Találatok a következő kifejezésre: A táppénzes a munkáltatónak (21 db)

Ha beteg lettem, orvosnál kaptam táppénzes papírt, de a munkáltató úgy jelentett le, mintha dolgoztam volna (jelenléti ív) és nem adtam le a táppénzes papírt, akkor a munkáltatónak kiderülhet valahogy, hogy én amúgy táppénzre jogosult lettem volna?

Legjobb válasz: A rendszerben is benne szokott ez lenni. De sokan csinálják azt hogy betegen elmennek orvoshoz és nem kérnek táppénzt hanem vagy vesznek ki szabit vagy fizetés nélkülire mennek. Nagyobb cégeknél gyáraknál alapbért szoktak kapni. Ez így kissé bonyolult de ha van táppénzes papír akkor az alapján kell pénzt kapnod és akkor ha a munkáltató rendes bért fizet akkor a különbözetet vagy utalja vagy megoldja másképp. De táppénz alatt nem szabad dolgoznod még papíron sem, mert ez kiderülhet a rendszerbõl, ha csak a munkáltató nem úgy oldja meg hogy feketén számolja el és kp-ban vagy különbözetként jutalom néven kapod meg azt a pénzt.

A rendszerben is benne szokott ez lenni. De sokan csinálják azt hogy betegen elmennek orvoshoz és nem kérnek táppénzt hanem vagy vesznek ki szabit vagy fizetés nélkülire mennek. Nagyobb cégeknél gyáraknál alapbért szoktak kapni. Ez így kissé bonyolult de ha van táppénzes papír akkor az alapján kell pénzt kapnod és akkor ha a munkáltató rendes bért fizet akkor a különbözetet vagy utalja vagy megoldja másképp. De táppénz alatt nem szabad dolgoznod még papíron sem, mert ez kiderülhet a rendszerbõl, ha csak a munkáltató nem úgy oldja meg hogy feketén számolja el és kp-ban vagy különbözetként jutalom néven kapod meg azt a pénzt.
A kérdező hozzászólása: Értem, de milyen rendszerbõl derülhet az ki, hogy valakinek a kezébe nyomtak egy táppénzes papírt, amit aztán nem használt fel úgymond. Az OEP küld valamilyen tájékoztatást a munkáltatónak, hogy x és y most hivatalosan táppénzen van?

Ha csak írásban tudom értesíteni a munkáltatóm, hogy újra babát várok, és eltelik pár nap a GYED lejárta és a táppénzes papír postázása között, abban a pár napban kirúghatnak? (az új törvény szerint ugyebár. ) Köszi.

Legjobb válasz: Az új törvény július 1-én lép életbe, addig a régi szabályok az irányadók. És nem akkor szûnik meg a védelem, ha nem ér oda idõben a táppénzes papír, hanem akkor, ha nem értesíted a munkáltatót a babáról. Teljesen felesleges a táppénzes papírral egyidejûleg értesíteni, szólj neki hamarabb, írásban, vagy személyesen szóban.

