Találatok a következő kifejezésre: A táppénzes a munkahelyre, vagy (5 db)

A táppénzes papírt a munkahelyre, vagy az egészségbiztosítóhoz kell bevinni?

Az els?t a munkahelyemre vittem,de ezután hova?

Legjobb válasz: SZIA :) én ugy tudom,hogy a munkahelyre,mert õk viszik tovább a könyvelõnek.Én a munkahelyemre hordom,szerintem mindenkinek oda kell.

SZIA :) én ugy tudom, hogy a munkahelyre, mert õk viszik tovább a könyvelõnek.Én a munkahelyemre hordom, szerintem mindenkinek oda kell.
A munkahelyre, ha van könyvelõ, vagy valaki, aki a bérszámfejtéseket csinálja. Õk számolnak el vele.
Nekem az OEP-nek kell küldenem, mert amunkahelyem nem tb kifizetõ hely.

Ha passziv táppénzen vagyok, max.45 napig, akkor a táppénzes papiromat Budapesten hová kell bevinni, vagy beküldeni, hogy megkapjam a táppénzt? A volt munkahelyemre nem igazán szeretnék ezügyben visszamenni?

Legjobb válasz: Már azóta biztos megoldódott de írom: a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz, õk majd hivatalból megkeresik a volt munkáltatódat. A TB kiskönyvedet is küld!

Már azóta biztos megoldódott de írom: a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz, õk majd hivatalból megkeresik a volt munkáltatódat. A TB kiskönyvedet is küld!

Ha táppénzen vagyok és a többihez képest fele fizetést kaptam, akkor kit tudok felhívni hol tudok érdeklődni? A munkahelyemre küldöm a táppénzes papíromat és ők továbbítják ahol számolják és utalják a fizetést.

Csak a munkahelyemen most mindenki szabadságon van, nem tudom őket felhívni.

Legjobb válasz: Az elõzõ évi átlagkereseted 60%-át kellett kapnod. Ez lehet az idei fizetésednek kb a fele.

Az elõzõ évi átlagkereseted 60%-át kellett kapnod. Ez lehet az idei fizetésednek kb a fele.
A kérdező hozzászólása: hát a fizetésemnek a 60%a több , mint amit most kaptam, szóval nem értem....


December 20 óta vagyok táppénzen folyamatosan Medtől-meddig köteles a munkahelyem fizetni a 15 nap beteg szabadságot? Mikortól köteles az OEP hez küldeni a táppénzes pairt?

Dec20-tól 27-ig volt az első táppénzes papirom Dec 28-tól Janúár 10-ig!Janúár 11-től Janúár26 vannak le adva!

Legjobb válasz: 16. naptól a többit nem értem...

16. naptól a többit nem értem...
A kérdező hozzászólása: ezek szerint Janúár6-tol már táppénz jár? Január 10 én küldött 74000 Ft munkabér gyanánt és FEB.3-ÁN 26000 ft munkabér gyanánt. Jár még nekem valami februára?
A betegszabadság nem naptári napokra jár, hanem munkanapokra. Az elsõ kettõ táppénzes papírod még a betegszabihoz ment. Ami január 26-ig szólt, azt küldik az OEPhez. Ha leadtad 27-én, továbbították a következõ munkanapon, 30-án, pár nap amíg megkapja az OEP, nem is nagyon sietnek az elszámolással és az utalással. Fõleg az elsõ papírnál. Van úgy, hogy több mint egy hónap mire utalnak.
A kérdező hozzászólása: Még az nap leadtam nekik ahogy megkaptam! Köszönöm a válaszokat!

16-hetes kismama vagyok. Ha a héten leadom a munkahelyre a táppénzes papiromat, mikor várható pénz a tb-töl?

Legjobb válasz: Szia, nekem anno az elsõ adag táppénzem közel két hónap volt, mire utalták.Utána sem volt jobba helyzet, hiába adtam le idõben, volt hogy kimaradt egy hónap.. :(

Szia, nekem anno az elsõ adag táppénzem közel két hónap volt, mire utalták.Utána sem volt jobba helyzet, hiába adtam le idõben, volt hogy kimaradt egy hónap.. :(
Én nov.15-én adtam le a papírt, és dec.10-re már jött a pénz. A következõ papírt nov.30-án adtam le, az dec.20-ra jött meg. Amit dec. közepén adtam le, az viszont még nem jött. Általában 1 hónap az átfutás, de siettesd meg a munkahelyeden is, nehogy ráüljön a bérszámfejtõ!!
szia, en mindig honap utolso napján adom le de en azonnal a T.b.-hez visztem, igy postai uton 20, 25.-e közt szoktam megkapni, de az utolsot már attutalással kértem igy pedig 12.-én rajta volt a pénz a kártyán!puszi, By
Én okt. 30. óta vagyok táppénzen és még egy fillért sem láttam! Pedig mindent idõben, azonnal leadtam! Remélem, a napokban már jön vmi! :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!