Találatok a következő kifejezésre: A szoptatás heteiben mit (14 db)

A kutyusunk ellett, hét kiskutyánk van, most lesznek három hetesek. Azt látom, hogy nem nagyon győzi az anya a szoptatást. Ilyenkor mit tudunk segíteni?

Az anya egy keverék, valószín?leg foxivér lehet benne, tacskónál valamivel nagyobb és nagyon eleven. Az apakutyát nem ismerjük, de van sejtésünk, és ha minden igaz, jóval nagyobb, mint az anyjuk. A kiskutyák elég dundik és azt látjuk, hogy "szétszedik" az anyát: nagyon lesoványodott és sokszor csak pár percig szoptat, aztán jönne be. Az anyának jóval több ennivalót adunk, mint rendesen, de így is állandóan éhes.

Legjobb válasz: SENKIT nem juttatunk menhelyre. Már a fele megvan a befogadóknak, ismerõsök között. Én meg az ilyen nagyokos idiótákat utálom, akik itt jól megmondják, hogy ha ellett a kutya, akkor valószínûlg beteg, férges, rákos, felelõtlenek és hülyék vagyunk és rászabadítjuk a kutyák hadát a világra. Sajnálom, nem mindenki állatorvos, hogy mindig mindent tudjon.

A kérdező hozzászólása: SENKIT nem juttatunk menhelyre. Már a fele megvan a befogadóknak, ismerõsök között. Én meg az ilyen nagyokos idiótákat utálom, akik itt jól megmondják, hogy ha ellett a kutya, akkor valószínûlg beteg, férges, rákos, felelõtlenek és hülyék vagyunk és rászabadítjuk a kutyák hadát a világra. Sajnálom, nem mindenki állatorvos, hogy mindig mindent tudjon.
"egyáltalán nem beteges" Honnan tudod? Szûrések megvannak? Mert a felelõtlen szaporítóknál ez elég ritka... Jaj, kérdezõ, nehogy már te legyél kiakadva, mert nem örülök, hogy agyba-fõbe szaporítod a keverék kutyádat és egyre több kölyköt juttatsz menhelyre.
ivartalanítsd a kutyát, aztán magadat is, mert van elég gykér a világon, nem kell több.
3 hetesen, jó minõségû kölyöktáppal már el lehet kezdeni az etetést. A tápot be kell áztatni, és pépesíteni kell. Gyorsan el fognak kezdeni enni. Elõször csak kis adagot áztass be, és lehet kicsit hígabb. Aztán ahogy egyre többet esznek, úgy lehet növelni az adagot is. Nagyon jó szoktató táp a Josera Family-je. 7 kiskutya nagyon le tudja szívni a szukát, ezért õt is elkezdhetitek etetni ezzel a táppal. Amint a kölykök önállósodnak, a szuka gyorsabban össze fogja szedni magát. Amíg nincs újra kondiban, addig emelt adagot kapjon, és lehetõleg magasabb minõséget. A kölykök napi 3-4 alkalommal kapjanak enni.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: nagyon köszönöm a beteges szavakat. Üzenem, hogy a kutya már kapott féreghajtót és egyáltalán nem beteges. És eszünkbe sem jutna pénzt kérni értük.
És mi a garancia, hogy majd nem 3-4-5 vagy akár 10 év múlva jutnak a kutyák menhelyre, mert a gazdiknak megunták az állatokat, nem tudják õket tovább tartani, nem akarják fizetni a magas orvosi költségeket egy felmerülõ genetikai betegség miatt, stb.? Mivel szerzõdés nincs, mivel nem fogsz a kölykökkel foglalkozni, ha elkerültek tõled, így nem mondhatod, hogy a kutyák teljes, boldog életet fognak majd élni. Látod, ezért nem szeretem a magadfajta szaporítókat... Felelõtlen vagy.
A kérdező hozzászólása: Ennyi f*szt. Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsalak titeket a rózsaszín világotokból, de nem minden kutyaellés steril körülmények között, orvossal és több hetes vizsgálatokkal történik... úgy fogunk megbizonyosodni, hogy semmi bajuk, hogy azután is figyelünk rájuk, ha már elajándékoztuk õket, elvégre ismerõsöknél lesznek, és valahol azután is még a mi felelõsségünk. De esküszöm, nem értem, miért kell ilyen rosszindulatú f*sznak lenni. Mindegy, engem nem érdekel, szarjátok össze magatokat.
gyök.ér

A tejem a kisfiam 8-hónapos kora előtt1 héttel apadt el és még nem jött meg pedig most már 10-hónapossak vagyunk! És a szülés óta egyszer sem jött meg a szoptatás miatt gondolom! És a terhességi teszt is negatív lett! Mi lehet a gond?

