Találatok a következő kifejezésre: A táppénz a gyed összegét (31 db)

Befolyásolja a táppénz a GYED összegét? Októberre vagyok kiírva, de már most szeretnék elmenni táppénzre.

Legjobb válasz: szia A gyed-et az elõzõ évi jövedelmed alapján számolják, naptári napokra lebontva.

szia A gyed-et az elõzõ évi jövedelmed alapján számolják, naptári napokra lebontva.
Hali! Nyugodtan mehetsz táppénzre, nem befolyásolja a Gyed-et. A te esetedben valóban a 2007-es év jövedelme fog számítani.
Nem számít bele.Most jártam utána.Mindig a gyed kezdetét megelõzõ naptári évet nézik, hogyha volt 1820 nap ledolgozott napod.Hogyha nem, akkor meg az azelõtti évet.
Az utolsó válaszoló írta helyesen, a Gyed a törzsbéred, tehát a bejelentett béred 70%-a és van felsõ határa, tehát hiába kerestél 200-300 e Ft-ot, akkor is csak brutto 90akárhányezer Ft-ot kapsz. Nem nézik a prémiumot v. mûszakpótlékot, táppénzt csak az alapbért. A Gyedet megelõzõ Tgyásba viszont mindezek beleszámítanak, és a szülést megelõzõ év átlagkeresetét veszik figyelembe. És ennek nincs felsõ határa.
Tévedésben vagytok.A bejelentett munkabér 70%át folyósítják gyednek.A lényeg hogy 180nap bejelentett idõd legyen .De megkeresheted a http://www.magyarorszag.hu-n a törvényrendeletben.

17+6hetes km vagyok és táppénzen. A gyedem összegét a táppénzemből fogják megállapítani, vagy a bejelentett bruttó béremből?

Legjobb válasz: Az az alapszabály, hogy egyik ellátás soha nem képezheti egy másik alapját. Így a táppénz összege sem lesz gyed alap. A tgyás és gyed alapja nem a jelenlegi, hanem a jogosultságot megelõzõ év átlag keresete. A tgyásod alapja biztos, hogy a tavalyi kereseted lesz. http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell..

Az az alapszabály, hogy egyik ellátás soha nem képezheti egy másik alapját. Így a táppénz összege sem lesz gyed alap. A tgyás és gyed alapja nem a jelenlegi, hanem a jogosultságot megelõzõ év átlag keresete. A tgyásod alapja biztos, hogy a tavalyi kereseted lesz. http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell..
A fizetésedbõl! Én is végig táppénzen voltam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Ha a terhesség elején elmegyek táppénzre, ugye nem lesz kevesebb a gyed összege?

Legjobb válasz: Attól függ! A gyedet a szüléshez számított elõzõ év átlagkeresete alapján számolják! Beleszámít a 13. havi meg minden féle jutalom is, viszont ha táppénzen vagy, akkor a táppénzes fizuval számolnak! Ha jövõre szülsz, akkor az idei éved számít! Szóval valamivel azért kevesebb lesz a gyeded!

Attól függ! A gyedet a szüléshez számított elõzõ év átlagkeresete alapján számolják! Beleszámít a 13. havi meg minden féle jutalom is, viszont ha táppénzen vagy, akkor a táppénzes fizuval számolnak! Ha jövõre szülsz, akkor az idei éved számít! Szóval valamivel azért kevesebb lesz a gyeded!
Szia! Nem lesz kevesebb. Én megtudtam, hogy terhes vagyok és már 7 hetesen nem dolgoztam. Már kétszer kaptam gyedet de nem kevesebbet hanem amennyi jár.


Mennyi lesz a táppénzem, a tgyásom és a gyedem összege?

sziasztok..körülbelüli fix összegek érdekelnének hogy felkészüljek..én nem értek hozzá..adataim 70000-rel vagyok bejelentve 1 éve...olyan irjon aki tud összeget irni...amit tiszták kapok.a % okat én is tudom.csak a levonásokat nem.,kérlek számoljatok nekem..most táppénzen vagyok.és még nem kaptam

Legjobb válasz: Rossz hírem van....körülbelüli adatok írok, +- ezeresek lehetnek.... Táppénz: 70.000. 60%/ mivel csak 1 éve vagy ott:42.000.Ft-SZJA/18%= 34.440.-De azért nem mernék rá megesküdni. A Tgyás az a brutto 70%-a tehát =49.000.. A gyeded meg anyni mint a táppénz...a 2 év után meg a szokásos 30 ha jól emlékszem.Remélem nem tájékoztattalak félre.

