Találatok a következő kifejezésre: A táppénz a gyed (307 db)

Beleszamit-e a tappenz a gyedbe 2014-ben?

2014 juliusaban fog szuletni a babam. Ha jol tudom a gyed alapja a az ervenyes szerzodeses berem lesz. Jelenlegi minimalberes fizetesemet pozicio valtas miatt mindenkeppen emelni fogjak es lehetoseg van ra hogy jol odanyomjuk a ceruzat, kerdes mennyire lehetunk batrak, hogy kesobb ne legyen baj belole. Vegig tervezek dolgozni de ha megis tappenzre kenyszerulok menni, az beleszamit vmelyik kesobbi ellatasba? Koszi a valaszokat

Legjobb válasz: A 2013-as béred lesz az alap, ha lesz 180 bérezett napod. Nem a szerzõdés szerinti béred lesz az alap, hanem átlagbért fognak számolni. Ha a gyed igénylés átcsúszik 2015-re, akkor a 2014-es átlagbéred lesz az alap. Ha 2014-ben már nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor a tényleges vagy szerzõdés szerinti bér lesz az alap.A táppénz összege semmiképp nem számít bele sem a tgyás, sem a gyed alapjába!

A 2013-as béred lesz az alap, ha lesz 180 bérezett napod. Nem a szerzõdés szerinti béred lesz az alap, hanem átlagbért fognak számolni. Ha a gyed igénylés átcsúszik 2015-re, akkor a 2014-es átlagbéred lesz az alap. Ha 2014-ben már nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor a tényleges vagy szerzõdés szerinti bér lesz az alap.A táppénz összege semmiképp nem számít bele sem a tgyás, sem a gyed alapjába!
A kérdező hozzászólása: 2014 novembereben igenyelhetem a GYED-et. Az OEP honlapjan ezt talaltam : Ha az igénylõ a gyedre való jogosultság kezdõ napján fennálló* jogviszonyában a gyed jogosultság kezdõ napját megelõzõ naptári évben rendelkezik legalább 180 nap figyelembe vehetõ jövedelemmel, akkor a gyed összegét ezen jogviszonyban, a megelõzõ naptári évben elért jövedelem alapján kell megállapítani. Ezek szerint akkor a 2013-as atlagbert veszik alapul? De csak az aktualis munkaltatomnal szerzett beremet ugye? MErt 2013 januarban meg mashol dolgoztam.. tehat 2013 februar-2013 decemberrel bezarolag? A 2014-es jovedelmem nem is szamit sehova sem?
Ha jövõ év novemberében igényeled a gyedet, akkor a 2013-as átlagbér lesz az alap, ha van 180 bérezett napod. Igen, csak az új munkáltatónál szerzett jövedelmedet nézik, mivel május 11 után szülsz. A 2014-es béred nem fog beleszámítani, abban az esetben számítana, ha 2013-ban nem lenne 180 bérezett napod, de a szülés napjától visszafele meglenne a 180 bérezett nap.
amit tehetsz, megszakítod a munkaviszonyod a cégnél, álláskeresési, majd a magasabb bérrel visszavesznek, így nem az idei, alacsonyabb lesz az alapod, csak az, amit az új jogviszonyban kapsz.

Befolyásolja a táppénz a GYED összegét? Októberre vagyok kiírva, de már most szeretnék elmenni táppénzre.

