Találatok a következő kifejezésre: A szt fogok szülni, (7 db)

A Szt. Istvánt, vagy a Szt. Imrét válasszam ha ügyeletesnél fogok szülni?

Vidéki vagyok, de pár napot Pesten leszek és bármikor jöhet a baba, segítsetek választani. Minél természetesebben szeretnék szülni.

Legjobb válasz: A Szt. Istvánról nem tudok véleményt mondani.A Szt. Imrével nagyon meg vagyok elégedve.Én ott szültem 5 hónapja.Nevetséges,de jól éreztem magam bent.Természetesen vártam,hogy haza mehessünk,de nagyon rendesek voltak a csecsemõsök,a szobatársak.A kaja is ehetõ volt és tisztaság volt.Két ágyas szobában voltam,a 3 napból 1 éjszakát egyedül töltöttem(babámmal).

A Szt. Istvánról nem tudok véleményt mondani.A Szt. Imrével nagyon meg vagyok elégedve.Én ott szültem 5 hónapja.Nevetséges, de jól éreztem magam bent.Természetesen vártam, hogy haza mehessünk, de nagyon rendesek voltak a csecsemõsök, a szobatársak.A kaja is ehetõ volt és tisztaság volt.Két ágyas szobában voltam, a 3 napból 1 éjszakát egyedül töltöttem(babámmal).
Én a Szent Istvánban fogok szûlni decemberben.Én nagyon jó korháznak tartom és rugalmassak az orvosok is.Azt tudom, hogy ha megszûlsz a babáddal lehetsz mindig és a hozzátartozók is bejöhetnek amikor akarnak.Szûlhetsz kádban is, de választhatód a hagyományosat is.3-4en vagytok egy szobában.De van honlapuk is ott bõven levan írva minden!
Szia.Én 18 hete szültem a Szent Istvánban, és mindennel maximálisan elégedett vagyok.Van a vajúdóban kád, bordásfal, franciaágy, labda-abból több is, én magammal vittem a szülõszobába, amik 1 személyesek!-és teljesen normális a személyzet.Fájdalomcsillapítást a nap 24 órájában kérhetsz, ez sem mellékes.A babád végig veled van, fürdetni a nõvérkék szokták.A szoptatáshoz is kapsz segítséget, de ha bármi gondod van, kérdezd meg a nõvérkéket, csecsemõsöket.
Az elõzõ vagyok.Engem az egész vajúdás alatt csak óránként vizsgáltak, nem kértem fájdalomcsillapítást, nem volt infúzióm, se gátmetszésem.Elég rugalmas a személyzet.Az hozzá tartozik a dologhoz, h volt fogadott orvosom és szülésznõm is.De ahogy hallottam másoktól, teljesen normális bánásmódban volt részük azoknak is, akiknek nem volt orvosuk.Könnyû szülést.
a szent istvan tobb mint 10 eve rendelkezik a bababarát korhaz cimmel. http://www.boldogszuletesert.hu/index_szekhelyunk.html?main:.. remelem a link segit. sajnos az imrerol nem tudok semmit, en is az istvánba tervezek szulni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!!!
Én 10hete szültem a szt.Imrében és csak csatlakozni tudok az elsõ hozzászólóval.Nagyon jól éreztem magamat bent-leszámítva a fájdalmaimat..császár miatt.De nagyon meg voltam elégedve mindennel, igaz a látogatók csak ablakon keresztül látják a babát, de ennek én örültem is.A kaja jó, a csecsemõsök aranyosak..orvosok is, igaz én választottnál szültem..Sztem érdemes oda menni, én jó élményekkel távoztam és legközelebb is ezt fogom választani.

Milyen tapasztalatotok van a Szt. István kórház szülészetével kapcsolatban? Én júniusban fogok ott szülni, de nem ismerem a kórház szülészetét. Az orvosom dolgozik itt.

Legjobb válasz: Milyen tapasztalatok?!POZITÍV,és POZITÍV!2 babát szültem ott,én maximálisan elégedett voltam.Remélem hamarosan összejön a 3.pici,és Õt is ott szülöm majd.Rajtam kívül 2 barátnõm is ott szült(az egyik 1, a másik 2 babát)és szintén csak pozitív dolgokat mondtak.Mindhárman az elmúlt 5-3-1 évben szültünk ott.Egy másik barátnõm szintén az Istvánt választotta(a doktornõnk miatt,mindannyian Nála szültünk),õ még csak 5 hetes,de természetesen ott fog szülni.