Az új törvény július 1-én lép életbe, addig a régi szabályok az irányadók. És nem akkor szûnik meg a védelem, ha nem ér oda idõben a táppénzes papír, hanem akkor, ha nem értesíted a munkáltatót a babáról. Teljesen felesleges a táppénzes papírral egyidejûleg értesíteni, szólj neki hamarabb, írásban, vagy személyesen szóban.
Ja 9 vagyok. Még annyit, hogy jár neki mindkettõ, mert biztosított idõszaka van elõtte. Ha álláskeresésin lenne, akkor is biztosításban eltöltött idõrõl van szó.
Igen kirúghatnak táppénz alatt, csak nem egy veszélyeztetett kismamát. A jogszabály változása arról szól, hogy megszûnik a védettség a keresõképtelenség idõszaka alatt, és kismama esetében csak onnantól él, mikor bejelenti, visszamenõleg nem - tehát ha kirúgják terhesen, és még nem jelentette be, akkor bukta, mert ne védett. Csak onnantól védett, amikortól bejelenti. És 3 éves korig is csak akkor marad, ha nem veszi fel a munkát gyed után. Tudod táppénzen nem csak veszélyeztetett terhes kismamák vannak, így a jogszabály másokra is kitér - alapesetben szünteti meg a keresõképtelenség idejére a védettséget. Amúgy interneten tudsz utánanézni, számtalan helyen fentvan a jogszabály tervezete.
Táppénz alatt kirúghatnak? Ilyet még nem hallottam. Ennek hol tudok utána nézni? Egy veszélyeztetett kismamát kizárt, hogy táppénz alatt kirúgjanak. Ha felveszed a munkát, akkor igen, kirúghatnak, na de ha nem, addig nem. Ezt olvastam.
Július 1-tõl csak akkor nem rúghatnak ki a gyerek 3 éves koráig, ha fizetés nélküli szabin vagy. Ha felveszed a munkát, akkor kirúghatnak, megszûnik a védelem. Utolsó elõtti: "Ha véletlen kirúgnának táppénz alatt, akkor is jár majd Tgyás, GYED csak passzív. " Ez így nem pontosan igaz. Ha kirúgnak táppénz alatt, akkor tgyás akkor jár, ha 42 napon belül szülsz - de ekkor gyed már nem jár automatikusan! Ha a kirúgás és a szülés között 42 napnál több telik el, akkor már a tgyás sem jár automatikusan. Ilyen helyzetben annak, aki tgyást, és gyedet is akar, az álláskeresési támogatással lehet sakkoznia, hogy mindkettõ járjon, alapesetben ugyanis egyikre se lesz jogosult.
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó elõtti! :-) Ha telefonon beszélek a közvetlen fõnökömmel táppénz elõtt, az is elég? Utolsó : júli 1-tõl kirúghatnak gyes és táppénz alatt is. :(
Bocsi az offért, de milyen új szabály van július 1-tõl?
Mikor jár le a GYED? Elvileg a GYED lejárta elõtt 60 nappal írásban értesítheted a munkáltatót, hogy miután lejárt, mik a terveid. Vissza mész e dolgozni, szülsz e még egyet vagy GYES-re mész. Szólj , értesítsd a munkáltatót elõbb, ne a táppénzes papírral együtt, mert így koprrektebb szerintem Nekem április 26-án járt le a GYED, február közepén írtam, hogy a GYED lejárta után szeretném kivenni a szabit szülési szabiig, de nem lett volna elég, így abban maradtunk a munkáltatóval, hogy táppénz... Nem akartam erre a 2 hónapra megigényelni a GYES-t.Mire utalnák, le is mondhatnám. Júli elején-közepén szülök. Ha véletlen kirúgnának táppénz alatt, akkor is jár majd Tgyás, GYED csak passzív. Keress rá az OEP honlapján. Vagy GOOGle-ba írd be passzív GYED, Passzív TGYÁS. Én is körbe jártam minden lehetõséget, mindenre felkészülve, nehogy váratlan meglepi érjen....
Ja, bocs látom, csak írásban tudod - akkor értesítsd idõben. Nem kell megvárni a táppénzes papírt ehhez.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszokat! :) November közepére vagyok kiírva, így a bent lévõ szabadságok még nem elegendõek az "átmeneti" idõszakra, mert Júni közepéig tart a GYED-em. Akkor azt hiszem telefonon azért értesítem a közvetlen fõnököm, mielõtt elkezdem a táppénzt, biztos ami biztos. :)

Táppénzes betegállományban miként működik a pénz fizetése a munkáltató részéről?

Jelen esetben egyéni vállalkozónak, hogyan kell fizetni a munkavállalója részére betegállományban tartózkodásakor? Az OEP-el megosztva vagy hogyan és hány százalékát az eredeti fizetésnek? És ha az OEP fizeti mennyivel kés?bb kapja kézhez a munkavállaló? Szóval miként m?ködik ez a táppénzes fizetés?

Legjobb válasz: Táppénzes papírt leadod a munkáltatónak, és a könyvelõje intézi az OEP felé. Mivel egyéni vállalkozó valszeg nem kifizetõhely, ezért az OEP-tõl kapod a táppénzt. Azt hiszem az elsõ 15 napot fizeti a vállalkozó.