Legjobb válasz: szia A gyed-et az elõzõ évi jövedelmed alapján számolják, naptári napokra lebontva.

szia A gyed-et az elõzõ évi jövedelmed alapján számolják, naptári napokra lebontva.
Hali! Nyugodtan mehetsz táppénzre, nem befolyásolja a Gyed-et. A te esetedben valóban a 2007-es év jövedelme fog számítani.
Nem számít bele.Most jártam utána.Mindig a gyed kezdetét megelõzõ naptári évet nézik, hogyha volt 1820 nap ledolgozott napod.Hogyha nem, akkor meg az azelõtti évet.
Az utolsó válaszoló írta helyesen, a Gyed a törzsbéred, tehát a bejelentett béred 70%-a és van felsõ határa, tehát hiába kerestél 200-300 e Ft-ot, akkor is csak brutto 90akárhányezer Ft-ot kapsz. Nem nézik a prémiumot v. mûszakpótlékot, táppénzt csak az alapbért. A Gyedet megelõzõ Tgyásba viszont mindezek beleszámítanak, és a szülést megelõzõ év átlagkeresetét veszik figyelembe. És ennek nincs felsõ határa.
Tévedésben vagytok.A bejelentett munkabér 70%át folyósítják gyednek.A lényeg hogy 180nap bejelentett idõd legyen .De megkeresheted a http://www.magyarorszag.hu-n a törvényrendeletben.

2. gyermekem után mennyi lesz a táppénz, ha gyed után megyek egyből a megadott bruttóm alapján? Zöld kezet adok.

gyedem lejárt március 1-én és április 15-től vagyok ismét táppénzen. (9-es kóddal persze) A bruttóm volt 250.000 Ft. Maximum gyedem volt. Mit vonnak le belőle, mennyi kéne kb. kézhez kapnom? Köszönöm szépen

Legjobb válasz: A korábban folyósított ellátás alapja lesz a táppénz alapja. Vagyis, ami a gyed alapja volt, amikor eljöttél gyedre, az lesz a táppénzed alapja is most. A táppénz 60% és 16% SZJA-t vonnak belõle. Tehát, te max. gyedet kaptál, tehát a gyed alapja a minimálbér kétszerese volt. Így jelenleg neked akkor a minimálbér kétszerese lesz a táppénzed alapja.

A korábban folyósított ellátás alapja lesz a táppénz alapja. Vagyis, ami a gyed alapja volt, amikor eljöttél gyedre, az lesz a táppénzed alapja is most. A táppénz 60% és 16% SZJA-t vonnak belõle. Tehát, te max. gyedet kaptál, tehát a gyed alapja a minimálbér kétszerese volt. Így jelenleg neked akkor a minimálbér kétszerese lesz a táppénzed alapja.
Kb. 98-99 ezer forint táppénzt kell kapjál, családi adókedvezmény nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, kb. ennyit is számoltak


2006 óta dolgozom folyamatosan! Januárban szülök, de szept.1-el elakarok menni táppénzre! A gyed számításánál figyelembe veszik a táppénzes időszakomat is vagy csak ami elötte volt?

Legjobb válasz: A táppénzes idõszak beleszámít a szükséges idõbe, de a táppénz összege nem számít bele a gyed alapjába. Úgy számolnak, hogy az idei teljes jövedelmed 70%-a a gyed.(idei bér: fizetés+betegszabadság alatti jövedelem, osztva a ledolgozott napokkal (ezek azok a napok, amikor dolgoztál és a betegszabi 15 munkanapja) - tehát a táppénz összege és ideje sem számít) Mínusz szja, és nyugdíjjárulék.

A táppénzes idõszak beleszámít a szükséges idõbe, de a táppénz összege nem számít bele a gyed alapjába. Úgy számolnak, hogy az idei teljes jövedelmed 70%-a a gyed.(idei bér: fizetés+betegszabadság alatti jövedelem, osztva a ledolgozott napokkal (ezek azok a napok, amikor dolgoztál és a betegszabi 15 munkanapja) - tehát a táppénz összege és ideje sem számít) Mínusz szja, és nyugdíjjárulék.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ

Ha táppénzen vagyok már február eleje óta veszélyeztetett terhesség miatt. Augusztus elején születnek meg a babáim. A GYEDe-t a 2010-es évből számolják, vagy a 2011?

