Találatok a következő kifejezésre: A táppénz a (1555 db)

Ha gyesről mennék táppénzre, mivel terhes vagyok újra, akkor kérhetem a munkavállalót, hogy szeretnék táppénzre menni? A céget ugye nem terheli semmi, mert a a táppénzt a TB fizeti, nem?

Igénybe vehetem a táppénzzel a családi adókedvezményt is?

Legjobb válasz: nem kell kérni, a táppénz nem kívánságmûsor, ha kiíratod maga, a munkaadód egyet tehet: tudomásul veszi. De a táppénz elõtt jelentsd be igazolhatóan a terhességedet. A cég fizeti a táppénz 1/3-át, a többit állja a tb. Igen, táppénzre igénybe veheted.

nem kell kérni, a táppénz nem kívánságmûsor, ha kiíratod maga, a munkaadód egyet tehet: tudomásul veszi. De a táppénz elõtt jelentsd be igazolhatóan a terhességedet. A cég fizeti a táppénz 1/3-át, a többit állja a tb. Igen, táppénzre igénybe veheted.

Lombikososknak hogy működik a táppénz? A háziorvosnak kell a medddőségiből papírt vinni?

Most vagyunk a második inszemnél, és ha ez nem sikerül, akkor nagy valószín?séggel lombik lesz. Idén már nagyon sok szabit vettem ki miatta, és már alig van. Táppénzre kiirathatom-e magam? Csak azokra a napokra is kaphatok táppénzt, amikor vizsgálatokra kell menni? Vagy hogy m?ködik? Aki volt már hasonló cip?ben, légyszi segítsen! Köszi!

Legjobb válasz: Persze, hogy mehetsz táppénzre! Én a körzetihez mentem az inszemes, illetve lombikos papírokkal (bármilyen vizsgálatról szóló papír), hogy alátámasszam kérésemet, és kiírt táppénzre - volt, hogy csak 1 napra. Lombiknál már azt hiszem, az orvos rá is írta a papírra, hogy javasolja a táppénzt. (Tudod, kb. 2 hét pihenés, semmi stressz) Nem kellett magyarázkodni a körzetinek sem, látta mirõl van szó, és drukkolt õ is. Sok szerencsét!!!!!

Persze, hogy mehetsz táppénzre! Én a körzetihez mentem az inszemes, illetve lombikos papírokkal (bármilyen vizsgálatról szóló papír), hogy alátámasszam kérésemet, és kiírt táppénzre - volt, hogy csak 1 napra. Lombiknál már azt hiszem, az orvos rá is írta a papírra, hogy javasolja a táppénzt. (Tudod, kb. 2 hét pihenés, semmi stressz) Nem kellett magyarázkodni a körzetinek sem, látta mirõl van szó, és drukkolt õ is. Sok szerencsét!!!!!
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszi, nagy segítség volt! Akkor mikor legközelebb megyek, már nem szabit veszek ki! :) )
A kérdező hozzászólása: És hogy sikerült? Hol tartotok? Gratulálhatok?
Szerencsés voltam, több inszem után az elsõ lombik sikerült. Ma már a szülés körül forognak a gondolataim, pár hét és végre babázhatunk. Remélem, neked is nagyon hamar összejön. Én úgy indultam neki, hogy az elsõ keveseknek sikerül, hogy hányadjára jön össze, nem is érdekel, csak a végeredmény számít, mert az egyik úgyis sikerülni fog (ez nem volt kérdés valahogy). Aztán tessék, elsõre... alig akartam elhinni. Ismeretlenül is szorítok neked, mert tudom, milyen érzés a folyamatos kezelések, várakozások, de csak pozitívan!!!! Egyszer sikerülnie kell!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, nagyon aranyos vagy! Gratulálok!!! Szorítok is nektek! Én is úgy gondolom, hogy ha az inszemek nem is, de a lombik tuti sikerülni fog, (még ha nem is elsõre) hisz nincs is nagyobb élmény és feladat, mint anyának lenni!
Nekünk nagyon jó fej a háziorvosunk, úgyhogy csak betelefonáltam, hogy lombik után vagyok, írjon ki. Be sem kellett hozzá mennem, csak akkor, mikor a papíromért mentem. Nagyon rendes volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Én a vizsgálatokra is kiiratom magam, mert másképp már nem tudok a munkából kimaradni.

A táppénz a bruttó fizu 70 %-a, ebből még van valamilyen levonás, SZJA? Ilyesmi? Mit vesznek alapul? A tavalyi évemet? Nekem ez magas sajnos. Tavaly 185-öt kerestem idén pedig 135-öt. Most mennyi lesz a táppénzem?

