Találatok a következő kifejezésre: A táppénz jár az (54 db)

Tényleg igaz, ha otthon ér baleset egy dolgozó embert pl. kimegy a bokája és elmegy az orvoshoz ezzel a panasszal ami nem (visszatérő) betegségnek minősül (pl:megfázás, influenza. Stb. ) akkor 90%-os táppénz jár azokra a napokra amire kiírja?

Legjobb válasz: Nem igaz. Úti balesetre jár a 90%-os táppénz. Tehát munkába menet vagy jövet kell történnie a balesetnek. De ha otthon ér a baleset az nem úti baleset.

Nem igaz. Úti balesetre jár a 90%-os táppénz. Tehát munkába menet vagy jövet kell történnie a balesetnek. De ha otthon ér a baleset az nem úti baleset.

Rendes szabadság alatt ugyanannyi fizetés jár, mint ha dolgoznék? Annak az aktuális vagy az előző évi bruttó bér az alapja? Mert a táppénz ugye az előző évé.

Legjobb válasz: Ugyanannyi, mintha dolgoznál, és az aktuális fizetés alapján számolják. Pl.ha havibéres vagy és egy hónapban kapsz 100ezer Ft-ot, ha végig dolgozol, akkor ha kiveszel 10 nap szabit, ugyanúgy 100ezret kapsz.

Ugyanannyi, mintha dolgoznál, és az aktuális fizetés alapján számolják. Pl.ha havibéres vagy és egy hónapban kapsz 100ezer Ft-ot, ha végig dolgozol, akkor ha kiveszel 10 nap szabit, ugyanúgy 100ezret kapsz.

Táppénzen vagyok december 6-a óta és februárban kaptam meg az első táppénzemet, márciusra viszont sak 8050 ft-ot, nem értem a táppénz hétvégére is jár ugy tudom és mennyi az összege?

2011-ben 32.500.-ft-ot kerestem az előtt viszont 60.235. ft-ot, ebből hogy lehet kiszámolni a táppént összegét?

Legjobb válasz: A táppénzt utólag kapja ember lánya. Az a 8050 Ft nem a márciusi, hanem a februári. Amit februárban kaptál az dec 6-tól jan közepe-végéig tartó táppénzes idõszak. Naptári napra jár, ha leadtad az összes napra a táppénzes papírodat. Egy táppénzes lapon 2 hét van, utólag adják ki.

A táppénzt utólag kapja ember lánya. Az a 8050 Ft nem a márciusi, hanem a februári. Amit februárban kaptál az dec 6-tól jan közepe-végéig tartó táppénzes idõszak. Naptári napra jár, ha leadtad az összes napra a táppénzes papírodat. Egy táppénzes lapon 2 hét van, utólag adják ki.

Ha gyeden vagyok jár a táppénz? (persze ha kiír az orvos)

Azt hallottam,hogy akkor kapok táppénzt,ha el?tte visszamegyek dolgozni?!

Legjobb válasz: Ha visszamész dolgozni akkor le kell mondanod a gyedet és akkor jár a táppénz ha az orvos kiír. A kettõ együtt nem jár, mert gyed mellett eleve nem is dolgozhatsz. Gyes mellett járhat a táppénz ha közben dolgozol is.

