Találatok a következő kifejezésre: A szomszedban percenkent (3 db)

A szomszedban 10 percenkent ragyujt valaki a teraszon a fust a mi lakasunkba aramlik. Hogy tudom megakadalyozni ezt?

(Igen egyenlore becsukjuk az ablakot de mi lesz nyaron? A szomszeddokkal nem lehet beszelni!) Köszi

Legjobb válasz: Bátor vagy, ha kizavarod a liftbõl. Én is szólok néha, de viszonylag kevés sikerrel... Az eredeti kérdésre: ha nagyjából alattatok van, szerelj fel automata tûzoltókészüléket (füstérzékelõvel).

Bátor vagy, ha kizavarod a liftbõl. Én is szólok néha, de viszonylag kevés sikerrel... Az eredeti kérdésre: ha nagyjából alattatok van, szerelj fel automata tûzoltókészüléket (füstérzékelõvel).
Azért némi túlzás van az elõzõ válaszadó beírásában. Az, hogy mindenki ott cigizik a saját portáján belül ahol akar, az egyszerûen nem igaz. Ugyanis addig valóban azt tesz a saját portáján amit akar, ameddig a tettei más birtokát nem sértik. Márpedig a szomszédban bagózó, de a bagófüst az én lakásomban realizálódó esetben igenis birtokot háborít a szomszéd, és lefolytatható a birtokvédelmi eljárás, akár bírság kiszabására is sor kerülhet. De határozatban szinte biztos, hogy el fogják tiltani a jogsértõ gyakorlattól. Bagózzon ott, ahol NEM SÉRTI más birtoklását. A birtokvédelmi eljárást a jegyzõ folytatja le és õ is hoz határozatot. Tehát pereskedni senkivel sem kell.
Viseld el, nem tudok jobbat mondani. Mi panelban lakunk, és valaki notórikusan dohányzik a WCben, majd a szellõzön mi is azt szagoljuk...néha komolyan olyan, mintha a mi wc-nkben szívta volna a cigit.Nem lehet mit tenni.A liftbõl már kizavarom, azt aki cigivel akar belépni, nem csak balesetveszélyes, hanem bunkóság is a nemdoányzókra nézve.
Hát itt az a probléma, hogy minden joga megvan hozzá, hogy a saját teraszán cigizzen. Nálunk az a helyzet, mint az elsõ válaszolónál, panel lakás, alattunk mindig a klotyóban cigiznek. Pedig mi is dohányzuk de a vécében sose gyújtunk rá, az egy kicsi, szellõzetlen helység, egyszerûen elviselhetetlen a szag, de hát mi sem tudunk mit tenni, hiszen a saját lakásában mindenki ott cigizik, ahol akar, nálunk inkább az a baj, hogy ezeket a panelokat ilyen hülyén építették, hogy a vécék szinte egy légteret alkotnak. Neked azt ajánlom, hogy esetleg ültessetek egy sövényt, az megfogja a füstöt, és jó levegõt gyárt nektek.
Azért a saját lakásomban ott gyújtok rá ahol akarok.A teraszon dohányzásról, a füst elszáll a levegõbe.A kocsik kipuffogója is van olyan büdös.
Azt elismerem, hogy büdös, de azt is tudomásul kéne venni, mindenkinek vannak rossz szokásai, amivel bosszanthatja a másikat.Sajnos a cigi az egyik.Én mégis azt mondom próbáljunk meg, hogy ÉLNI és ÉLNI HAGYNI.Neked van lehetõséged, arra amit már ajánlottak.Akármilyen elválasztó fal és így mind a ketten jól jártok.Kompromisszum sok mindent megold és a jó szomszédság is megmarad, meg is lehet beszélni vele.
Az ember azért ember, hogy mert akarata van. Ha igényes ember kerül olyan helyzetbe, hogy nikotin függõvé válik...ha akar le tud szokni...ha akar...ha nem akar akkor nem fog....heroinból is ki lehet mászni, mi ehhez a nikotin..lehet, hogy ha sujkolnál a sajtó, hogy mit okoz magának és másnak vele, akkor talán több dohányosban is megfordulna a lerakás gondolata...de ameddig a dohányoipar jó biznisz, addig erre kevés az esély...addig is bezsélgetni lehet velük... ha meg azt sem, akkor irány a jegyzõ es védd magad akció :o(
Ha fölötte laksz, szerelj fel automata tûzoltókészüléket! "mit gondoltok, van a cigarettában olyan anyag, ami a józan ész mûködését, a józan gondolkodást zavarja, akadályozza ??" Igen, a nikotin. Írtam, hogy függõséget okoz - le is pontozták, szépen. Pedig tudományos kísérletek is bizonyítják... gondolom, függõ láncdohányosok pontoztak le.