Táppénzes papírt leadod a munkáltatónak, és a könyvelõje intézi az OEP felé. Mivel egyéni vállalkozó valszeg nem kifizetõhely, ezért az OEP-tõl kapod a táppénzt. Azt hiszem az elsõ 15 napot fizeti a vállalkozó.
ja és ha betegszabi akkor asszem 60%.
Mindegy, hogy egyéni vállalkozó a munkáltatód, vagy cég. Az elsõ 15 munkanap (nem naptári nap!) betegszabadság, ezt teljes egészében a munkáltatód fizeti. http://www.tbinfo.hu/cikkek/betegszabadsag/betegszabadsag.html Utána mehetsz táppénzre. A táppénzt (kevés kivételtõl eltekintve) az OEP folyósítja. Viszont minden esetben (akkor is ha a munkáltató folyósítja) a táppénz egyharmadát a munkáltató, két harmadát az állam állja. Az összege sok mindentõl függ, itt olvashatsz róla hivatalos tájékoztatót: http://www.tbinfo.hu/cikkek/a-tappenz-osszege/a-tappenz-ossz..
A kérdező hozzászólása: És általában a gyakorlatban mennyivel késõbb kapom kézhez a pénzt az OEP-tõl? Hány hét vagy mennyi idõt kell várnom? Mi náluk a bevett gyakorlat?


Veszélyeztetett terhesként a táppénzes papírt a munkáltatónak kell leadni?

Ugyanúgy mint a sima táppénzes papírt vagy itt más a helyzet?

Legjobb válasz: Én szinte végig veszélyeztetett voltam. Minden hónapban ez volt a menet: nõgyogyinál kértem papírt, amivel el kellett mennem a háziorvoshoz, aki kiállította eszerint a táppénzes papírt, amivel mennem kellett a munkáltatóhoz..Jó kis rohangálás volt nem mondom...úgy hiányzott mint púp a hátamra... :/

Én szinte végig veszélyeztetett voltam. Minden hónapban ez volt a menet: nõgyogyinál kértem papírt, amivel el kellett mennem a háziorvoshoz, aki kiállította eszerint a táppénzes papírt, amivel mennem kellett a munkáltatóhoz..Jó kis rohangálás volt nem mondom...úgy hiányzott mint púp a hátamra... :/
2.! Neked nem azért kellett a nõgyógyitól külön a háziorvoshoz menni, mert magán nõgyógyászhoz jártál? Én sztk-s rendelésen voltam és ott egybõl kaptam a táppénzes papírt.
Ugyanúgy a munkáltatónak, mint a sima táppénzes papírt!
Nem..én is SZTK-ba jártam...
Ó.. akkor nem értem. Talán ez is orvos- vagy városfüggõ. :S
Én is a nõgyógyásztól kapom a táppénzes papírt... Igaz megkérdezték tõlem ki vegyen táppénzre? Õk vagy a háziorvos...
Táppénzes papír eredetiben és a terheskiskönyv belsõ lapjának másolata, mindez ajánlottan feladva postai úton.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én úgy tudom (én is ebben a cipõben járok), hogy a gyerkõc 3 éves koráig nem kötelesek visszavenni állományba, tehát táppénzre sem. Szóval elõször egyeztetned kell a céggel, hogy visszavesznek-e úgy, hogy táppénzre mész. Ez nem 100%, szóval azért még járj utána.
A kérdező hozzászólása: utána jártam, GYES helyett lehet táppénz :) GYED most fog lejárni.
MÁsodiknak - a táppénzbe a munkáltatónak nincsen beleszólása. Ha az orvos keresõképtelenséggel felvesz állományba, akkor táppénzen vagy - függetlenül attól, hogy visszavesznek aktív állományba vagy sem.

Mit tudok tenni, ha a munkáltatóm nem küldi be időben a táppénzes papíromat?

Már nem az első eset és így ugye nekem csúszik a táppénz... 37hkm

Legjobb válasz: én személyesen vittem el a táppénzes papíromat.. és leadás után egy héttel meg is jött a pénz! beszéld meg te is a munkahelyeden! az én fõnökön örült a kezdeményezésnek, nem neki kellett vele bajlódnia :)