Milyen tapasztalatok?!POZITÍV, és POZITÍV!2 babát szültem ott, én maximálisan elégedett voltam.Remélem hamarosan összejön a 3.pici, és Õt is ott szülöm majd.Rajtam kívül 2 barátnõm is ott szült(az egyik 1, a másik 2 babát)és szintén csak pozitív dolgokat mondtak.Mindhárman az elmúlt 5-3-1 évben szültünk ott.Egy másik barátnõm szintén az Istvánt választotta(a doktornõnk miatt, mindannyian Nála szültünk), õ még csak 5 hetes, de természetesen ott fog szülni.
2 éve ott szültem az ikreimet és most augusztusban is ebben a kórházban hozom világra a harmadik babánkat. Csakis jókat tudok mondani a kórházról és az ott dolgozókról, úgyhogy biztosan jó helyen leszel! :)

Szt Istvánban fogok szülni, miben hozhatom haza a babámat?

Első terhességem 6 éve volt, akkor Dombóváron szültem, és csak pólyában adták ki a babót! Itt hogy megy?

Legjobb válasz: Nincs ma Magyarországon olyan kórház ahol pólyában adnák ki. Mi van ha valaki autóval megy. Be se tudja kötni. Body, rugi, pulóver, overál. Ennyi

Nincs ma Magyarországon olyan kórház ahol pólyában adnák ki. Mi van ha valaki autóval megy. Be se tudja kötni. Body, rugi, pulóver, overál. Ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Május közepén fogok ott szülni, csak semmit nem tudtam róla, csak h baba barát, és a saját ruha.. Köszönöm! Boldog baba várást!
Szia! Én lassan 3 éve szültem ott! Tökéletes választás nagyon rendesek a szülésznõk és orvosok :) A korház is tök jóó! :) Mi nyár közepén jöttünk haza így annak megfelelõ ruha volt rajta és mózesba hoztuk haza (autóba beköthetõ) :) Ott születése óta egybõl abba a ruhába öltöztetik a gyereket amit Te viszel! Mikor szülsz? Gratulálok! :) Én is ott fogok ismét szülni 10 hó közepe körül :)
Az tökéletes lesz :) Szép szülést!
Ja és én sem vagyok pesti.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem hangoztatom! :) Köszönöm a választ, akkor babahordozó az remek lesz! És autóba beköthetõ!
A mózes autóba köthetõ? Ha igen akkor jó, ha nem akkor ne hangoztasd, mert akkor is szabálytalan volt. Amúgy meg abban viszed haza amiben akarod. Mi van ha te overált adsz rá? Nem adják ki?
A kérdező hozzászólása: Amikor a lányomat hoztuk haza (6 éve) akkor pólyában és mózeskosárban adták ki, autóval mentünk. Ennyit tudok mondani róla, nekem nincsenek Pesti tapasztalataim, csak ez az egy Tolna megyei kórház, ahol szültem! Köszönöm a válaszokat!
Idõjárásnak megfelelõ ruha, babahordó.
Én is ott szültem nyáron. Senki nem nézte meg, hogy miben viszem haza a babát. Odaadták a zárójelentést, aztán azt csinálhattam amit akartam. Hordozóban vittük haza amúgy.


A szt Imrében fogok szülni, ha császár lesz a végén az apa bejöhet arra is?

Apás szülés lesz.betöltött 30hetes vagyok,de a baba nem fordult még meg-tudom van még ideje,de már készít a doki lelkileg a császárra..Szeretném ha a férjem ott lehetne velem végig,de a császár alatt is beengedik??Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Tudomásom szerint Magyarországon nem megengedett a mûtõben való tartózkodás hozzátartozóknak.

Tudomásom szerint Magyarországon nem megengedett a mûtõben való tartózkodás hozzátartozóknak.
Már sok korházba beengednek egy kisérõt a császár alatt.Beszélj az orvosoddal, hogy szeretnétek ha bent lenne.Maximum kap egy steril ruhát amit ki kell fizetni.Egy ismerösöméktõl 500ft kértek.
A kérdező hozzászólása: Nekünk steril ruhát amúgy is venni kellett a szüléshez, 1500ft volt.
Szia! Én is a Szent Imrében szülök császárral szeptemberben. Nekem azt mondta a doki, hogy a férjem közvetlenül mellettem nem lehet de nézhet minket egy ablakon keresztül abból a szobából ahova majd a picit viszik ki lemosdatni felöltöztetni. Ameddig engem varnak addig õ ott van a babával. Mûtét után bent lehet velünk már a rendes kórteremben egy pár órát. Mármint velem és a babával. Segíthet megszoptatni meg ilyesmi. Persze kérdés, hogy mennyire viselem majd jól a mûtétet, lehet szegény ott lesz de én majd végig alszom. :) Ja és altatásnál ez nem mûködik állítólag, csak a spinálisnál vagy az EDA-nál.

