Találatok a következő kifejezésre: A sztárok a médiának, (5 db)

Miért nevezik Mo-on sztároknak a médiában gyakrabban előforduló közszereplőket?

Akik használják ezt a kifijezést nem tudják,hogy a sztár szó mit takar? Én olyan híres embereket neveznék sztárnak, akiket más országokban is "kapásból" felismernek,tudják,hogy mivel foglalkoznak,milyen sikereket könyvelhetnek el,zenében mit alkottak....stb.A mi un. sztárjainkat rajtunk kívül ismeri még valaki?

Legjobb válasz: Sztár - Semmirekellõ,ingyenélõ,magamutogató nimand

Sztár - Semmirekellõ, ingyenélõ, magamutogató nimand
***taps*** Ennél szebben én sem fogalmazhattam volna :)
Igen, egyetértek veled és én nemcsak ahhoz kötném a sztárság fogalmát, hogy felismerik máshol is, hanem ahhoz is, hogy van egy olyan tulajdonsága vagy képessége, ami méltóvá teszi a hírnévre. Nekem pl. egy kiváló, a világon mindenhol ismert úszó vagy újságíró inkább sztár, mint akiket egész nap a TV-ben mutogatnak, de semmit nem tettek le az asztalra, amiért õk különbebbek lennének nálunk.
Nevezzük inkább celebeknek õket.
A kérdező hozzászólása: Én (mi) neveznénk, de a TV-ban rendszeresen sztárok!
Szerintem végülis mindegy, hogy minek hívjuk õket, a felesleges személyek nem kellenének. Aki tehetségtelen, ne keressen milliókat azon, hogy bulvár újságoknak kiadja a magánéleti titkait. Ezen kellene változtatni.
Én is úgy tudtam hogy õk a celebek...

A sztárok fizetnek a médiának, vagy a média fizet a sztároknak?

A mostani "sztárok", pl. playmate-k, volt megasztárok, valóságshow-h?sök és még sorolhatnám fizetnek a tv-knek, bulvár újságoknak, hogy benne legyenek, vagy tv, újságok fizetnek nekik? Kinek éri az meg, hogy xy megmutatja a reggeli m?sorban a kutyáját? Vagyis ki fizet kinek? Tudom, fura kérdés, de érdekelne, hogy lehet egy intelligens tv vezet?ség annyira ostoba, hogy ezért a hírért, ami nem is hír, pénzt ad?

Legjobb válasz: Szerintem bizonyos ismertség felett már a média fizet a sztároknak, ha megjelenésükkel emelik egy-egy show fényét. Az alatt pedig pénzen vásárolható meg, hogy bekerülj a mûsorba. Ezektõl a beszélgetõs mûsoroktól amúgy túl sok mélységet nem kell várni. Nem lehet mindig fordulatos, robbanásokkal teli filmekhez hasonló adásokat adni, mert azok elõállítása sok pénzbe és munkaidõbe kerül. Ezek az érdektelen kutyamutogatós adások nyilván a sztár (vagy esetleg a kutya) rajongóit célozzák meg, a többiek pedig hadd bambulják azt, amit készen kapnak. Egyébként nyilván a közönség keze is a dologban van, ilyenek a magyar emberek, nem kelnek ki a média elalacsonyodása ellen, hanem akkor is nézik a mûsort, ha sz*rt kapnak, így hát a médiának nincs túl sok oka változtatni a dolgokon.