Oh, a szívembõl szóltál, nagyon szépen fogalmaztál, kedves utolsó válaszadó! Én sem hiszem, hogy ezt el kell fogadni, bele kellene törõdni. Fõleg hogy a kis, éppen fejlõdõ szervezetre még károsabb hatással van a cigaretta! És sajnálom hogy nincs rá megoldás, jogszabály! A legrosszabb amikor utcán, buszmegállóban, bankautomatánál, üzletek bejáratainál fújják a pofánkba a füstöt és ha csúnyán nézel még nekik áll feljebb!
Nem gondolom, hogy az élni hagyni kategóriába bele tartozik az, hogy szó nélkül tûrjem, hogy egy jellemtelen, gyenge ember, aki képtelen lerakni a cigit és még leszarós is, mert nem törõdik önzõ módon mással csak saját magával és nem érdekli, hogy nem doháyosok is szívják az õ bûzös füstjét és ezzel AKARATTAL árt az õ egészségüknek..szóval, hogy ezt hagyni kellene ...pláne nem úgy, hogy a csecsemõ gyerekemet is érinti ez probléma...nem gondolom, hogy a bagósokkal tolleránsnak kellene lenni, mert õk azok, akik AKARATTA mások egészségét károsítják..ok-ok, vannak mindenkinek rossz szokásai...de, könyörgöm...mutassanak mégegy olyat, amivel én a káros szokásommal más egszségét rongálom az õ akaratán kívül és rövidítem az életét...nagyon jó lenne, ha valami történne olyan jogszabályilag, ami a gyakorlatban is mûködik.
Mert aztán annyira reklámozzák a cigarettát... Legalább ne csináljunk úgy, mintha médiakampány lenne a dohányzásért, mert nincs. Mindenhol azt nyomatják, hogy mennyire káros és szokj le. Amit jól is tesznek. De akkor ne csináljunk már úgy, mintha ez nem lenne.
A dohányipari cégeknek -gyártóknak -forgalmazóknak, kocsmáknak érdeke az, hogy szabad legyen a pálya.....amíg ez nagy biznisz, addig jópénzért akár a törvénykezés is megvehetõ...ezért tartunk itt...
Na most aztán megsajnáltalak! Igenis jellemtelen ember az, aki fújja a füstött szánt szándékkal nem dohányzó emberek környezetébe! Tudva tudja, hogy ezzel ár és mégis. Senki nem kényszerített rá gondolom senkit, hogy rászokjon és függõvé válljon!Azért, mert sok a gyenge jellemû "embeer", ezért miért én szívjak? A dohányzás azért bûn és gyengeség a nemdohányzókkal szemben, mert AKARATTAL, TUDTODDAL szennyezed a környezetet és a nem dohányosok egészségét! Igazán büszke lehetsz magadra és a fajtádra, hogy kimész az udvarra cigizni! Szuper! Veregessétek hátba magatokat! Ez aztán a megoldás! Csak a gondolat nem terjed odáig, hogy úgy, mint nálunk pld, ha füstött eregetsz az udvaron, akkor az vkinek a portájára beszáll....nálam pld, ha a szoszédság pofájból lóg a bagó az udvaron, akkor vihetem be a játszó fiam az udvarról és mehetek a nem is tudom hova, mert csak úgy dõl be a a bûzös füst a lakásomba....se kint se ben..mert a cigi a mindene a szomszéd nemtörõdöm függõ "embereknek" és nem törõdnek egy 1évessel sem csak megkapják a "jól megérdemelt adagjukat".....micsoda nagy dolgog, hogy a sajt lakását nem fújja tele füstel...sokkal jobban tetszik neki, hogy az enyémbe megy be az õ mocska! csak az a sajnálatos, hogy van rá esély, hogy a passzív dohányos elõbb belehal a dohányos füstjébe, mint a bagós maga....es azt kéred, hogy én ezekkel az "emberekkel" legyek tolleráns? Te lennél azzal tolleráns, aki az unokád mellett többszöri kérés ellenére is olyat tesz, ami büdöset eredményez és rongálja az egészségét? A mi "becsületsértsünknek nevezett reakciónk" sehol nincs ahhoz képest, amit a cigisek bagófüstje okoz olyan embereknek, akik saját maguk soha az életben nem gyújtottak rá. És erre nem megoldás, hogy imitt amott a knyarba nem lehet rágyújtani. Végül is mi van, ha rágyújtasz? befizeti a kis büntit a bagós és kész? Ha cigire futja, nem számít az a pár tízezer, hisz megéri. Na, igen, biztos van normálisabb fajt is, aki csak és kizárólag egy légmentesen elzárt ketrecben fújja a füstöt...de pld tegnap is találkoztam egy bevásárló kp közepén ücsörgõ és nagyon kellemesen cigit fújjó brigáddal...természetesen a gyerekeknek való játszódolgok közelében vertek tanyát...szerintetek fel tudtunk ülni a fiammal a játszóra? ....
