babám is tápszeres és négy óránként eszik négy hetes kora óta. 130-160 ml között, de van hogy csak 100-at. És én két etetés között szoktam neki adni babavizet. Kirázólag babavizet semmi mást.

Ilyen pici babának aki ráadásul tápszeres a tápszeren és vizen kívül semmit nem szabad adni. Max. teát, de én azt ellenzem. Nincs védõnõd? És gyerekdoki? Tõlük is kérdezd meg, de én úgy tudom, hogy nem szabad, mert az õ bélrendszerük még fejletlen. Ráadásul pont a két hónap környékén van egy intenzív bélnövekedés náluk, tehát csak ártanál vele. Az hogy mennyit igyon, egyen, az babafüggõ. Az én babám is tápszeres és négy óránként eszik négy hetes kora óta. 130-160 ml között, de van hogy csak 100-at. És én két etetés között szoktam neki adni babavizet. Kirázólag babavizet semmi mást.
A kisbabáknak fél éves korukig nem szabad semmit sem adni tápszeren vagy anyatejen kívül!!!! Tápszeres babáknál van egy kis engedmény, 5 hónapos kora körül már megkóstoltathatod vele az almát, a répát, és elkészítheted az elsõ fõzeléket, amit krumpliból csinálj. De utánna mindig várj 1-2 napot, hogy mit reagál rá a bõre, milyen a széklete.... egy bébiszitter
Szerintem semmi képpen se adj neki! Nem is értem hogy hogy jutott ez az eszedbe. Csak vizet adj neki azt is kb. ebbe a nagy melegbe egy-másfél decit! Jó babázást!
4 hónapos kor után már nyugodtan lehet hozzátáplálni. DE szerintem várd meg azért a három hónapos kort, nekem anyatejes a babám, de mostmár kezdem a hozzátáplálást, három hónaposan. A kéthónaposat kicsit korainak érzem, de hallotam már ilyet (itt, ezen a fórumon, egy hónapja olvastam). Az meg csak a "legújabb kutatások" gyümölcse, hogy nem kell hozzátáplálni, mert "elrontod" a gyereket.
3 hónapos kortól már nyugodtan próbálkozhatsz ízlelgetéssel. Ez a 6 hónapos határidõ szerintem is csak egy divathullám...
Az én babám 3 hónapos de már 3 hete adok neki turmixolva barackot almát répát a húslevesbõl úgyhogy szerintem nyugottan adhatsz neki
Adhatsz neki nyugodtan, régen is így csinálták. De tényleg csak picit. Mondjuk napi egy-két kiskanál levet. Ha nem okoz gondot, akkor két hét utnán már a reszelt almát is próbálhaod, majd három hónaposan a fõzeléket. Én így csináltam, most 10 hónapos a fiam, és nincs olyan étel, amit nem szeret, nagyon szépen fejlõdik, és az egy marhaság, hogy ettõl lesz allergiás. Régen is így adták, de én még olyan embert nem láttam, aki az almára lenne allergiás.
Az én nagylányom 14éves mikor õ volt pici 2 hónapos korban keztük a hozzá táplálást még bébiételek is voltak 2hónaptól.Most a picikém 11hetes és bizony engem is elbizonytalanított ez a mostani nézet.Úgy döntöttem hogy pár kanál gyümölcsöt fogok neki adni hamarossan, de van olyan ismerõsöm is aki 3 hónapos babáját tehéntejjel eteti.Eldönteni hogy adsz-e neki vagy sem azt neked kell, mert errõl a témáról sokat lehetne vitázni.
Szerintem nyugodtan adhatsz neki pár kanál csümölcsöt. Nekem 9 hetes a babám és 2hete eszik 4-5kanál barackot délelõtt.A 11 éves fiamat 6. héttõl etettem akkor még volt 2hós bébiétel és semmire nem allergiás és nem beteg.A kislányomnak 2.héttõl hipp teát itatok úgy mint anno a fiammal semmi baja pedig arra is az van írva, hogy csak 4.hónaptól adható.Egyébként mi kb 240et iszunk 1 nap de minden gyerek más.

A tápszeres babáknál mennyit kell várni két etetés között?

