Találatok a következő kifejezésre: A szomszédban méteres a gaz, parlagfű, (1 db)

A szomszédban 2 méteres a gaz, parlagfű, az önkormányzat semmit sem tesz, kihez fordulhatok?

Legjobb válasz: Szerintem lekéne ülni a szomszéddal beszélgetni..hátha megtudod gyõzni,hogy levágja a sok gazt!Ha nem megy a dolog,akkor valami mást ki kell találni,csak én mást nem tudok :S

Szerintem lekéne ülni a szomszéddal beszélgetni..hátha megtudod gyõzni, hogy levágja a sok gazt!Ha nem megy a dolog, akkor valami mást ki kell találni, csak én mást nem tudok :S
Mielõtt nagyon belemennénk a túllihegésbe, érdemes a másik oldalról is körbejárni a témát: http://www.natursziget.com/egeszseg/20100610-parlagfu-art-va..
A pápai tanácson, a polgármesternél, a Jenõhöz. A Polgár Úrhoz, a Jenõhöz, a Polgár Úr Jenõhöööz. A Polgármester Hivatalhoz, a Jenõhöz. A Polgár Jenõ Hivatalba, a Jenõ Úrhoz.
Legegyszerûbb módja, hogy eltûnjön a parlagfû: hagyni, ahogy van. Mivel a bolygatott területeket kedveli, ezért azzal, hogy írtják, csak a további életét biztosítják. 3-4 évig hagyni kell és magától eltûnik.
az önkormányzat nem illetékes, a földhivatalhoz kell fordulnod. Õk adnak egy bejelentõ lapot, vagy kijönnek és felvesznek egy jegyzõkönyvet
A kérdező hozzászólása: Már beszéltem vele... de hányszor!!! Szivesen segítenék, ha hagyná...
Igen.Mivel a parlagfû tönkreteszi az ember egészségét tehetsz feljelentést.És ha a figyelmeztetés után sem írja ki a parlagfüvet akkor komoly pénzbüntetésre is számíthat.
Nekem ugyanez a gondom.Mellettünk egy üres telek van, úgyhogy az illetõt nem lehet elkapni.Legalább 2m-es a csalán nyár elején vágta le egyszer és ennyi.Én ráadásul allergiás vagyok, és a lányom meg retteg a kígyóktól és hát ilyen dzsungelben prímán megvannak az ilyen állatok.A másik szomszéd is panaszkodik, azt mondták 2500 ft-ért lehet tenni feljelentést.Azon vagyok hogy ezt meg fogom tenni, mert ez nem állapot.Bár ha ezt törvénybe hozták nem értem miért kell feljelenteni, miért nem intézheti hivatalból az önkormányzat.
Hello! Fel kell jelenteni az önkormányzatnál és akkor õk kimennek és figyelmeztetik az illetõt.
Menj, és segíts neki lekaszálni. Nem kell rögtön hatóságokhoz fordulni.
A kérdező hozzászólása: Nem arra hajtok, hogy megbüntessék, csak vágja le végre! Már 4 éve gond ez, már elég volt!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mire számítsunk - mire számíthatnak? Kaphatnak-e majd valamikor erkölcsi bizonyítványt?

Az első ügyben akkor 15 éves unokaöcsémet (I. r. v.) részben felbujtóként részben társtettesként elkövetett súlyos testi sértésért 2 év 4 hónap fiatalkorúak börtönére ítélték, melyből feltételesen 1 év 8 hónap elteltével szabadult, míg az akkor 15 éves fiamat (III. r. v.) társtettesként elkövetett súlyos testi sértésért 1 év 3 hónap fiatalkorúak fogházat kapott, melynek letöltését 3 évre felfüggesztette. /A feltételes szabadlábra helyezéshez 10 hónapot kell leülnie./; (Pár nap van a fiam és az unokaöcsém között.) (Az ítélet 2010. január 28-i. Az unokaöcsém 2011. november 5-én szabadult.)

Sajnos a fiam még egy bűncselekménybe belekeveredtek. Itt a megalapozott gyanú, majd a vád: csoportosan társtettesként elkövetett zsarolás bűntette, részben felbujtóként részben társtettesként elkövetett lopás vétsége valamint társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette cselekményekben a fiam a III. r. vádlott. Az unokaöcsém ellen társtettesként elkövetett lopás vétsége valamint társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt, mint VI. r. vádlott ellen emelt vádat az ügyész. Mind kettőjükre, mint visszaeső: fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést valamint közügyektől eltiltást kért. Az ügy miatt jelenleg előzetes letartóztatásba vannak. (Az ügy 2012. február 13-17 történt. Vádemelés 2012. október vége.)

