Találatok a következő kifejezésre: A táppénz jár (164 db)

Jelenleg gyed-en vagyok és teherbe estem ekkor mit kell igénybe venni? Ilyenkor is a táppénz jár vagy valami mást is lehet már most igényelni?

Legjobb válasz: Addig amíg gyeden vagy, addig nem kapsz mást. ha lejár a gyed, akkor ne gyesre menj, hanem táppénzre, mert az több.

Addig amíg gyeden vagy, addig nem kapsz mást. ha lejár a gyed, akkor ne gyesre menj, hanem táppénzre, mert az több.

Ha táppénz alatt mond fel a munkáltató jár végkielégítés?

Ha a munkáltatóm felmond nekem táppénz alatt jár végkielégítés? Utána olvastam és 5 év után 2 havi bér jár, ez akkor is így van ha táppénz ideje alatt mond fel nekem? Ha közös megegyezéssel távozom, akkor is köteles végkielégítést fizetni vagy csak akkor ha ő mond fel nekem?

Legjobb válasz: Táppénz alatt senkit sem lehet kirúgni, meg kell várniuk, míg újra munkába állsz, és akkor már lehet. Akár az elsõ nap. Ezért nem szeretik a munkáltatók a hosszú táppénzeket. A két havi bér jó, valóban annyi jár, de csak kirúgáskor. Közös megegyezés ill. felmondás esetén nem jár. Valószínû, hogy megpróbálják elérni nálad, hogy legyen közös megegyezés, ne engedd. Ami jár, az jár.

Táppénz alatt senkit sem lehet kirúgni, meg kell várniuk, míg újra munkába állsz, és akkor már lehet. Akár az elsõ nap. Ezért nem szeretik a munkáltatók a hosszú táppénzeket. A két havi bér jó, valóban annyi jár, de csak kirúgáskor. Közös megegyezés ill. felmondás esetén nem jár. Valószínû, hogy megpróbálják elérni nálad, hogy legyen közös megegyezés, ne engedd. Ami jár, az jár.

Ha gyeden vagyok jár a táppénz? (persze ha kiír az orvos)

Azt hallottam,hogy akkor kapok táppénzt,ha el?tte visszamegyek dolgozni?!

Legjobb válasz: Ha visszamész dolgozni akkor le kell mondanod a gyedet és akkor jár a táppénz ha az orvos kiír. A kettõ együtt nem jár, mert gyed mellett eleve nem is dolgozhatsz. Gyes mellett járhat a táppénz ha közben dolgozol is.

Ha visszamész dolgozni akkor le kell mondanod a gyedet és akkor jár a táppénz ha az orvos kiír. A kettõ együtt nem jár, mert gyed mellett eleve nem is dolgozhatsz. Gyes mellett járhat a táppénz ha közben dolgozol is.
A kérdező hozzászólása: Októberben jár le a gyedem, utána mennék táppénzre(ha lehet)gyes helyett
A kérdező hozzászólása: Érkezik a kisbaba, azért.
Gyedet és táppénzt egyszerre nem kaphatsz. Ha lejár a gyed, elmehetsz nyugodtan táppénzre, nem kell visszamenned dolgozni. Viszont ha nem mégy dolgozni, akkor a gyes sem jár a táppénz mellett. Azt is megteheted, hogy elmégy táppénzre, és a gyest átadod a nagyszülõnek.
Akkor jár, bár én úgy csináltam, hogy elõtte kivettem a szabijaimat is és utána mentem táppénzre. De a munkáltatóval tudatnod kell, hogy mi a szitu, mert papíron vissza kell menned dolgozni. Mert ott most fizetés nélküli szabadságon vagy. Azt meg kell szakítani mondván, hogy munkába állsz de igaziból meg táppénzre mész.
Pont ugyan ez a szitu nálunk is. Októberig vagyok gyeden Ketteskével, de már a pocakban a Hármaska. Én azt csinálom, hogy lemondom már most a gyedet és elmegyek táppénzre (az anyagilag több), a munkanélküli nagypapa meg elmegy gyesre a Ketteskével.
A kérdező hozzászólása: Ha táppénzen vagyok, a férjem igényelheti a gyes-t, ha mondjuk dolgozik?
Csak akkor ha heti 30 órát meg nem haladóan dolgozik.


Táppénzen vagyok december 6-a óta és februárban kaptam meg az első táppénzemet, márciusra viszont sak 8050 ft-ot, nem értem a táppénz hétvégére is jár ugy tudom és mennyi az összege?