Elmentem orvoshoz és ő menotest vizsgálatra küldött! Szerintetek nem kellet volna egy vér vizsgálat is a hogy a hormonjaimat megnézze?

Legjobb válasz: Nekem a szoptatás abbahagyása után 6 hónappal jött meg az elsõ menszim. És semmiféle problémám nem volt.

Nekem a szoptatás abbahagyása után 6 hónappal jött meg az elsõ menszim. És semmiféle problémám nem volt.
Nekem szoptatás után 4 hónappal jött meg, de én nem is mentem ezért orvoshoz mert simán belefér félév is mire visszaáll minden.

Mennyi hízás várható még az utolsó néhány hétben? Mik a tapasztalatok? Szoptatás alatt hízni vagy inkább fogyni szoktak? 36+3 hetes km

Legjobb válasz: én diabetesz miatt összesen 1.5 kg-t híztam a terhesség alatt, és azt is a végén. Szoptatás alatt tartottam a súlyom, de mellette szó szerint zabáltam. Amióta már 3 étkezést kiváltottunk (10 hós a babám), azóta jött fel sajna 4 kg.

én diabetesz miatt összesen 1.5 kg-t híztam a terhesség alatt, és azt is a végén. Szoptatás alatt tartottam a súlyom, de mellette szó szerint zabáltam. Amióta már 3 étkezést kiváltottunk (10 hós a babám), azóta jött fel sajna 4 kg.
Én csak a saját tapasztalatom mondhatom, mert ez is mindenkinél más. Az utolsó hetekben már alig híztam (összesen 13 kg-ot a terhesség alatt, 64-rõl 77-re). Szoptatás alatt folyamatosan fogytam, most 8, 5 hós a kisfiam és 61 kg vagyok, még mindig szoptatok.

Szules utan hany hettel szunik meg a verzes, mikor kezd alabb hagyni, mikortol lehet futni menni, es nem befolyasolja a futas a szoptatast, hogy mondjuk nem tesz jot a mellnek a razkodas?

Legjobb válasz: Szia, ez mindenkinél változó, 3-4-5-6 hét kinél mennyi,nekem 5hétig tartott de utolsó 1-1,5 hétben már gyenge vérzésem volt. A futásról annyit, hogy nem tudom mennyi kedved lesz baba mellett ilyen korán futni menni, + nem tudom van e igazság alapja, de én azt hallottam, hogy az erõteljesebb sporttól (pl:futás), változik a tej íze, vagyis befolyásolja. (lehet nem igy van, csak leírtam...hátha mégis igaz és segít, mondjuk nekem eszemben sem volt futni, tehát annyira nem foglalkoztatott :))

Szia, ez mindenkinél változó, 3-4-5-6 hét kinél mennyi, nekem 5hétig tartott de utolsó 1-1, 5 hétben már gyenge vérzésem volt. A futásról annyit, hogy nem tudom mennyi kedved lesz baba mellett ilyen korán futni menni, + nem tudom van e igazság alapja, de én azt hallottam, hogy az erõteljesebb sporttól (pl:futás), változik a tej íze, vagyis befolyásolja. (lehet nem igy van, csak leírtam...hátha mégis igaz és segít, mondjuk nekem eszemben sem volt futni, tehát annyira nem foglalkoztatott :) )
Szerintem nem kellene futnod, legalábbis addig nem míg rendesen helyre nem jössz és kipihentnek nem érzed magad. Nagyon fontos a szülés után, hogy sokat pihenj, mert befolyásolja a tejtermelést. Majd meglátod, ha megszülsz azt sem tudod majd hova kapj, nem hogy futni menj.

Szoptatás alatt mikor indulnak el a kilók lefelé? Már az első pár hétben is, vagy ehhez több időnek kell eltelnie?

4 hete szültem, de pont annyi kiló vagyok, mint amennyivel hazajöttem a kórházból. Van még remény, hogy lemenjenek a plusz kilók magától, vagy ez így marad?

Legjobb válasz: én fél évig szoptattam, és nekem úgy maradt. :( az elmúlt 5 hónapban szabadultam meg kb. 20 kilótól.