Szerintem bizonyos ismertség felett már a média fizet a sztároknak, ha megjelenésükkel emelik egy-egy show fényét. Az alatt pedig pénzen vásárolható meg, hogy bekerülj a mûsorba. Ezektõl a beszélgetõs mûsoroktól amúgy túl sok mélységet nem kell várni. Nem lehet mindig fordulatos, robbanásokkal teli filmekhez hasonló adásokat adni, mert azok elõállítása sok pénzbe és munkaidõbe kerül. Ezek az érdektelen kutyamutogatós adások nyilván a sztár (vagy esetleg a kutya) rajongóit célozzák meg, a többiek pedig hadd bambulják azt, amit készen kapnak. Egyébként nyilván a közönség keze is a dologban van, ilyenek a magyar emberek, nem kelnek ki a média elalacsonyodása ellen, hanem akkor is nézik a mûsort, ha sz*rt kapnak, így hát a médiának nincs túl sok oka változtatni a dolgokon.
Attól függ, hogy mit akar írni a média :) Amennyiben valami igazi bulvárhír van, akkor sok esetben meg sem kérdezik az illetõt, nemhogy fizetnek neki. Max. azért kérnek pénzt a sztártól, hogy ne derüljön ki az a hír... A showmûsorok már másról szólnak. Ahol az egyértelmû szórakoztatás (pl. Heti hetes, Fábry showder) a cél, azaz a mûsor értéke növekszik és SZÓRAKOZTATÁS a cél, ott a fellépõknek fizetnek. De pl. egy Este c. mûsorban, Friderikuszban, vagy bármi hasonló hírmûsorban a "sztár" (gondolok itt pl. egy miniszterre, politikusra, egyházi fõméltóságra, stb.) megintcsak nem kap "pénzt" a kérdezett. Tehát erre egyértelmûen nem lehet válaszolni.
Nem tudom, ki, hogy van vele, de nekem nagyon tele van mindenem azzal, hogy örökké celebekkel és pléjmétekkel van tele a média. A szavak jelentését meg sem magyarázzák, gondolom alapból tudni kellene a jelentésüket. Nem akarok károgni és haladó gondolkodásúnak tartom magamat, de nekem nem téma sem a Kelemen Anna, sem pedig Gyõzike. (nem a cigány származása miatt, mert nem vagyok rasszista, de a butaságot és a közönségességet nem tartom szórakoztatónak) Hogy ne legyek off: sajnos a TV-k elég busásan fizetnek ezeknek a kreált "sztároknak" mert ez növeli a nézettséget, minõsítvén a közönséget, a nézettség növelése pedig növekvõ reklámbevételekhez juttatja a tv társaságokat. Még szerencse, hogy 44 csatornám és távirányítós TV-m van.

Miért nevezik magukat "Sztároknak" a magyar televíziós és egyéb média szereplők? Mégis kik aggatták rájuk ezt a jelzőt. (? )

Legjobb válasz: Szerintem az angol Star(csillag) szó elmagyarosítása a Sztár szó. Arról, hogy kik aggatták rá, csak tippem van, így utánanézés nélkül. Valószínûleg a tv nézõk, illetve a média közösen kezdte el alkalmazni, kis idõeltéréssel.

Szerintem az angol Star(csillag) szó elmagyarosítása a Sztár szó. Arról, hogy kik aggatták rá, csak tippem van, így utánanézés nélkül. Valószínûleg a tv nézõk, illetve a média közösen kezdte el alkalmazni, kis idõeltéréssel.
Nem magukat nevezik sztároknak, hanem - ahogy írod is - rájuk aggatták ezt a jelzõt. Egyesek ki is kérik maguknak. Hogy miért ezt, nem tudom. Ennyi erõvel lehetne Stern, stella, estrella, tähti, astra vagy звезда. Viszont biztos vagyok abban, hogy Hollywoodban senkit nem hívnak csillagnak (így magyarul)
Miért, minek lehetne még nevezni õket? Hírességek, vagy hogy?
Nagyon jól teszik, hogy sztároknak vagy hírességeknek hívják õket, ezen ne is akarjon senki változtatni, mert ha azt hallom, hogy "CELEB" akkor az agyam-tököm kettéáll!...
A star hasznalata lejart. Termeszetesen, Hollywoodbol szarmazik. Van egy utca a starokkal, meg keznyomataikkal. A celeb, az csak egy ujabban kitalalt, hasznalt szo, celebrity, ugyancsak Hollywoodbol.
Azért, mert szalonképesebb jelzõ, mint az, hogy "ingyenélõ senkiházi". Az meg, hogy kik kiáltották ki õket sztárnak, miért kérdés? A kereskedelmi kanálisok többi "sztárja". Ugyanolyan belterjes társaság, mint a Habsburgok.
Nem õk nevezik magukat "sztár"-nak, hanem az a kicsit a prostituáltak futtatásához hasonlító antimorális, erkölcsiségében hitvány közösség akiket bulvármédiának nevezünk. Azért teszik ezt mert nagyon jól jövedelmez a bohócok üzemeltetése és karbantartása, ráadásul kis hazánk kimeríthetetlen tartalékokkal rendelkezik eme kétes értékû humánerõforrás tekintetében! A sztárok maguk szerint leginkább becsületes, tehetséges, értékes emberek akik a társadalom számára nélkülözhetetlen értékeket állítanak elõ! Lsd.pl. a nyelvújítás területén: "csácsumicsá", "dikmánhájjákmeg", vagy "csájje"

