Találatok a következő kifejezésre: A táppénzes a munkáltatónak kell (7 db)

Ha a terhesség első heteiben elmentem betegállományba, a táppénzes papírt nem kell leadni a munkáltatónak minden hónap végén? Csak az első hónapban kell leadnom?

Legjobb válasz: Szia! A nõvérem táppénzen van, a terhessége eleje óta, és minden hónapban megy a háziorvoshoz, utána a munk.helyére, különben nem kapna fizut.

Szia! A nõvérem táppénzen van, a terhessége eleje óta, és minden hónapban megy a háziorvoshoz, utána a munk.helyére, különben nem kapna fizut.
Mindenképpen beszélj a munkahelyeddel, hogy mikor add le legkésõbb a tp papírt a bérszámfejtés határideje miatt. Nálunk ez 20.a és nem hónap vége, biztos nálatok se a hónap utolsó napja, mert nem lenne idõ a bérkalkulálásra. :O) Kitartás!
Én a terhességem elejétöl táppénzen voltam és a nögyógyászomhoz kellett minden hónapban mennem a papirért, mert az én házi orvosom kijelentette a"terhesség egy állapot és nem betegség!":-( ja és veszélyes helyen dolgoztam!(ragasztó stb..)!A ngyógyász szó nélkül kiirt!szép baba várást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Akkor menj le a háziorvoshoz, és beszéld meg vele, milyen idõközönként ad táppénzes papírt, valamint a munk.helyeddel, hogy mikor kell bevinned. Boldog babavárást! :o)
A kérdező hozzászólása: Ma kaptam a nõgyógyászól táppénzes papírt.
Igaza van a 3.válaszolónak!
Szia.Én is 2hetente megyek a házi orvosomhoz táppénzes papírért én minden hónap végén le kell adnom a munkahelyemen, amugy egy fillért sem kapnék.Teljesen mindegy, hogy mikortól vagy táppénzen, le kell adni minden hónap végén.
Õ csak kiír táppénzre, de a táppénzes papírt a háziorvos adja a nõdoki papírjai alapján. Menned kell, különben nem kapsz fizetést! 1. válaszadó vagyok
A kérdező hozzászólása: Engem a nõgyógyász írt ki, de azt mondta, hogy a 9 hónap alatt végig táppénzen tud tartani. De legközelebb júniusban kell mennem hozzá.
Szia! De le kell adni mindig mert ezalpján utalják majd a pénzt. Attól függ, hogy a háziorvosod 2 hetente vagy havonta készíti el neked a papírt. Én is már 7 hetesen itthon maradtam és nekem 2 hetente kell mennem a papírért és feladom postán a munkahelyemre és így õk utalják ugyan úgy mint a fizut.
Jézusatyagaty!!! Mi az, h nem hajlandó a házidoki táppénzre venni nõgyógyi papír ellenére se? Nekem mit mondott volna, én az elsõ 4 hónapba fel se tudta kelni, hánytam 10 percenként....azt h megjátszom magam és nyafka vagyok? áááááá....Örülök, h a nõdokiddal sikerült megoldani ezt a dolgot egyik válaszoló!!!

Veszélyeztetett terhesként a táppénzes papírt a munkáltatónak kell leadni?

Ugyanúgy mint a sima táppénzes papírt vagy itt más a helyzet?

Legjobb válasz: Én szinte végig veszélyeztetett voltam. Minden hónapban ez volt a menet: nõgyogyinál kértem papírt, amivel el kellett mennem a háziorvoshoz, aki kiállította eszerint a táppénzes papírt, amivel mennem kellett a munkáltatóhoz..Jó kis rohangálás volt nem mondom...úgy hiányzott mint púp a hátamra... :/

Én szinte végig veszélyeztetett voltam. Minden hónapban ez volt a menet: nõgyogyinál kértem papírt, amivel el kellett mennem a háziorvoshoz, aki kiállította eszerint a táppénzes papírt, amivel mennem kellett a munkáltatóhoz..Jó kis rohangálás volt nem mondom...úgy hiányzott mint púp a hátamra... :/
2.! Neked nem azért kellett a nõgyógyitól külön a háziorvoshoz menni, mert magán nõgyógyászhoz jártál? Én sztk-s rendelésen voltam és ott egybõl kaptam a táppénzes papírt.
Ugyanúgy a munkáltatónak, mint a sima táppénzes papírt!
Nem..én is SZTK-ba jártam...
Ó.. akkor nem értem. Talán ez is orvos- vagy városfüggõ. :S
Én is a nõgyógyásztól kapom a táppénzes papírt... Igaz megkérdezték tõlem ki vegyen táppénzre? Õk vagy a háziorvos...
Táppénzes papír eredetiben és a terheskiskönyv belsõ lapjának másolata, mindez ajánlottan feladva postai úton.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én úgy tudom (én is ebben a cipõben járok), hogy a gyerkõc 3 éves koráig nem kötelesek visszavenni állományba, tehát táppénzre sem. Szóval elõször egyeztetned kell a céggel, hogy visszavesznek-e úgy, hogy táppénzre mész. Ez nem 100%, szóval azért még járj utána.
A kérdező hozzászólása: utána jártam, GYES helyett lehet táppénz :) GYED most fog lejárni.
MÁsodiknak - a táppénzbe a munkáltatónak nincsen beleszólása. Ha az orvos keresõképtelenséggel felvesz állományba, akkor táppénzen vagy - függetlenül attól, hogy visszavesznek aktív állományba vagy sem.


