Találatok a következő kifejezésre: A tápszer csak 3 hétig (10 db)

A humana start tápszert csak 3 hétig lehet felbontva tárolni?

3 hetes a kisfiam és amikor hazajöttünk a kórházból nem volt elég tejem és pótoltuk napi 1-2 alkalommal tápszerrel,de azóta nem kellett és az van rá írva,hogy 3 hétig áll el felbontva.Tapasztalat ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Ha jól zárhatóan tároltad, semmi baja nem lesz, összecsomósodhat, ha nedvesség éri. Ez leginkább a tápszergyártónak jó, mert az aggodalmas kismama inkább kidobja 3 hét után, és újat vesz. Az elsõ doboznál én is kidobtam, majdnem teli zacskót, aztán rájöttem, hogy semmi baja nincs.

Ha jól zárhatóan tároltad, semmi baja nem lesz, összecsomósodhat, ha nedvesség éri. Ez leginkább a tápszergyártónak jó, mert az aggodalmas kismama inkább kidobja 3 hét után, és újat vesz. Az elsõ doboznál én is kidobtam, majdnem teli zacskót, aztán rájöttem, hogy semmi baja nincs.
4 hét után kuka.
Nem csak a humanát, mindegyiket 3 hétig lehet felbontva tárolni.

A tápszer tényleg csak 3 hétig jó?

4 hete este tápszeres pótlást kell adnom 5,5 hónapos lányomnak, mert kevés a tejem. De mivel csak este használjuk és akkor is max. 60 ml-t eszik meg bel?le, így az egyik csomag még felbontatlan, a másikból is alig fogyott. Most bekavartam neki egy adagot, mert nem elég a tejcsi, de nem eszi meg, pedig még éhes. Most elolvastam a dobozon az van, hogy 3 hétig áll el 20 fokon. Én a konyhában tartom, 4 hete bontottam fel, és szerintem tuti van 25 fok bent, megromolhatot?Humana 1-es.

Legjobb válasz: Én nem kockáztatnék. És nekem is volt humanam és ténleg 3 hétig jó ha fõl bontotad az ezüst színü zacskot.Különben a humanat nekem se ette, és helyette kértem a milupat milumil ha start, sokkal jobb, és sûrûbb

Én nem kockáztatnék. És nekem is volt humanam és ténleg 3 hétig jó ha fõl bontotad az ezüst színü zacskot.Különben a humanat nekem se ette, és helyette kértem a milupat milumil ha start, sokkal jobb, és sûrûbb
Elõzõ válaszoló vagyok. A nyuéknál hagytam egy kis tápszert 4 hete kb. Ki kellett dobni mert sokkal sárgább mint a mostani. Úgy hogy dobd ki, én is ki dobtam
A kérdező hozzászólása: Kidobtam, gyorsan vettem neki a Rossmann-ben Mildibé tápszert, mert a dokink külföldön nyaral és ez volt az egyetlen, ami már 4 hónapos kortól jó, igaz õ már majdnem 6.

A babám 3 hónapos és eddig 5x evett, most ugy 3 hete csak 4x eszünk, és csak kb az 500ml van meg egész nap. Tápszeresek vagyunk! Lehet hogy nem éhes? Azt mondják a tápszer nagyon telít! 5100gr-mok vagyunk! Van még akinek ilyen problémája van?

Legjobb válasz: Kérdésem: mennyivel született a baba? A tápszer valóban jobban telít! A lényeg: nem szabad tömni, erõltetni az evést a babáknál. Õk azt ösztönbõl tudják, mennyi elég nekik, hidd el. :)

Kérdésem: mennyivel született a baba? A tápszer valóban jobban telít! A lényeg: nem szabad tömni, erõltetni az evést a babáknál. Õk azt ösztönbõl tudják, mennyi elég nekik, hidd el. :)
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszodat! 3150gr -mal születtünk!!Üdv Niki
Nálunk is ez a gond, igaz, anyatejesek. Mi is 3 hósak vagyunk. Kb. 100 ml-vel kevesebbet eszik egy nap pár napja. Egyelõre nem fogy, úgyhogy nem aggódok. Azért most mérem minden evés elõtt és után.