Rossz hírem van....körülbelüli adatok írok, +- ezeresek lehetnek.... Táppénz: 70.000. 60%/ mivel csak 1 éve vagy ott:42.000.Ft-SZJA/18%= 34.440.-De azért nem mernék rá megesküdni. A Tgyás az a brutto 70%-a tehát =49.000.. A gyeded meg anyni mint a táppénz...a 2 év után meg a szokásos 30 ha jól emlékszem.Remélem nem tájékoztattalak félre.
Persze, nem lesz gyeded!!!Menj táppénzre!Olyan nincs, hogy õ ezt nem szeretné.Kiír(t) a doki és kész.Nehogy aláírj semmilyen papírt, ki nem rúghat!
Jaj, nem írtam le, hogy miért nem lesz gyeded.Azéret nem lesz, mert ahhoz, hogy gyedet kapj munkáltató is kell.
Ahogy az elsõ irta. Fel ne mondj, mert akkor ugrik a Tgyás meg a Gyed is. Irasd ki magad táppénzre. Ennyi.
Persze, hogy befolyásolja! Egyszerûen nem fogsz kapni gyedet, mivel az akkor jár, ha a tgyás folyósítása alatt vagy késõbb szûnik meg a munkahelyed, legalábbis elviekben. Ennél azért kicsit árnyaltabb a dolog. A munkanélküli ugyanis két részbõl áll, van egy járadék és egy segély része. Ha a járadék folyósítása alatt szülsz, akkor járhat a gyed is, de az összegét nyilván befolyásolja, ha csak nem magas a kereseted. Ha magas, akkor ennél nem lesz különbség, csak a tgyásod (amit az elsõ hat hónapban kapsz a szülés után) lesz kevesebb jövõre (mindig az elõzõ naptári év átlagkeresetét nézik).
Jó nagy sz.rházi a munkáltatód! Ha közös megegyezéssel felmondasz, csak gyes-re leszel jogosult. Miért érdekel téged, hogy mit kell fizetnie? Menj táppénzre, és ne foglalkozz vele. Ha meg akar tõled szabadulni, akkor ki kell rúgjon, akkor meg irány a munkaügyi bíróság, és neki kapáltak. Semmit ne írj alá, minden jogszabály téged véd, de ha bármibe beleegyezel, akkor te szívsz!
Anno az én munkáltatóm is nagyon szerette volna, ha közös megeggyezéssel eljöttem volna. Hát persze..... Csak én tudtam, hogy nem csak ezt az egy babát szeretnénk. Így a 2. baba után már nem járt volna a gyed, hanem csak a gyes, amivel a ...... kitörölhetem szinte. Így aztán én nem hagytam magam, 4 éve nem dolgozom már, de a munkahelyem megvan, így jogosult vagyok a több ellátásra. Hameg táppénzre kell menned, akkor ez van és kész. Szerintem semmiképp ne menj bele!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek KÖSZI!

Ha veszélyeztetett terhesként a szülésig betegállományban kell lennem (2010. január végén szülök), akkor mi alapján fogják kiszámítani a gyed összegét? A táppénz vagy az azt megelőző fizetés alapján? Aki volt hasonló helyzetben, kérem írjon!

Köszönöm!

Legjobb válasz: Én is hasonlót kérdeztem már, azt a választ kaptam, hogy az elõzõ évi átlagkereset alapján és a táppénz nem számít bele, mivel egyik ellátás nem lehet alapja egy másik ellátásnak. 2010-ben a 2009. évi átlagkereseted fogják figyelembe venni.