én személyesen vittem el a táppénzes papíromat.. és leadás után egy héttel meg is jött a pénz! beszéld meg te is a munkahelyeden! az én fõnökön örült a kezdeményezésnek, nem neki kellett vele bajlódnia :)
nem sokat esetleg beszélj a bérszámossal vagy azzal aki ezt intézi
Igen, valószínûleg gyorsabb ha magad viszed be. A munkáltatónak adnék egy fénymásolatot, de lehet nem is kell neki.
A kérdező hozzászólása: Már teljesen felesleges erre az 1 hónapra bevinnem, ráadásul a legközelebbi oep-"pénztár" 50 km-re van a lakóhelyemtõl. Csupán az a kérdés, hogy lehet ilyenkor perelni, ha tudom bizonyítani, mikor adtam le a papírt?
Sajnos nem sokat. Mondjuk attól is függ hogy te mikor adod le, nálunk meg van adva hogy adott hó 15-ig kell leadni mindent, amirõl azt akarjuk, hogy még abban a hónapban el legyen számolva. Államkincstár számfejt nekünk és õk 23.-a körül zárják a hónapot, nyilván ennyi idõ kell még ahhoz hogy minden bérjegyzéket, papírt kinyomtassanak, és megküldjék a munkáltatónak, hogy az következõ hó 3.-ig tudjon utalni. De ez TB kifizetõhelyes munkáltató, ha a tied nem az, akkor szerintem is jobban jársz ha te magad viszed be a táppénzes papírodat az OEP-hez (vagy beküldöd postán ajánlott elsõbbségivel).
Nem tudom lehet-e perelni, hívd fel az Oep-et, mi a teednõ ilyen esetben. Ott biztos megmondják.
nem kell beperelned, mert bevasalják a papírt a munkáltatón! az orvos lejelenti idõben, és keresik a cégtõl is a papírt, el nem tud veszni, de csúszás valóban van... én ezért vittem be személyesen. Ha meg már tényleg ilyen kevés van vissza, sztem ne bonyolódj bele egy perbe, lesz sok más egyéb teendõd :) 2-es voltam

Kell valami papirt benyujtani a munkáltató felé hogy én kismama lettem? Vagy csak elég nekik a táppénzes papir? De arról honnan tudják hogy én kismaama lettem?

Legjobb válasz: Önmagában a táppénzes papírról nem tudják, kivéve ha a terhesgondozó tart táppénzen. A munkahelyeken általában elég szóban bejelenteni a dolgot, nem szoktak errõl semmiféle igazolást kérni, néhány hónap után úgyis egyértelmûvé válik a helyzet.

Önmagában a táppénzes papírról nem tudják, kivéve ha a terhesgondozó tart táppénzen. A munkahelyeken általában elég szóban bejelenteni a dolgot, nem szoktak errõl semmiféle igazolást kérni, néhány hónap után úgyis egyértelmûvé válik a helyzet.
Nem "kell", hogy tudják. Elég a táppénzes papír, ha abból nem jönnek rá, hogy terhes vagy, mondd meg amikor úgy érzed eljött az idõ, hogy beavasd õket. Amíg nem szülsz, addig semmi különös dolog nincs, kivéve, ha olyan munkakörben dolgozol, ami veszélyezteti az állapotodat. Ilyen esetben ha nem tudnak olyan munkakörbe helyezni, ami megfelelõ, a doki egybõl táppénzre vesz. Meg ugye a szülési szabit lehet kivenni a szülés elõtt leghamarabb 4 héttel, de anyagilag nem éri meg, jobb szülésig várni ezzel (persze, ha a munkáltató nem kötelez, hogy kivedd). De külön papír arról, hogy terhes vagy, nem kell. Boldog babavárást!
A kód amit ráírnak a 8-as szám.Nekem mindíg ezt írta a doki, amikor más betegséggel voltam tp-n, és most is, hogy babát várok.Sõt a férjem nem lehet terhes, neki is az a kód volt ráírva, pedig influenzája volt!Akkor hogy is van ez?! 23hetes pocis
Én meg se merem mondani szóban. Alap, hogy a fõnököm lekiabálná a hajam, hogy miért csesztem így ki vele. "Hogy merek teherbe esni?" Már elõre rosszul vagyok, ha belegondolok, hogy el kell mondanom.
Szerintem minél hamarabb mondd meg, hogy kisbabát vársz, mert így védetté válsz, azaz nem rúghatnak ki.És másképp is fognak hozzád viszonyulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Szia! Nem kell , én azért biztos ami biztos befaxoltam azt az "ambuláns lapot"amin rögzítve van a terhesség ténye.Igaz, hogy én a nyolcadik hónapig dolgoztam. Szülés elõtt vagy "sima" betegállományban, vagy veszélyeztetett terhesként vagy táppénzen?
A táppénzes papírodon látszik, mert rá kell a dokinak írnia egy kódot (egy számot), ami azt jelzi, h pocis vagy. De amúgy én sem vittem semmilyen papírt, bejelentettem a fõnökeimnek, megbeszéltük, h innentõl kezdve otthon leszek. És azért tudom, h a táppénzes papírról látszik, mert nálunk a munkaügyön pletykás nõcik dolgoznak és kíváncsi voltam h ebbõl fogják-e tudni.... Hát tudták. Üdv.: 26 h. pocis
A veszélyeztetett terhesség a 9-es kód, nem a 8-as. A 8-as egy általános kód.