Rá van írva a tápszerre, hogy felbontás után 3 héten belül felhasználandó. Ha nem fogy el, mert esetleg csak napi egyszer-kétszer pótoltok, akkor ti kidojátok 3 hét után?

Legjobb válasz: Ha gondosan lezárod ( én visszahajtom többször a tetejét és gémkapoccsal lezárom) akkor szerintem semmi baja sem lesz még 5-6 hétig.

Ha gondosan lezárod ( én visszahajtom többször a tetejét és gémkapoccsal lezárom) akkor szerintem semmi baja sem lesz még 5-6 hétig.
Szia! Én nem szoktam odaadni neki, ki kell dobni, mert ez is tejtermék, tehát romlandó. Max. egy hónapot hagyd állni, de annál többet szerintem semmiképp se. Létezik kis kiszerelésû is, ha jól tudom, akkor érdemes olyat vásárolni.
Igen.
Szia! Én nem dobtam ki! Kb 4 hét is volt mire elfogyott eleinte egy tápi. Száraz hüvi helyen kell tartani, alaposan lezárva. Nem a babámon spórolok, igyekszem neki mindent megadni, de azért a több ezer forintos hypoallergén tápit nem dobáltam a kukába, mert egy héttel tovább tart!
Én ha nem fogyott el beraktam a kávémba, vagy amikor még nem járt le és láttam, hogy nem fogy el odaadtam a nagylányomnak(õ is imádta)
Semmi baja nincs amíg nem csomósodik össze. Tedd zárható üvegbe, sokáig jó lesz.

A kislányom csak pótlásra kap tápszert és így nem fogy el 3 hét alatt, akkor dobjam ki?

Lesz valami baja ha 3 hét után oda adom neki?

Legjobb válasz: Én tuti nem adnám oda neki,és nem is adtam,hanem kidobtam:( Nagy pocséklás,de ez van :(((

Én tuti nem adnám oda neki, és nem is adtam, hanem kidobtam:( Nagy pocséklás, de ez van :(((
Én odaadtam, és semmi baja nem lett. :)
Már a por állagú tápszer nem tartható tovább 3 hétnél, vagy a kikavart? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de én errõl még nem hallottam!
Ez engem is érdekel. A miénket 4 hétig lehet felhasználni, de én is csak pótláshoz használom. Napi kb. 3 kanállal használunk belõle.:( Nem szívesen dobom ki.
A kérdező hozzászólása: Természetesen a por az elkészített kb. 2 óráig jó. Akkor nem tudom oda adjam-e vagy sem.
Ha az eredeti zacskójában van, jól elzárva, lekötve, stb én odaadnám 3 héten felül is. Ha baja lenne, büdös lenne vagy összeállna.
Én még3 hónap után is odaadtam, sajnáltam kidobni, semmi gond nem volt.
Hát nálunk a kutya issza meg a maradék porból készült tápot, és imádja. Én nem mertem a babámnak 3 hét után odaadni, pedig volt, hogy 3/4 zacskó megmaradt,

3 hónapos lesz a kisfiam jövö héten. Mindenki mondogatja hogy adtam e már neki mást a tápszeren kivül! De én ugy tudom hogy csak 4 hónapos kortol szabad! Tanácstalan vagyok! Ha lehet már neki adni akkor mit? Mikor? Menyit?

Legjobb válasz: AKI EDDIG MINDENKIT LEPANTOZOTT, PEDIG A VÉLEMÉNYEK NEM EGYFORMÁK, AZ ÍRJA MÁR LE LEGYEN KEDVES, HOGY MIÉRT TESZI???!!! UNATKOZIK??

