Találatok a következő kifejezésre: A táppénzt brutto (85 db)

Több hónapja tartó táppénz esetén milyen adókat, és járulékokat vonnak le a táppénz bruttó összegéből?

Nekem csak szja-t vonnak, és azt sem 18%-ot, ez normális?

Legjobb válasz: Én decembertõl vagyok táppénzen, és tõlem is adóelõleget vonnak.

Én decembertõl vagyok táppénzen, és tõlem is adóelõleget vonnak.

9 hetes pocis vagyok, a táppénzt, bruttó vagy a nettó után kapom?

Legjobb válasz: a bruttó után fogod kapni én is az után kapom. 37 hetes kismama

a bruttó után fogod kapni én is az után kapom. 37 hetes kismama
A táppénz is és minden fajta tb-s juttatás BRUTTÓ után jár. A keresõképtelenség évében és az azt megelõzõ évben kapott bruttó jövedelmek átlagából számolják. Ha volt megelõzõ két éves folyamatos biztosítási jogviszony, akkor 70%, ha nem volt, akkor csak 60%.
szia! Én pedi a táppénzt a nettó bér után kapom , és mindössze a netto bér 70%a, sajnos...kicsit én is megdöbbentem, mert többre számitottam:(

90 000ft a bruttom mennyi lesz a táppénzem?

90 000ft a bruttom 6órába vagyok bejelentve eléggé nehéz és veszélyes munkát végzek sajnos így valószínű már a terhesség elejétől táppénzen leszek valaki tud segíteni hogyna számoljam ki mennyi lesz táppénzem a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Ha nincs más jövedelmed, és volt 180 bérezett napod a táppénz igénylését megelõzõ évben, akkor a táppénzed: 1) ha már 2 éve folyamatos munkaviszonyod van - akkor 60% lesz, összegszerûen: bruttó 53200 körül lesz 2) ha kevesebb, mint 2 év volt, akkor 50% - összegszerûen: 44-46 ezer körül lesz. A táppénzbõl csak szja-t vonnak, ez az 1) esetben 8500Ft, a második esetben 7200Ft. Ha adókedvezményt érvényesítesz: akkor a nettód is annyi lesz, mint a bruttód.

Ha nincs más jövedelmed, és volt 180 bérezett napod a táppénz igénylését megelõzõ évben, akkor a táppénzed: 1) ha már 2 éve folyamatos munkaviszonyod van - akkor 60% lesz, összegszerûen: bruttó 53200 körül lesz 2) ha kevesebb, mint 2 év volt, akkor 50% - összegszerûen: 44-46 ezer körül lesz. A táppénzbõl csak szja-t vonnak, ez az 1) esetben 8500Ft, a második esetben 7200Ft. Ha adókedvezményt érvényesítesz: akkor a nettód is annyi lesz, mint a bruttód.


A pótlékokkal növelt bruttót kell nézni és ha jól tudom annak a 70%-a a bruttó táppénz, de abból csak adót vonnak járulékokat nem.

Mennyi lesz a Gyed -em, ha a terhesség kiderültével táppénzen leszek végig a szülésig? Ha az elõzõ évi havi bruttó keresetem 110. 000. - volt? A Gyedet a táppénz összegébõl hogyan számolják ki? Mennyi lesz a táppénzem összege így?

Legjobb válasz: A táppénzbõl sehogysem számolják, csak a bérezett napokat fogják nézni. A tgyás és a gyed is 70%. Annyi különbséggel, hogy a tgyásból csak adót vonnak (járulékokat nem), a gyedbõl viszont már járulékokat is, és a gyed maximalizálva is van, de ez a te esetedben nem érdekes, mert a 110000 bruttó ezt nem haladja meg. A táppénz pedig, ha jól tudom 60%, kórházi ellátás esetén 50%, de ebben nem vagyok biztos.

A táppénzbõl sehogysem számolják, csak a bérezett napokat fogják nézni. A tgyás és a gyed is 70%. Annyi különbséggel, hogy a tgyásból csak adót vonnak (járulékokat nem), a gyedbõl viszont már járulékokat is, és a gyed maximalizálva is van, de ez a te esetedben nem érdekes, mert a 110000 bruttó ezt nem haladja meg. A táppénz pedig, ha jól tudom 60%, kórházi ellátás esetén 50%, de ebben nem vagyok biztos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ! Nekem ez nagy segítség! :)

Táppénz kérdés? Hogy számolják ki a táppénzt? Ha idén táppénzre megyek, akkor az előző évi brutto fizetésem 60%a?

Legjobb válasz: Az elõzõ évi bruttód 60%-a, ha az igénylést megelõzõen van 2 év folyamatos biztosítotti jogviszonyod . Ha nincs ennyi, akkor csak 50%.

Az elõzõ évi bruttód 60%-a, ha az igénylést megelõzõen van 2 év folyamatos biztosítotti jogviszonyod . Ha nincs ennyi, akkor csak 50%.

Párommal tervezzük a babát, de jó pár kérdés motoszkál a fejemben. Kórház gyógyszertárában dolgozom mindenféle gyógyszeranyaggal. így valószínű veszélyeztetett terhes lesz. Ha 101ezer a bruttóm mennyi lesz a táppénzem ha 2012-ben leszek táppénzes?

Legjobb válasz: Ha semmilyen más jövedelmet nem kapsz idén (se jutalom, se ruhapénz, se semmi hasonló), és 2 éve folyamatosan dolgozol, akkor a bruttó táppénzed 60600Ft lesz bruttóban.