Napok óta egyre kevesebb a tejem és ma reggel már csak 40 ml-t bírtunk kisajtolni a kett?b?l, így jön a tápszer. De mi van ha a baba utána egy órával megéhezik? Adhatok neki? -Nem fog fájni a hasa?

Legjobb válasz: Nem nem fog fájni ezért a hasa. Hameg mégis váltani kell másik tápszerre. Bár ennek kevés az esélye. Jó babázást!

Nem nem fog fájni ezért a hasa. Hameg mégis váltani kell másik tápszerre. Bár ennek kevés az esélye. Jó babázást!
Szerintem adhatsz neki nyugodtan ha megéhezik, nem fog a hasa fájni viszont legyen otthon infacol vagy espumizan elõsegíti az emésztést.

Anyatej+tápszeres babák anyukái! A ti babátok megtanulta, hogy mennyit kell ennie? Mikor elég?

Minden etetésnél el?ször szoptatok, utána mérés után kipótolom tápszerrel az adagját. Ha véletlenül van elég anyatej, akkor addig eszik, amíg a szájában van a cici, sokszor 140 helyett akár 190-et is. Attól tartok, soha nem fogja megtanulni, hogy mikor elég neki a táplálék, és ez örök probléma forrása lesz (hasfájás, falánkság, éjszakai evések).

Legjobb válasz: Ez így elég nehéz,mert soha nem tudod,hogy mennyit szív ki a baba a cicibõl.Csodálom,hogy tápszer mellett elveszi a cicit is,nekem fejnem kellett.

Ez így elég nehéz, mert soha nem tudod, hogy mennyit szív ki a baba a cicibõl.Csodálom, hogy tápszer mellett elveszi a cicit is, nekem fejnem kellett.
Szia! Nekem ez örök dilemma volt. Mindig attól féltem, hogy túletetem, vagy éhes marad. Ugyanúgy csináltam, ahogy Te is írtad. De: 2 hónapos elmúlt, amikor összecsomagoltam a mérleget, minden etetéskor bekavartam 90 ml tápszert. 3 hónapos korára fokozatosan elhagyta a tápszert, kiköpte a cumit. Most 4, 5 hónapos és csak anyatejet eszik. Sok gyötrõdés volt ez, volt, hogy óránként evett. Sokan csodálkoznak ezen, hogy fordítva alakult a pótlás. Meg vagyok gyõzõdve arról, hogy sok oka lehetett ennek, ezt most nem részletezem, örülök, hogy így alakult. Sok sikert neked is!
Az én lányomnak másfél hetes korától pótolni kellett szopás után. Sosem mértem, hanem megcsináltam egy teljes adagot és evett amennyit akart. Nálunk nem volt gond a hasfájás, összesen kétszer bukta vissza amikor túl sokat evett. Volt, hogy még be kellett kevernem még egy pici adagot, mert még evett volna. Most 16 hónapos és alig éri el a kilenc kilót pedig már 84 centi. Szerinetem ha valaki eleve nem hasfájós alkat akkor a több tápszer sem fog gondot okozni. azt sem mondhatnám, hogy zabagép lett a lányom, már kezd válogattni sajnos a kaját kozött.:-(
Utolsó vagyok megint. Másfél hónapos kora óta nem kel éjszaka enni, úgyhogy mi még ezt is megúsztuk.
Én is elõbb ciciztettem, aztán tápot adtam. Én nem mértem cicizésnél, nem volt mérlegünk. Tápot annyit evett, amennyi belefért. Szerintem Õk tudnják, hogy mennyi fér beléjük.


10 hetes babám (4, 5 kg) tápszeres. Mennyi folyadékot kell adnom Neki ebben a nagy melegben?

Legjobb válasz: Szia!Két etetéskor többször rálehet kínálni pár korty vízet vagy teát.Ezt a tanácsot a gyermekorvosom mondta meg a babád fogja tudni,hogy mennyi folyadékra van szüksége.Véleményem szerint is többször kínáld rá nehogy egyszerre több mennyiségrt ígyon és kijöjjön belõle.Sok sikert.

