Találatok a következő kifejezésre: A szomszedban percenkent ragyujt valaki a (1 db)

A szomszedban 10 percenkent ragyujt valaki a teraszon a fust a mi lakasunkba aramlik. Hogy tudom megakadalyozni ezt?

(Igen egyenlore becsukjuk az ablakot de mi lesz nyaron? A szomszeddokkal nem lehet beszelni!) Köszi

Legjobb válasz: Bátor vagy, ha kizavarod a liftbõl. Én is szólok néha, de viszonylag kevés sikerrel... Az eredeti kérdésre: ha nagyjából alattatok van, szerelj fel automata tûzoltókészüléket (füstérzékelõvel).

Bátor vagy, ha kizavarod a liftbõl. Én is szólok néha, de viszonylag kevés sikerrel... Az eredeti kérdésre: ha nagyjából alattatok van, szerelj fel automata tûzoltókészüléket (füstérzékelõvel).
Azért némi túlzás van az elõzõ válaszadó beírásában. Az, hogy mindenki ott cigizik a saját portáján belül ahol akar, az egyszerûen nem igaz. Ugyanis addig valóban azt tesz a saját portáján amit akar, ameddig a tettei más birtokát nem sértik. Márpedig a szomszédban bagózó, de a bagófüst az én lakásomban realizálódó esetben igenis birtokot háborít a szomszéd, és lefolytatható a birtokvédelmi eljárás, akár bírság kiszabására is sor kerülhet. De határozatban szinte biztos, hogy el fogják tiltani a jogsértõ gyakorlattól. Bagózzon ott, ahol NEM SÉRTI más birtoklását. A birtokvédelmi eljárást a jegyzõ folytatja le és õ is hoz határozatot. Tehát pereskedni senkivel sem kell.
Viseld el, nem tudok jobbat mondani. Mi panelban lakunk, és valaki notórikusan dohányzik a WCben, majd a szellõzön mi is azt szagoljuk...néha komolyan olyan, mintha a mi wc-nkben szívta volna a cigit.Nem lehet mit tenni.A liftbõl már kizavarom, azt aki cigivel akar belépni, nem csak balesetveszélyes, hanem bunkóság is a nemdoányzókra nézve.
Hát itt az a probléma, hogy minden joga megvan hozzá, hogy a saját teraszán cigizzen. Nálunk az a helyzet, mint az elsõ válaszolónál, panel lakás, alattunk mindig a klotyóban cigiznek. Pedig mi is dohányzuk de a vécében sose gyújtunk rá, az egy kicsi, szellõzetlen helység, egyszerûen elviselhetetlen a szag, de hát mi sem tudunk mit tenni, hiszen a saját lakásában mindenki ott cigizik, ahol akar, nálunk inkább az a baj, hogy ezeket a panelokat ilyen hülyén építették, hogy a vécék szinte egy légteret alkotnak. Neked azt ajánlom, hogy esetleg ültessetek egy sövényt, az megfogja a füstöt, és jó levegõt gyárt nektek.
Azért a saját lakásomban ott gyújtok rá ahol akarok.A teraszon dohányzásról, a füst elszáll a levegõbe.A kocsik kipuffogója is van olyan büdös.
Azt elismerem, hogy büdös, de azt is tudomásul kéne venni, mindenkinek vannak rossz szokásai, amivel bosszanthatja a másikat.Sajnos a cigi az egyik.Én mégis azt mondom próbáljunk meg, hogy ÉLNI és ÉLNI HAGYNI.Neked van lehetõséged, arra amit már ajánlottak.Akármilyen elválasztó fal és így mind a ketten jól jártok.Kompromisszum sok mindent megold és a jó szomszédság is megmarad, meg is lehet beszélni vele.
Az ember azért ember, hogy mert akarata van. Ha igényes ember kerül olyan helyzetbe, hogy nikotin függõvé válik...ha akar le tud szokni...ha akar...ha nem akar akkor nem fog....heroinból is ki lehet mászni, mi ehhez a nikotin..lehet, hogy ha sujkolnál a sajtó, hogy mit okoz magának és másnak vele, akkor talán több dohányosban is megfordulna a lerakás gondolata...de ameddig a dohányoipar jó biznisz, addig erre kevés az esély...addig is bezsélgetni lehet velük... ha meg azt sem, akkor irány a jegyzõ es védd magad akció :o(