Szt. Jánosban fogok szülni. Mit kell oda bevinni a babának? Popsitörlőt, krémet, pelenkát olvastam a honlapjukon.

A véd?n? azt mondta mindent gyógyszertárit kell használni, de azt csak akkor írja fel a doki, ha megjöttünk a kórházból. Addig mit vegyek, mit használjak majd?

Legjobb válasz: szia! én kéét hete szültem a jánosba, ami a legfontosabbak, 1 cumis üveg textil pelus legalább 5 db, a pelenkázást ott megcsinálják neked, én nem vittem semmit be ahoz, de amugy iskapsz majd ajándék csomagot amibe lesz minden. ruhát adnak rá, csak majd a hazavitelhez kell. mellszívó ha van saját de ha nincs lehet kérni a csecsemõsõktõl. bimbóvédõ az nagyon fontos hogy ha véletlenül nehezen indulna a szoptatás, nekem jól jött. könnyü szülést

szia! én kéét hete szültem a jánosba, ami a legfontosabbak, 1 cumis üveg textil pelus legalább 5 db, a pelenkázást ott megcsinálják neked, én nem vittem semmit be ahoz, de amugy iskapsz majd ajándék csomagot amibe lesz minden. ruhát adnak rá, csak majd a hazavitelhez kell. mellszívó ha van saját de ha nincs lehet kérni a csecsemõsõktõl. bimbóvédõ az nagyon fontos hogy ha véletlenül nehezen indulna a szoptatás, nekem jól jött. könnyü szülést
Szia! Én sudokrémet vittem be a kórházba (szintén János). Én azóta is azt használom, nem használtam gyógyszertárit (illetve egyszer kentem be vele a popiját, hátha, de kicsapta, nekünk nem jött be). Cumisüveget vigyél be, mert tõlem második nap azt kérték a csecsemõsök, hogy vizet tegyenek bele (mondjuk másnap hozattam a férjemmel babavizet, és azt tettünk az üvegbe ha kellene). Textil pelust is vigyetek be vagy 3-4 darabot, jól fog jönni büfizéshez stb....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Bimbóvédõt vittél be, azt is olvastam hogy hogy kell. Egyébként milyen a kórház, hány ágyasak a szobák? Milyen az ellátás?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen

Mért nem lehet a vajúdó szobába bejönni az apának? Szt Imrében fogok szülni ott is így van?

Nincs szülészn?m és a doki sem mondd semmit.Hiába kérdezgetem,mintha ny?gös lenne a dolog neki...válaszolni.

Legjobb válasz: szia nálunk székesfehérváron a vajudó 3ágyas,a szülõszoba 1ágyas.gondolom ezért nem jöhet be:S de azt mondták, ha szabad a szülõszoba egybõl belehet oda menni és oda jöhet apa is:D hívd fel a kórházat szerintem, ott biztos felvilágosítanak. 28hetes kismama, boldog babavárást boldog babavárást

szia nálunk székesfehérváron a vajudó 3ágyas, a szülõszoba 1ágyas.gondolom ezért nem jöhet be:S de azt mondták, ha szabad a szülõszoba egybõl belehet oda menni és oda jöhet apa is:D hívd fel a kórházat szerintem, ott biztos felvilágosítanak. 28hetes kismama, boldog babavárást boldog babavárást
Szia. Szerencsére én egy ágyas vajudóban voltam, de el sem akarom képzelni, milyen, mikor még ketten vannak ott.Igaz, én Németországban szültem.
Ezt nagyon sok helyrõl hallom, pedig szerintem igazán a vajúdás alatt lenne szüksége az embernek a párjára...Szerintem a kórházban érdeklõdj, ne a dokidtól (aki amúgy elég hülye)
A vajudó Gyõrben egy olyan szoba ahol többen arra várnak, hogy beinduljon annyira a folyamat, hogy mehessen a szülõszobára, amíg a vajudóban voltam addig simán kinn ültem a folyosón a párom mellett., Aztán együtt mentünk a szülõszobába.Szép szülést!
Pedig bemehet

A Szt Istvánban fogok szülni, tudom, hogy velem lesz a baba végig. Igaz az, hogy a látogatók bejöhetnek a kórterembe? És akkor is ott lesz a baba?