1. A fiamnak le kell majd ülnie az első büntetést is illetve az unokaöcsémnek a feltételesre bocsájtásnál fent maradó 8 hónapot is le kell, majd ülje?

2. Amennyiben a fiamnak az előző büntetés teljes idejét valamint az unokaöcsémnek az előzőből fent maradó részét is le kell, majd ülje. Akkor milyen sorrendbe?

3. Számíthatnak-e bármiféle kedvezményre? (feltételes szabadlábra helyezés)

4. A fogházban a kiszabott büntetés 66,66%-át, míg a börtönbe a kiszabott büntetés 75%-át kell letölteni. Amennyiben a fiam a második ügyben fiatalkorúak börtönét kap, akkor külön-külön szabályozzák, a feltételes szabadlábra helyezést vagy esetleg szigoríthatják az első ítéletbe meghatározott fogházat azonos idejű börtönre?

5. A második ügyben hozandó ítéletbe az előzetes letartóztatást bele kell-e majd számolniuk?
(Az első ügyben mivel a legelején részletes beismerő vallomást tettek, a rendőrség szerint nem állt fenn a bűnismétlés és a tanúk befolyásolása valamint a szökés, elrejtőzés veszélye. A második ügy esetében már „sajnos természetesen” a bűnismétlés veszélye valamint a szökés, elrejtőzés veszélye is fent áll.)

6. Mit jelent, hogy visszaeső valaki?

7. Milyen büntetésre számíthatnak a második ügyben és mennyivel lehet súlyosabb az miatt, hogy érvénybe van/volt ellenük egy korábbi ítélet?

8. Ezek az erkölcsi bizonyítványukba is be fog kerülni, amennyiben igen, akkor Maximum mennyi időre?

A tapasztalatokat, szakmai véleményeket és a segítséget előre köszönöm!

egy érdeklődő apuka.

4

Az igaz, hogy idéntől bármennyi mulasztást igazolhat a szülő?

3

Ha pénzben fogadok valakivel, vagy valakikkel, az törvényellenes?

Vagy ha csinálok egy versenyt és ennek lenne nevezési díja, akkor a betett nevezési alapnak az összegét osztom szét az első X helyezett közt? Ha mindkettő törvénybe ütközik mi módja lehet ezt valahogy megvalósítani?

5

Rendőrségi feljelentést hol tehetek?

Rendőrségi feljelentést csak a lakhelyem szerint legközelebb eső rendőrkapitányságon tehetek? Vagy más városban is? A munkahelyem miatt napközben egy másik városban tudnám megtenni, de mire hazaérek a saját városomban a rendőrkapitányságon már nem fogadnak, csak a következő nap, amikor megint csak dolgozok.

6

Távolságtartási végzést szeretnék iratni egy személy ellen, mert folyamatosan terrorizál, de nem mehetek bíróságra mert hatósági szemény (rendőr) és úgyis nyerné a pert. Mit tegyek?

2

Ha egy irodai széket visszavittem a boltba több hibával, de csak egyet tudtak megjavítani kérhetem, hogy adjanak egy másikat?

Visszavittem a gázrugó teljes elromlásával és ha hátradőltél recsegett a szék elég zavaróan.. azt mondták a gázrugót megjavították , de a recsegést nem bírták megszüntetni. Kérhetek egy teljesen új terméket? Esetleg egy másikat? A garancia kihat a recsegésre is?

4

Mi van akkor ha egy rab megöli a rabtársát önvédelemből?

mondjuk egy rab meg akarja verni vagy erőszakolni rabtársát és a védekező fél eközben úgy megüti hogy meghal.ilyen esetben jogos önvédelemből felmentik?de ha csak 2en vannak a cellába h bizonyítja?vagy van kamera?

2

Ha valaki azt mondta facebook üzenetben, hogy meg fog ölni, akkor ez már bűncselekmény?

Nem pontosan ezt írta, ennél durvábban fogalmazott. A kérdés az, hogy ezzel tud e valamit kezdeni a hatóság, vagy sem?

3

Milyen rágalmazásért jelenthetnek fel és mi a következménye?

4

Van itt valaki aki segítene egy személyes jogi kérdésben? (ha igen, írj üzit vagy kommentet)

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!