Találatok a következő kifejezésre: A szoptatás viseli meg (4 db)

A szoptatás mennyire viseli meg a mellet? Meglog tőle, mitlehet tenni ellene?

Legjobb válasz: Nem maga a szoptatás viseli meg, hanem az, hogy a zsírszövet átalakul, és az már nem lesz ugyanolyan. A tej termelésére alakul át a mell, és bizony megváltozik utána. (Amíg az ember lánya szoptat, addig feszes, kerek, telt, de aztán..... ) De ez legyen a legkevesebb.

Nem maga a szoptatás viseli meg, hanem az, hogy a zsírszövet átalakul, és az már nem lesz ugyanolyan. A tej termelésére alakul át a mell, és bizony megváltozik utána. (Amíg az ember lánya szoptat, addig feszes, kerek, telt, de aztán..... ) De ez legyen a legkevesebb.
Én magamnak azzal magyaráztam (persze nem biztos hogy így van), hogy ugye tele lesz tejjel, szép feszes lesz. Ilyenkor megnõ, ezt a növekedést a szöveteknek is követni kell. Aztán amikor már nem szoptatsz, akkor a "tartalma csökken", de a szövetek már nem húzódnak össze. Ezért mindenképp lógni fog valamennyire. Van akinek jobban, másnak kevésbé. Nekem nem lóg nagyon, igaz, én csak négy hónapig tudtam szoptatni, de akkor az elején nagyon sok tejem volt, hatalmas melleim lettek. Most egy picit lógósabbak a melleim, de nekem amúgy mindig feszes mellem volt, régen alig hordtam melltartót, mert nagyon szépen álltak a melleim. Most sem viselek mindig, de azért már gyakrabban, mert már nem olyan, mint volt. Viszont van mégegy fontos dolog. A szoptatás alatt mindenképpen olyan melltartót viselj, ami hiperbiztos tartást ad, ne sajnáld rá a pénzt, mert akkor kevésbé fog lógni a mell. A mellet ugyanis nem izmok tartják a helyén, hanem az ún. krupa szalagok. Régen azt mondták a lányoknak, hogy izmok tartják, és minél késõbb kezdjenek el melltartót viselni, mert akkor az izmok eltunyulnak, és nem fogja tartani a mellet. Ma már tudjuk, hogy ez nem így van, ezek nem izmok, hanem rugalmatlan szalagok. Minél nagyobb súlyt kell tartaniuk, annál jobban nyúlnak, és az alakjukat nem nyerik már vissza. Amikor tej van a cicikben, egyértelmûen nagyonbb súlyt is kell tartaniuk, ezért mindenképpen jó minõségû melltartó viselését ajánlom.

Mik az előnyei és hátrányai a szoptatásnak? (a babára eső részt tudom) Mennyire ereszkedik meg utána, és mit lehet tenni, hogy kevésbé viselje meg?

Legjobb válasz: Az anya számára is elõnyös, pl. segíti a méh összehúzódását, illetve tudomásom szerint statisztikailag igazolt, hogy sokkal kevesebb esetben lesz mellrákos az a nõ, aki szoptatott, mint aki sosem. Hátránya természetesen a mellek igénybevétele miatt kialakulható megereszkedés, illetve, hogy a szoptatást helyetted más nem tudja megcsinálni, ezért erre az idõre eléggé hozzá vagy kötve a babához. Ja, meg még annyi, hogy ugye ilyenkor nem lehet mindent fogyasztani az anyukának, pl. dohányozni és alkoholos italokat nem szabad, sok gyógyszert szintén nem szabad, plusz sokaknak az étkezésükre is figyelni kell, mert van, amitõl megfájdul a baba pocija. Kb. ennyi.