Kedves Nagyi! Nem Neked személyesre szántam a soraimat ( az elõzõt) csak a Te gondolataid kapcsán jöttek az enyéim. Nem Téged, mint odafigyelõbb személyt szerettelek volna megbántani, elnézést, ha mégis olyanra sikerült, hanem sajnos általánosítok..mert a Te hozzáállású emberbõl van a kevesebb és általánosságban marad a többség olyan, aki a tömegben nem törõdik se kerekesszékkel se diákokkal és nyigiban fújja a füstöt, ha 1 percnél tovább kell várnia a buszra és idegbajos lesz tõle...:O(
Na, nem olvastam végig az összeset de ismrem a problémát. Megtiltani nem lehet senkinek hogy ne cigizzen otthon. Az elég gáz lenne ha már otthon se cigizhetnél... Mi is okozza a PROBLÉMÁT?! AZ HOGY FELFELÉ ÁRAMLIK A LEVEGÕ (hegyeken fõnszél), VISZONT EZ SZOROSAN A HÁZFAL MELLETT. TEHÁT HA EGY 30 CM-RE KIÁLLÓ 45 FOKOS SZÖGBEN LEFELÉ MEGDÖNTÖTT LEMEZT FELSZERELSZ AMI TÚLLÓG JOBB ÉS BAL OLDALON 20-20 CM-RE AKKOR NEM FOG BEMENNI A FÜST. MÁSIK VERZIO TÉNYLEG ÜLTESS SÜRÜ NÖVÉNYZETET AZ ABLAK FELÉIG (ALUL ÁRAMLIK BE A LEVEGÕ, FELÜL KI).
Utolsó válaszolónak: Ez tényleg használ? Mert ha igen nincs más megoldás muszály felszerelnünk egy ilyen terelõ lemezt mert kibírhatatlan...
Engem is érdekelne. :)
Hogy ha valaki a saját lakásában hangosan hallgatja a zenét azt megbüntetik. Ez ügyben még a rendõröket is ki lehet hívni.És akkor aki a saját lakásában szívja a cigit, de a füst a szomszédban "landol" akkor az ellen miért nem lehet tenni semmit? Ez még károsabb mint a zenehallgatás, és tulajdonképpen a zene nem is káros ugye. Azt hittem eddig, mindenkien joga van a füstmentes, egészséges környezethez, de úgylátszik tévedtem...
Sem sövény, sem tuja, én semmi nem használ. Én arra gondoltam, hogy az utcán kellene kis bódékat felállítani, olyat ami teljesen zárt és nincs elszívó sem rajta. Ott lehetne dohányozni. Kíváncsi lennék hogy bírnák a zárt térben? De azt hiszem megérdemelnék! Ui. És mindegy, hogy mit gondolnak a dohányosok, mert végsõ elkeseredésemben írom, de jó megoldásnak tûnik.