Én is hasonlót kérdeztem már, azt a választ kaptam, hogy az elõzõ évi átlagkereset alapján és a táppénz nem számít bele, mivel egyik ellátás nem lehet alapja egy másik ellátásnak. 2010-ben a 2009. évi átlagkereseted fogják figyelembe venni.
Ez így van, jól tudja az elõttem szóló. Minden esetben az elõzõ évi kereset átlagát veszik alapul. Ha még az idén év végén megszületne a babád akkor a 2008-as év átlaga a mérvadó. Én szerencsére jól járok ezzel, mert tavaly 30-eft-tal több volt a fizum, mint az idén a válság miatt, viszont az elõzõ év alapján kapom a táppénzt is meg a gyed-et is.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha a 12 hónapból 8-at betegállományban vagyok, akkor a 4hónapot veszik csak figyelembe? Ezt így kell érteni?
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint a 4 ledolgozott hónap átlaga lesz mérvadó? Tehát nem lesz kevesebb a gyed, tgyás a táppénz miatt? Akkor megnyugodhatok?
Természetesen igen, így van, mert mindig az elõzõ évi átlagjövedelem alapján számítják ki a juttatást. Ami még fontos lehet, hogy a terhesség 91. napjától családi adókedvezményre vagy jogosult, amit a következõ évi adóbevallásnál lehet benyújtani. Ennek összege havonta 3-10000 Ft között mozog. Ez attól függ, hogy mennyi az egy fõre esõ összeg a családban és hányan vagytok keresõképesek. Ehhez mindenképpen kell kérni a nõgyógyász igazolását, hogy mikor töltötted be a 91. napot és azt a papírt mellékelni kell majd a 2010-es adóbevallásnál. Remélem tudtam segíteni.

Ha szinte az egész terhesség alatt táppénzen vagyok, akkor hogyan alakul a TGYÁS illetve GYED összege?

Legjobb válasz: Nem befolyásolja szerintem az összeget. Bruttó fizud 70%-a. De én ebben a témában nem vagyok olyan jártas. Viszont tapasztalat mondatja velem, h elsõ terhességemnél 10 héttõl voltam tp-en. Akkor én így kaptam.

Nem befolyásolja szerintem az összeget. Bruttó fizud 70%-a. De én ebben a témában nem vagyok olyan jártas. Viszont tapasztalat mondatja velem, h elsõ terhességemnél 10 héttõl voltam tp-en. Akkor én így kaptam.
Én is szinte egész terhességem alatt táppénzen voltam. És most szinte ugyanannyi TGYÁS-t kapok, mint táppénzt kaptam. Nem befolyásolja az összeget, ugyanúgy a béralapból számolják mindkettõt (én így tudom). 3, 5 hós anyuka
A táppénz munkaviszonynak számí!

Ha elmegyek veszélyeztetett terhesként táppénzre az befolyásolja a gyed összegét?

Sehol nem találtam, köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Én is így voltam, most vagyok 39 hetes, a válaszom: nem! nem befolyásolja!

Én is így voltam, most vagyok 39 hetes, a válaszom: nem! nem befolyásolja!
Nem.

Ha 2014. februárjában szülnék, munkaviszonyom 2012 jún 15-2013 jún 30-ig lenne, aztán táppénzre mennék, akkor br 160. 000-es kereset mellett a tgyás és gyed összege hogyan alakulna?

Legjobb válasz: Szia! Ha június 30-ig dolgozol,az pont az év fele és ugye 180 bérezett napnak kell lenni az irányadó idõszakban,így ez megvan,2013-ból számítják majd. A tgyásod olyan 94ezer forint lesz nettóban,attól függ pontosan,hogy hány napos az adott hónap. A gyedbõl ugye több mindent vonnak,így az átlag 83ezer forint lesz. De miért gondolkozol ennyire elõre és ennyire kevés valóság alappal,hiszen még nem lehetsz terhes és ezt így elég nehéz eltervezni elõre azért... Remélem tudtam segíteni.

Szia! Ha június 30-ig dolgozol, az pont az év fele és ugye 180 bérezett napnak kell lenni az irányadó idõszakban, így ez megvan, 2013-ból számítják majd. A tgyásod olyan 94ezer forint lesz nettóban, attól függ pontosan, hogy hány napos az adott hónap. A gyedbõl ugye több mindent vonnak, így az átlag 83ezer forint lesz. De miért gondolkozol ennyire elõre és ennyire kevés valóság alappal, hiszen még nem lehetsz terhes és ezt így elég nehéz eltervezni elõre azért... Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Biztos akartam lenni abban, hogy jól értelmeztem a számítással kapcsolatos információkat. Ha késõbb leszek állapotos, az negatív irányban nem befolyásol, s ennek fényében tervezem a fogantatást. Olyan munkahelyen dolgozom, ahol bizonyos veszélyességi tényezõk fennállnak, így érdemes táppénzre jönni, amilyen hamar csak lehet. De azzal meg érdemes megvárni az 1év munkaviszony, valamint az idei 180 nap elteltét is, legalábbis anyagilag jobban jár az ember. Ezért a tervezés... Még egyszer köszönöm a gyors választ.