Ha fölötte laksz, szerelj fel automata tûzoltókészüléket! "mit gondoltok, van a cigarettában olyan anyag, ami a józan ész mûködését, a józan gondolkodást zavarja, akadályozza ??" Igen, a nikotin. Írtam, hogy függõséget okoz - le is pontozták, szépen. Pedig tudományos kísérletek is bizonyítják... gondolom, függõ láncdohányosok pontoztak le.
Oh, a szívembõl szóltál, nagyon szépen fogalmaztál, kedves utolsó válaszadó! Én sem hiszem, hogy ezt el kell fogadni, bele kellene törõdni. Fõleg hogy a kis, éppen fejlõdõ szervezetre még károsabb hatással van a cigaretta! És sajnálom hogy nincs rá megoldás, jogszabály! A legrosszabb amikor utcán, buszmegállóban, bankautomatánál, üzletek bejáratainál fújják a pofánkba a füstöt és ha csúnyán nézel még nekik áll feljebb!
Nem gondolom, hogy az élni hagyni kategóriába bele tartozik az, hogy szó nélkül tûrjem, hogy egy jellemtelen, gyenge ember, aki képtelen lerakni a cigit és még leszarós is, mert nem törõdik önzõ módon mással csak saját magával és nem érdekli, hogy nem doháyosok is szívják az õ bûzös füstjét és ezzel AKARATTAL árt az õ egészségüknek..szóval, hogy ezt hagyni kellene ...pláne nem úgy, hogy a csecsemõ gyerekemet is érinti ez probléma...nem gondolom, hogy a bagósokkal tolleránsnak kellene lenni, mert õk azok, akik AKARATTA mások egészségét károsítják..ok-ok, vannak mindenkinek rossz szokásai...de, könyörgöm...mutassanak mégegy olyat, amivel én a káros szokásommal más egszségét rongálom az õ akaratán kívül és rövidítem az életét...nagyon jó lenne, ha valami történne olyan jogszabályilag, ami a gyakorlatban is mûködik.
Mert aztán annyira reklámozzák a cigarettát... Legalább ne csináljunk úgy, mintha médiakampány lenne a dohányzásért, mert nincs. Mindenhol azt nyomatják, hogy mennyire káros és szokj le. Amit jól is tesznek. De akkor ne csináljunk már úgy, mintha ez nem lenne.
A dohányipari cégeknek -gyártóknak -forgalmazóknak, kocsmáknak érdeke az, hogy szabad legyen a pálya.....amíg ez nagy biznisz, addig jópénzért akár a törvénykezés is megvehetõ...ezért tartunk itt...
Na most aztán megsajnáltalak! Igenis jellemtelen ember az, aki fújja a füstött szánt szándékkal nem dohányzó emberek környezetébe! Tudva tudja, hogy ezzel ár és mégis. Senki nem kényszerített rá gondolom senkit, hogy rászokjon és függõvé válljon!Azért, mert sok a gyenge jellemû "embeer", ezért miért én szívjak? A dohányzás azért bûn és gyengeség a nemdohányzókkal szemben, mert AKARATTAL, TUDTODDAL szennyezed a környezetet és a nem dohányosok egészségét! Igazán büszke lehetsz magadra és a fajtádra, hogy kimész az udvarra cigizni! Szuper! Veregessétek hátba magatokat! Ez aztán a megoldás! Csak a gondolat nem terjed odáig, hogy úgy, mint nálunk pld, ha füstött eregetsz az udvaron, akkor az vkinek a portájára beszáll....nálam pld, ha a szoszédság pofájból lóg a bagó az udvaron, akkor vihetem be a játszó fiam az udvarról és mehetek a nem is tudom hova, mert csak úgy dõl be a a bûzös füst a lakásomba....se kint se ben..mert a cigi a mindene a szomszéd nemtörõdöm függõ "embereknek" és nem törõdnek egy 1évessel sem csak megkapják a "jól megérdemelt adagjukat".....micsoda nagy