A dohányzás függõséget okoz. Ezek után 'kultúrált dohányzás' nem létezik. Ami a pénzt illeti: a dohányosok gyógyítása jóval többe kerül, mint a cigarettán levõ haszon.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt teszuk elviseljuk es latvanyosan ragyujtunk egy fustolöre amikor kijonnek. Akkor legalabb keveredik a fust nemi fahej illattal. Remelem utaljak a fustolo szagat! :)
A kérdező hozzászólása: Jó eljatszani ezzel a gondolattal hogy akar hatarozatot lehetne hozatni ellenük. Ez igazan hasznos informació, köszönöm! Azt hiszem ez megkoronazna a "joszomszedi" kapcsolatunkat! Persze a legjobb az lenne ha szepen leszoknanak a dohanyzasrol a fickó ugy köhög már mint egy tüdõbajos.
A kérdező hozzászólása: Igen a kocsik kipufogoja is budos es a fing is az. Es a cigifust a levegobe tavozik de meglepo hogy az a kicsi rudacska mekkora budoset tud csinalni ahogy bekuszik a szaga es mennyire rossz erzes nyitott ablaknal felalomban azt erezni hogy a szomszed megint ragyujtott es tudni hogy ezzel engem is mergez!
A kérdező hozzászólása: Ha vegigolvasod nem ajanlottak semmit azon kivul hogy viseljem el... pont azert irtam ide hatha valakinek van valami tuti otlete mint citromfû az ablakba (ezt csak peldakent en talaltam most ki) vagy hasomlo "népi gyogymod" ami megfogja a fustot.
A kérdező hozzászólása: Bocs de a sovenyt.
A 3. válaszban ajánlották a sövényt.
Elõzõ vagyok.Nem láttam, hogy írtad a sövényt.Talán megoldás lehet 2 cserép tuja az elválasztó falhoz.
Nálunk is ez a probléma. Alattunk annyira dohányzik egy alkoholista, hogy egy óra alatt elszív egy doboz cigit. Nem tudok szellõztetni, mert a cigi szaga az még hagyján, de az a bûz ami onnan árad leírhatatlan. Rosszabb mint egy kocsmában. És igen minket is mérgez vele. Valamit tenni kéne! Ne dohányozzon mindenki ott ahol akar! Nem hiszem, hogy ennyire nincsenek tekintettel másokra. Fõleg a játszón és a gyerekek közelében. Na meg az utcán fújják rád a füstöt! Rohadt bagósok! egyszerûen nem kellene több cigit gyártani, akkor ha nem lenne biztos nem gyújtanának rá.
Elõször is kikérem magunknak a "rohadt bagósok " címet.Sok mindenbe igazad van, de nem így kéne hozzá állni.A játszótereket 100 %-ban elismerem azt is, ha rád fújják a füstöt nem lehet kellemes. Ez sajnos egy rossz szokásunk, de szerintem van még egy pár rossz szokás, ami zavarja a másikat.Azt viszont el kell ismerned, hogy az ÉN pénzemet költöm rá, lehet , hogy Te másra költöd, az se biztos, hogy mindig jó célra.Lehet, hogy a családodon belül is csinálsz olyat ami nem tetszik nekik, mégis el kell viselniük.Amellett lehet kultúráltan is dohányozni.
A Kedves dohányosokat nem lehet megkérni, hogy ne fújják feléd a füstöt, mert olyan durván visszavágnak, mint a kettõvel ezelõtti Kedves Válaszoló. Minden Embernek JOGA van ahhoz, hogy egészségesen élhessen. Tehát nem vagyunk kötelesek elviselni sem a dohányfüstöt, sem a kutyaszaros járdákat, parkokat, és ez vonatkozik a járdákra köpködõkre is !!
Bocsánat, helyesbítek : Kérem, így olvassátok: A "Kettõvel ezelõtti válaszoló" helyett:"Mint a dohányosokat védõ válaszoló" ! Utóirat: mit gondoltok, van a cigarettában olyan anyag, ami a józan ész mûködését, a józan gondolkodást zavarja, akadályozza ??
Inkább dohányoznék, mint, hogy általánosítsak, ismeretlenül minõsítsek másokat... A gyengeség, a függés egy dolog, a rosszindulat, meg a rúgjunk bele másokba, de minél jobban- meg egy másik. -egy nemdohányzó-

Mit tegyek? Az alsó szomszéd percenként jön fel, hogy leszakad a mennyezete, mert nálunk játszanak a gyerekek.