én fél évig szoptattam, és nekem úgy maradt. :( az elmúlt 5 hónapban szabadultam meg kb. 20 kilótól.
Én 16 kilót híztam a terhesség alatt, ebbõl a szülés (baba+"tartozékok") elvitt 6 kg-t. Következõ két hétben szépen ledobtam további 3-t, azóta lelassultam, két hónaposak vagyunk, de még van rajtam 4-5 kg a teherbeeséskori súlyomhoz képest.
30kg-t híztam a terhesség alatt, 96kg val mentem be szülni, 89-el hagytuk el a kórházat, 1hét múlva 11hónapos a kisfiam és még mindig van rajtam 8kg a "kiindulósúlyomhoz" képest:( Pedig még mindig szopizik rendesen:)
Én terhesség alatt 24 kilót híztam. Amikor kijöttem a kórházból ebbõl 16 lement, de szoptatás alatt vissza is jött. Sokkal gyorsabban híztam szoptatás alatt, mint a terhesség idején. 15 hónapig szoptattam, ahogy abbamaradt elkezdtek leolvadni a kilók.
Én egyik gyerekem szoptatása mellett sem fogytam egy dekát sem :(
Én se, sõt!!! Most is kényszerítõ intézkedéseket kellet bevezetnem hogy legalább ne hízzak... 18 óra után no kaja és heti egy aerobik.
Én egy pozitív példa vagyok. :) )) Fél éves koráig szoptattam a fiamat, szépen lassan mentek le a kilók rólam- bár akkor én is azt hittem hogy ez így marad- ezt követõen, hogy abba hagyta a szopizást megnéztem magam és pont annyi voltam amennyivel indultam 58 kg. (165 cm) Kitartás, hidd el le fog menni a felesleg, csak idõ kell hozzá!:)
2, 5 hete szültem. 91-gyel mentem szülni (180cm), 86tal jöttem haza a kórházból, most pedig már csak 80 vagyok, 76ról indultam. Nem csinálok semmi különöset (diéta, bármi).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!

Szoptatás alatt mit tudok alkalmazni hüvelygombára? Sajnos a dokimhoz csak jövő héten tudok menni. Jó a Canesten combi?

Legjobb válasz: Szerintem jó és hatásos, terhesség alatt én ezt használtam!

Szerintem jó és hatásos, terhesség alatt én ezt használtam!
Azt adják a gyógyszertárban is.Csak ez van nekik recept nélül, ami szoptatáskor is jó.

Szoptatás alatt mit használhatok, ha náthás vagyok és fáj a torkom? Lázam nincs, a baba 4 hós lesz egy hét múlva.

Legjobb válasz: Mézes tea, Stodal szirup köhögésre, esetleg hagymatea (Isteni!), infralámpa (10 perc arcmelegítés, reggel és este), sok orrfújás, sós orrcsepp (feloldja az orrváladékot, és fertõtleníti az orrjáratot). Én most lettem túl rajta. :) Gyógyulást!

Mézes tea, Stodal szirup köhögésre, esetleg hagymatea (Isteni!), infralámpa (10 perc arcmelegítés, reggel és este), sok orrfújás, sós orrcsepp (feloldja az orrváladékot, és fertõtleníti az orrjáratot). Én most lettem túl rajta. :) Gyógyulást!
Septofort torokfertõtlenítõ tabletta, méz, kamilla, inhalálás, meleg fürdõ.Jobbulást:) Köhögésre Stodal szirup nagyon jó!
én torok fájásra ezt ajánlom http://www.kertvarosipatika.hu/kvpt01013196.html ezt maga a nátha kezelésére! http://www.kertvarosipatika.hu/kvpt01013726.html vagy ezt http://www.kertvarosipatika.hu/kvpt01013092.html nekem nagyon bejött már kezdek kimászni a náthából!
Oscillococcilum homeopátiás szer nekem beválik
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

19 hetes kislányom szoptatása hetek óta alkalmanként 3/4 óra, mert állandóan lekapkodja a fejét cicirõl, mi lehet a gond?

Van hogy csak nézelõdik, nevetgél, vagy engem/pólómat nézi, de van hogy megfeszíti a testét, nyöszörög..nehéz visszairányítani a szopihoz. Próbáltam már a félhomályban, csendben szopizást, büfiztettem közben, vagy járkáltam vele,de semmi..van, hogy a cicirõl lekapja a fejét, helyette az öklét tömi a kis szájába..vagy a nyelvét nyújtogatja.Sokat nyáladzik, több a kakis pelus, és bár eddig hízott rendesen (heti 15 dkg-t), múlt héten SEMMIT (rendszerese mérem, ugyanannyikat eszik, napi 600-650 ml), ezen a héten eddig 7 dkg-t. 3320 g-mal született (49 cm), most 6160 g, 62 cm. A véleményetek érdekelne..illetve mit tehetnék, hogy ismét hatékonyabban szopizzon? Ha valami kóros a fent leírtakban, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Könnyen lehet, hogy jön az elsö foga. (Nekem mind a 4 gyerekemnek már 12-14 hetesen jött ki az elsö foga.) De me szoptasd ilyen sokáig, kb 20 perc után fejezd be, akkor megtanulja, hogy amikor szoptatod, akkor egyen, és ne csak cumizzon.