Ha visszamész dolgozni akkor le kell mondanod a gyedet és akkor jár a táppénz ha az orvos kiír. A kettõ együtt nem jár, mert gyed mellett eleve nem is dolgozhatsz. Gyes mellett járhat a táppénz ha közben dolgozol is.
A kérdező hozzászólása: Októberben jár le a gyedem, utána mennék táppénzre(ha lehet)gyes helyett
A kérdező hozzászólása: Érkezik a kisbaba, azért.
Gyedet és táppénzt egyszerre nem kaphatsz. Ha lejár a gyed, elmehetsz nyugodtan táppénzre, nem kell visszamenned dolgozni. Viszont ha nem mégy dolgozni, akkor a gyes sem jár a táppénz mellett. Azt is megteheted, hogy elmégy táppénzre, és a gyest átadod a nagyszülõnek.
Akkor jár, bár én úgy csináltam, hogy elõtte kivettem a szabijaimat is és utána mentem táppénzre. De a munkáltatóval tudatnod kell, hogy mi a szitu, mert papíron vissza kell menned dolgozni. Mert ott most fizetés nélküli szabadságon vagy. Azt meg kell szakítani mondván, hogy munkába állsz de igaziból meg táppénzre mész.
Pont ugyan ez a szitu nálunk is. Októberig vagyok gyeden Ketteskével, de már a pocakban a Hármaska. Én azt csinálom, hogy lemondom már most a gyedet és elmegyek táppénzre (az anyagilag több), a munkanélküli nagypapa meg elmegy gyesre a Ketteskével.
A kérdező hozzászólása: Ha táppénzen vagyok, a férjem igényelheti a gyes-t, ha mondjuk dolgozik?
Csak akkor ha heti 30 órát meg nem haladóan dolgozik.
Persze, hogy jár. Ne viccelj!
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak nem tudtam, hogy van. A fõnököm riogat, hogy idõarányosan jár, és nekem még nincs annyi munkaviszonyom, hogy kihúzzam táppénzzel a hónap végéig. Mondjuk az tény, hogy azon van, hogy még maradjak...
a táppénz csak a szerzõdésed végéig jár én ugyan így voltam eljöttem 12hetesen mert nehéz fizikai munkát végeztem faipari gyárban 6 hónapos volt a szerzõdésem és csak a szerzõdés lejárati napjáig fizették a táppénzem (mivel nem köteles fizetni a terhességed végéig a táppénzt mert határozott a szerzõdésed) most munkanélkülin vagyok, mire az lejár kapok tgyás-t(szülés elõtt 28 napal igénybe lehet már venni) mert a szülést megelõzõ 2 évben megvan a minimum 180 biztosított napom...aztán gyed gyes stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, így vagyok én is, mint Te. Amúgy tudom, hogy csak addig jár tp, míg tart a szerzõdés, de utána nekem is munkanélküli, majd TGYÁS.

Felmondási időre jár az átlagkereset? A passzív táppénzt a felmondási idő lejárta után 3 nappal lehet igénybe venni, vagy most, a felmondás napját követő 3 napon belül?

Nem tudom, mert nem szerepel a felmondási papíron, csak az mennyi szabit fizetnek ki.Ha most nem megy el táppénzre, lehet,hogy a felmondási id?(30 nap )lejárta után meg már nem mehet el...Tudja valaki pontosan a választ?

Legjobb válasz: A felmondás napjától a felmondási idõ végéig munkaviszony áll fenn, így ha akkor megy valaki táppénzre, az nem passzív. Mivel munkaviszony, jár bér a felmondási idõre is. Akkor is, ha nem ragaszkodnak a munkavégzéshez. Passzív táppénzre a munkaviszony megszûnése után három napon belül lehet elmenni. Szóval akár 1nap múlva is.