Már ha egy széket arrébb tolok, akkor is fent van és magyaráz, tegnap meg átjött a lányomhoz a 2 uncsitesója és hárman játszottak. Természetesen az öreglány megint itt volt. De mit csináljak? Nem kötözhetem a gyerekeket a székhez. És semmi rosszat nem is csináltak, zokniban játszottak, meg bújócskáztak.

Legjobb válasz: Küld le hozzá a gyerekeket és akkor nem fog leszakadni a menyezete:-))Bocsi,de ez jutott eszembe.Nem tudsz mit csinálni a gyerekek mozgékonyak és ha nem kiabálnak nem csapkodnak a földhöz dolgokat akkor ez van.

Küld le hozzá a gyerekeket és akkor nem fog leszakadni a menyezete:-))Bocsi, de ez jutott eszembe.Nem tudsz mit csinálni a gyerekek mozgékonyak és ha nem kiabálnak nem csapkodnak a földhöz dolgokat akkor ez van.
Közöld vele, hogy zaklatásért bejelentést teszel.
Itt a jó idõ, a gyerekeknek is jobb lenne a szabadban lenniük. Attól kifáradnak és a lakásban már nem nagyon fognak rohangálni. Az ilyen lakások valóban nem túl gyerekbarátok sajnos és a szigetelés sem jó.
Sajnos nem könnyû ez a társasházi élet, túl sokat nem lehet tenni, egymáshoz kell igazodni.
Én is tudom milyen, ha zajonganak a szomszédok. Kisgyerek van ott és a nap szinte minden szakában futkározik a lakásban és iszonyat hangosan áthallatszik, meg hogy sikongat, kiabál, az ajtót döngeti. Ráadásul, fúrnak, faragnak, kalapálnak és ordibálnak, veszekednek. A lépcsõházban is mindig hallani, ha jönnek-mennek, a gyerek mindig sír, hisztizik. De mégis mit tudnánk csinálni? Semmit. Nagyon idegesítõ, de vhogy meg kell szoknunk.
A kérdező hozzászólása: Pontosan. 33 család lakik egy házban, el kell viselni a másikat. Lehet, hogy nekem gyerekem van, aki játszik, másnak meg hosszú körmû kutyája, részeges férje...stb. Szóval mindenkinek megvan a maga sara, emberségesebbnek kéne kicsit lenni. Köszönöm a tanácsokat, a házirendet lehet, hogy kitûzöm neki. :)
És mi lenne, ha taktikát változtatnál? Mikor legközelebb felmegy, hívd be, kínáld meg kávéval, sütivel, akármivel, lehet, hogy aranyosnak fogja találni a kislányod, és csak annyi baja van, hogy magányos. Ha mégsem, akkor [email protected] le, mit gondol a vén qurva! :-)
Én az ajtót se nyitnám ki neki többet. :)
A kérdező hozzászólása: Látta már a gyereket, soha egy kedves szava nem volt hozzá... Én egy ilyen banyát be nem hívok. :(
Onnantól kezdve, hogy a házirendben benne van, hogy H-P 8-20-ig, szombaton 8-14-ig mindenki úgy zajong, ahogy akar, egy szava nem lehet. Ezeken az órákon kívül meg vagy próbálsz megtenni dolgokat az ügy érdekében, vagy azt mondod így járt, akkor sem lehet egy hangja sem, mert egy gyerek nem csinálhat olyan nagy zajt, hogy csendháborítás legyen. Mi szerencsére az elsõn lakunk, ilyen problémánk nincs, de mikor a szomszéd minden hétvégén rántotthúst csinál, és már reggel 7-kor klopfolja a húst.... nem szoktam szólni, hiszen az is olyan zaj, amirõl nem tehet, hogy áthallatszik.... De ha már a másik szomszéd emiatt veri a gázcsövet, azt viszont az egész 10 emelet hallja, azért már lehetne szólni. Szóval nem tudsz az ilyen emberekkel mit csinálni, ne engedd be, ne nyiss ajtót, majd megunja. Ha nem nõtt fel a társasházhoz akkor költözzön el. Én is bosszankodok, mikor hétköznap fúrnak, és már az agyamat is kifúrják, de ugyanakkor nekünk is kellett fúrnunk, mikor a polcokat feltettük. Mikor? Ebédidõben? Mikor a többség dolgozik, nincs itthon? Akkor a kisgyerekek alszanak. 10 körül? Akkor a picibabák alszanak. 17 körül? Akkor meg jönnek a dolgozók, hogy nem tudnak pihenni. 19 körül? Akkor meg az egész ház szidja az anyánkat..... Szóval nem lehet okos az ember. De hogy egy gyerek csinál zajt... ez van. Anyukámnak nem gyerekzsivajt, hanem a kutyák rohangálását kell elviselni. Az aztán még jobb, ráadásul szólni sem mer, mert nem magyarok laknak felette.... Szóval ne csinálj semmit, majd megunja a kedves szomszéd :o))