Legjobb válasz: Szia! Még SZJA-t vonnak, de sem eho-t, sem egészségügyi járulékot, sem nyugdíjjárulékot nem vonnak. Ha folyamatos volt a biztosítotti jogviszonyod, akkor a tavalyi és az idei év is a táppénz alapját képezi. (a folyósítást megelõzõ év kezdõnapjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig) Bõvebben: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55138&_dad=portal&_..

Szia! Még SZJA-t vonnak, de sem eho-t, sem egészségügyi járulékot, sem nyugdíjjárulékot nem vonnak. Ha folyamatos volt a biztosítotti jogviszonyod, akkor a tavalyi és az idei év is a táppénz alapját képezi. (a folyósítást megelõzõ év kezdõnapjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig) Bõvebben: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55138&_dad=portal&_..
Irányadó idõszak a táppénzre jogosultság kezdõ napját (az a nap, amikortól a táppénz jár, pl. betegszabadság lejártát követõ nap) közvetlenül megelõzõ naptári év elsõ napjától a táppénzre való jogosultságot megelõzõ napig tart, ha ezen idõszak alatt a biztosítási idõ folyamatos. Tehát ha idén mész tp-re, a 2011-es évi jövedelmed számít + 2012-bõl azok a napok, amik a táppénz 1. napjáig elteltek. Egész bruttó fizu annyi nappal, ahány napi jövedelmet vettek alapoul, ennek a 60 %-a jár egy napra. Ha pl. 2 hetet vagy táppénzen, akkor a tp. 14-szerese lesz a napi összegnek, ebbõl vonnak még le 16 % szja-t. azt hiszem, mást nem vonnak belõle.


Hogyan számolják ki a táppénzt a netto vagy a brutto bérből? Tényleg két hetenként fizetik ki éa ha elmegyek táppénzre mennyi idő még az elsőt kifizetik? Mikor szoljak a terheségről a munkahelyen?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem kéthetente fizetnek, legalábbis nekem nem így fizették. A táppénzt a jelentést követõ második hónapban kaptam meg. Nekem szerencsém volt, félidõs terhesen szóltam, de elõtte szabin voltam. Nem akartam túl korán szólni, mivel az elõtte való magzatomat elvesztettem, szükségem volt arra, hogy "biztosabb" legyen a dolog.

Biztos, hogy nem kéthetente fizetnek, legalábbis nekem nem így fizették. A táppénzt a jelentést követõ második hónapban kaptam meg. Nekem szerencsém volt, félidõs terhesen szóltam, de elõtte szabin voltam. Nem akartam túl korán szólni, mivel az elõtte való magzatomat elvesztettem, szükségem volt arra, hogy "biztosabb" legyen a dolog.
Bruttó bérbõl és nem kéthetente fizetik. Az lehet a félreértés oka, hogy az elsõ 15 napot a munkáltató fizeti, az az úgynevezett betegszabadság, a többit a tb, az a táppénz. De senki nem fizet kéthetente. Minél hamarabb szólsz a terhességrõl annál korábban leszel "védett", tehát nem rúghatnak ki.
Havonta fizetik. Szerintem a félreértésre az ad okot, hogy a legtöbb esetben (nem tudom, hogy mindig így van-e) két hetente kell leadni a táppénzes papírt. Tehát az orvos egyszerre csak két hétre ír ki, és kéthetente kell menni megint papírért.

Mennyi lesz a táppénzem, a tgyásom és a gyedem összege?

sziasztok..körülbelüli fix összegek érdekelnének hogy felkészüljek..én nem értek hozzá..adataim 70000-rel vagyok bejelentve 1 éve...olyan irjon aki tud összeget irni...amit tiszták kapok.a % okat én is tudom.csak a levonásokat nem.,kérlek számoljatok nekem..most táppénzen vagyok.és még nem kaptam

Legjobb válasz: Rossz hírem van....körülbelüli adatok írok, +- ezeresek lehetnek.... Táppénz: 70.000. 60%/ mivel csak 1 éve vagy ott:42.000.Ft-SZJA/18%= 34.440.-De azért nem mernék rá megesküdni. A Tgyás az a brutto 70%-a tehát =49.000.. A gyeded meg anyni mint a táppénz...a 2 év után meg a szokásos 30 ha jól emlékszem.Remélem nem tájékoztattalak félre.

Rossz hírem van....körülbelüli adatok írok, +- ezeresek lehetnek.... Táppénz: 70.000. 60%/ mivel csak 1 éve vagy ott:42.000.Ft-SZJA/18%= 34.440.-De azért nem mernék rá megesküdni. A Tgyás az a brutto 70%-a tehát =49.000.. A gyeded meg anyni mint a táppénz...a 2 év után meg a szokásos 30 ha jól emlékszem.Remélem nem tájékoztattalak félre.