Szia!Két etetéskor többször rálehet kínálni pár korty vízet vagy teát.Ezt a tanácsot a gyermekorvosom mondta meg a babád fogja tudni, hogy mennyi folyadékra van szüksége.Véleményem szerint is többször kínáld rá nehogy egyszerre több mennyiségrt ígyon és kijöjjön belõle.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Kínálom is rendszeresen és van úgy , hogy kortyonként egész nap elfogyaszt 2-2, 5 dl folyadékot. Remélem ez nem túl sok/kevés. Végülis a székletével nincs gond, nem "higítja" fel ez a mennyiség.
Szia!Az elsõ válaszadó vagyok ne aggódj tökéletesen elég a folyadék mennyiség amit adól.
Az én babám még csak 3 hetes lesz, de ha fennt van, mert nem alszik, akkor óránként cicit kér, ami elég fárasztó. Ennek ellenére sokszor nyûgös, kérne még, akkor szoktam neki vizet adni. Õ még nem iszik ilyen sokat, csak 4-5 kiskanállal, néha többet, de a kutacsa nincs ilyenkor beesve már. Kell nekik a folyadék, mert az anyatej zsíros. Szerintem ártani nem tudsz vele, ha eszik rendesen, és gyarapszik:-)Iszik amennyit kíván.
Szia! Mi is 10 hetesek vagyunk (tápszeresek), mi kb. 5-10 ml-ert iszunk vízbõl egy nap max. Szóval ne izgul, szerintem õk tudják mennyi kell nekik.

Tápszeres babának vízet is kell innia és mikor adjam neki? Ha fáj a hasa köménymagtea és azt mikor adjam neki? Etetés elött? Utána és mennyit? Hogy készítsem el?

3hetes, és rengeteg a kérdés...

Legjobb válasz: Igen, tápszeres babának kell külön folyadék. Ha víz, akkor babavíz. Én teát is adok neki, de én kamillateát. Mondjuk az én lányom már idõsebb és neki napi 1x van kaki, annak a fenntartására nagyon jó a kamillatea. Köményteát is meg lehet próbálni, bár én azt nem adtam, de azt hallottam róla, hogy elõfordul, hogy hasfájást okoz. Ha mégsem jönne be, akkor hasfájásra vannak különbözõ készítmények, azokat ki lehet próbálni (gripe water-ez csak 1 hós kor után adható, espumisan cseppek, infacol stb.)Teát majd kitapasztalod, mikor jó adni neki. Én kaja elõtt szoktam (meg két kaja között is kínálom) általában, mert akkor éhes és elfogadja. Máskor nem biztos. Mondjuk ennek az a hátránya, hogy kevesebbet ehet, mert a tea is telíti. Ezért mondom, hogy kitapasztalod. Ha szereti a teát, akkor inkább kaja után és kaják között add neki. 12 hetes kislány anyukája.