dolgog, hogy a sajt lakását nem fújja tele füstel...sokkal jobban tetszik neki, hogy az enyémbe megy be az õ mocska! csak az a sajnálatos, hogy van rá esély, hogy a passzív dohányos elõbb belehal a dohányos füstjébe, mint a bagós maga....es azt kéred, hogy én ezekkel az "emberekkel" legyek tolleráns? Te lennél azzal tolleráns, aki az unokád mellett többszöri kérés ellenére is olyat tesz, ami büdöset eredményez és rongálja az egészségét? A mi "becsületsértsünknek nevezett reakciónk" sehol nincs ahhoz képest, amit a cigisek bagófüstje okoz olyan embereknek, akik saját maguk soha az életben nem gyújtottak rá. És erre nem megoldás, hogy imitt amott a knyarba nem lehet rágyújtani. Végül is mi van, ha rágyújtasz? befizeti a kis büntit a bagós és kész? Ha cigire futja, nem számít az a pár tízezer, hisz megéri. Na, igen, biztos van normálisabb fajt is, aki csak és kizárólag egy légmentesen elzárt ketrecben fújja a füstöt...de pld tegnap is találkoztam egy bevásárló kp közepén ücsörgõ és nagyon kellemesen cigit fújjó brigáddal...természetesen a gyerekeknek való játszódolgok közelében vertek tanyát...szerintetek fel tudtunk ülni a fiammal a játszóra? ....
Kedves Nagyi! Nem Neked személyesre szántam a soraimat ( az elõzõt) csak a Te gondolataid kapcsán jöttek az enyéim. Nem Téged, mint odafigyelõbb személyt szerettelek volna megbántani, elnézést, ha mégis olyanra sikerült, hanem sajnos általánosítok..mert a Te hozzáállású emberbõl van a kevesebb és általánosságban marad a többség olyan, aki a tömegben nem törõdik se kerekesszékkel se diákokkal és nyigiban fújja a füstöt, ha 1 percnél tovább kell várnia a buszra és idegbajos lesz tõle...:O(
Na, nem olvastam végig az összeset de ismrem a problémát. Megtiltani nem lehet senkinek hogy ne cigizzen otthon. Az elég gáz lenne ha már otthon se cigizhetnél... Mi is okozza a PROBLÉMÁT?! AZ HOGY FELFELÉ ÁRAMLIK A LEVEGÕ (hegyeken fõnszél), VISZONT EZ SZOROSAN A HÁZFAL MELLETT. TEHÁT HA EGY 30 CM-RE KIÁLLÓ 45 FOKOS SZÖGBEN LEFELÉ MEGDÖNTÖTT LEMEZT FELSZERELSZ AMI TÚLLÓG JOBB ÉS BAL OLDALON 20-20 CM-RE AKKOR NEM FOG BEMENNI A FÜST. MÁSIK VERZIO TÉNYLEG ÜLTESS SÜRÜ NÖVÉNYZETET AZ ABLAK FELÉIG (ALUL ÁRAMLIK BE A LEVEGÕ, FELÜL KI).
Utolsó válaszolónak: Ez tényleg használ? Mert ha igen nincs más megoldás muszály felszerelnünk egy ilyen terelõ lemezt mert kibírhatatlan...
Engem is érdekelne. :)
Hogy ha valaki a saját lakásában hangosan hallgatja a zenét azt megbüntetik. Ez ügyben még a rendõröket is ki lehet hívni.És akkor aki a saját lakásában szívja a cigit, de a füst a szomszédban "landol" akkor az ellen miért nem lehet tenni semmit? Ez még károsabb mint a zenehallgatás, és tulajdonképpen a zene nem is káros ugye. Azt hittem eddig, mindenkien joga van a füstmentes, egészséges környezethez, de úgylátszik tévedtem...
Sem sövény, sem tuja, én semmi nem használ. Én arra gondoltam, hogy az utcán kellene kis bódékat felállítani, olyat ami teljesen zárt és nincs elszívó sem rajta. Ott lehetne dohányozni. Kíváncsi lennék hogy bírnák a zárt térben? De azt hiszem megérdemelnék! Ui. És mindegy, hogy mit gondolnak a dohányosok, mert végsõ elkeseredésemben írom, de jó megoldásnak tûnik.
