Találatok a következő kifejezésre: A szoptatós kell (26 db)

Ki lehet váltani valamivel a szoptatós melltartót? Vagy van ebből igazi pamut és kényelmes fajta? Állandóan át kell öltöznöm a tej miatt.

Tegnap vett egyet a férjem, talán pamut, de a varrása körbe nejlon és viszketek már 1 perc múlva ha felveszem, ráadásul nem is kényelmes, mert sz?k a nyitott része is, pedig nagyobb méretet vettünk, mint kellene.

Legjobb válasz: Budapest, Visegrádi utca, www.bebibolt.hu 1500 ft kb. a szoptatós melltartó, pamut rugalmas nagyon jó. De a kínaiban is lehet kapni sima merevítõ nélküli "mamás" pamut melltartót 800ft, nekem az jött be a legjobban. Simán a mellem alá toltam az anyagot és ugy tudott szopizni a baba.

Budapest, Visegrádi utca, http://www.bebibolt.hu 1500 ft kb. a szoptatós melltartó, pamut rugalmas nagyon jó. De a kínaiban is lehet kapni sima merevítõ nélküli "mamás" pamut melltartót 800ft, nekem az jött be a legjobban. Simán a mellem alá toltam az anyagot és ugy tudott szopizni a baba.
Használj melltartóbetétet!Meg probálj olyan melltartót keresni ami pamut.Nekem nagyon bejöttek az egyszerû sportmelltartók is.
Szerintem is melltartó betét a DM ben kapható sárga dobozos nekem nagyon bevált én is viszketek mindentõl !Nagyon jo áron lehet kapni szoptatos 100% pamut melltertót a Müller boltokban.Persze nem tudom hol laksz de mk a Freihegyi TopShop ba szoktunk menni ott van egy ilyen bolt és 2500 ft!
Kínaiba kapható kismama melltartó.Én nagyon szeretem, tiszta pamut.

Mindenhol azt olvasom, hogy a szoptatós melltartóból érdemes egy számmal nagyobbat venni, mint amit a terhesség alatt hordtunk. Ezt hogy kell érteni? Például B-s helyett C-s, vagy 85-ös helyett 90-est? Esetleg 85B helyett 90C?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem mindkettõt figyelembe kell venni ahhoz hogy kényelmes legyen,de érdemes megpróbálni.A kosárméret tutira nagyobb kell.

Szia! Szerintem mindkettõt figyelembe kell venni ahhoz hogy kényelmes legyen, de érdemes megpróbálni.A kosárméret tutira nagyobb kell.
325.547.259 db.
A kérdező hozzászólása: Köszi, nagyon vicces vagy:)


A szoptatós teát kell inni előre, vagy nem?

38 hetes vagyok,segít ha elkezdem inni már most,vagy csak szigorúan szülés után?

Legjobb válasz: csak szülés után szabad elkezdeni

csak szülés után szabad elkezdeni
A kérdező hozzászólása: köszönöm:-)
Elõre semmiképp sem szabad inni és szülés után is csak akkor, ha kevésnek érzed a tejed, mert ha feleslegesen iszod, a szervezeted hozzászokik és amikor kellene, nem lesz hatása. Szóval ne idd, csak akkor ha fogy a tejed! Akkor viszont bõven!
MEG KELL VÁRNI MÍG MAGÁTÓL BEINDUL A TEJ.EZ KB 4-5 NAP.EZUTN LEHET INNI TEJSERKENTÕT.NEKEM LEGALÁBBIS ÍGY MONDTA A GYEREK DOKI

A szoptatós teát mikor kell inni szopi előtt v után?

Legjobb válasz: Hát én nem hallottam még ilyen megkötésrõl, én akkor ittam, amikor eszembe jutott, meg szomjas voltam. Így is használt.

Hát én nem hallottam még ilyen megkötésrõl, én akkor ittam, amikor eszembe jutott, meg szomjas voltam. Így is használt.
Esetleg közben :) Leglábbis én mindig szoptatás közben lettem iszonyú szomjas. De egyébként tök mindegy.
Szia !Tök mindegy!Csak idd.Ha fõzöd semmiképp ne forrald a filtert.Azt a víz felforralása után pár percel rakd bele és fedd le 4-5 percig.Ha nem ízlik akkor sima teába is rakhatod, és butaság hogy nem lehet ízesíteni.Én imádom a gyógyteákat , elég sokat iszunk, és bármivel ízesítheted.

Szoptatós melltartónál mekkorát érdemes venni? Méretet vagy a kosárméretet kell figyelembe venni?

Pl. ha 85 B-s a méretem, akkor a 85-r?l kell 90-re stb emelni vagy a B-r?l C-re?

