Találatok a következő kifejezésre: A szoptatós mikor kell (4 db)

A szoptatós teát mikor kell inni szopi előtt v után?

Legjobb válasz: Hát én nem hallottam még ilyen megkötésrõl, én akkor ittam, amikor eszembe jutott, meg szomjas voltam. Így is használt.

Hát én nem hallottam még ilyen megkötésrõl, én akkor ittam, amikor eszembe jutott, meg szomjas voltam. Így is használt.
Esetleg közben :) Leglábbis én mindig szoptatás közben lettem iszonyú szomjas. De egyébként tök mindegy.
Szia !Tök mindegy!Csak idd.Ha fõzöd semmiképp ne forrald a filtert.Azt a víz felforralása után pár percel rakd bele és fedd le 4-5 percig.Ha nem ízlik akkor sima teába is rakhatod, és butaság hogy nem lehet ízesíteni.Én imádom a gyógyteákat , elég sokat iszunk, és bármivel ízesítheted.

Mikor célszerű megvenni a szoptatós melltartót? Min. Hány darab kell belőle? Pl. A kínai üzletekben is kapható?

32 hetes vagyok,bár eddig is n?tt a cicim,lehet,hogy várnom kéne még?

Legjobb válasz: Én a 30. hét körül vettem kettõt, nekem akkor már nagyon nagy volt a mellem (nõtt 3 számmal), ahhoz képest még eggyel nagyobbat vettem. Pont jók lettek, de szülés után vettem még kettõt. Én kínaiban vettem, darabját 690 ft-ért, nagyon kényelmes, szeretem. Mondjuk semmi extra, sima pamut, fehér, tök uncsi, semmi csipke :S

Én a 30. hét körül vettem kettõt, nekem akkor már nagyon nagy volt a mellem (nõtt 3 számmal), ahhoz képest még eggyel nagyobbat vettem. Pont jók lettek, de szülés után vettem még kettõt. Én kínaiban vettem, darabját 690 ft-ért, nagyon kényelmes, szeretem. Mondjuk semmi extra, sima pamut, fehér, tök uncsi, semmi csipke :S
Én 33 hetesen vettem meg szintén kinai és 690Ft/db. :) Kettõt vettem egyelõre. Egyszerü pamut de jó tapintású melltartó. Hozzáteszem hogy direkt megnéztem utána egy üzletben egy drága fajtát és ugyanilyen fazonú volt csak az 2990 Ft lett volna! Annyi volt a különbség hogy a drága melltartó anyagában mintás volt. Semmi extra. Intersparban volt ez. De fehérnemü üzletben is ugyanilyen fazonút látott a hugom csak az meg 5000 Ft volt.
Én vettem egyet olyan 32 hetesen, ami kicsi lett. 39 hetesen vettem 2db nagyobbat, azokat használom most is. Az én méreteim az utolsó hetekben eléggé megnõttek. Szerintem érdemes még legalább 2-3 hetet várnod vele. Annál is inkább, mert ha nem jó a méret, és mondjuk szorít itt-ott, az gátolhatja a tejtermelõdést, ha meg túl nagy, nem tart eléggé.
Én a kínaiban vettem egyet kb 36 hetesen. Aztán mivel nem tudtam szoptatni nem is volt szükség többre.
Én 38 hetesen vettem melltartot.Szülés után szinte duplájára nött.SZerintem ráérsz szülés után venni.
Az elõzõ terhességemnél én is a 33 hét körül vettem 2-t a Brendonban, egy vagyonért. Aztán egy évig szoptattam és olyan sportmelltartót használtam (a kínaiból), ami olyan, mint egy top, mell alatt gumis. Tökéletesen kényelmes volt, csak lehúztam a vállpántját, a szoptatós melltartók pedig azóta a szekrényben pihennek. Szóval, most sem vettem szoptatós melltartót.
Már nekem is kellene vennem, nem is tudtam, hogy kínaiba is lehet kapni. Ezek állíthatók is? Én most vagyok 18 hetes elég vékony alkat 50 kg körül voltam most 3 számmal nõtt a cicim és még mindig érzem, hogy nõni fog. Hihetetlen szinte hétrõl hétre nagyobb lesz. Mondjuk nem bánom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor várok a vásárlással 2-3 hetet.Kellemes babavárást és jó babázást mindenkinek!