Ezzel jár, ha kisgyerek van! Mégis, kötöznéd egy székhez?! Ha nem tetszik neki, költözzön el. :) Esetleg játszhatna habtapin, vagy a nagyágyon, de egész nap ott sem lehet. El kell fogadnia, hogy a kisgyerek bizony zajjal jár. Ennyi. :)
Semmit, vén banya. Ezek után ne is engedd be a lakásba. Egy éves gyerekkel sok mindent nem is tudsz tenni, kint nem tud rohangálni, mozgásigénye meg van. Nálunk a gyerek késõn indult el, most is babakocsizunk, és verték a falat, mikor négykézláb ment. Szõnyeg plusz habszivacson játszott és szenvedõ hangon mondta az alattunk lakó, hogy hallanak mindent, hogy milyen korán kel. B.sszus, ha elvettem a zörgõs játékot, akkor ordított, ha nem, akkor meg hangos volt. Mindig rászólok, ha a parkettán autózik, hangosan jár, sikongat, de mégis mi az, amit egy társasházban játszhat????
A kérdező hozzászólása: Lassan már levegõt nem tudunk venni anélkül, hogy fel ne szóljon érte. :( Röhej. Nem lehet vele megbeszélni semmit, mert õ egy full egyedül élõ morcos zsémbes néni, se kutyája, se macskája, soha nem jön hozzá senki és csak a saját maga igazát mondja. Közös képviselõ? Hát szerintem magasról tojna rá, oldjuk meg egyedül. :(
Õt ti zavarjátok, titeket meg õ. Próbáljatok meg csendesebbek lenni, de neki is változtatni kell és nem minden apróságért ugrálni. Beszéljetek közös képviselõvel, hogy ilyen esetben mit lehet tenni.
A kérdező hozzászólása: Hát én is így vagyok, elõttünk is gyerekesek laktak itt, nem mondták, hogy ilyen boszi lakik lent. Mi tényleg próbálunk alkalmazkodni, de hozzá nem lehet. Amikor a létrát felállítottam, mert festettünk, akkor is feljött, hogy ez mi volt. Ha mosok, akkor az nem tetszik. Röhej komolyan mondom és az a baj, hogy egyre kevesebb türelmünk van hozzá. :(
Ezt a kérdést mintha én tettem volna fel. Én tanácsot adni nem tudok, csak együtt érezni veled, mert az én alsó szomszédom is ilyen, annyi különbséggel, hogy õ 30 éves alkoholista és nem tetszik neki, ha a kislányom szaladgál. Részegen volt már rá példa, hogy ordítozott nekünk felfelé, hogy húzzunk vissza oda ahonnan jöttünk, meg sok hasonló szép dolgot. Ez van, én ha nincs itthon a férjem félek is, de õ már kb. 2x szólt neki, hogy állítsa le magát. 1 éve lakunk itt, ha tudtam volna biztos nem költözök ide :( Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat vagyunk kint így is, de az enyém még pici, nem nagyon van el sokáig még a játszótéren (1 éves). De komolyan mondom röhej, hogy semmit nem lehet csinálni, mert állandóan itt magyaráz. :(
ne ne hívd, mert odaszokik, ki se nyisd neki az ajtót. vegyél kukucskálót, ha õ áll ott, küldd ki a temetõbe kapálni