A felmondás napjától a felmondási idõ végéig munkaviszony áll fenn, így ha akkor megy valaki táppénzre, az nem passzív. Mivel munkaviszony, jár bér a felmondási idõre is. Akkor is, ha nem ragaszkodnak a munkavégzéshez. Passzív táppénzre a munkaviszony megszûnése után három napon belül lehet elmenni. Szóval akár 1nap múlva is.
A felmondási idõ ledolgozott napjaira jár az átlagkereset. A passzív táppénz a munka megszûnését követõ 3 napon belül jár, tehát addig "kell" táppénzre menni.
Bocsáss meg, de azt nem említetted a kérdésben, hogy felmentettek a felmondási idõ ledolgozása alól. De a válaszomban így is benne volt, hogy a ledolgozott napokra jár. Tehát evidens, hogy ha nem dolgozol, nem jár. Ebben az esetben a felmondás napjával szûnik meg a munkaviszony, tehát onnantól 3 napon belül lehet passzív táppénzre menni.
Ja, és a munkaviszonya a felmondási idõ utolsó napján szûnik meg. Pl XY felmond 2011.01.01.-én, 30 nap felmondási idõ, tehát munkaviszonya megszûnik 2011.01.31.-én, passzív táppénzre mehet-ha felveszi az orvos, ugye-2011-02.01.-tõl.
A kérdező hozzászólása: Nem értem.A papíron az áll, a felmondási idõ alatt a munkavégzés alól felmentem...Az elsõ válaszoló szerint akkor nem jár átlagkereset...Viszont , ha nem jár átlagkereset, csak el kellene menni p. táppénzre, hogy legyen valami jövedelem.. Most akkor mi az igazság?
A kérdező hozzászólása: Egyébként úgy lenne logikus, ahogy az utolsó válaszoló írja, de 100% ig nem vagyok meggyõzve...
Az az igazság, hogy az 1 válaszolónak fogalma sincs a dologról. Vagy találgat, vagy megszívatták ilyennel régen, csak nem tud róla.
"Tehát evidens, hogy ha nem dolgozol, nem jár" Ez nem igaz, mivel: "felmentési idõ teljes tartamára is felmentheti a dolgozót a munkavégzés alól. " Tehát nem dolgozik, de a munkaviszonya él - fizetést kap!

Mivel októberben volt egy vetélésem a védőnöm azt mondta hogy a következő terhességnél veszélyeztetett terhes leszek és akkor 100 %-os táppénz jár. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy "hivatalosan" a 3. vetélés után vesznek valakit automatikusan táppénzre. A valóság viszont az, hogy pl az én orvosom az 1. és egészséges terhességemnél is megkérdezte, hogy szeretnék-e táppénzre menni. Szóval igazából bármikor el lehet menni, viszont a táppénz összege minden esetben a fizetésed 70%-a. Olyan nincs, hogy 100%-os táppénz. Sajnos...

Én úgy tudom, hogy "hivatalosan" a 3. vetélés után vesznek valakit automatikusan táppénzre. A valóság viszont az, hogy pl az én orvosom az 1. és egészséges terhességemnél is megkérdezte, hogy szeretnék-e táppénzre menni. Szóval igazából bármikor el lehet menni, viszont a táppénz összege minden esetben a fizetésed 70%-a. Olyan nincs, hogy 100%-os táppénz. Sajnos...
Szia!Nekem is volt vetélésem, de nem vagyok veszélyeztetett a mostani terhességemmel.100%-os táppénz munkahelyi baleseteknél van.
Sziasztok!Én már nem értek semmit! A volt kolléganõm veszélyeztettet terhes volt, de nem volt semmi baj a babával, és mégis 100%-os táppénzt kapott!Akkor ez hogy lehetséges?Lehet hogy orvosfüggõ?Vagy pénz?
Nem kell ezt bejelenteni sehol. Jár.
A kérdező hozzászólása: A háziorvosomnak ha megmondom az vajon hogy reagál?
Miért kell ezt mindenhol bejelenteni, ki fog errõl tudni rajtad kívül? A 200 000nél értékesebb ajándékot sem jelented be a NAV-nak, hogy adózhass utána... Amúgy sem járna érte semmi, mehetsz külföldre, de ha törvényileg lenne szankcionálva, akkor sem tudna róla a fene sem...
Elméletileg nem mehetnél, ez a törvény De ellenõrizni csak néhány munkahely szokta(én már láttam olyat). Az orvost nem érdekli.

SOS! 7 hetes terhes vagyok és szeretnénk elmenni táppénzre. Csak az a baj, hogy 2és fél hónapja dolgozok ott és határozott idejű szerződésem van ami 2 hónap múlva lejár. A táppénzen kívül jár még valamiféle járandóság?