Könnyen lehet, hogy jön az elsö foga. (Nekem mind a 4 gyerekemnek már 12-14 hetesen jött ki az elsö foga.) De me szoptasd ilyen sokáig, kb 20 perc után fejezd be, akkor megtanulja, hogy amikor szoptatod, akkor egyen, és ne csak cumizzon.
fog lesz, és a ciciddel maszírozná az ínyét
A kérdező hozzászólása: Ha rajta múlna, befejezné õ 20 perc után a szopit, én "erõltetem", hogy megegye a szokásos mennyiségét. És ahelyett, hogy 10 perc alatt megenné amit szokott, most inkább elszórakozik közben, sõt, ma már muszáj volt röhögnöm csajok..nem szívta, hanem fújta!!:) ) Nem engedte el a cicit, összecsípte a fogínyével, és bugyborékol mögüle..Kész voltam..Egyébként beszéltem azóta a védõnõvel is, szerinte is fogzás, de õ megjegyezte, hogy szerinte a 600-650 ml/nap kevés (bár összességében a súlya és az eddigi gyarapodása megfelelõ). Azóta ezen idegeskedem, hogy eleget eszik-e. Két szopi között próbaképp cicire raktam, 10 perc alatt 30 ml, többet nem kért, viszont következõ szopikor épp ennyivel kevesebbet evett a sajnos szokásos 3/4 óra alatt..
Az en fiam is ennyi idos es o is lekapkodja a fejet nezeget magyaraz. Van h sir is. Szerintem is fogzas lesz. Ha jo a gyarapodas mindegy mennyit eszik. Nem kvota szerint kell etkeznie hiszen minden anyatej mas. Valaki kevesebbtol is hizik mert talan zsirosabb a tej. Ne aggodj! Amugy en is szoktam :-)
Levegöt nyelt és fáj a gyomra.Ilyenkor vedd fel, kicsi büfi, és szophat tovább.
kedves utolsó nem látod h írta a kérdezõ h büfiztette?????? huuuuuu. amúgy meg ugye mostmár eljátszák a z idõt a drágák inkább néha, nyugi ha gyarapodik akkor nincs baj jó a súlyotok:-)

Akinek csak a szoptatás befejezésével jött meg a mensije, annak mikor jött meg, hány napra-hétre rá?

Köszönöm.

Legjobb válasz: 2 nappal azután, hogy nem szopizott többet. Elõtte 1 hónappal rohamosan elkezdett csökkenni a tejem, 1 hónapig még kihúztam, de tényleg napról-napra kevesebb lett, csütörtökön szopizott utoljára, szombaton megjött.

2 nappal azután, hogy nem szopizott többet. Elõtte 1 hónappal rohamosan elkezdett csökkenni a tejem, 1 hónapig még kihúztam, de tényleg napról-napra kevesebb lett, csütörtökön szopizott utoljára, szombaton megjött.

A szoptatás első heteiben mit lehet enni?

Nincs ötletünk már, hogy mi legyen az ebéd, amit ha megeszek nem árt a babának és változatos is.

Legjobb válasz: szia én mindent megettem amit elõtte és semmi bajuk nem volt a csöppöknek, már kettõt is szoptattam a picurkánk most 15 hónapos. szerinte ne pánikolj egyél nyugdtan.

szia én mindent megettem amit elõtte és semmi bajuk nem volt a csöppöknek, már kettõt is szoptattam a picurkánk most 15 hónapos. szerinte ne pánikolj egyél nyugdtan.
A kérdező hozzászólása: Köszi gyors válaszodat, sajnos 3 napot végigszenvedtünk görcsös pocival és azóta vagyok ilyen dilemmában, hogy mit ehetek, nem szeretném ha még szenvedne a pocija miatt, amugy nagyon jó baba.
szia mi homeopátiás bogyót adzunk neki de nekünk bevált ha érdekel írj!
Szia.Én szinte mindent ettem, de fõként leveseket, krumplis dolgokat, meg hûúsételeket.A K betûs zöldségekkel vigyázni kell, de fokozatosan (mindig egy félét)kipróbálhatsz hogy reagál rá a babátok.Ehetsz zöld zöldségeket (spenót , sóska, Zeller stb)És alapjába véve mindent, csak mindig figyeld a baba reakcióit, és ha hasfájást okoz neki, vagy pöttyöket valamelyik azt mellõzd, és késõbb próbáld újra.Az csak tévhit hogy semmit nem ehet a szopiztatós anyuka.Ami jó neked az jó a babádnak is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!