2011-ben 32.500.-ft-ot kerestem az előtt viszont 60.235. ft-ot, ebből hogy lehet kiszámolni a táppént összegét?

Legjobb válasz: A táppénzt utólag kapja ember lánya. Az a 8050 Ft nem a márciusi, hanem a februári. Amit februárban kaptál az dec 6-tól jan közepe-végéig tartó táppénzes idõszak. Naptári napra jár, ha leadtad az összes napra a táppénzes papírodat. Egy táppénzes lapon 2 hét van, utólag adják ki.

A táppénzt utólag kapja ember lánya. Az a 8050 Ft nem a márciusi, hanem a februári. Amit februárban kaptál az dec 6-tól jan közepe-végéig tartó táppénzes idõszak. Naptári napra jár, ha leadtad az összes napra a táppénzes papírodat. Egy táppénzes lapon 2 hét van, utólag adják ki.

A táppénz meddig jár?

Mert édesapám már több mint 2 hónapja táppénzen van és most azt mondták, hogy csak a hónap közepéig kaphat. Ez hogy működik? Ilyen esetben van valami más lehetőség, hogy valamilyen támogatást kapjunk?

Legjobb válasz: Több tényezõtõl függ! http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Táppénz bekezdés, azon belül a "Táppénz folyósításának idõtartalma" http://www.napikozlony.hu/2013/03/tappenzre-jogosultsag-idot.. http://www.csaladinet.hu/tudastar/tappenz/tappenz_jogosultsa.. stb. Egyéb támogatási lehetõségrõl, kérdezzétek meg a háziorvosokat, ill. a területileg illetékes önkormányzat szociális osztályán is érdeklõdhettek.

Több tényezõtõl függ! http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Táppénz bekezdés, azon belül a "Táppénz folyósításának idõtartalma" http://www.napikozlony.hu/2013/03/tappenzre-jogosultsag-idot.. http://www.csaladinet.hu/tudastar/tappenz/tappenz_jogosultsa.. stb. Egyéb támogatási lehetõségrõl, kérdezzétek meg a háziorvosokat, ill. a területileg illetékes önkormányzat szociális osztályán is érdeklõdhettek.

164. 000 a bruttóm, és 50% táppénz jár. Mennyi lesz a táppénzem?

Legjobb válasz: Ha tavaly volt 180 bérezett napod, akkor a tavalyi átlagbéred lesz a táppénz alapja. Ha tavaly nem volt 180 bérezett napod, akkor a táppénz kezdõ napjától visszafele nézik a 180 napot és az akkori kereseted átlaga lesz a táppénz alapja. Ebbe beletartoznak a nem rendszeres jövedelmek is, pl. túlóra, pótlékok, prémium, jutalom.

Ha tavaly volt 180 bérezett napod, akkor a tavalyi átlagbéred lesz a táppénz alapja. Ha tavaly nem volt 180 bérezett napod, akkor a táppénz kezdõ napjától visszafele nézik a 180 napot és az akkori kereseted átlaga lesz a táppénz alapja. Ebbe beletartoznak a nem rendszeres jövedelmek is, pl. túlóra, pótlékok, prémium, jutalom.
Mennyi idelye dolgozol? Mert ha nincs 180 bérezett napod, akko a minimál bért a táppénz alapján számolják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ezt fogják nézni, mert tavaly volt megszakításom, és így nincs meg a 180 napom csak a megszakítási idõszak elõtt, de idén meglesz. A cafatériát (szép kártya, erzsébet utalvány)számít valahova??
Nem, a cafeteria nem számít bele.
Ha nem volt más jövedelmed, és ezt a jövedelmet legalább 6 hónapja kapod, mielõtt táppénzre mégy, akkor a táppénzed 82 ezer lesz, mínusz 16% adó. (de ez az adó adókedvezménnyel csökkenthetõ)
patika kártya elképzelhetõ, hogy beleszámít, ha ilyened van, illetve utal rá a munkáltató (nálunk marad tp alatt is) egyébként ahogy elõttem írták
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!

Amíg a tgyás folyósításra nem kerül, addig jár a táppénz ugye? Olvasom, hogy kb.22 nap míg folyósítanak.