Ha semmilyen más jövedelmet nem kapsz idén (se jutalom, se ruhapénz, se semmi hasonló), és 2 éve folyamatosan dolgozol, akkor a bruttó táppénzed 60600Ft lesz bruttóban.
A kérdező hozzászólása: Sajnos még nincs meg a két évem, Októberben volt egy éve hogy itt dolgozom, elõtte 2 évig munkaügyi tanfolyamot végeztem, és abban helyezkedtem el, mint gyógyszertári asszisztens. Köszi a választ.
az is elképzelhetõ, hogy az általad elvégzett tanfolyam alatt biztosítotti jogviszonyod volt, és ha a vége után 30 napon belül kezdtél dolgozni, akkor 60% lesz a táppénzed. Nem tudom, milyen szervezésû tanfolyamra jártál, és milyen jogosultságokat kaptál, ezért kérdezz rá a munkaügyi központnál, vagy az oep-nél hogy amire te jártál, az milyen jogosultságot ad. Ha nem ad biztosítottságot, akkor a táppénz csak bruttó 50500Ft lesz.

Mennyi lesz a táppénzem, GYEDEM és TGYÁSOM, ha a bérem havi bruttó 108. 000 Ft?

Én kb úgy számoltam, hogy 2 gyerekkel kb 80.000 Ft is lehet a GYED. És a táppénz?

Legjobb válasz: bruttó fizud 70%-nak a nettója. nyugdíjjárulékot vonnak és szja-t. az mindegy h hány gyerek,az csak a családi pótléknál számít. 10 gyerekre is csak 1 gyed,tgyás,táppénz,gyes jár. kb 55000.-ft lesz a gyeded,a táppénz is ennyi,és a tgyás is

bruttó fizud 70%-nak a nettója. nyugdíjjárulékot vonnak és szja-t. az mindegy h hány gyerek, az csak a családi pótléknál számít. 10 gyerekre is csak 1 gyed, tgyás, táppénz, gyes jár. kb 55000.-ft lesz a gyeded, a táppénz is ennyi, és a tgyás is
A kérdező hozzászólása: Köszi, de mi a helyzet a családi adókedvezménnyel, ha 2 gyerekre igénylem meg, nem befolyásolja az összeget? TGYÁS, TÁPPÉNZ, GYED - ugyanazokat vonják belõlük? elõre is köszi a válaszokat.
Az elsõ tök hülyeséget írt. Mindegyik más összeg lesz. S igen számít a gyerekkedvezmény is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
108 ezerre a táppénz (ha az igénylés elõtt megvan a 2 év folyamatos munkaviszonyod) 60%: bruttó 64800, nettóban adókedvezménnyel ugyanennyi (csak egy gyerek után tudod teljes mértékben igénybe venni, a másik gyerek után csak kb. 400 ft-ot vehetsz igénybe). A tgyás és a gyed bruttóban 75600, nettóban a tgyás adókedvezménnyel ugyanennyi, a gyed pedig 68 ezer körül lesz. Itt sem tudod teljesen kihasználni a 2 gyerek utáni kedvezményt, 2x10 ezer helyett csak 12100-at használhatsz ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de nem igazán értem, ha egy gyerek után 62 500 Ft az adókedvezmény alap, kettõ után 125 000 Ft, akkor rendben van, hogy nem tudom maximálisan kihasználni, de hogy lehet, hogy a második után csak 400 Ft? Ha bruttó 108 000 Ft a keresetem, és ha a két gyerek után 125 000 a kedvezmény alap, akkor ennek a különbözetét elvileg a férjem igénybe veheti, ugye?
Mivel a bruttó ellátásod 64100 (ahogy írtam), ha ebbõl igénybe veszed a 62500 csökkentést, akkor marad 1600 adóalap. Vagyis a második gyerek utáni adókedvezmény 62500-ából 1600-at tudsz kihasználni. Adókedvezményt csak annyit vehetsz igénybe, amennyi adód van. A különbözetet kérheti a párod.
Ja, a béredbõl többet is ki tudsz használni, de az adókedvezményt a bruttó ellátás után lehet kihasználni, nem az ellátás alapja után:D
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Érdekelne, hogyha elmegyek tartós táppénzre az elvileg nem 21 munkanapot fizet, hanem minden napot a hónapban, és 107. 000 bruttóval mennyi lenne a táppénzem? Köszönöm! 14 hetes kismama

Legjobb válasz: A fizetésed is minden napra kapod a hónapban, nem csak 21 napra. A 107 ezer után, ha nem volt egyéb jövedelmed, és amennyiben volt az igénylés elõtt 2 év folyamatos munkaviszonyod, akkor kb.64200 lesz a bruttó táppénzed. Ha nem kérsz adójóváírást, akkor ennek a nettója kb. 54 ezer lesz, ha kérsz, akkor kb. 64 ezer.

A fizetésed is minden napra kapod a hónapban, nem csak 21 napra. A 107 ezer után, ha nem volt egyéb jövedelmed, és amennyiben volt az igénylés elõtt 2 év folyamatos munkaviszonyod, akkor kb.64200 lesz a bruttó táppénzed. Ha nem kérsz adójóváírást, akkor ennek a nettója kb. 54 ezer lesz, ha kérsz, akkor kb. 64 ezer.
A kérdező hozzászólása: A lényeg, h. szarul járok. :) Az adójóváírást , már nem lehet igényelni.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudtam, hogy ahány órára vagy bejelentve , annyi órának az xy százaléka a táppénz, szóval akkor tleg csak 21 napnak a valamennyi százaléka...
Bocs, elírtam, nem adójóváírást, hanem adókedvezményt. Észre se vettem, sajnálom:) És nem, rosszul tudtad, mert a szabad és pihenõnapokat is ki kell fizetni, azok is bérezett napok, így amelyik hónapban végig dolgozol, abban 30, illetve 31 napra kapsz bért. A táppénzt meg az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem alapján számolják - bruttó jövedelem/365, x0, 6, x30 vagy 31.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!