A táppénzes papírt a munkáltatónak kell leadni, a két héten túl esőt is, amit utána a tb fizet? Akkor ezt minden héten adjam le illetve kérjem ki a háziorvostól? Mikor lesz nekem ebből látható pénz is?

Legjobb válasz: Igen,mindent a munkáltatódnak kell leadni,ha van kifizetõhely.Pontosan nem tudom meddig,2hetente kell leadni,utána fog szólni a doki,hogy már csak 1 hónapban egyszer. Remélem segitettem!:)

Igen, mindent a munkáltatódnak kell leadni, ha van kifizetõhely.Pontosan nem tudom meddig, 2hetente kell leadni, utána fog szólni a doki, hogy már csak 1 hónapban egyszer. Remélem segitettem!:)
Én már 2 hónapja táppénzen vagyok és mindig a védõnéni kéri ki a táppénzes papíromat, amikor megyek tanácsadásra és egybõl be is viszem a munkahelyre. Nálunk egy hónapban egyszer adják postára a táppénzes papírokat, addig pedig a munkahelyen gyûjtik. Hogy mikor látsz belõle pénzt, azt szerintem attól függ, mikor számfejtik. GOndolom én. Remélem tudtam segíteni.
kéthetente kell mennem a táppénzes papíromért, utána le is kell adni.ha a munkahelyed tbkifizetõ hely/ vagyis szerzõdése van a tb-vel/ rendes idõben, mint mikor fizut kapsz, ezt is megkapod.ha a tb utal akkor ott lehet 1-2hónap csúszás :(
ha a munkáltató kifizetö hely akkor a hónap végén kell leadni a tp-es papirt mert én ugy tudom hogy a fizut mindenki a hónap 10-ik napjáig kell megkapja tehát a munkáltató hónap elején csinálja a bérszámfejtést akkora nála kell legyen a tp-es papirod és mindig mikor a fizut kaptad akkor kapod a tp-t is legalábbis nálunk igy van
Szia, Nekem 2 hetente kell mennem a tp-es papírért, de melóhelyre csak 1 hónapban 1szer viszem, hiszen a cég nem tb kifizetõ ehly a könyvelõ meg úgyios csak 1szer fogja bevinni.Te is érdeklõdd meg, és ha nem kifizetõ hely akkor kár bemászkálond még oda is 2 hetente. Üdv
Általában 2 hetente, de van ahol havonta adnak tápos papírt. Én az elsõ 2õt adtam a munkáltatómnak, aki vállalkozó, tehát nem kifizetõ hely, a többit a tbnek adom le. Én jan 7-én mentem tápra, az elsõ 2 hetet ki is fizette a munkáltatóm február elején, de azóta most kaptam elõször a napokban pénzt a tbtõl. Legalább másfél hónap, de a kettõn sem kell meglepõdni, mire abból pénz lesz.

Kell valami papirt benyujtani a munkáltató felé hogy én kismama lettem? Vagy csak elég nekik a táppénzes papir? De arról honnan tudják hogy én kismaama lettem?

Legjobb válasz: Önmagában a táppénzes papírról nem tudják, kivéve ha a terhesgondozó tart táppénzen. A munkahelyeken általában elég szóban bejelenteni a dolgot, nem szoktak errõl semmiféle igazolást kérni, néhány hónap után úgyis egyértelmûvé válik a helyzet.