Legjobb válasz: nem nagyon értem? azt kérdezed mikortól vagy jogosult a tgyásra? A tgyást és a táppénzt is akkortól folyósítják amikortól igényled a megfelelõ papírokkal. A tgyás a szülés elõtt 28 nappal igényelhetõ, ha a szülés napjától igényled akkor addig a táppénz jár.

nem nagyon értem? azt kérdezed mikortól vagy jogosult a tgyásra? A tgyást és a táppénzt is akkortól folyósítják amikortól igényled a megfelelõ papírokkal. A tgyás a szülés elõtt 28 nappal igényelhetõ, ha a szülés napjától igényled akkor addig a táppénz jár.
Nem valószínû, szerintem azt a 22 napot ki kell bírni a fogakat összeszorítva, visszamenõleg utalnak. Tehát ha pl a mai naptól igényelnéd, jan 7-tõl, akkor csak addig (7-éig) jár a táppénz, viszont csak 29-én utalják a tgyást.Utalják visszamenõleg erre a 22 napra is, de a 2 egyszerre nem kaphatod.
Max. a szülés napjáig jár táppénz, onnantól csak a TGYÁS. TGYÁS kérhetõ esetleg már a szülés elõtti 28. naptól is, de legkésõbb a szülés napjától, tehát aznap már ne lehetsz táppénzen. Épp ezért SOS értesíteni kell az orvost a szülés tényérõl, hogy ki tudjon venni a táppénzesek közül, különben táppénzcsalást követsz el.

Mivel októberben volt egy vetélésem a védőnöm azt mondta hogy a következő terhességnél veszélyeztetett terhes leszek és akkor 100 %-os táppénz jár. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy "hivatalosan" a 3. vetélés után vesznek valakit automatikusan táppénzre. A valóság viszont az, hogy pl az én orvosom az 1. és egészséges terhességemnél is megkérdezte, hogy szeretnék-e táppénzre menni. Szóval igazából bármikor el lehet menni, viszont a táppénz összege minden esetben a fizetésed 70%-a. Olyan nincs, hogy 100%-os táppénz. Sajnos...

Én úgy tudom, hogy "hivatalosan" a 3. vetélés után vesznek valakit automatikusan táppénzre. A valóság viszont az, hogy pl az én orvosom az 1. és egészséges terhességemnél is megkérdezte, hogy szeretnék-e táppénzre menni. Szóval igazából bármikor el lehet menni, viszont a táppénz összege minden esetben a fizetésed 70%-a. Olyan nincs, hogy 100%-os táppénz. Sajnos...
Szia!Nekem is volt vetélésem, de nem vagyok veszélyeztetett a mostani terhességemmel.100%-os táppénz munkahelyi baleseteknél van.
Sziasztok!Én már nem értek semmit! A volt kolléganõm veszélyeztettet terhes volt, de nem volt semmi baj a babával, és mégis 100%-os táppénzt kapott!Akkor ez hogy lehetséges?Lehet hogy orvosfüggõ?Vagy pénz?
Persze, hogy jár. Ne viccelj!
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak nem tudtam, hogy van. A fõnököm riogat, hogy idõarányosan jár, és nekem még nincs annyi munkaviszonyom, hogy kihúzzam táppénzzel a hónap végéig. Mondjuk az tény, hogy azon van, hogy még maradjak...
a táppénz csak a szerzõdésed végéig jár én ugyan így voltam eljöttem 12hetesen mert nehéz fizikai munkát végeztem faipari gyárban 6 hónapos volt a szerzõdésem és csak a szerzõdés lejárati napjáig fizették a táppénzem (mivel nem köteles fizetni a terhességed végéig a táppénzt mert határozott a szerzõdésed) most munkanélkülin vagyok, mire az lejár kapok tgyás-t(szülés elõtt 28 napal igénybe lehet már venni) mert a szülést megelõzõ 2 évben megvan a minimum 180 biztosított napom...aztán gyed gyes stb...
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, így vagyok én is, mint Te. Amúgy tudom, hogy csak addig jár tp, míg tart a szerzõdés, de utána nekem is munkanélküli, majd TGYÁS.

Mely napokra jár a táppénz?

Legjobb válasz: Ez így meglehetõsen "tág" területet érintõ kérdés. Konkrétan mire vagy kíváncsi? (táppénz egyébként naptári napokra "jár" - ha erre gondoltál?)

Ez így meglehetõsen "tág" területet érintõ kérdés. Konkrétan mire vagy kíváncsi? (táppénz egyébként naptári napokra "jár" - ha erre gondoltál?)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!