Találatok a következő kifejezésre: A szombaton vasárnap (110 db)

Mikor ismétlik meg a szombati és a vasárnapi X Faktort? Melyik csatorna? Cool? RTL II?

Legjobb válasz: Ismétlés csak késõbbi adásokban lesz: RTL Klub 2013. október 12. szombat 20:00 X-Faktor Élõ - A Show RTL Klub 2013. október 13. vasárnap 13:15 X-Faktor - A Show RTL Klub 2013. október 13. vasárnap 20:00 X-Faktor Élõ - A Döntés RTL Klub 2013. október 14. hétfõ 01:10 X-Faktor - A Döntés

Ismétlés csak késõbbi adásokban lesz: RTL Klub 2013. október 12. szombat 20:00 X-Faktor Élõ - A Show RTL Klub 2013. október 13. vasárnap 13:15 X-Faktor - A Show RTL Klub 2013. október 13. vasárnap 20:00 X-Faktor Élõ - A Döntés RTL Klub 2013. október 14. hétfõ 01:10 X-Faktor - A Döntés
RTL Moston is megtudod nézni interneten. Ha már itt ülsz..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!!!!!
A kérdező hozzászólása: Válaszokat!!!Bocsánat

Hogy van hogy sok itteni "keresztény" a szombatot szenteli meg nem a vasárnapot? Eléggé kifordult magából a világ! Milyen vallásúak azok a "keresztények"akik a szombatot tartják ünnepnapnak?

Legjobb válasz: Na, ezt jól megkaptad, így hajnalban.:D Én sem látom semmi okát a felháborodásodnak, nem ezen áll, vagy bukik a hitünk. Tegyen mindenki hite és belátása szerint, akinek ez fontos, tartsa meg. Talán az Adventisták a legnagyobb gyülekezet nálunk akik a szombatot tartják ünnepnek, õk is keresztények.