AKI EDDIG MINDENKIT LEPANTOZOTT, PEDIG A VÉLEMÉNYEK NEM EGYFORMÁK, AZ ÍRJA MÁR LE LEGYEN KEDVES, HOGY MIÉRT TESZI???!!! UNATKOZIK??
Szia! Az én babám is tápszeres, és egyfolytában azt hallgattam miért nem adsz már neki egy kis ezt meg azt meg amazt. Én kivártam a 4 hónapot, nem érdekelt ki mit mond.... Sõt ha most tehetném lehet még várnék egy kicsikét, úgyhogy szerintem ne kezd el, semmi baja nem lesz ha tápszert kap. Az én bébim a mai napig imádja a tápszert, jobban mint a gyümiket vagy bármit, pedig már 6 hónapos. Igazából te döntöd el, ahogy érzed. Ha elkezded akkor meg az alma levét javasolják majd a pépjét szépen fokozatosan, aztán jöhet a többi õszibarack, sütõtök, répa stb.... tejpépek, bár ettõl a bébimnek szorulása lett... Üdv.: Á.
Elsõ vagyok!Nem kötelezõ mindenki"elvárásainak"megfelelni, te ismered a picurkádat.Ha nem érzed õt erre"érettnek"felesleges lenne erõltetni a dolgokat.Különbenis nincsen elkésve semmivel:) Üdv.
elméletileg tényleg 4 hótól ajánlott a hozzátáplálás, anyatejes babáknál 6 hó. de ha a babád nem igányli, akkor a tápszeres kajálás mellett is megvárhatos a fél éves kort. akik ezzel csesztetnek, gondolom a régi 6 hét utáni hozzátáplálást favorizálják, ami a mi gyerekkorunkban volt. ma már nem ez az elv.
Egy 3 hós babának semmi mást nem kell és nem is szabad ennie. Ha úgy döntesz, hogy a hozzátáplálás korai elkezdését választod, akkor is minimum a 4 hónapot meg kell várni. Ne foglalkozz a "mi is felnõttünk a tejbegrízen" tipusú beszólásokkal, mert felnõttünk ugyan, de hogy?! Rengeteg a gyomor- és bélrendszer betegségeiben szenvedõ felnõtt ember... Ahogy halad a kor, úgy halad a tudomány és ehhez muszáj igazodni legalább körvonalakban. Az õsember sem használt autót vagy buszt, most mégsem gyalogol senki 100 km-eket, hogy eljusson a nagymamáig a gyerekkel, hanem buszra száll vagy autóba ül. Szóval az "úgy is felnõttek a gyerekek" -féle stupid dumának ne dõlj be. Antibiotikum nélkül is felnõtt már egy csomó gyerek, mégis beadod, ha a gyerek nagyon beteg.
Szerintem a védõnõvel beszéld meg mindenképpen. Most az a divat, hogy négy hónapos kortól kezdik el a hozzátáplálást. Almával, õszibarackkal, répával, sütõtökkel. Ha ezek már mennek, akkor jöhet a krumpli, a cékla, stb. Régen már 2-3 hónapos korban megkezdték a hozzátáplálást és nem csak azoknál a babáknál, akik tápszeresek voltak, hanem az anyatejes babáknál is. Szóval most sem lesz baja a babának, ha adsz mást is neki, de errõl a védõnõnek/gyermekorvosnak mindenképpen tudnia kell. És mindig csak egyféle ízzel próbálkozz, mert ha allergia lép fel, akkor rögtön tudni fogod, melyik étel váltotta ki.
Szia!Reszelt almát nyugodtan adhatsz neki/keveset, mert az neki új dolog lesz és szorulást is okoz, persze csak cukor nélkül kínáld/, sütötököt, és õszibarackot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!!

3 hetes a kisfiam, 1 hete tápszert is kap, mert nagyon kevés a tejcsi. Azóta csak hőmérőzéssel tud kakilni. Más is volt így?

Legjobb válasz: Igen igy jártunk mi is. Mi 2 hosan kezdtük a tápszert enni, onnantol kezdve csak glicerines kuppal, és lázmérözéssel tudott kakálni. Ittunk cukros kammilateát az is használt nála. Szedtük a lavolacot is. 2 hete eszik gyümölcsöt, és elöször kedden tudott magátol kakálni, több mint egy honap után. Amugy a mildibé 1-et kapja.