Igen, tápszeres babának kell külön folyadék. Ha víz, akkor babavíz. Én teát is adok neki, de én kamillateát. Mondjuk az én lányom már idõsebb és neki napi 1x van kaki, annak a fenntartására nagyon jó a kamillatea. Köményteát is meg lehet próbálni, bár én azt nem adtam, de azt hallottam róla, hogy elõfordul, hogy hasfájást okoz. Ha mégsem jönne be, akkor hasfájásra vannak különbözõ készítmények, azokat ki lehet próbálni (gripe water-ez csak 1 hós kor után adható, espumisan cseppek, infacol stb.)Teát majd kitapasztalod, mikor jó adni neki. Én kaja elõtt szoktam (meg két kaja között is kínálom) általában, mert akkor éhes és elfogadja. Máskor nem biztos. Mondjuk ennek az a hátránya, hogy kevesebbet ehet, mert a tea is telíti. Ezért mondom, hogy kitapasztalod. Ha szereti a teát, akkor inkább kaja után és kaják között add neki. 12 hetes kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: köszi. és kb. mennyi vízet vagy teát adjak neki?
Annyit adj neki, amennyit kér. Õ tudja, mennyi kell neki. Ahogy fõzd: forralj fel 1 dl vizet és abba tegyél pár szem édesköménytermést (4-5 szem) pár perc után szûrd le. Alapból azt mondom ne ízesítsd semmivel. Ha esetleg mégsem inná meg natúran, akkor vegyél nádcukrot, azt tegyél bele fél teáskanállal. Én legalábbis így szoktam a kamillateát.
Igen, kell a folyadék. Vizet adj neki inkább, mint teát, az sokkal jobb és semlegesebb. Kiskanállal, iyen korban kb 4-5 kanállal fog meginni, meglátod majd. Ha már kiköpi, akkor elég neki. Késõbb egyre többet fog kérni, fõleg ha meleg van. Én két etetés között szoktam adni neki, vagy ha látom, hogy nagy a kutacsa. Hasfájásra sok csodaszer van, ki kell tapasztalni, nektek mi jó. Én FLPs Aloe Vera Activatrt adok, tökéletesen bevált:-) És kérdezz nyugodtan, tudom, nekem is millió kérdésem volt (bár én szoptatok) 8 hetes kislány anyukája
Szia! Babavizet adhatsz neki, vagy Mecsek teát, azt 0 hónapos koról lehet adni. Mi is tápszeresek vagyunk.Jövõ héten töltjük a 4. hónapot. Ha gondolod írjál priviben, hátha tudok segíteni, ha már írtad, hogy sok kérdésed lenne.
A kérdező hozzászólása: utolsó váaszolónak köszi email címed?
A kérdező hozzászólása: a vacsi és a tápszeres lefekvés elõtti vacsi között kb 3 óra telik el (kicsit kevesebb)
egy tenyérnyi kenyér bél nem vacsi. ehhez adj fõzeléket vagy azt amit ti esztek :)
nem kötöszködni akarok csak még annyit, hogy 1 évesnek a tápszer/tej nem vacsi! azért ne adj neki kevesebbet mert úgy is vacsorázik még egyszer, az már "csak" egy pohár tej ilyenkor, mint nekünk is :)
A kérdező hozzászólása: minden este tápszert kap lefekvéskor, és elég neki, nem éhes éjjel. Így azzal nincs is problémám. Csak a pár órával elõtte lévõ étkezésnél szeretném a tejpépet kiváltani, nyilván nem üres kenyérrel, hanem felvágottal, sajttal stb. Csak nem tudom mennyit adjak.
Az enyém volt hogy megette a kilós kenyér szeletjét, héj nélkül.De volt, hogy csak a felét.Ez a hozzáadott feltéttõl is függ.Ha nagyobb darab pl. a virslifalat, kevesebb kenyér fogy, vagy adok hozzá még sajtot, akkor is.De úgyis eltolja a kezemet, ha elég volt.
nem, félreértettél, jó, hogy adsz neki tápit lefekvés elõtt, ez még évekig megmarad :) csak elõtte a szilárd vacsi legyen fõétkezés, mint az ebéd! :)

Tápszeres babámnak mennyi folyadékot kell innia? Két étkezés között szoktam itatni, sima vizzel, de csak néhány kortyot iszik, több nem kell neki. Elegendő ez? Mert úgy tudom, tápszer mellett egyéb folyadékra is szüksége van a babusnak.

Legjobb válasz: 15 hónapos gyerekemnek mondtak napi 1-1,5 litert. Közel se iszik ennyit. A nagylányom ennyi idõsen 3 litert benyelt egy nap (tea, tej, stb). Sztem gyereke is válogatja, hogy mennyi az igénye. Mennyi tápszert iszik meg egész nap? Lehet már az is fedezi a folyadékszükségletét, és nem igazán szomjas mellette. Vagy csak nem bírja a vizet. babatea? Vagy gyümitea? Ízesítve vagy anélkül?