Na, ezt jól megkaptad, így hajnalban.:D Én sem látom semmi okát a felháborodásodnak, nem ezen áll, vagy bukik a hitünk. Tegyen mindenki hite és belátása szerint, akinek ez fontos, tartsa meg. Talán az Adventisták a legnagyobb gyülekezet nálunk akik a szombatot tartják ünnepnek, õk is keresztények.
Valójában te kérdezõ vagy tájékozatlan: Isten hat napon teremtette a világot és hetedikben megnyugodott és... azt mondta az embernek, õ is szentelje meg a hetedik napot és pihenjen meg minden munkájától. A hetedik nap van az emberért, nem az ember a hetedik napért. Ezen gondolkodj el! Másik aspektus, hogy a zsidóktól jött ez a "sabbath"- szombati megnyugvás, ami péntek napnyugtától kezdõdik szombat napnyugtáig. Miért mégis a szombat? Egyszerû: ugyanis a szombat a hét utolsó napja náluk, a vasárnap pedig a hét elsõ napja. Igaz ugyan, hogy európában, magyarországon ez eggyel csúszik, de aki eredetileg akarja tartani, náluk a szombat(sabbath) az szombaton van :D
Még mindig nem locsoltad meg szegény virágaidat? Na igen, az nagyon kemény munka.
"Eléggé kifordult magából a világ!" Ó, jaj katasztrófa...A világvége jelei. Nem tök mindegy melyik napot imádod? Bálványimádás mindkettõ és slusz. Isten, a szeretet, az emberek számítanak és nem a napok, meg a szektás fogalmak. A lelked, szíved tisztasága a lényeg. Mivel a Bibliát zsidók írták, így az õ szavuk számít ez ügyben, bármennyire nem emészhetõ ez sokaknak. Igaz kereszténynek egyébként is mindig Isten tudatában, szeretetében kell élnie. Jó éjszakát! És ne aggódj, nem fogsz meghalni, ha vasárnap csinálod azt, amit utálsz. Ha meg szeretettel teszed, nem mindegy mikor? Hangsúlyzom, hogy nem te vagy a szombatért... Ha neked ezen múlik a kereszténység, akkor jól teszed, hogy virrasztol, csak inkább imádkozz...
"Eléggé kifordult magából a világ! ... szombatot tartják ünnepnapnak" Igen, igazad van. Háborúk, népirtás, éhínség, nyomor, járványok, büntetlenül megúszott gyilkosságok, sikkasztások, kizsákmányolás, rabszolgaság körülöttünk. De ez mind kutyaf*sza a vasárnap fõzött ebéd, virágöntözés és szombaton való pihenés mellett. Lehet még ennél is rosszabb? Pl. ha valaki még a kutyát is megetetné vasárnap? Nincs mese, ez az apokalipszis!!!
A kérdező hozzászólása: milyen vallásúak vagytok?
Nincs vallásom.
Kedves kérdezõ! Te milyen vallású vagy, és szerinted milyen, illetve ki az igaz keresztény? Miben nyilvánul meg szerinted? Bocs az offért!
evangélikus--->vasárnap
A keresztények nem állnak a Törvény alatt. Mert nem a törvény betûje által igazolunk meg, hanem Jézus Krisztus által. Még megkeresem az ideillõ igéket.
Ez nemcsak egy ige, hanem egy igen hosszú szöveg. Kérdezõ, és az elõzõ elõtti: Vegyétek elõ az Újszövetséget, lapozzatok a Galatákhoz írt levélhez, és olvassátok el belõle a harmadik részt!
Római Katolikus => vasárnap. Meg szerintem az Evangélikusok és a reformátusok is.
Drága 80 %-os elõttem szóló! A Galateák pogány nemzet voltak, a leghalványabb fogalmuk sem volt a zsidó törvényekrõl. Pál a galateaiak SAJÁT törvényeirõl beszél, nem a Mózesi törvényekrõl, melyeket NEM ismernek. Úgy vélem ez elég logikus, igaz? Próbáld meg ezzel a tudással olvasni. El kell néha olvasni a címet is: Galátziabeliekhez írt levél!!!
Szerintem tökmindegy, hogy szombat, vasárnap vagy épp a szerda. Az a lényeg, hogy egy pihenõnap legyen, amit az Úrnak szentelünk. Isten nem olyan kicsinyes, hogy ezen fennakadjon, hogy most melyik nap az. Mivel vasárnap amúgy is Krisztus feltámadását ünnepeljük, praktikus erre a napra tenni a pihenõnapot és Magyarországon amúgy is ez a hagyomány. Az, hogy mennyit szabad dolgozni azon a bizonyos pihenõnapon, egy ettõl független kérdés. Nekem így húszévesen a vasárnapi fõzésrõl nincsenek nagy tapasztalataim, de elméleteim persze vannak :) . Szóval azt gondolom, hogy az nem baj, ha valaki ebédet fõz vasárnap, hiszen szükség van vasárnapi ebédre. De fontos, hogy egy emberre minél kevesebb munka jusson, tehát el kell osztani a fõzést, mosogatást stb. A legfontosabb, hogy a családtagok töltsenek együtt is idõt, legalább 2-3 órát olyan tevékenységgel, hogy beszélgetni tudjanak közben. Erre alkalmas a közös ebéd, utána lehet együtt társasjátékozni, este biciklizni menni stb.
szerintem ha Isten megszentelt valamit, és kérte, hogy mi is tartsuk meg, akkor tegyük meg. enm véletlen van benne a tízparancsolatban. ahhoz meg, hogy már nem vagyunk törvény alatt, a Bibliából válaszolnék: Róma 6:15 Mit is tehát? Vétkezzünk-é mivelhogy nem vagyunk törvény alatt, hanem kegyelem alatt? Távol legyen. Róma 3:31 A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sõt inkább a törvényt megerõsítjük.

Keresztények: a szombatot vagy a vasárnapot szentelitek meg?

FIGYELMEZTETÉS!

