Találatok a következő kifejezésre: A táppénzt brutto vagy a netto (18 db)

Babát várok, és úgy tűnik, táppénzre kényszerülök... :o( Amit megkapok, az a brutto vagy a netto fizetésem 70%-a?

Legjobb válasz: A táppénzt úgy számolják, hogy a törzsbéred 70%-a. Tehát ha te mondjuk délután is dolgozol, és ilyenkor magasabb az órabér, a táppénznél ez nem számít, csak az az összeg, amennyire be vagy jelentve. A munkaszerzõdésedben benne van, hogy mennyi az órabéred. Na, úgy veszik, hogy napi nyolc óra, heti öt nap. Amit megkapsz, az a netto fizetésed 70%-a lesz. Legalább is amikor én táppénzen voltam, és kiszámoltam, akkor nekem úgy jött ki, hogy a netto 70%-át kapom, de persze lehet, hogy nálad máshogy lesz, mert én minimálbérre voltam bejelentve és az adómentes.

A táppénzt úgy számolják, hogy a törzsbéred 70%-a. Tehát ha te mondjuk délután is dolgozol, és ilyenkor magasabb az órabér, a táppénznél ez nem számít, csak az az összeg, amennyire be vagy jelentve. A munkaszerzõdésedben benne van, hogy mennyi az órabéred. Na, úgy veszik, hogy napi nyolc óra, heti öt nap. Amit megkapsz, az a netto fizetésed 70%-a lesz. Legalább is amikor én táppénzen voltam, és kiszámoltam, akkor nekem úgy jött ki, hogy a netto 70%-át kapom, de persze lehet, hogy nálad máshogy lesz, mert én minimálbérre voltam bejelentve és az adómentes.

Terhességi táppénz esetében a Bruttó vagy a nettó jövedelemből számítják ki a táppénzt?

Legjobb válasz: MInden ellátást a bruttó jövedelembõl számolnak.

MInden ellátást a bruttó jövedelembõl számolnak.

Mennyi a táppénz 2012-ben? A munkabér hány százaléka? Ja, és a bruttó vagy nettó bért veszik alapul?

Legjobb válasz: szia példa : 93000.- a minimálbér (bruttó) 65% táppénz (bruttóból számolják) ami ki jön (60450.-) abból még adót vonnak és a hiányzó adójóváírást is vond le tehát kb. 43350 .- körül kapsz kb. elnézést mindenkitõl ha tévesen számoltam.

szia példa : 93000.- a minimálbér (bruttó) 65% táppénz (bruttóból számolják) ami ki jön (60450.-) abból még adót vonnak és a hiányzó adójóváírást is vond le tehát kb. 43350 .- körül kapsz kb. elnézést mindenkitõl ha tévesen számoltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi. És ez a betegszabira is vonatkozik? Az is ennyi?
a táppénz a betegszabira vonatkozik nem?
A kérdező hozzászólása: Betegszabinak hívják az elsõ 15 napot, utána kapod a táppénzt. A betegszabit a munkáltató adja, a táppénzt az állam. Azt hiszem a mértéke is különbözik egy picit, de erre lennék kíváncsi én is.
http://berkalkulator.org.hu/betegszabadsag-2012-jogosultsag-.. hátha itt találsz okosságot :) A betegszabadság 2012-ben is változatlanul 15 nap lesz. Igénybevételéhez kezelõorvosi-, ill. kórházi ellátás esetén, kórházi igazolás kell. A betegszabadság idejére a munkavállaló a távolléti díj 80%-át kapja meg.. Amennyiben a munkavállalónak olyan a munkaidõ beosztása, hogy heti 2 pihenõnapnál több jár, a betegszabadság kiadásánál a hét minden napja munkanapnak számít, két pihenõnap kivételével.


Ha veszelyeztetett terhes leszek (sajnos) a táppénzt hogy szamoljak? A brutto vagy a netto jovedelmemem 70%-a?

Legjobb válasz: Amennyi pénzt kézhez kaptál eddig ,annak most a 70%-át fogod kapni!(netto)

Amennyi pénzt kézhez kaptál eddig , annak most a 70%-át fogod kapni!(netto)
a bruttó 70%-a lesz.és abból jönnek le majd az adók és járulékok. A gyedbõl pedig majd csak szja-t és nyugdíjjárulékot fognakvonni.
A bruttó béred 70%-a lesz a bruttó táppénzed. Abból még jövedelemadót vonnak. Ha ez a bruttó táppénz nem túl magas (120 000 alatt van), nagyon keveset vonnak. Az én bruttóm 120 000 volt, ez alapján a bruttó táppénzem 82 455 lett, adózás után 78 953-at utalnak a bankszámlámra.

4órában voltam bejelentve bruttó 36ezer Ft-tal, de februártól táppénzen voltam. Mellette ápolásin voltam a mamámmal /kb nettó 25ezer Ft volt az ápolási/, az utóbbi beleszámít a TGYÁS-ba, a GYES-be vagy a GYED-be?

Kb mennyi lesz a TGYÁS? /Most októberben szültem. /

Legjobb válasz: Meddig voltál bejelentve? Még él a munkaviszonyod? Az ápolási nem számít bele semmmibe (csak majd a nyugdíjadnál a szolgálati idõbe), mert ellátás nem alapja egy másik ellátásnak. Ha nincs munkaviszonyod, akkor gyedet nem fogsz kapni, tgyást is csak bizonyos feltételekkel. Azt, hogy a tgyás mennyi lesz, látatlanban nem lehet megmondani, mivel jövedelemfüggõ. Ha megmondod, mennyi a bruttó jövedelmed, akkor lehet kiszámolni.