Legjobb válasz: B-rõl C-re.

B-rõl C-re.
Szia! Én is 85 B-t hordtam a terhességem elõtt, szoptatós melltartóból viszont 90 B-hordok. Persze ez testsúlyfüggõ, én 48 kg voltam, most vagyok 72. De a B méret még mindig tökéletes, csak a kosár lett nagyobb. :) Lényeg, hogy kényelmes legyen, és persze a melltartóbetétnek is bele kell férnie.

Készítgetem össze a szüléshez kellő dolgokat (kórházi csomag) és mindenhol fel van sorolva a szoptatós melltartó és a hasszorító ezek feltétlenül kellenek?

Legjobb válasz: 4-dik! Ki mondta hogy ez verseny???? A kérdésre válaszoltam, azt azért írtam mellé hogy meddig szoptattam, hogy ne gondolja senki azt hogy azért nem csöpögött, mert nem volt tejem. Úristen....

4-dik! Ki mondta hogy ez verseny???? A kérdésre válaszoltam, azt azért írtam mellé hogy meddig szoptattam, hogy ne gondolja senki azt hogy azért nem csöpögött, mert nem volt tejem. Úristen....
Második, most ez nem verseny h kinek mennyire csöpögött a melle és h mennyi ideig szoptatott. Nem errõl volt szó hanem h érdemes-e vinni.
Én nem vittem szoptatós melltartót, és megbántam. Ha nem volt rajtam melltartó szétázott minden a tejtõl, hálóing, ágynemû... Ha volt rajtam akkor is kellett bele a melltartóbetét, de azt is sûrûn kellett cserélgetni. Viszont így az egészet le kellett vennem szoptatáshoz, mert ha csak kihúztam a cicim akkor nyomta, kényelmetlen volt, ha meg levettem ugye amelyikbõl nem szoptattam dõlt a tej, utáltam. Másodszorra biztosan viszek be, na meg mellszívót is. Hasszorítót vittem, de sajnos nem használt semmit.
Én egy szoptatós mellcsit viszek, és sportmelltartóim vannak, azokat. Szoptatós betét nem árt, ha van, nekem jól jött, végig kellett, kórház után is, különben eláztam. Hasszorító a te döntésed, nekem anélkül is gyorsan visszament a hasam.
Nem feltétlenül kell egyik sem. Nekem pl hasszorítóm nem volt, de szerintem akinek óriás pocakja volt, annak jól jöhet, viszont nem mindenki bírja elviselni magán. Szoptatós melltartód azért jó ha van, de lehet élni nélküle. Én itthon soha nem hordtam, meg amúgy is keveset, vagy normál, kevésbé szivacsos melltartóban szoptattam, vagy ilyen trikó fazonú, de mell alá érõ pántos topokban. Abba belefért a melltartóbetét, és kényelmes is volt. Nem tudom, hogy érted-e, hogy mire gondolok pontosan. Olyan, mint a sport melltartók, csak kevésbé drága...
Az csak arra jó h rögtön szülés után visszahúzódik a pocakod könnyebben de nem feltétlenül jön be mindig. :)
A kérdező hozzászólása: akkor beszerzek kettõt szerintem a szopis melltartóból, és az még érdekelne hogy minek a hasleszorító? köszönöm
Nem büntetnek meg ha nem viszed. :) De ha megindul a tejed akkor érdemes a betét miatt. Én szerettem a szopis melltartót. Nagyon kényelmes volt és csak le kellett pattintanom h szoptassak. A sima melltartók merevítõsek de ez nagyon kényelmes volt. Nem bántam meg. Rengeteg tejem volt 2-3 dl még leszívtam mellszívóval miután megetettem a lányomat. Hasszorítót én nem vittem nagy hasznát nem is vettem volna mert az utolsó pillanatban császáros lettem és biztos h nem tettem volna így a hasamra. Ezek a dolgok nem kötelezõek de némelyik jó ha veled van. :)
Nekem egyikre sem volt szükségem. Mondjuk nekem amúgy sem csöpögött szerencsére, ennek ellenére 2 éves koráig szoptattam a fiam.
Én vittem szoptatós melltartót, jó hogy ott volt, de nem lételem. Hasszorítót nem vittem, amúgy is császárral szültem, de így is nagyon gyorsan visszament a hasam.

Hogy kell helyesen használni a szoptatós párnát?