Önmagában a táppénzes papírról nem tudják, kivéve ha a terhesgondozó tart táppénzen. A munkahelyeken általában elég szóban bejelenteni a dolgot, nem szoktak errõl semmiféle igazolást kérni, néhány hónap után úgyis egyértelmûvé válik a helyzet.
Nem "kell", hogy tudják. Elég a táppénzes papír, ha abból nem jönnek rá, hogy terhes vagy, mondd meg amikor úgy érzed eljött az idõ, hogy beavasd õket. Amíg nem szülsz, addig semmi különös dolog nincs, kivéve, ha olyan munkakörben dolgozol, ami veszélyezteti az állapotodat. Ilyen esetben ha nem tudnak olyan munkakörbe helyezni, ami megfelelõ, a doki egybõl táppénzre vesz. Meg ugye a szülési szabit lehet kivenni a szülés elõtt leghamarabb 4 héttel, de anyagilag nem éri meg, jobb szülésig várni ezzel (persze, ha a munkáltató nem kötelez, hogy kivedd). De külön papír arról, hogy terhes vagy, nem kell. Boldog babavárást!
A kód amit ráírnak a 8-as szám.Nekem mindíg ezt írta a doki, amikor más betegséggel voltam tp-n, és most is, hogy babát várok.Sõt a férjem nem lehet terhes, neki is az a kód volt ráírva, pedig influenzája volt!Akkor hogy is van ez?! 23hetes pocis
Én meg se merem mondani szóban. Alap, hogy a fõnököm lekiabálná a hajam, hogy miért csesztem így ki vele. "Hogy merek teherbe esni?" Már elõre rosszul vagyok, ha belegondolok, hogy el kell mondanom.
Szerintem minél hamarabb mondd meg, hogy kisbabát vársz, mert így védetté válsz, azaz nem rúghatnak ki.És másképp is fognak hozzád viszonyulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Szia! Nem kell , én azért biztos ami biztos befaxoltam azt az "ambuláns lapot"amin rögzítve van a terhesség ténye.Igaz, hogy én a nyolcadik hónapig dolgoztam. Szülés elõtt vagy "sima" betegállományban, vagy veszélyeztetett terhesként vagy táppénzen?
A táppénzes papírodon látszik, mert rá kell a dokinak írnia egy kódot (egy számot), ami azt jelzi, h pocis vagy. De amúgy én sem vittem semmilyen papírt, bejelentettem a fõnökeimnek, megbeszéltük, h innentõl kezdve otthon leszek. És azért tudom, h a táppénzes papírról látszik, mert nálunk a munkaügyön pletykás nõcik dolgoznak és kíváncsi voltam h ebbõl fogják-e tudni.... Hát tudták. Üdv.: 26 h. pocis
A veszélyeztetett terhesség a 9-es kód, nem a 8-as. A 8-as egy általános kód.

Passzív táppénz esetén elég csak a táppénzes papírt elküldenem a volt munkáltatómnak, vagy kell még valami mást is?

Legjobb válasz: A TB kiskönyvedet is küld vissza, bele kell vezetni a passzív tp idõtartamát!

A TB kiskönyvedet is küld vissza, bele kell vezetni a passzív tp idõtartamát!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! Be kell jelentenem nekik, hogy táppénzen vagyok? Vagy már nincs ilyen kötelezettségem?

Jelenleg GYES-en vagyok a 19 hónapos kisfiammal és 5 hetes terhes. Maradok GYES-en vagy táppénzes állományba kell vetetnem magam a munkáltatómmal?

Mivel jár jobban az ember? Vagy a bentlév? szabadságomat fogják kiadni?

Legjobb válasz: Ez nehéz kérdés, de úgy tudom akkor lehet táppénzre menni, ha visszamész dolgozni, de akkor egybõl megkapod a szabidat, aztán lehetsz megint táppénzen, de jobb, ha megkérdezed a védõnõdet. táppénzesállománybaaz orvos vesz, de akkor vissza kell mondani a gyes . Nem ? nem biztos. Kár hogy nem tudok többet.

Ez nehéz kérdés, de úgy tudom akkor lehet táppénzre menni, ha visszamész dolgozni, de akkor egybõl megkapod a szabidat, aztán lehetsz megint táppénzen, de jobb, ha megkérdezed a védõnõdet. táppénzesállománybaaz orvos vesz, de akkor vissza kell mondani a gyes . Nem ? nem biztos. Kár hogy nem tudok többet.
Úgy tudom, akkor jársz jobban, ha visszamész dolgozni, de ugye azonnal ki kell adni a szabidat, ha az letelik, mehetsz táppénzre és aztán jöhet a gyed. De szerintem érdemes lenne valaki szakembert megkérdezned, mondjuk egy munkaügyist, aki ért ehhez is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors választ! Igyekszem, tanácsotokra, szakembert is megkérdezni, bár félek, hogy elsõsorban a munkáltatóû érdekeit fogja szemelõtt tartani. Már ha ebben a szituban van ilyen...
Szia, Bár nagyon régi a kérdésed, de én kíváncsi lennék pár dologra. szívesen írnék Neked privit. nekem most lesz 19 hónapos a kisfiam, és nagyon kíváncsi lennék, milyen volt egy ekkora gyermek mellett babát várni. természetesen érdeklen még a Gyes-es kérdés is. remélem tudunk hamarosan kommunikálni:) Szép estét!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!