Legjobb válasz: én személy szerint a szombatot szentelem meg, és Isten kérésének megfelelõen ezt Vele és embertársaimmal töltöm :)

én személy szerint a szombatot szentelem meg, és Isten kérésének megfelelõen ezt Vele és embertársaimmal töltöm :)
Visszakérdeznék, kedves 62 %-os válaszoló. Krisztusnak hány parancsolata volt?
Szia! Én is a szombatot szentelem meg. Ezt a napot a gyülekezetben töltöm, ahol elsõként Bibliatanulmányozással kezdünk, vagy ha be vagyok osztva, akkor a gyermekekkel veszünk át egy bibliai szakaszt. Rövid szünet után következik az Istentisztelet, ahol egy prédikátor igehirdetését hallgatjuk meg, énekelünk és közösen imádkozunk. Ezt egy közös ebéd követi, majd egy rövidebb imaóra, ezután közös séta. Kéthetente délutánonként szokott lenni evangélizációs célú bibliai elõadás, ahova vendégeket is hívunk. Ezzel zárul a szombat. Üdv. Péter
Kedves Kérdezõ! Azt mondtad, hogy ne idézzünk a Bibliából. Engem viszont igencsak érdekelne, hogy hol mondja Isten Igéje, hogy nekem - nem zsidó embernek - bármelyiket is meg kéne szentelnem. Kérlek, mutasd ezt meg nekem a Bibliából úgy, hogy nem ragadod ki az Igéket a szövegkörnyezetébõl és figyelembe veszed, hogy melyik Ige kikhez szól (tudod, az elõtte való pár verset kell megnézni)! Köszönöm.
A vasárnapot szoktam megszentelni. Elmegyek misére, ha tudok, de ha nem, akkor a tévében vagy az interneten nézem meg, és imádkozom velük. Ha tudok, akkor pihenek, bár néha elõfordul, hogy ezt valamilyen okból nem tehetem meg.
Szia! Én is a szombatot szentelem meg, amelyet testvéri körben szoktam tölteni a gyülekezetben.
Római katolikus vagyok és így természetesen a Vasárnapot! Lehetõleg azon a napon semmilyen jellegû munkát nem végzek (életveszély/sérülés ellátása, fõzés, stb., tehát alapvetõ és szükséges folyamatok ellátása ez alól kivétel), ezen felül pihenek, Bibliát olvasok (a Biblia-olvasás is vasárnapi kötelem a katolikus hit szerint), imádkozom. Volt már h sajnos dolgoznom kellett vasárnap....hát nem mindig tudja sajnos az ember kikerülni...:(
szombat Nem dolgozom, nyugalommal.
vasárnap. és pihenni szoktam.
Úgy látom, kicsit félrekattintottatok, a válasz küldése gomb lentebb van :) De van még egy kérdésem. Miért nem akarod hallani Isten Igéjét ("kérlek ne idézzetek a Bibliából")?
Naná hogy a szombatot
Miért nem mutatjátok meg a Bibliából azt, amit kérdeztem? Csak nem azért, mert nincs benne??? De tudom, ez titeket nem érdekel...

Buszjelzéseknél a "szabadnapokon" az csak a vasárnapot jelenti vagy a szombatot is?

Legjobb válasz: Nem vagyok benne egészen biztos, de szerintem a szabadnap, az a szombat... A vasárnap pedig a munkaszüneti nap... Javítsatok ki, ha tévedek... Én is kíváncsi vagyok...

Nem vagyok benne egészen biztos, de szerintem a szabadnap, az a szombat... A vasárnap pedig a munkaszüneti nap... Javítsatok ki, ha tévedek... Én is kíváncsi vagyok...
Szabadnap az a szombat, vagy az olyan nap, amit egy szombaton le kell dolgozni (pl most majd dec24, de az más miatt is speciális). Munkaszüneti nap pedig a vasárnap, és a pirosbetûs ünnepnapok.
Ahogy az elsõ írja:) Szombat=szabadnap, vasárnap : munkaszüneti nap

Mindig 7 fél 8 körül veszem be a tabit, de a péntekit hajnali 1 körül (szombaton) a szombatit meg most, vasárnap hajnali negyed 6kor vettem be. Ilyen csuszás mellett mi a teendő?

a vasárnapinál baj ha a megszokott este 7kor veszem be? Vagy tul rövid a két id?tartam két tabi között?