Befolyásolja a táppénz a GYED összegét? Októberre vagyok kiírva, de már most szeretnék elmenni táppénzre.

Legjobb válasz: szia A gyed-et az elõzõ évi jövedelmed alapján számolják, naptári napokra lebontva.

szia A gyed-et az elõzõ évi jövedelmed alapján számolják, naptári napokra lebontva.
Hali! Nyugodtan mehetsz táppénzre, nem befolyásolja a Gyed-et. A te esetedben valóban a 2007-es év jövedelme fog számítani.
Nem számít bele.Most jártam utána.Mindig a gyed kezdetét megelõzõ naptári évet nézik, hogyha volt 1820 nap ledolgozott napod.Hogyha nem, akkor meg az azelõtti évet.
Az utolsó válaszoló írta helyesen, a Gyed a törzsbéred, tehát a bejelentett béred 70%-a és van felsõ határa, tehát hiába kerestél 200-300 e Ft-ot, akkor is csak brutto 90akárhányezer Ft-ot kapsz. Nem nézik a prémiumot v. mûszakpótlékot, táppénzt csak az alapbért. A Gyedet megelõzõ Tgyásba viszont mindezek beleszámítanak, és a szülést megelõzõ év átlagkeresetét veszik figyelembe. És ennek nincs felsõ határa.
Tévedésben vagytok.A bejelentett munkabér 70%át folyósítják gyednek.A lényeg hogy 180nap bejelentett idõd legyen .De megkeresheted a http://www.magyarorszag.hu-n a törvényrendeletben.
Bruttóból.
szia a brutto fizud 70%-a akkor ha már 2 éve dolgozol..60%-a ha nincs meg a 2 év..én egy hete vagyok táppénzen.-azt mondják az elsönek nagyon sok az átfutási ideje.ugyhogy lesz az kb 2 honap.én személyese adom le majd a tb-nél és csak a másolatot adom oda a munkáltatonak.igy állitolag gyorsabb..é s kártyára kérem.
Én is táppénzen vagyok egy gyárban dolgoztam és nekik küldöm 2 hetente a papírt de nekem ugyan úgy utalják mint a fizut elõtte 8.-án. És az elsõnél se kellett várnom egy nappal sem többet.
Hogyha a céges nem tb kifizetõ hely akkor akár 3-4 hónapot is várhatsz rá. Amúgy a számolás: Brutto-70% - Szja/kb 18%/ Alig marad valami..:o(
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha passziv táppénzen vagyok, max.45 napig, akkor a táppénzes papiromat Budapesten hová kell bevinni, vagy beküldeni, hogy megkapjam a táppénzt? A volt munkahelyemre nem igazán szeretnék ezügyben visszamenni?

Legjobb válasz: Már azóta biztos megoldódott de írom: a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz, õk majd hivatalból megkeresik a volt munkáltatódat. A TB kiskönyvedet is küld!

Már azóta biztos megoldódott de írom: a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz, õk majd hivatalból megkeresik a volt munkáltatódat. A TB kiskönyvedet is küld!

A táppénzt a bruttó jövedelemböl számolják ki. És abból vonnak le egyébb járulkot pl nyugdij? Hogyan lehet kiszámitani mennyit kapok kézhez? 23 hetes kismamma

Legjobb válasz: szia én úgy tudom a táppénz a nettó fizetés 70%-a.és akkor ebbõl már nem vonnak semmit. boldog babavárást

szia én úgy tudom a táppénz a nettó fizetés 70%-a.és akkor ebbõl már nem vonnak semmit. boldog babavárást
Szia!a netto 70%-a ez tuti, ebbõl nem vonnak már le, de az adóbevallásba beletartozik.
Szia. A táppénzt az elõzõ év(2007) bruttó átlagából számolják(ha jutalék rendszer is van, az is beleszámít). Majd a szülést követõen a gyedet is az elõzõ év bruttó átlagából számolják, ami közel annyi lesz mint a táppénz. A bruttó átlagodnak vedd a 70%át és annak még egyszer a 70%-át, kb ennyit kapsz kézhez. (Azért ne a nettóból számolj 70%-ot, mert nem ugyanannyit vonnak le táppénznél.) Pl.ha 150.000, - a bruttó átlagod, akkor annak a 70%-a: 105.000, - és annak a 70%-a: 73.500, -forint. Közel ennyi lesz a táppénz. Remélem tudtam segíteni. Minden jót. Üdv.:24hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!