Az anya számára is elõnyös, pl. segíti a méh összehúzódását, illetve tudomásom szerint statisztikailag igazolt, hogy sokkal kevesebb esetben lesz mellrákos az a nõ, aki szoptatott, mint aki sosem. Hátránya természetesen a mellek igénybevétele miatt kialakulható megereszkedés, illetve, hogy a szoptatást helyetted más nem tudja megcsinálni, ezért erre az idõre eléggé hozzá vagy kötve a babához. Ja, meg még annyi, hogy ugye ilyenkor nem lehet mindent fogyasztani az anyukának, pl. dohányozni és alkoholos italokat nem szabad, sok gyógyszert szintén nem szabad, plusz sokaknak az étkezésükre is figyelni kell, mert van, amitõl megfájdul a baba pocija. Kb. ennyi.
Szia! a család meg a közelebbi barátok elõtt persze már etettem a babámat, és a legtöbbször van nálam egy nagy kendõ, ami alatt diszkréten el lehet bújni, csak annyi látszik, hogy van egy gyerek az öledben, aki hozzád bújuk. Ki lehet persze találni, hogy a gyermek eszik, de semmi sem látszik a dologból. És ha nem vagy szívbajos, akkor mindenhol lehet találni félreesõ sarkot, ahol meg lehet szoptatni, fõleg ha már nagyobb, akkor 5 perc az egész. én a kislányomat megszoptattam már strandon, vonaton, múzeumkertben, étterem lugasában, persze mindenhol úgy, hogy ne lehessen zavaró senkinek. A legdurvább hely, ahol csináltam kérdés is új értelmet nyert az életemben és a válasz egy nagy h&m öltözõje, 3 perc volt és senki sem vette észre, de nyugodtan be tudtuk fejezni a dolgunkat.
+ 1 pozitívum: Jó érzés, hogy a babádat táplálod, hogy ott szuszog az öledben. Olyan békés.
Meg egyszerubb, a melled mindig nalad van, akarhova mesz:) Barmikor gyorsan meg tudod szoptatni.
A szoptatás olcsó, higiénikus, bensõséges és a legegészségesebb táplálék a bébinek, az anyatej megvédi a fertõzésektõl. Elõnye az anyára nézve, hogy a szoptatás fogyaszt és megkímél az éjszakai fél órás cumifertõtlenítésektõl. A mell, hát igen, az nem lesz a régi, de a legtöbb nõnek már a terhesség megteszi a magáét. Ha kicsi a cicid, akkor még lehet ugyanolyan. Ha meg nagy, akkor meg úgyis csak idõ kérdése.
Köszönöm a tanácsot. :) A helyzet az, hogy alapból is van egy kis gerincferdülésem, illetve van pár nyitott csigolyám, úgyhogy a torna mindenképp kell(ene). Mondjuk arra eddig nem gondoltam, hogy a sok szoptatás miatt esetleg beállt a görnyedt tartás (hosszú ideje tényleg inkább ülve szoptatok), de lehet, hogy van benne valami... Bár azt nem hiszem, hogy a mellem kicsiségéhez köze van - ez sajnos genetika meg a lecsökkent mirigy- és a még vissza nem nõtt izom-állomány. :-S
Jaa, most esik le: úgy értetted, hogy én mentem össze a szoptatás miatt, a magasságom? Nem, én a mellemre gondoltam. :DDDD
Bocs az offért:xStefix, ugy tudom évekota szoptatsz! Szerintem csak egy enyhe gerincferdülésed van (vagy csak a csigolyàk kerültek rossz àllapotba)! Ami gerincjogàval helyreállithato! Szerintem! Biztos talàlsz a neten gyakorlatokat! Vagy a nyujtàs csodájára keress rá! Ez egy ujság cikk volt vagy a Diéta& Fittneszben vagy valamelyik ilyesmi ujságban!on: én szoptatás alatt is hiztam :-/ nem sokat, de hiztam, és kivánom az édességet :-((((((
A sok pozitívum mellett nekem egyetlen nagy hátránya van: kisebb lettem, mint voltam, pedig eredetileg se voltam nagy. :( Nem világvége, de azért jobban örülnék, ha valami csoda folytán visszanõne...
+ bensõséges viszony, nem ér fel semmivel az a pillanat, amikor eszik, eszik, mert éhes, aztán egyszercsak felnéz és rádmosolyog, aztán eszik tovább olcsó, higénikus, nem kell sterilizálni, mindig kéznél van, épp anyira meleg, amennyire kell (melegítéssel nem kell idõt tölteni) - a babámhoz vagyok kötve, az õ szopijához kell igazítani mindent Én testvéreim elõtt, anyu elõtt, barátnõk elõtt, unokatesóm elõtt már szoptattam. el lehet úgy fordulni, hogy senkit se zavarjon. idegenek elõtt nem kellett, ha szükség lenne rá, akkor hordozókendõben tenném mellre. illetve olyan volt, hogy kocsiban szoptattam meg, akkor letakartam pelussal a látványos részt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, és a linket is :) ;) Indult már meg a tejed attól hogy valaki elsírta magát a közeledben?
A mell nem a szoptatás, hanem a terhesség miatt ereszkedik meg. Én a babám már mindenki elõtt etettem. Persze csak képletesen. Eddig nem voltak negatív reakciók, igaz igyekeztem diszkrét lenni. Itt egy topik kedvcsinálónak: http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=207 Egyébként meg tényleg sokkal praktikusabb minden szempontból. Nem kell melegíteni, elkészíteni, megvásárolni. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát. Hmm.. eddig ebbe bele sem gondoltam hogy pl. :"gazdaságosabb" milyen igaz, azért a mai világban már ez sem mindegy. Az hogy mindenhol ott van velem az ok, csak az a baj, hogy elég sok helyen nem tolerálják a "nyílt" szoptatást.Fel nem foghatom miért... prûdséd talán, vagy valami. Hát hmm.. akkor erre nincs az a csodaszer amivel segíthetnénk a dolgon..mint pl. a csíkok, ott azért lehet megelõzõ lépéseket tenni , és kicsit javítani is. Elõfordult veletek hogy család vagy barátok elõtt etettétek a babátokat, vagy esetleg még idegenebb környezetben?és ha igen milyenek voltak a reakciók ??
én imádok szoptatni :) 10hós a fiam, jóval olcsóbb is ez a megoldás, mert pl sógornõék 3 hóval fiatalabb lányukat tápszerezik, ez heti 3-4ezerbe kerül, én inkább ezt az összeget ruhára, játékra..költöttem (szerencsére). terhesség elõtt gyönyörû kis kerek, feszes, kemény, formás melleim voltak, nem is használtam melltartót...de nekem még a terhesség alatt megcsíkosodott, és ereszkedett is. :( most már h reggel, és este szoptatok csak kezd a mellem megint mell forma lenni :) és kezd picit hasonlítani régi önmagára, igaz tudom, h soha nem lesz már a régi...de legalább próbálkozik :)
Most nézem, ez a "kialakulható" nem túl értelmes szó, vagy nem tudom, elég hülyén hangzik :D De azért remélem így is érthetõ :)
tegnap 10:01es vagyokJaa, bocsánat félreértettem! Arra nem tudok tippet adni, push-up melltarto :-)))))Nekem Bröl Dre nött :-) bár nem rég szoptatok csak 5 honapja és már potolnom, hozzátáplálnom kell!