Biztos hogy nem 3percenként megy mert az óránként 1doboz cigi lenne .Sok pénze lehet a szomszédodnak :D Beszélj vele annyit tehetsz maximum hülyének néz aki nem tud már mibe belekötni.Ja és vegyél klímat akkor nem kell egész nap nyitott ablaknál lenni a meleg miatt, jajszegény gyereknek meg levegõtisztító készüléket, mert attól hogy nincs szaga a szmog nem áll meg a kerülethatárokon.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy azért nem lehet szólni, mert valaki a saját lakásában /ill. amit bérel/ dohányzik. Nem is ezzel van a gondom. Hanem azzal, hogy nem 3percenként kellene rágyújtani és akkor én sem variálnék ezen. Azért az sem elfogadható szerintem, hogy 40 fok melegben ne lehessen ablakot nyitni, mert bejön a cigiszag. Amúgy nem panelben lakunk, hanem téglából épült társasházban, és olyan helyen, ahol autó is csak ritkán jár... Nem arra hivatkozok, hogy terhes vagyok, és nem azt mondom, hogy körülöttem forog a világ, csak egy kis megértést szeretnék, hogy a gyereknek nem tesz jót a füstszag. Én már évek óta elviseltem a füstszagot, és a terhesség alatt is, de most zavar. És még egyszer mondom nem az zavar, hogy cigizik, hanem az, hogy 3percenként gyújt rá.
Nevetséges összefüggésbe hozni gyerekbõgéssel meg kipufogógázzal a dohányzást. Pl én nem bömböltetek gyereket és semmilyen zajt nem csapok, vonattal és kerékpárral járok, még a száraz leveleket is összegyûjtöm komposztnak, hogy ne csináljak füstöt égetéssel, ennek ellenére járok-kelek és közben mégis dohányoznak idegenek a jelenlétemben. A vonaton is, ahol TILOS!!! Mindent megteszek, hogy ne károsítsak/zavarjak másokat, és cserébe mégsem kapom meg ugyanezt. Pedig igazán járna, hogy ne kellej más füstjét szagolnom. Miért nem tartják meg maguknak a füstjüket???
#13-nak "Az meg, hogy elmegy a kamion, és bûzölög, még inkább tûrhetõ, hisz éppen hozza vidékrõl a kenyeret a boltba." Nem lehetne csak vasutat, elektromos áruszállítókat, városon belül meg tricikliket alkalmazni? Mindjárt lenne jó pár munkahely és tisztább levegõ! Jogszabály kérdése az egész! Amúgy aki meg dohányzik, az a pék, a rendõr, a kamionsofõr...
Szólj neki, mutasd meg a pocakod! Vagy veszi a lapot, vagy nem , mást nem tehetsz. Illetve láttam egy (igaz még csak egy helyen, Angliában) füstterelõ párkányt, amit egyszerûen fel lehet szerelni a meglévõ párkányra, és az alulról felszálló füst nagy része kikerüli. Én egy ideje elektromos cigit használok. Vannak olyanok, akik ha meglátják a "füstöt", ami valójában szagtalan vízgõz, közlik, hogy messzirõl érzik a büdös bagószagot és csípi a szemüket a füst!
Pedig ez van. Attól még nem lesz máshogy, hogy te nem hiszed el.
Egyébként a szomszéddal próbáltál már beszélni? Én ugyan nem dohányzom, de ha dohányzó lennék, biztosan máshol cigiznék, ha szólnának, hogy fölöttem pont egy kisbaba van.
Háááát nagyon sajnállak. A kérdésed alatt valaki felvetette, hogy õt zavarja a felettük lakó pici sírása. Õ azt a választ kapta, hogy mindez a társasházban való lakás velejárója. Sajnos el kell viselnie a dolgot. Gondolom, akkor fordítva is igaznak kell lennie a dolognak.
Igazából semmit. Otthon nem tilos a dohányzás, és az erkély a lakáshoz tartozik. Sajna ez van.
Ha megoldható, mindenképpen átköltöztetném a gyerekszobát másik helyiségbe.
OFF Egyébként már az káros, ha egyáltalán levegõt veszel a városban, a szellõztetés meg egyenlõ a kipufogógáz beengedésével.
Sajnos semmit nem tehetsz. De cserébe majd hallgathatja a babasírást. Azért néha csak elmegy otthonról, vagy csinál mást is a bagózáson kívül, akkor szellõztettek meg este.