Mikor kell elkezdeni inni a szoptatós teát és melyiket?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a védõnõ a Lactoherb-et javasolta. Mindenképpen akkor amikor már szülés után hazamentetek és nem indult meg a tej. De ebben akkor már segít a védõnõ is. Üdv, 39 hetes kismama

Szia. Nekem a védõnõ a Lactoherb-et javasolta. Mindenképpen akkor amikor már szülés után hazamentetek és nem indult meg a tej. De ebben akkor már segít a védõnõ is. Üdv, 39 hetes kismama
Én császárral szültem, és a férjem már a szülést követõ 1. napon hozott be a kórházba. Lett is tejcsim bõven. De ha normál úton szülsz, akkor csak úgy érdemes inni, ha kevésnek érzed a tejedet, vagy a baba fejlõdési ugrása miatti megnövekedett tejszükséglete esetén. A fiamnak fájt a hasa az édesköménytõl, én nem is ittam utána, inkább gyakrabban mellre tettem és rengeteg szénsavmentes ásványvizet ittam.
Én a laktoherbrõl azt hallottam, hogy sok babánál hasfájást okoz.Én nem kísérletezem vele.Én hipp natalt vettem ezt sokan ajánlják.meg én homeos bogyókat is fogok szedni.Sztem szülést követõen rögtön elkezdem inni, ill.szedni.39hetes kismama
Elõször várd meg, hogy mennyi tejed lesz, feleslegesen ne igyál semmit és ne is fejd, csak akkor ha tényleg szükség lesz rá. Én semmit sem ittam, csak a szokásos folyadékot és két héten belül szépen beállt a kereslet-kínálat. Az elsõ héten még feszült, de akkor sem fejtem le, mert akkor annál több lett volna és mindíg fejhetném. Annyi hogy néha magától el kezd folyni, de ez vele jár.


Mikor érdemes szoptatós melltartót venni és milyen méretet? 23 hetes vagyok és még nem nőtt a mellem.85-90 B-set hordok akkor mekkorát kell majd vennem körülbelül?

Legjobb válasz: én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami

én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami
Én minél késõbbre akartam halasztani, mert folyamatosan nõttek a melleim. Teherbeeséskor hordtam 75 C-st, de már bõven kicsi. Szülés után beáll a mell, megkeményedik és állítólag sokka nagyobb lesz, így én sem tudom még, hogy mit vegyek. De valami nagyon könnyû, varrás nélküli, rugalmas, engedõ anyagu melltartót fogok most nézni lassan . 32 hetes kismama
Én most járok a 95Dnél, és olyan 75Cs volt, mikor megbabásodtam.Azt mondják, hogy a tejtermelés még plusz egy kosár, tehát én majd csak akkor veszek szoptatós melltartót, ha már beindult a tejtermelés.Már megvan a bolt, meg a típus.A férjemnek megmondom, hogy milyet vegyen, õ meg megy és megveszi:)
Én ráfáztam, 75C voltam, vettem kettõt a 30. hét táján, 85B és C de most a 36 héten már érzem, hogy a B-s kicsi:( Mire odajutok, vehetek megint. Szerintem szoptatóssal várj, amig megszületik a baba és beáll a tejtermelés. Már bánom, hogy nem sima pamutmelltartót v. toppokat vettem erre az idõre.
Nekem 75 B volt a méretem a terhesség alõtt. Most 75B-80B. Vettem egy olcsóbb 80B-s szoptatós melltartót, de azt hiszem én csak szülés után fogok venni... Nem akarok potyára venni 2-3 rossz méretût. Még én sem tudom mekkora leszek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!