Legjobb válasz: 2 hónapig még a táppénz,utána munkanélküli segély,és ha megvan a baba,akkor ha elõtte 2 év alatt megvan a kellõ ledolgozott,akkor gyed,ha nem,akkor gyes

2 hónapig még a táppénz, utána munkanélküli segély, és ha megvan a baba, akkor ha elõtte 2 év alatt megvan a kellõ ledolgozott, akkor gyed, ha nem, akkor gyes
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem a babád legyen a fontosabb és ne a munka. Én is így jártam. Június 10-én megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor voltam 9 hetes. Úgy gondoltam végigdolgozom a júliust és augusztusban elmegyek táppénzre. Havi szerzõzédesim voltak így fontos volt mennyit dolgozom. Fizikai munkát végeztem, folyamatos 3 mûszakban dolgoztam. 12héten bekerültem a kórházba vérzéssel és görcsöléssel úgy, hogy vagy megmarad a baba vagy nem. A méhlepény kezdett leválni. Szerencsére megmaradt a baba de a munkát el kell felejtenem. Ne járj így, mint én csak azért írtam le, hogy mérlegelj neked melyik fontosabb. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen februárba lesz meg a baba olyan 22.e körül. volt megszakítás a két munkahelyem között majdnem fél év..de addig kaptam a önkormányzattól segélyt.elvileg a segély is beleszámít, nem?
Szia!Nem sajna, az nem szàmít bele!! Èn azt javaslom neked hogy menny el a kirendelt munkaügyibe ès ott mondd el a dolgokat, ök szerintem szívesen segítenek neked.Èn is így tettem, kèszsègesek voltak ès segítökèszek.Csak ez a megoldàs van, hiszen onnan fogod a juttatàsokat kapni!!!Ha van kèrdèsed szívesen segítek ha tudok!!A 33hkm voltam! :-)
A kérdező hozzászólása: Munkaügyi központba?
Igen! Mièrt olyan meglepö? Èn onnan fogom kapni az ellàtàst! Ès ha jol csinàlod a dolgokat akkor te is, ès nem csak gyesre leszel jogosult.Mert ha ez így marad akkor a kilàtàsaid nem tul jòk.
A kérdező hozzászólása: Mire lehetek jogosult még?
Hát elsõ körbe munkanélkülit fogsz kapni, majd a tgyást 6 hónapig, azután a gyedet és a családit!Ha megvan a ledolgozott napod! De mondom, menny és járj utána mert akár 1 nap is fontos lehet NAGYON!!! Csak a javadra mondom! :) )
A kérdező hozzászólása: A 180napom az megvan.annak utána jártam.csak abban vagyok bizonytalan, mert mindenki mást mond, hogy határozott munkaszerzõdésre hogy jár a táppénz.valaki azt mondja hogy ahany ledolgozott hónap annyi hónap táppénz.de valaki azt mondja hogy ameddig van szerzõdésem, addig tart.jelen esetben szeptember közepe.
Figyu már irtam! Addig van táppénz ameddig tart a szerzõdés és nem tovább!De ha nekem nem hiszed el hívd fel az oep-et!
Ja: Tehát csak is decemberig leszel táppénzen ígyis úgy is, mert abból, ha nem is mondod el hogy babát vársz nyílván rájönnek majd(9-es kód)!Mikorra is vagy kiirva február? Hanyadika?Mert akkor a munkanélkülin keresztül igényelheted a tgyást(mint említettem 28 nappal szülés elõtt)! Megszakítás volt a két munkahely között? Mert ha igen és az több mint 30nap az gáz! de ha nem több akkor NO problem!!!33hkm