Mi lesz ha egy időre abba kell hagynom a szoptatást? Mennyire viseli meg a babát?

ugy néz ki olyan gyogyszert kell szednem (nincs olyan amit lehet szoptatás alatt a bajomra) ami mellett nem lehet szoptantni és igy kb egy hétre fel kell függesztenia szoptatást.

Legjobb válasz: Ez a fajta cumisuveg azert jo, mert mixelt (uveges es mellbol) valo szoptatashoz jo! A babo szinte! eszre sem fogja venni a kulonbseget! (elozo valaszolo)

Ez a fajta cumisuveg azert jo, mert mixelt (uveges es mellbol) valo szoptatashoz jo! A babo szinte! eszre sem fogja venni a kulonbseget! (elozo valaszolo)
A kérdező hozzászólása: mivel gyógyzer kell szednem nem adhatom neki sehogy sem (cumisüvegbõl sem!) hanem ki kell önteni mig szedem a gyógyszert. engem inkább az érdekel mennyire viseli meg egy cicimániás babát az ilyen! köszi a válaszokat lányok!
A lényeg, hogy meggyógyulj!!!!nem fog elapadni, ne izgulj, csak fejjél sokat minden nap (azért ez is több, mint a semmi), addig meg egye a babó, amit eddig illetve egy kis tápszert adj neki (ne izgulj, nem méreg, ahogy ezt mostanában véleményezik), sokat szeretgesd és próbáld meg elvonni most a cicirõl a figyelmét valami új játékkal pl stb.
A tommitippee cumisuveg nekunk nagyon bevalt, probald abbol etetni lefejt tejjel a babat. Fejjel sokat es ha megis elapad a tejed, az sem annyira katasztrofa, mert 6 honapig mar szoptattad! Eddig is nagyon ugyes voltal!!!!
2 hós volt a kisfiam, mikor kórházba kerültem, megmûtöttek, nem szoptathattam 16 napig. Nehéz volt, mert majdnem elapadt a tejem. Én nem mozoghattam, csak feküdtdem, így még a fejés sem volt egyszerû. De fejjél...az a lényeg érje inger a melled. Igyál sokat és ne parázz. A kórházból úgy jöttem haza h a két mellembõl tudott 30 ml-t szopizni a fiam, most már 180 ml, egy cicibõl!!!! A tápszert is rég elhagytuk! Ha kérdésed van írj! 5 hós anyuka


Nektek mennyire viseli meg a ciciteket a szoptatás? Az normális, ha lila foltok vannak rajta, mert egy-két hajszálér elpattan benne? Első babás vagyok!

Legjobb válasz: Nekem ilyen nem volt, de lehet normális, orvost, védõnõt is érdemes megkérdezni.

Nekem ilyen nem volt, de lehet normális, orvost, védõnõt is érdemes megkérdezni.
A hajszálér elpattanása normális. Lilás akkor volt nekem csak, ha ráharaptak, de az már nagyobb korban volt, amikor fogaik is voltak. Mennyi idõs a babád?
Szerintem normális, talán nekem is volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: Három kis foltom van, de csak az egyiken, viszont az én babám még csak 4 hónapos!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!