Legjobb válasz: én sehogy nem tudtam használni szerintem felesleges megvenni fekve a legkönnyebb szoptatni

én sehogy nem tudtam használni szerintem felesleges megvenni fekve a legkönnyebb szoptatni
Szerintem nincs olyan, hogy helyes módja. Ahogy nektek kényelmes. A szoptatásnak vannak helyes módjai de azokat az apró szabályokat nyilván már ismered. Én azért vettem szoptatós párnát, mert már csak azzal tudtam aludni a 16. héttõl és egyszerûbb egy "hurkát" eligazgatni, mint két párnát magam körül. Aztán ha a szoptatásnál nem jön be nekem sem akkor sem volt kidobott pénz. Egyébkénta baba alá az anya ölébe szokták rakni, illetve bekanyarítani az anya könyöke alá, ha nem tudja egyébként rendesen, ellazultan kitámasztani. Illetve a babát lehet ráfektetni , jól megtartja, azon tud nézelõdni.
itt vannak képek arról, hogy hogyan lehet használni: http://www.szopiparna.hu/hasznalatiutmutato.html

Mikor célszerű megvenni a szoptatós melltartót? Min. Hány darab kell belőle? Pl. A kínai üzletekben is kapható?

32 hetes vagyok,bár eddig is n?tt a cicim,lehet,hogy várnom kéne még?

Legjobb válasz: Én a 30. hét körül vettem kettõt, nekem akkor már nagyon nagy volt a mellem (nõtt 3 számmal), ahhoz képest még eggyel nagyobbat vettem. Pont jók lettek, de szülés után vettem még kettõt. Én kínaiban vettem, darabját 690 ft-ért, nagyon kényelmes, szeretem. Mondjuk semmi extra, sima pamut, fehér, tök uncsi, semmi csipke :S

Én a 30. hét körül vettem kettõt, nekem akkor már nagyon nagy volt a mellem (nõtt 3 számmal), ahhoz képest még eggyel nagyobbat vettem. Pont jók lettek, de szülés után vettem még kettõt. Én kínaiban vettem, darabját 690 ft-ért, nagyon kényelmes, szeretem. Mondjuk semmi extra, sima pamut, fehér, tök uncsi, semmi csipke :S
Én 33 hetesen vettem meg szintén kinai és 690Ft/db. :) Kettõt vettem egyelõre. Egyszerü pamut de jó tapintású melltartó. Hozzáteszem hogy direkt megnéztem utána egy üzletben egy drága fajtát és ugyanilyen fazonú volt csak az 2990 Ft lett volna! Annyi volt a különbség hogy a drága melltartó anyagában mintás volt. Semmi extra. Intersparban volt ez. De fehérnemü üzletben is ugyanilyen fazonút látott a hugom csak az meg 5000 Ft volt.
Én vettem egyet olyan 32 hetesen, ami kicsi lett. 39 hetesen vettem 2db nagyobbat, azokat használom most is. Az én méreteim az utolsó hetekben eléggé megnõttek. Szerintem érdemes még legalább 2-3 hetet várnod vele. Annál is inkább, mert ha nem jó a méret, és mondjuk szorít itt-ott, az gátolhatja a tejtermelõdést, ha meg túl nagy, nem tart eléggé.
Én a kínaiban vettem egyet kb 36 hetesen. Aztán mivel nem tudtam szoptatni nem is volt szükség többre.
Én 38 hetesen vettem melltartot.Szülés után szinte duplájára nött.SZerintem ráérsz szülés után venni.
Az elõzõ terhességemnél én is a 33 hét körül vettem 2-t a Brendonban, egy vagyonért. Aztán egy évig szoptattam és olyan sportmelltartót használtam (a kínaiból), ami olyan, mint egy top, mell alatt gumis. Tökéletesen kényelmes volt, csak lehúztam a vállpántját, a szoptatós melltartók pedig azóta a szekrényben pihennek. Szóval, most sem vettem szoptatós melltartót.
Már nekem is kellene vennem, nem is tudtam, hogy kínaiba is lehet kapni. Ezek állíthatók is? Én most vagyok 18 hetes elég vékony alkat 50 kg körül voltam most 3 számmal nõtt a cicim és még mindig érzem, hogy nõni fog. Hihetetlen szinte hétrõl hétre nagyobb lesz. Mondjuk nem bánom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor várok a vásárlással 2-3 hetet.Kellemes babavárást és jó babázást mindenkinek!

Hány hetesen érdemes megvásárolni a szoptatós melltartót és mennyivel kell nagyobbat venni?

Legjobb válasz: Szia! szerintem alkatilag változó. Azt hiszem, hogy én megvehettem volna még terhesen (8-9 hónaposan) is, de vártam vele miután megszületett a pici és belövellt a tej. Így bizti hogy jó volt a méret...

Szia! szerintem alkatilag változó. Azt hiszem, hogy én megvehettem volna még terhesen (8-9 hónaposan) is, de vártam vele miután megszületett a pici és belövellt a tej. Így bizti hogy jó volt a méret...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!