Legjobb válasz: Nem lesz ebbõl semmi gond. Állj vissza a megszokott napi 7-fél8as eszegetésre, nem túl rövid az idõ. Ha egyszer-kétszer elrontod a tabletta evését, még nem dõl össze a világ, csak ez ne legyen gyakori.

Nem lesz ebbõl semmi gond. Állj vissza a megszokott napi 7-fél8as eszegetésre, nem túl rövid az idõ. Ha egyszer-kétszer elrontod a tabletta evését, még nem dõl össze a világ, csak ez ne legyen gyakori.

Kihagytam a szombati szemet, ma 6óra fele bevettem a vasárnapit mikor észrevettem, a szombatit bevegyem majd este?

Szóval szombaton lett vége a 7napos szünetnek, szombaton kellett volna elkezdenem megint, de elfelejtettem bevenni. Ma vettem észre este 5-6körül, bevettem a mait (vasárnapit), rá fél-1órára ment a hasam, de úgy, mint a víz. Este bevegyem a tegnapi szemet vagy ilyenkor mi a helyzet? Tudom, hogy nem fog most egy ideig védeni, de meddig nem fog?

Legjobb válasz: Ha a csomag elejérõl hagyod ki a gyógyszert,az veszélyesebb, tehát védekezni kell utána, szerintem az 1 hét elég. De nem értem miért nem a gyógyszered tájékoztatóját olvasod el, hogy mi a teendõ kihagyott bogyó után!?

Ha a csomag elejérõl hagyod ki a gyógyszert, az veszélyesebb, tehát védekezni kell utána, szerintem az 1 hét elég. De nem értem miért nem a gyógyszered tájékoztatóját olvasod el, hogy mi a teendõ kihagyott bogyó után!?
A kérdező hozzászólása: Elolvastam, de nekem nem volt egyértelmû. Azt írta "mielõbb vegye be a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 drazsé bevétele szükséges". Tehát bevettem a vasárnapit (vagyis a mait a tegnapi helyett) este meg vegyem be a mait (a tegnapit, a szombatit)? De ment a hasam is... Az nem változtat semmit?
Hát nem tudom...rossz tanácsot meg nem akarok adni.Ha azt írja h vedd be a kimaradt szemet, akkor pótold szerintem.

A DHL kiszállít csomagokat szombaton/vasárnap is? Ha igen kb. mettől meddig?

Legjobb válasz: Nem, hétvégén nem szállítanak

Nem, hétvégén nem szállítanak
Van szombati kiszállításra lehetõség, de az drága.
Igen, ahogy írták, van szombati kiszállítás. Az ára a négyszerese a normál szállításnak.

Mikor randiztok valakivel ahhoz hűségesek vagytok? Vagy pl szombaton randiztok a csajjal, vasárnap meg mással szexeltek?

Ilyen van vagy azért egyszerre csak egy lányra koncentráltok?

Legjobb válasz: én egyszerre csak egyre koncentrálnék, ha eljönne velem randizni

én egyszerre csak egyre koncentrálnék, ha eljönne velem randizni
Egyszerre csak egyre. Sõt ha valakivel ismerkedek, akkor sem kezdeményezek másnál.
Égyszörre csak égyre.
még egy szexpartner is csak arra koncentrál, nyugi, ha bejössz neki, nem fogja mással csinálni! ha komolyat akar, akkor meg pláne!
Ha nem lennének ennyire válogatósak a csajok akkor talán én is egyszerre csak egyre koncentrálnék, de nem érdemes + idõpazarlás

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!