Hát nem jól tudod!Nem annyi a táppénz mint a ledolgozott munka ideje!Mert a passzív tápénz már nem jár, mert megszûnt!Táppénzed addig lessz míg tart a munkaviszonyod! Tehát ha annyira elakarsz menni táppénzre akkor a hosszabbítás után menny!Mert táppénz alatt nem rúghat ki! DE VIGYÁZZ!!!!Mert a táppénzt nem veszik alapul mikor számolásra kerül a tgyás és a gyed! Ez az idõszak kiesik majd!33hkm
A kérdező hozzászólása: De ha megvárom h meghoszabitsák a szerzõdésemet és utánna megyek el táppénzre az is jó, nem?mert akkor már lesz 4 hónapom és elvileg annyi táppénzre mehetek el ahány hónapom be van dolgozva.utolsó hónapra pedig megigénylem a TGYÁS-t.ezt is lehet nem?
A kérdező hozzászólása: És a TGYÁS mikortól jár?
Tudtommal az is csak akkor jár ha élõ biztosítotti jogviszonyod (munkaviszony, vagy ha jól tudom a munkanélküli ideje is annak számít, de ez nem biztos)va n. Ekkor a kiírt idõpont elõtt 30 nappal vehetõ igénybe leghamarabb, és 180 napig jár, feltéve hogy megvolt elõtte a 2 év munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: Aha értem...a 180 nap bedolgozottam már most is megvan, csak sajnos erõs fizikai munkát végzek ráadásul éjszakás mûszakba (12 órás munkarendbe) és nagyon megterhelõ.Ezért gondoltam, hogy minél hamarabb megyek táppénzre.De akkor várok még 2 hónapot.Köszönöm a segítséget
Minden képpen várd meg a hónapot, addi is több pénzt kapsz!
A lènyeg hogy vàrd meg hàtha meghosszabítjàk a szerzödèsed.Ha nem àllsz munkaviszonyba akkor nem jàr se gyed, se tgyàs-se! Mennyi idöre szoktàk hosszabitani a szerzödèst!? Mert ha 2 honap mulva meghosszabitjàk pl.rosszabb esetbe 3 honapra akkor is azzal màr nyersz ezzel a 2 honappal együt 5honapot!Ami azt jelenti hogy akkor pont jo lessz meked a tgyàshoz, mert azt szülès elött 28nappal igènyelheted!Ami jàr 6 honapig ès utàna a gyed 2 èvig(ha megvan a szüksèges ledolgozott idöd) Mert sajna vannak munkàltatok akik nem hosszabitanak, mint pl.az enyèm.Èn most ebbe vagyok benne hogy rendezgetem magamnak hogy jàrjon gyed!!!Ahogy megtudtàk terhes vagyok, nem hosszabitottak szerzödèst!!! 33hkm
A kérdező hozzászólása: Maximum 3 hónapot hoszabitanak meg.jobb esetben.De van akinek 1 hónapot vagy nem hoszabitanak egyáltalán egy napot sem....ezért vagyok tanácstalan mert ha nem hoszabítanak akkor hoppon maradok
A kérdező hozzászólása: már van 2 hónap munkaviszonyom ott és 3 hónapot hoszabítottak ugy hogy szeptember közepén jár le...
Szòval szepet vègèn jàr le!Akkor titkold azt a terhessèget ha jot akarsz magadnak.Ha meghosszabitjàk 3honappal akkor dec vègèig mèg kihùzhatod.Azutàn màr nincs nagy gond mert a munkanèlkülibe jelentkezel pàr nappal kèsöbb(ez nem gàz, mert èn is igy voltam 2hònapot csúsztattam)Aztàn tgyas ra mèsz, azutàn gyed-re!Hidd el megèri!Mert a gyes az piszok kevès!A 33hkm vagyok!
Ja bocs közepèn!De az tök mindegy!:-)
Igen, annyi ideig lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, de csaka kkor, ha van elõ munkaviszonyod. Tehat ha pl, dolgoztál 1 hónapot, akkor egy hónapot lehetsz táppénzen- ha el a munkaviszonyod. Ha nem hosszabbítani szerzõdést, akkor annak a lejártával a tappenz is megszûnik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!