Találatok a következő kifejezésre: A táppénzes a munkáltatónak kell leadni, (3 db)

Ha a terhesség első heteiben elmentem betegállományba, a táppénzes papírt nem kell leadni a munkáltatónak minden hónap végén? Csak az első hónapban kell leadnom?

Legjobb válasz: Szia! A nõvérem táppénzen van, a terhessége eleje óta, és minden hónapban megy a háziorvoshoz, utána a munk.helyére, különben nem kapna fizut.

Szia! A nõvérem táppénzen van, a terhessége eleje óta, és minden hónapban megy a háziorvoshoz, utána a munk.helyére, különben nem kapna fizut.
Mindenképpen beszélj a munkahelyeddel, hogy mikor add le legkésõbb a tp papírt a bérszámfejtés határideje miatt. Nálunk ez 20.a és nem hónap vége, biztos nálatok se a hónap utolsó napja, mert nem lenne idõ a bérkalkulálásra. :O) Kitartás!
Én a terhességem elejétöl táppénzen voltam és a nögyógyászomhoz kellett minden hónapban mennem a papirért, mert az én házi orvosom kijelentette a"terhesség egy állapot és nem betegség!":-( ja és veszélyes helyen dolgoztam!(ragasztó stb..)!A ngyógyász szó nélkül kiirt!szép baba várást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Akkor menj le a háziorvoshoz, és beszéld meg vele, milyen idõközönként ad táppénzes papírt, valamint a munk.helyeddel, hogy mikor kell bevinned. Boldog babavárást! :o)
A kérdező hozzászólása: Ma kaptam a nõgyógyászól táppénzes papírt.
Igaza van a 3.válaszolónak!
Szia.Én is 2hetente megyek a házi orvosomhoz táppénzes papírért én minden hónap végén le kell adnom a munkahelyemen, amugy egy fillért sem kapnék.Teljesen mindegy, hogy mikortól vagy táppénzen, le kell adni minden hónap végén.
Õ csak kiír táppénzre, de a táppénzes papírt a háziorvos adja a nõdoki papírjai alapján. Menned kell, különben nem kapsz fizetést! 1. válaszadó vagyok
A kérdező hozzászólása: Engem a nõgyógyász írt ki, de azt mondta, hogy a 9 hónap alatt végig táppénzen tud tartani. De legközelebb júniusban kell mennem hozzá.
Szia! De le kell adni mindig mert ezalpján utalják majd a pénzt. Attól függ, hogy a háziorvosod 2 hetente vagy havonta készíti el neked a papírt. Én is már 7 hetesen itthon maradtam és nekem 2 hetente kell mennem a papírért és feladom postán a munkahelyemre és így õk utalják ugyan úgy mint a fizut.
Jézusatyagaty!!! Mi az, h nem hajlandó a házidoki táppénzre venni nõgyógyi papír ellenére se? Nekem mit mondott volna, én az elsõ 4 hónapba fel se tudta kelni, hánytam 10 percenként....azt h megjátszom magam és nyafka vagyok? áááááá....Örülök, h a nõdokiddal sikerült megoldani ezt a dolgot egyik válaszoló!!!

A táppénzes papírt a munkáltatónak kell leadni, a két héten túl esőt is, amit utána a tb fizet? Akkor ezt minden héten adjam le illetve kérjem ki a háziorvostól? Mikor lesz nekem ebből látható pénz is?

Legjobb válasz: Igen,mindent a munkáltatódnak kell leadni,ha van kifizetõhely.Pontosan nem tudom meddig,2hetente kell leadni,utána fog szólni a doki,hogy már csak 1 hónapban egyszer. Remélem segitettem!:)

Igen, mindent a munkáltatódnak kell leadni, ha van kifizetõhely.Pontosan nem tudom meddig, 2hetente kell leadni, utána fog szólni a doki, hogy már csak 1 hónapban egyszer. Remélem segitettem!:)
Én már 2 hónapja táppénzen vagyok és mindig a védõnéni kéri ki a táppénzes papíromat, amikor megyek tanácsadásra és egybõl be is viszem a munkahelyre. Nálunk egy hónapban egyszer adják postára a táppénzes papírokat, addig pedig a munkahelyen gyûjtik. Hogy mikor látsz belõle pénzt, azt szerintem attól függ, mikor számfejtik. GOndolom én. Remélem tudtam segíteni.
kéthetente kell mennem a táppénzes papíromért, utána le is kell adni.ha a munkahelyed tbkifizetõ hely/ vagyis szerzõdése van a tb-vel/ rendes idõben, mint mikor fizut kapsz, ezt is megkapod.ha a tb utal akkor ott lehet 1-2hónap csúszás :(
ha a munkáltató kifizetö hely akkor a hónap végén kell leadni a tp-es papirt mert én ugy tudom hogy a fizut mindenki a hónap 10-ik napjáig kell megkapja tehát a munkáltató hónap elején csinálja a bérszámfejtést akkora nála kell legyen a tp-es papirod és mindig mikor a fizut kaptad akkor kapod a tp-t is legalábbis nálunk igy van
Szia, Nekem 2 hetente kell mennem a tp-es papírért, de melóhelyre csak 1 hónapban 1szer viszem, hiszen a cég nem tb kifizetõ ehly a könyvelõ meg úgyios csak 1szer fogja bevinni.Te is érdeklõdd meg, és ha nem kifizetõ hely akkor kár bemászkálond még oda is 2 hetente. Üdv
Általában 2 hetente, de van ahol havonta adnak tápos papírt. Én az elsõ 2õt adtam a munkáltatómnak, aki vállalkozó, tehát nem kifizetõ hely, a többit a tbnek adom le. Én jan 7-én mentem tápra, az elsõ 2 hetet ki is fizette a munkáltatóm február elején, de azóta most kaptam elõször a napokban pénzt a tbtõl. Legalább másfél hónap, de a kettõn sem kell meglepõdni, mire abból pénz lesz.

Veszélyeztetett terhesként a táppénzes papírt a munkáltatónak kell leadni?

Ugyanúgy mint a sima táppénzes papírt vagy itt más a helyzet?

Legjobb válasz: Én szinte végig veszélyeztetett voltam. Minden hónapban ez volt a menet: nõgyogyinál kértem papírt, amivel el kellett mennem a háziorvoshoz, aki kiállította eszerint a táppénzes papírt, amivel mennem kellett a munkáltatóhoz..Jó kis rohangálás volt nem mondom...úgy hiányzott mint púp a hátamra... :/

Én szinte végig veszélyeztetett voltam. Minden hónapban ez volt a menet: nõgyogyinál kértem papírt, amivel el kellett mennem a háziorvoshoz, aki kiállította eszerint a táppénzes papírt, amivel mennem kellett a munkáltatóhoz..Jó kis rohangálás volt nem mondom...úgy hiányzott mint púp a hátamra... :/
2.! Neked nem azért kellett a nõgyógyitól külön a háziorvoshoz menni, mert magán nõgyógyászhoz jártál? Én sztk-s rendelésen voltam és ott egybõl kaptam a táppénzes papírt.
Ugyanúgy a munkáltatónak, mint a sima táppénzes papírt!
Nem..én is SZTK-ba jártam...
Ó.. akkor nem értem. Talán ez is orvos- vagy városfüggõ. :S
Én is a nõgyógyásztól kapom a táppénzes papírt... Igaz megkérdezték tõlem ki vegyen táppénzre? Õk vagy a háziorvos...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!