Meddig voltál bejelentve? Még él a munkaviszonyod? Az ápolási nem számít bele semmmibe (csak majd a nyugdíjadnál a szolgálati idõbe), mert ellátás nem alapja egy másik ellátásnak. Ha nincs munkaviszonyod, akkor gyedet nem fogsz kapni, tgyást is csak bizonyos feltételekkel. Azt, hogy a tgyás mennyi lesz, látatlanban nem lehet megmondani, mivel jövedelemfüggõ. Ha megmondod, mennyi a bruttó jövedelmed, akkor lehet kiszámolni.
ha br. 36e Ft a bejelentett béred, akkor a tgys ennek kb.a 70% lesz, és a gyed is, de ott még kevesebbet kapsz, mert a gyedbõl vonnak mindent. Szóval lehet jobban jársz a gyes-el, az azt hiszem 28e Ft.
Jaj, bocsáss meg, vaksi vagyok:) Valóban jobban fogsz járni a gyessel, mert a tgyás annyi lesz, mint a gyes, de a gyed ekkora összegre 1-2 ezer forinttal kevesebb havonta. Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
A pótlékokkal növelt bruttót kell nézni és ha jól tudom annak a 70%-a a bruttó táppénz, de abból csak adót vonnak járulékokat nem.

A táppénzt az előző évi bruttó, vagy nettó jövedelemből számolják?

Legjobb válasz: Bruttó. A nettó 1000 dolog miatt változhat, azzal nem tudnak számolni.

Bruttó. A nettó 1000 dolog miatt változhat, azzal nem tudnak számolni.

A táppénz a bruttó vagy a nettó fizetésem 70%-a?

A helyzet az, hogy amióta megmondtam a f?nökömnek, hogy kisbabát várok, azóta utál és képtelen normális emberi módon hozzám szólni amit én nagyon nehezen viselek. Viszont a pénzre szükségünk van, de azon gondolkodom, hogy azért annyit nem ér az a fizetés, hogy a gyermekem egészségével játszadozzak, mert még a vizsgálatokra is nagyon nehezen enged el.

Legjobb válasz: A táppénz alapja a jogosultságot megelõzõ év átlagkeresetének 70 %-a. Természetesen bruttó összegrõl van szó, TB járulékot nem, de adóelõleget táppénzbõl is vonnak.( ha nincs két év folyamatos munkaviszonyod akkor csak 60 %) http://www.legjob.hu/main.phtml?page=munkajogtar_read&id=46952

A táppénz alapja a jogosultságot megelõzõ év átlagkeresetének 70 %-a. Természetesen bruttó összegrõl van szó, TB járulékot nem, de adóelõleget táppénzbõl is vonnak.( ha nincs két év folyamatos munkaviszonyod akkor csak 60 %) http://www.legjob.hu/main.phtml?page=munkajogtar_read&id=46952

Hogyan számolják ki a táppénzt a netto vagy a brutto bérből? Tényleg két hetenként fizetik ki éa ha elmegyek táppénzre mennyi idő még az elsőt kifizetik? Mikor szoljak a terheségről a munkahelyen?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem kéthetente fizetnek, legalábbis nekem nem így fizették. A táppénzt a jelentést követõ második hónapban kaptam meg. Nekem szerencsém volt, félidõs terhesen szóltam, de elõtte szabin voltam. Nem akartam túl korán szólni, mivel az elõtte való magzatomat elvesztettem, szükségem volt arra, hogy "biztosabb" legyen a dolog.

Biztos, hogy nem kéthetente fizetnek, legalábbis nekem nem így fizették. A táppénzt a jelentést követõ második hónapban kaptam meg. Nekem szerencsém volt, félidõs terhesen szóltam, de elõtte szabin voltam. Nem akartam túl korán szólni, mivel az elõtte való magzatomat elvesztettem, szükségem volt arra, hogy "biztosabb" legyen a dolog.
Bruttó bérbõl és nem kéthetente fizetik. Az lehet a félreértés oka, hogy az elsõ 15 napot a munkáltató fizeti, az az úgynevezett betegszabadság, a többit a tb, az a táppénz. De senki nem fizet kéthetente. Minél hamarabb szólsz a terhességrõl annál korábban leszel "védett", tehát nem rúghatnak ki.
Havonta fizetik. Szerintem a félreértésre az ad okot, hogy a legtöbb esetben (nem tudom, hogy mindig így van-e) két hetente kell leadni a táppénzes papírt. Tehát az orvos egyszerre csak két hétre ír ki, és kéthetente kell menni megint papírért.

9 hetes pocis vagyok, a táppénzt, bruttó vagy a nettó után kapom?

Legjobb válasz: a bruttó után fogod kapni én is az után kapom. 37 hetes kismama

a bruttó után fogod kapni én is az után kapom. 37 hetes kismama
A táppénz is és minden fajta tb-s juttatás BRUTTÓ után jár. A keresõképtelenség évében és az azt megelõzõ évben kapott bruttó jövedelmek átlagából számolják. Ha volt megelõzõ két éves folyamatos biztosítási jogviszony, akkor 70%, ha nem volt, akkor csak 60%.
szia! Én pedi a táppénzt a nettó bér után kapom , és mindössze a netto bér 70%a, sajnos...kicsit én is megdöbbentem, mert többre számitottam:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!