Mert azt hallottam,hogy a TGYÁS-t ilyenkor a 2010-es évr?l számolják, de mivel 2012benjár le a tGyás, ezért, a GYEDet tényleg a 2011-es táppénzes id?szak után kapnám?

Legjobb válasz: A TGYÁS a szüléstõl számított fél évig jár. Onnantól van a gyed. Mivel a gyed kérelmedet 2012-ben adod le, így az elõzõ két évet fogják kérni. Mivel 2011-ben táppénzen voltál, így azt fogják figyelembe venni. Nem tudom mi történik akkor, ha már decemberben beadod a gyed kérelmet (valamennyivel elõtte be lehet adni).

A TGYÁS a szüléstõl számított fél évig jár. Onnantól van a gyed. Mivel a gyed kérelmedet 2012-ben adod le, így az elõzõ két évet fogják kérni. Mivel 2011-ben táppénzen voltál, így azt fogják figyelembe venni. Nem tudom mi történik akkor, ha már decemberben beadod a gyed kérelmet (valamennyivel elõtte be lehet adni).
Én úgy tudom, hogy egy ellátás nem lehet egy másik ellátás alapja, márpedig a táppénz és a gyed is ellátás.Szerintem a gyed-et a 2010-es keresetedbõl fogják számolni.
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Remélem, hogy igazad van....

Kedves munkaügyhöz értők! Egy kissé megijedtem: tavaly novemberéig gyeden voltam, majd kihagyás nélkül munkahelyet váltottam, onnan jöttem el táppénzre augusztus 1-től. Megvan a 180 bérezett napom. Miből fogják számolni a táppénzt tgyást, gyedet?

Nem az idei béremb?l? Mert a munkaügyis azt mondta, hogy a tavalyi gyed is beleszámít.De hát lehet ellátás egy másik ellátás alapja, én úgy tudom ,hogy nem.Ugye, ezeket a dolgokat az oep fogja kiszámolni, nem a mi munkaügyisünk?

Legjobb válasz: Nem számít bele a tavalyi gyed, hülyeséget beszélt. Nyugi, ez nem meglepõ, az én munkaügyesemnek sincs lövése sem errõl.

Nem számít bele a tavalyi gyed, hülyeséget beszélt. Nyugi, ez nem meglepõ, az én munkaügyesemnek sincs lövése sem errõl.
Nekem a tgyást és a gyedet az elõzõ évi bérbõl számolták (2011. jan-ban szültem, 2010. évbõl számolták). Mondjuk a gyednél ez nem sokat számított, mert maximálva van a gyed összege.
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem, én is meghökkentem, mikor mondta...

17+6hetes km vagyok és táppénzen. A gyedem összegét a táppénzemből fogják megállapítani, vagy a bejelentett bruttó béremből?

Legjobb válasz: Az az alapszabály, hogy egyik ellátás soha nem képezheti egy másik alapját. Így a táppénz összege sem lesz gyed alap. A tgyás és gyed alapja nem a jelenlegi, hanem a jogosultságot megelõzõ év átlag keresete. A tgyásod alapja biztos, hogy a tavalyi kereseted lesz. http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell..

Az az alapszabály, hogy egyik ellátás soha nem képezheti egy másik alapját. Így a táppénz összege sem lesz gyed alap. A tgyás és gyed alapja nem a jelenlegi, hanem a jogosultságot megelõzõ év átlag keresete. A tgyásod alapja biztos, hogy a tavalyi kereseted lesz. http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jogviszonyhoz-kotott-ell..
A fizetésedbõl! Én is végig táppénzen voltam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!