Legjobb válasz: Igen bemehetnek, és ott lesz akkor is a babád és másoké is. 2011 év végén szültem ott és nem voltak jó tapasztalataim. Koszosak a szobák, bunkók a nõvérek stb. És még annyit,hogy ott kell szopiztatnod a szobatársaid látogatói elõtt. Ámbár engem nem zavart, de volt olyan szobatársam aki sírva fakadt e miatt. És hát egy két apuka úgy bámult mintha életébe nem látott volna ilyet, ahelyett, hogy a babájával és a feleségével foglalkozott volna.

Igen bemehetnek, és ott lesz akkor is a babád és másoké is. 2011 év végén szültem ott és nem voltak jó tapasztalataim. Koszosak a szobák, bunkók a nõvérek stb. És még annyit, hogy ott kell szopiztatnod a szobatársaid látogatói elõtt. Ámbár engem nem zavart, de volt olyan szobatársam aki sírva fakadt e miatt. És hát egy két apuka úgy bámult mintha életébe nem látott volna ilyet, ahelyett, hogy a babájával és a feleségével foglalkozott volna.
Elvileg a kórterem elejére ki van írva, hogy ne menjenek be látogatók, de persze mindig akar valaki aki legalább apukát behívja, és innentõl kezdve persze oson az egész család. Teljesen nem normálisak az emberek! Ez a babáknak sem jó, meg persze a többi anyukát is kellemetlen helyzetbe hozza. Akkor már õ is behívja inkább a pereputtyát, és így tovább. Intelligencia kérdése, ha olyanokkal vagy együtt, akik normálisak, azokkal meg lehet beszélni...
Én is ott szültem és tényleg bemehet bárki. Ez akkor nagyon gáz, ha valakihez egész álló nap jönnek a rokonok és észre sem veszik magukat. Szerencsére én három ágyas szobában voltam (volt benn fürdõszoba is), normális szobatársakkal, de pihenni nem nagyon lehetett, mert egész nap átjáróház volt.
Igen, nagyon gáz! Nekem konkrétan rettenetesen frusztráló volt, hogy a 4 szobatársamhoz szinte minden órában jött valaki és nem ám egyesével! Pedig az ágyak között csak egy éjjeliszekrénnyi hely volt, de senkit sem zavart, hogy az utcai ruhájukban, kézmosás nélkül totál belemásztak egy vadidegen, kiszolgáltatott helyzetben lévõ ember személyes terébe, az újszülött babákról meg már nem is beszélve. Más kórházakban meg még az apuka is csak monitoron láthatja 3 napig a babáját, az Istvánban meg az nem liheg rá és fogdossa össze, aki csak nem akarja... Valami középút kellene. Pl. hogy egyszerre csak 1 látogató mehessen be 1 személyhez, az is csak köpenyben, lábzsákban és alapos kézmosás után. Szerintem ez lenne a minimum...
Igen, ezt hallottam én is, hogy ott bárki bemehet a kórterembe, és idegenek elõtt vagy kénytelen szoptatni a babádat. Én a Margit kórházban szültem, és bár elõször nem tetszett az ottani rendszer, de sokkal jobb, mint a Szt. Istvánban. Ott csak üvegajtón keresztül lehet megnézni a babát, nem mehet be egy látogató sem a kórterembe, csak te mehetsz ki hozzájuk, de baba nélkül! Egyedül a fizetõs egy ágyas szobába mehet be látogató.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elõször meg fogom próbálni szép szóval megkérni a szoba társam látogatóit, hogy amig szoptatok, menjenek ki, ha szép szóval nem megy, nagy szám. :) ) Sztem nincsen azzal baj, hogy bejöhetnek a látogatók, hiszen ha haza jöttünk, egy idõ után ugyis kimegyünk, ott is emberek közt leszünk..nem tudom, mi lenne a jó! ?
Tavaly augusztusban szültem az Istvánban 12-15 óra között csendes pihenö van akkor nem lehet a látogatóknak bemenni.Én is három ágyas szobába voltam , és minden nap jött a takaritónö felmosott és kivitte a szemetet tehát nem volt kosz sohasem.A látogatókkal pedig inkább kint voltunk a folyosón ahol le is lehet ülni igy nem zavartuk egymást ha éppen szoptatott valamelyikünk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!