15 hónapos gyerekemnek mondtak napi 1-1, 5 litert. Közel se iszik ennyit. A nagylányom ennyi idõsen 3 litert benyelt egy nap (tea, tej, stb). Sztem gyereke is válogatja, hogy mennyi az igénye. Mennyi tápszert iszik meg egész nap? Lehet már az is fedezi a folyadékszükségletét, és nem igazán szomjas mellette. Vagy csak nem bírja a vizet. babatea? Vagy gyümitea? Ízesítve vagy anélkül?
A kérdező hozzászólása: Napi 700- 750ml körül eszik tápot, babateát nem adok neki, mert görcsöket okoz nála és az orvos is azt javasolta, sima vizzel itassam, vagy esetleg enyhén cukrozzam. Lehet, hogy nem izlik neki a viz? Milyen teát adhatnék még neki?
Én bármilyen teát adok. A forró vízbe épphogy kicsit teszem bele a filtert, így gyenge lesz. De mégiscsak ízesebb, mint a víz. Jó a csipkebogyó tea.
Én sima gyümölcsteákat szoktam venni, amiben nincs fekete tea. Kamilla és csipkebogyó is jó. A zöld teák is.

4 hetes tápszeres babád hány óránként eszik és mennyit? Éjszaka hányszor kell megetetned? Milyen tápszert használtok? Hány óránként cserélitek a pelust? Hogy birjátok az éjszakázást? Napközben alszotok ti is néha mikor a babátok alszik?

Összehasonlitásra szolgálnának a válaszaitok! :) Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Nappal 6-szor eszik, 3 óránként. Éjjel nem ébredt 4 hetesen már. Pelust etetés elõtt szoktam cserélni, de néha kaja végére megint kell. Nappali alvás nálunk kilõve, mert van nagyobb tesó is.

Nappal 6-szor eszik, 3 óránként. Éjjel nem ébredt 4 hetesen már. Pelust etetés elõtt szoktam cserélni, de néha kaja végére megint kell. Nappali alvás nálunk kilõve, mert van nagyobb tesó is.
Mi pont ma vagyunk 4 hetesek :) 3-4 óránként eszik, 80-90 miliket, van hogy megy a 120 mili is, de csak azért, mert szomjas. Ma mellette megivott 260 mili vizet, 120 mili teát. Éjszaka nem kel fel, már születése óta. Este 11 tõl reggel 5 ig alszik. Minden etetés elött cserélem a pelust, meg akkor ha látom, hogy kell... Mivel nem éjszakázok mellette, tudok aludni én is, és nem kell vele aludnom nappal :P Bár néha elõfordul az is. :) Nálatok hogy vannak ezek, kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Mi is pont ma vagyunk 4 hetesek :) ))))
:) )
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó lenne kedved privizni, tök jo, h egy napon szültünk ;)
Az enyém anyatejes, de éjjel 2x kel! Nehezen bírok felkelni:) van egy 4 évesem, aki nappal nem alszik, pedig én de aludnèk:)
Csatlakoznék, mi is ma vagyunk 4hetesek! :D
Na gyûlnek itt a 4 hetes babócák :D

Mennyi idős korára kell elérni a babámnál hogy napi 2 tápszeres étkezés maradjon?

Most 6 hónapos a babám és 2szer eszik valami pürét és még 3-4szer tápszert,emelnem kellenne a "rendes" étkezések számát?

Legjobb válasz: van akinél ez egy ves kor körül van,nálunk az ebédet 6 hósan váltottuk ki,akkor maradt 2x táp.

van akinél ez egy ves kor körül van, nálunk az ebédet 6 hósan váltottuk ki, akkor maradt 2x táp.
Az én babám kb 7 hónapos volt, amikor már napi 2x volt tápi a kajája, pedig csak 5 hós korában kezdtem el a hozzátáplálást.
9 hónapos, kb. 2 hete már csak 2* eszik tápszert egy nap, reggel és este. 5 étkezése van.
Nem tudom. 2.5 éve uazokat az üvegeket nyüstöli a két gyerek. (MAM)
Az üveget nem kell cserélni, elég ha elmosod.
Én sem cseréltem még az üveget.
Én sem cseréltem még ki õket 22 hónapja. Kimosom, néha, talán havonta berakom a sterilizálóba, csak mert van, persze régen naponta volt.
5 hónapos a lányom, de én nem cseréltem még le az üvegeket, csak a cumis részét. Sterilizálni pedig minden nap szoktuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtatok.
Üveget én sem cserélek, csak cumit 3 havonta. Sõt, az üveget el fogom tenni a kistesónak is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!