A dohányzás függõséget okoz. Ezek után 'kultúrált dohányzás' nem létezik. Ami a pénzt illeti: a dohányosok gyógyítása jóval többe kerül, mint a cigarettán levõ haszon.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt teszuk elviseljuk es latvanyosan ragyujtunk egy fustolöre amikor kijonnek. Akkor legalabb keveredik a fust nemi fahej illattal. Remelem utaljak a fustolo szagat! :)
A kérdező hozzászólása: Jó eljatszani ezzel a gondolattal hogy akar hatarozatot lehetne hozatni ellenük. Ez igazan hasznos informació, köszönöm! Azt hiszem ez megkoronazna a "joszomszedi" kapcsolatunkat! Persze a legjobb az lenne ha szepen leszoknanak a dohanyzasrol a fickó ugy köhög már mint egy tüdõbajos.
A kérdező hozzászólása: Igen a kocsik kipufogoja is budos es a fing is az. Es a cigifust a levegobe tavozik de meglepo hogy az a kicsi rudacska mekkora budoset tud csinalni ahogy bekuszik a szaga es mennyire rossz erzes nyitott ablaknal felalomban azt erezni hogy a szomszed megint ragyujtott es tudni hogy ezzel engem is mergez!
A kérdező hozzászólása: Ha vegigolvasod nem ajanlottak semmit azon kivul hogy viseljem el... pont azert irtam ide hatha valakinek van valami tuti otlete mint citromfû az ablakba (ezt csak peldakent en talaltam most ki) vagy hasomlo "népi gyogymod" ami megfogja a fustot.
A kérdező hozzászólása: Bocs de a sovenyt.
A 3. válaszban ajánlották a sövényt.
Elõzõ vagyok.Nem láttam, hogy írtad a sövényt.Talán megoldás lehet 2 cserép tuja az elválasztó falhoz.
Nálunk is ez a probléma. Alattunk annyira dohányzik egy alkoholista, hogy egy óra alatt elszív egy doboz cigit. Nem tudok szellõztetni, mert a cigi szaga az még hagyján, de az a bûz ami onnan árad leírhatatlan. Rosszabb mint egy kocsmában. És igen minket is mérgez vele. Valamit tenni kéne! Ne dohányozzon mindenki ott ahol akar! Nem hiszem, hogy ennyire nincsenek tekintettel másokra. Fõleg a játszón és a gyerekek közelében. Na meg az utcán fújják rád a füstöt! Rohadt bagósok! egyszerûen nem kellene több cigit gyártani, akkor ha nem lenne biztos nem gyújtanának rá.
Elõször is kikérem magunknak a "rohadt bagósok " címet.Sok mindenbe igazad van, de nem így kéne hozzá állni.A játszótereket 100 %-ban elismerem azt is, ha rád fújják a füstöt nem lehet kellemes. Ez sajnos egy rossz szokásunk, de szerintem van még egy pár rossz szokás, ami zavarja a másikat.Azt viszont el kell ismerned, hogy az ÉN pénzemet költöm rá, lehet , hogy Te másra költöd, az se biztos, hogy mindig jó célra.Lehet, hogy a családodon belül is csinálsz olyat ami nem tetszik nekik, mégis el kell viselniük.Amellett lehet kultúráltan is dohányozni.
A Kedves dohányosokat nem lehet megkérni, hogy ne fújják feléd a füstöt, mert olyan durván visszavágnak, mint a kettõvel ezelõtti Kedves Válaszoló. Minden Embernek JOGA van ahhoz, hogy egészségesen élhessen. Tehát nem vagyunk kötelesek elviselni sem a dohányfüstöt, sem a kutyaszaros járdákat, parkokat, és ez vonatkozik a járdákra köpködõkre is !!
Bocsánat, helyesbítek : Kérem, így olvassátok: A "Kettõvel ezelõtti válaszoló" helyett:"Mint a dohányosokat védõ válaszoló" ! Utóirat: mit gondoltok, van a cigarettában olyan anyag, ami a józan ész mûködését, a józan gondolkodást zavarja, akadályozza ??
Inkább dohányoznék, mint, hogy általánosítsak, ismeretlenül minõsítsek másokat... A gyengeség, a függés egy dolog, a rosszindulat, meg a rúgjunk bele másokba, de minél jobban- meg egy másik. -egy nemdohányzó-