Veszélyeztetett kismamaként táppénzen elég csak a munkáltatóhoz bevinnem a táppénzes papírt?

Vagy már nem is oda kell, hanem az OEP-hez? Mivel már nem fizetnek betegszabit az els? 15 nap után sem.

Legjobb válasz: a munkáltatód tb kifizetõhely vagy sem? Ha igen, nekik kell a papír, ha nem, akkor az oep-nek.

a munkáltatód tb kifizetõhely vagy sem? Ha igen, nekik kell a papír, ha nem, akkor az oep-nek.

A terhességem alatt a táppénzes papírt kötelező leadnom a munkáltatómnak, vagy elég ha én viszem be az TB-hez?

Attól tartván, hogy nem adja le/be a TB-hez.

Legjobb válasz: Ilyen eszembe se jutott.amugy ha nem adná le,te akkor is tudnád bizonyitani h táppénzen vagy,igy nem értem miért tenne ilyet a munkáltató?

Ilyen eszembe se jutott.amugy ha nem adná le, te akkor is tudnád bizonyitani h táppénzen vagy, igy nem értem miért tenne ilyet a munkáltató?
Én elõször a munkáltatómnak vittem de sokkal lassabban mentek úgy a dolgok.Ezért most már beviszem az egészségpénztárhoz és kész!
Nekem nagyon rendes munkahelyem van ilyen szempontból. :) Nekik adom le a táppénzes papírt minden hónap 24-ig és 1-2-án más jön is a pénz.
Az a válaszoló, aki maga viszi be, az arra nem gondol, hogy erre a papírra a munkáltatónak is szüksége van? Vagy legalábbis a fénymásolatára? Ha bármiféle ellenõrzés van, akkor a munkáltató hogyan fogja szerinted bizonyítani, hogy a táppénzes hónapjaidra õ jogszerûen számolt el neked táppénzt?? A kérdezõnek: Én javaslom neked, hogy jelezd feléjük, hogy személyesen szeretnéd leadni minden hónapban, nekik pedig eljuttatsz egy másolati példányt. Ez a tiszta.
Nem kéne vádaskodni a másolatot a tb eljuttatja hozzájuk!
Persze, ha õk kikérik!

Fiammal kórházban töltött idejére állított ki nekem a kórház táppénzes igazolást, de a munkáltatóm nem akarja elfogadni. Miért?

Legjobb válasz: El kell fogadnia. Július óta lehet csak kórházban levõ gyerekkel gyápon az anya, korábban csak akkor, ha szoptatta (vagy saját maga intézte a háziorvossal a táppénzt valami indokkal). NEm biztos, hogy ezt a munkáltatód tudja, lehet, hogy ezt a fajta papírt soha nem látta még, mondd meg neki, júliustól van ilyen, itt van, tessék elfogadni és annak rendje-módja szerint továbbítani az illetékes szakigazgatási szerv felé.

El kell fogadnia. Július óta lehet csak kórházban levõ gyerekkel gyápon az anya, korábban csak akkor, ha szoptatta (vagy saját maga intézte a háziorvossal a táppénzt valami indokkal). NEm biztos, hogy ezt a munkáltatód tudja, lehet, hogy ezt a fajta papírt soha nem látta még, mondd meg neki, júliustól van ilyen, itt van, tessék elfogadni és annak rendje-módja szerint továbbítani az illetékes szakigazgatási szerv felé.
elvileg, neki az állam téríteni meg, de sztm csak nem akar vele kínlódni, és ilyen szemét....ilyenek a magyarok, aljasok
Év elején ez még másképp volt, akkor csak azokra a napokra járt táppénz, amikor bevitte a kórházba, meg kihozta onnan. Ez legalább egy pozitív változás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!