Én spec. allergiás vagyok sok növényre, azokra is, amiket az erkélyeken tartanak. Mégsem megyek a szomszédokhoz panaszkodni, mert attól hogy õk nem tartanának ilyen növényeket, ugyanúgy allergiás lennék. Nagy átka van a társasházi, panel együttélésnek, ezt kell kell fogadni. Ha nem tetszik, ki lehet költözni tanyára. A panel árából akár kettõre is futja vidéken.
Kérdezõ! Van autótok? Ha van, akkor ugye nem fogjátok azzal vinni a picit, a forgalom kellõs közepén? Ha nincs, és sétálni viszed az utcára, szólsz majd a sofõröknek, hogy ne itt közlekedjenek, ahol ti sétáltok?
De, téged az zavar, hogy cigizik és a gyerek miatt szeretnéd, ha nem így lenne. Teljesen elítélem a gondolkodásod, még mindig nem érted, hogy õ meg majd a gyereksírástól nem tud aludni nyitott ablak mellett, és ez téged marhára nem fog zavarni. Nem kell foglalkoznia veled. Illõbb lenne, de nem kell. Egyébként meg úgyis abnormálisan emelik az árát, az egész ország már [email protected]á van korlátozva, a lakásban cigizés sem tart örökké.
Igazán sajnálom a hozzászólásokat olvasva, hogy az életemben huszadrangú a dohányfüst hatása, irigyellek titeket!
Én csípnék nagyon egy gitáros szomszédot! Végsõ esetben ott a füldugó, ha rosszul játszik, vagy koncentrálnom kell. De dohányfüst ellen nincs füldugó...
Én pl. gitározom. Azt hiszem, jól jártál a dohányossal... :)
Kiakaszt mikor valaki terhes lesz azt hiszi körülötte fog forogni a világ mindenki õt fogja pátyolgatni és mindenre hivatkozási alap lesz a "de nekem gyerekem lesz/van "kijelentés.Hát nagyon nem így van.Nem fog a világ megváltozni ettõl a csak számodra nagy eseménytõl.A dohányos így is lassan ûzött vad lesz mert már mindenhonnan kergetik el, erre még elvárnád hogy a saját lakásában se gyújtson rá?Társasházban laksz , költözz kertesbe , ott majd a kutyaugatás miatt megy majd a rinya.Ahogy itt valaki nagyon helyesen írta, a városi levegõ sokkal több károsító anyagot tartalmaz mint a néha beszivárgó cigifüst .
Van boncmester ismerõsöm, boncolt már hat éves kisfiút. Szénfekete volt a tüdeje, nem mintha dohányzott volna, csak éppen városban lakott. Van némi fogalmad, mi van a szmogban, hogy nyitott ablak mellett mit tartalmaz a por, ami egy idõ után látszik a tv-n és a polcokon? Baba jön? Vettél neki bútort? Szereted az új bútor illatát? Na, akkor nézz utána a halogénezett szénhidrogéneknek. Tudsz róla, hogy magában a mosogatás végén rosszul elöblített tányér is immunszupresszív? Ott ülsz egy rakat, rohadtul mérgezõ, rákkeltõ gõz, gáz és folyadék közt, erre a szomszéd cigije a legnagyobb bajod, mert most a dohányos a legfõbb közellenség. Ahogy téged sem érdekel, ha õ nem tud aludni az ordító gyerekedtõl, õ is [email protected] rá, ha te érzed a bagót. Gondolom, nincs hangszigetelve a lakás, pedig a zaj, a nyugalom állandó hiánya van olyan veszélyes, mint az a gyilkos cigifüst. A bagós magának dohányozzon, ne zavarjon vele mást, de te is magadnak szüld a gyereket, ne zavarj vele mást.
Ja, az meg a másik. A szomszéd pulikutya bánatos valagát sem érdekli, hogy gyereked lesz. Te csináltad magadnak, ez nem lehet hivatkozási alap. Hidd el, a panelban, városban a dohányfüst még egészségesnek számít. Tudtad, hogy sok panelban azbesztet használtak? Tudod, hogy már betiltották, mert rákkeltõ? Nézz utána, hogyan mérgez, érdekes lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!