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szívjam el az utolsó doboz cigit, hamár megvettem?

Most döbbentem rá, hogy b****a meg, mennyit elköltöttem cigire, amiből vehettem volna csokit, sört, vagy kenyeret, vagy bármit.

És most leszokok!
Még van 1 doboz cigim. Szívjam még el? Ha már kidobtam megint rá 850 ftot?

12

Lakóudvarban joggal dohányozhat a szomszéd albérlő?

Nyáron éjjel-nappal mindenhol nyitva vannak az ablakok; a szomszédban lakó gyerek meg 20 percenként jár ki a teraszára bagózni; persze hármassával(!) szívja, és kora reggeltől késő estig.
Már nem bírjuk, egész nap ezt kell szagolni... :(

3

Dohányzók, szerintetek (őszintén) drága a cigaretta?

Mindenkitől azt hallom, hogy "bameg, volt mikor 400 volt egy doboz cigi, és nem 900!"
Szerintetek tényleg drága? És ha drága, minek veszitek? :D

Ha felvinnék egy doboz cigi árát 1500 körülire, akkor is megennék az emberek?

11

4 éve dohányzom naponta fél dobozt szívok (10 szálat ) ez nagyon káros? 17 éves srác vagyok .

13

Mikor mulik el?

Az utobbi par napban elszivtam eleg sok cigit, pedig nem dohányzom.. és most köhögök,kicsit öklendezek meg minden bajom van..
Kb. mikor mulik el? Mi segíthet rajta? (megfogadtam hogy soha többet)

3

Hogyan csináljam?

Szívbeteg vagyok, pár éve dohányzom. Még az előtt kezdtem hogy a betegségemre fény derült volna... A szívem állapota romlott a nem rég történt kontroll alapkán, feltehetően a ciginek is köszönhetően. Napi 10-15 szálakat szívok, de megesik hogy egy doboz is elmegy. Minden cselekvésemhez a cigi társul. Nem tudom, és nem is akarom nélküle elképzelni az életem. Ha el is képzelem akkor üresnek és boldogtalannak tűnik. Nem tudom hogy csináljam. Életem legrosszabb döntése volt beleszívni egy cigibe, aztán pedig rászokni.Nem kell a pattogás h nem okoz boldogságot és h tönkre teszem magam mert pontosan tudom hogy csak a dohányosok érzik úgy hogy ez egy boldogság forrás. Ezért leginkább volt dohányosok tapasztalataira, sikereikre lennék kíváncsi. Muszáj leszoknom, nem akarok meghalni. A vizsgálat óta (2napja) már csak 6 szál cigit szívtam, ma pedig 9 et nem tudom megállni, és mint ha nem is akarnám... nehéz, de valahogy megcsinálom, csak nem tudom hogyan. Jobb a fokozatosság? vagy egyből tegyem le?

12

Ez mi? Mégis miért?

Sziasztok!
Engem feldühített picit az eset....nemzeti dohányboltból a szemem láttára küldték ki egy ismerősömet.Pici gyerekük van a kezében fogta a babát, így ment be és kiküldték mert a gyerek nincs 18! Egyedül volt, nem tudta hova rakni a picit, miután bevásárolt a férjének akart venni egy doboz cigit. Ha nem járok arra vissza kell mennie természetesen kocsival ami benzin....ez miiiiii?? Szerintem ennyire szigorúan fogni ez már durva!
A másik...hugom 17 éves elmentek bulizni...nem volt már semmi nyitva csak a nemzeti beakartak menni vizet venni(barátnője kicsit sokat ivott) és kiküldték őt hogy nem múlt el 18!
Nem ugyan arról a boltról van szó! Tesóm még azt is mondta hogy a pult mögött álló hölgy igen flegma volt velük.

Vélemények?? Csak szerintem volt butaság a nemzeti? A fiatalok ugyan úgy megszerzik majd csak így feketén :S sajnos....

15

Szombaton meddig vannak nyitva a nemzeti dohányboltok? Mihamarabb írjátok le!

3

Pink Elephant vagy Black Devil (pink) cigit honnan lehetne szerezni nem túl drágán?

Úgy tudom nálunk nem lehet ezeket még kapni, de hátha tud itt vki segíteni. Ha van olyan pls írjon és lehetőleg Bp -i legyen. Utána privát üzenetben megbeszélhetjük.

1

Miért nem akarják a haverjaim, hogy leszokjak a cigiről?

Õk szoktattak rá, és mindig ők kínálgattak, de most már nem akarok többé cigizni!
Megmondtam nekik, hogy többé nem cigizek, és kész. És azt mondják, hogy majd 1 hét múlva majd én fogok tőlük cigit kérni, mert majd kívánni fogom!
De én elhatároztam, és nem fogok megint cigizni!
De akkor miért mondják, hogy "ahhh, úgyis 1 hét múlva majd cigizni fogsz... :D" nekik nem mindegy? Õk cigizhetnek attól még, hogy én nem cigizek.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!