Igen igy jártunk mi is. Mi 2 hosan kezdtük a tápszert enni, onnantol kezdve csak glicerines kuppal, és lázmérözéssel tudott kakálni. Ittunk cukros kammilateát az is használt nála. Szedtük a lavolacot is. 2 hete eszik gyümölcsöt, és elöször kedden tudott magátol kakálni, több mint egy honap után. Amugy a mildibé 1-et kapja.
Szia!Kisfiamnál már 2 hetes korától pótolnom kellett, tehát hasonlóan mint a Ti esetetekben.Eleinte nehézkesebben ment a nála is-a tápszert nehezebben emésztik meg a kicsik- de egy kis idõ után ráállt a 3-4 naponta kakilásra. A tanácsom, hogy ha nem okoz a babádnak gondot (nem fáj a pocija, nem nyûgös emiatt) egyelõre ne piszkáld mindig a hõmérõvel, mert elveszíti a természetes ingert és nem tud magától kaksizni.
Kérdezd meg az orvost, hogy nem tud-e más fajta tápszert adni - az egyik gyerekemmel én is igy voltam, de a másik fajtától nem volt semmi baja.
Függ a tápszertõl is.Sajnos a lányom amit szeret attól nem tud kakilni, amitõl tud kakiklni, azt nem szereti :( Ha már ehet barackot (3-4hó) könnyebb lesz.A kamillatea addig is segíthet.
Én emiatt a milumil HA ról beba HA-ra váltottam , bifidus van benne, minden kakigond egy nap alatt megszûnt. Válts tápit, mert a hõmérõzés hosszútávon nem megoldás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Ki is próbáltuk a kamillát, nagyon ízlik neki, remélem, hogy hatása is lesz.

7 hetes babám 3. napja csak 1x kakil, második hete tápszert is kap a tejcsi mellett. Mitől lehet? Mekkora baj lehet belőle?

Legjobb válasz: A tápszer miatt kakil napi 1 szer. Ha nem változott az állaga akkor nincs semmi baj :)

A tápszer miatt kakil napi 1 szer. Ha nem változott az állaga akkor nincs semmi baj :)
Tápszeres babám kb 3-naponta kakilt.

3 hónapos a lányom és újabban, kb.2 hete maximum 100ml tápszert eszik egy evésre, de volt olyan is, hogy csak 50ml-t evett meg. Nálatok is van ilyen?

Elõtte simán lement a 130-150ml. Vizet, teát nem kér etetések között, pedig a melegekben kellett volna a folyadékpótlás. Tegnap sikerült belekönyörögnöm 80ml baracklevet vízzel hígítva. Másnak is van, hogy ilyen keveset eszik? :( Védõnéni szerint nincs kiszáradva, és õ tudja mennyit kér....de basszus 2-3 hetesen evett ennyit :(

Legjobb válasz: Nekem sem evett sokat, komfort evõ volt :) Amúgy ebben a melegben mi sem eszünk annyit nem?

Nekem sem evett sokat, komfort evõ volt :) Amúgy ebben a melegben mi sem eszünk annyit nem?
A kérdező hozzászólása: igen, de most nincs meleg és még a nagy meleg elõtt kezdte ezt a kevesebb evést
nem is kér többször enni? akkor jobban megoszlana. ha a védõnõ nen furcsállja (ezen a tájon van növekedési ugrás) akkor ne aggódj. fõleg ha gyarapodik, majd eszik ha többre van szüksége
Nálunk is így volt. Most 5, 5 hónapos a babám, reggel és este kap már csak tápszert, de ha a két evésbõl megiszik 2, 5 dl-t lehet, hogy sokat mondok. (tejpéppel szoktam pótolni a hiányzó adagot - persze 4 hónapos korától)
A kérdező hozzászólása: 2 hónaposan 5950 g volt, ma pedig 6500g, úgyhogy fejlõdik szépen :) Nem kér többször
Nekem 5 hónapos fiam csinálja ezt néha. Volt, hogy két hétig alig evett, de mégis szépen fejlõdött. Ne aggódj! Nálad is vannak olyan idõszakok, amikor szinte semmit nem bírsz enni, fõleg nyáron. Nálunk már kicsit könnyebb a helyzet, mert lassan kezdünk hozzátáplálni, így nem mindig az unalmas tápszert eszi majd.
Szerintem a pocakja lesz.AZ én babóm tiszta anyatejes de õ is csinál ilyet. Ilyenkor a mecsek tea segít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!