GYÁS, GYED, GYES összegét mennyire befolyásolja a táppénz?

Sziasztok, segítségre lenne szükségem. 13 hetes kismama vagyok, és a munkahelyemről mindenáron el akarnak küldeni táppénzre. 2012. május óta van folyamatos jogviszonyom, és 2014. február elejére vagyok kiírva. A jövedelmem tavaly még fix + jutalékos volt, idén br. 250. 000 ft fix. Kérdésem, hogy ha most valóban beadom a derekam és elmegyek táppénzre, akkor mekkora összeggel tudok számolni, mit fognak figyelembe venni, illetve ez hogyan érinti a többi támogatást, amit kapni fogok? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A táppénz nem befolyásolja a tgyás és gyed összegét. A gyesét meg pláne nem, hiszen az alanyi jogon jár, nettó 25.600 Ft. Jövõre szülsz, a 2013-as napi bruttó átlagbért fogják nézni neked, mivel 2013-ban megvan a 180 bérezett nap. Tehát, ha augusztus 1-el mész el táppénzre, akkor július 31-ig szerzett jövedelmed átlagának a 70%-a lesz a tgyás és gyed alapja. A 2012-es kereseted már nem fog beleszámítani.

A táppénz nem befolyásolja a tgyás és gyed összegét. A gyesét meg pláne nem, hiszen az alanyi jogon jár, nettó 25.600 Ft. Jövõre szülsz, a 2013-as napi bruttó átlagbért fogják nézni neked, mivel 2013-ban megvan a 180 bérezett nap. Tehát, ha augusztus 1-el mész el táppénzre, akkor július 31-ig szerzett jövedelmed átlagának a 70%-a lesz a tgyás és gyed alapja. A 2012-es kereseted már nem fog beleszámítani.
Ha elszámolják addigra a munkahelyeden, akkor igen, júliusra már megjár. Ha kicsúszol a bérszámfejtésrõl, akkor ezt az 1 hónapot jövõre vissza tudod igényelni adóbevalláskor.
A kérdező hozzászólása: Az én babám a mai nappal töltötte a 91. napját, most készülök levinni a nyilatkozatot. Akkor a következõ fizetésnél ez már jelentkezni fog?
Táppénz alatt is lehet kérni a családi adókedvezményt. Magzatnál betöltött 91. naptól. Ez 1 gyerekre 10 ezer Ft, ennyivel kapsz több táppénzt, ha te kéred az adókedvezményt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! A táppénz összegét egyébként befolyásolja a családi adókedvezmény? És ha igen, akkor már az elsõ folyósításkor? Vagy hogy kell ezt elképzelni? (bocsi, hogy sokat kérdezek, de hidd el, ez rajtad kívül nem sok mindenkinek egyértelmû..:) )
Azt a jövedelmet veszik figyelembe, ami után TB járulékot is fizettél. Tehát, ha a jutalékból is levonták az adót, TB-t, vagyis nem feketén kaptad, akkor igen, az is beleszámít.
A kérdező hozzászólása: 2012-ben még fix + jutalékos rendszerben dolgoztam. Ilyen esetben a bejelentett fix alapbér után számolnak, vagy a ténylegesen kifizetett után? (a bérjegyzéken a jutalék is szerepel).
A táppénz a tavalyi (2012-es) átlagbéred 60%-a lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!! Úgy örülök, hogy valaki érthetõ és korrekt választ ad! :) Még olyan kérdésem van, hogy a táppénz számításhoz mit vesznek alapul? Mennyi idõt? Nekem jan. 1-tõl volt 250.000 ft a bruttó bérem, júl. 1-tõl pedig 258.000 ft. Köszi elõre is!
Pontosítok: 2013. jan.1-2013. júl.31 között szerzett jövedelem átlaga, ha augusztus 1-el mész táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Csúcs szuper vagy, nagyon köszönöm!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!