Mennyi lesz a táppénzem, a tgyásom és a gyedem összege?

sziasztok..körülbelüli fix összegek érdekelnének hogy felkészüljek..én nem értek hozzá..adataim 70000-rel vagyok bejelentve 1 éve...olyan irjon aki tud összeget irni...amit tiszták kapok.a % okat én is tudom.csak a levonásokat nem.,kérlek számoljatok nekem..most táppénzen vagyok.és még nem kaptam

Legjobb válasz: Rossz hírem van....körülbelüli adatok írok, +- ezeresek lehetnek.... Táppénz: 70.000. 60%/ mivel csak 1 éve vagy ott:42.000.Ft-SZJA/18%= 34.440.-De azért nem mernék rá megesküdni. A Tgyás az a brutto 70%-a tehát =49.000.. A gyeded meg anyni mint a táppénz...a 2 év után meg a szokásos 30 ha jól emlékszem.Remélem nem tájékoztattalak félre.

Rossz hírem van....körülbelüli adatok írok, +- ezeresek lehetnek.... Táppénz: 70.000. 60%/ mivel csak 1 éve vagy ott:42.000.Ft-SZJA/18%= 34.440.-De azért nem mernék rá megesküdni. A Tgyás az a brutto 70%-a tehát =49.000.. A gyeded meg anyni mint a táppénz...a 2 év után meg a szokásos 30 ha jól emlékszem.Remélem nem tájékoztattalak félre.
Ugyanannyi mint elsõ terhességnél. 180 bejelentett munkanap.
180 bérezett nap kell. De ha a szülés elõtt szabadságra mégy, akkor a szabadság alatt kapott béred lesz a tgyás és gyed alapja, csak a tgyásnak is lesz maximuma.

Szerintetek mi alapján számítják majd a TGYÁSom? 2012. 04. hónapban szültem.2011. 08ig GYEDen voltam, 2011.12. GYES, majd 2012-ben 2 hónap meló, 3 hónap táppénz. A GYEDem kb 86000 nettó volt.

Legjobb válasz: Azért ennyi, mert nem volt 180 bérezett napod a szülést megelõzõen, és ilyen esetben a tgyást úgy kell megállapítani, hogy maximum a minimálbér kétszeresének 70%-át kaphatod, ez jelenleg bruttó 130200.

Azért ennyi, mert nem volt 180 bérezett napod a szülést megelõzõen, és ilyen esetben a tgyást úgy kell megállapítani, hogy maximum a minimálbér kétszeresének 70%-át kaphatod, ez jelenleg bruttó 130200.
Ha mindkét gyerek után te kérd az adókedvezményt, akkor csak 832Ft adót kell befizetned, vagyis nettóban 129368 marad.
Nem igazán értem, hogy lehet, hogy 2 hónapot dolgoztál, 3 hónapot táppénzen voltál, és áprilisban szültél?
Nem, nálad is ugyanannyit jelentene, 2 gyerek után gyerekenként 10 ezer, akármelyikõtök kéri.
A kérdező hozzászólása: Le lehet mondani a férjem részérõl és én kérvényezném a két gyerek után? Mert nála csak 10.000 Ftot jelent, nálam viszont többet jelentene, nem?
A kérdező hozzászólása: csak az egyik után kértem én, a másik után a férjem, ezek szerint, jobban megérné, ha mindkettõ után én kérném...
A kérdező hozzászólása: Pffff, ez nem jó hír, ha még van egy pici idõd, kb mennyi nettóban ha 1 gyerek után igényeltem családi kedvezményt? Nagyon köszönöm a válaszodat!!!
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul írtam, 2 hónapot voltam idén szabin, a többi táppénz, tehát durván még 2 hónap, mert április végén szültem. 320 volt a bruttóm, de hogyhogy csak ennyi a max tgyás? Elsõ gyereknél ennél jóval több volt a nettóm is...
Ja, és bértõl függetlenül a tgyásnak is lesz maximuma, 130200 bruttó.
A tgyásod alapja a 2 havi béred lesz (tényleges jövedelem), a gyed alapja meg ugyanaz, mint a tgyásé, mert tavaly nagyobbrészt gyeden voltál. Mennyi volt a béred ebben a két hónapban? A régi gyed alapján semmit nem lehet számolni:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!