Meddig, hány éves korig szoktak kb. a sztárokba szerelmesek lenni?

A legtöbb tini átesik ezen, de hány éves korig tart kb? Mett?l kezdve lesz már gáz? (akár "szerelem", akár csak nagyon tetszik)

Legjobb válasz: Tedd hozzá, hogy lány!!!! Fiúkra nem jellemzõ.

Tedd hozzá, hogy lány!!!! Fiúkra nem jellemzõ.
Én nem voltam soha szerelmes sztárba, ez inkább nõknél fordulhat elõ. Onnantól lesz gáz, ha emiatt nem tud értelmes kapcsolatot létesíteni.
nekem sokaig. talan 18-20 aztan a masztirol attertem a szexre :) az kielegitobb
16/L vagyok, de soha nem voltam szerelmes sztárokba... Csak olyanba tudok 'beleesni", akiket ismerek... Látásra max rajongani, de azt se tettem szval.. :D
én nem tudom de szerelmes vagyok 1 pornó sztárba XD
én sz*rok mindenki véleményére, de 17 éves fiú vagyok, és k*rvára bejön Arielle kKebbel... :D <3
Magamat ismétlem. Nincs vele gond, amíg tud mellette létesíteni rendes kapcsolatot. Ha kapcsolatban van, akkor meg nem arról a személyrõl fantáziálgat, akár szex közben is.
jajjj ez olyan hülyeség :D 17 vagyok de nagyon bejön Samu Haber.Akkor most gáz vagyok:D Egy csomó 30-as nõ imádja brad pittet vagy Tom cruise-t
12-13
A kérdező hozzászólása: oké, lányokról van szó :D Nekem nincs ilyen problémám, régen se voltam sose szerelmes sztárokba, csak esetleg tetszett egy-kettõ. Az egyik barátnõm ihlette a kérdésemet. De lehet, hogy csak túlzottan rajong! 17 éves. Köszi az eddigi válaszokat. 18/L
Általánosban még elmegy. De késõbb ciki.
Úgy 12 szerintem, vagy is, nekem addig tartott a rajongás, amit akkor szerelemnek hittem. Aztán késõbb rájöttem, hogy semmit nem is tudok arról az emberrõl.

Nem furi, hogy amint egy külföldi sztár jön MO-ra egyből a Magyar média nyomja a filmjeiket orba szába? Pl most: Bruce Willis, előtte meg Angelina Jolie! KICSIT NYALIZÓS! NEM?

Legjobb válasz: Az. Na és? Jók a filmek, valamit úgyis játszani kell, akkor miért ne azt? Ha nem tetszik, van a készüléken egy gomb, az van ráírva, hogy off, és veszel egy könyvet a kezedbe.

Az. Na és? Jók a filmek, valamit úgyis játszani kell, akkor miért ne azt? Ha nem tetszik, van a készüléken egy gomb, az van ráírva, hogy off, és veszel egy könyvet a kezedbe.
At populi panem et circenses.
Reklám...
A kérdező hozzászólása: Szerintem akkoris nyalizós.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!