Találatok a következő kifejezésre: A szolnoki mit vigyek (3 db)

2-en vagyunk testvérek. Anyu és apu nem tudnak eltartani minket. Havi 30000 Ft-ból élünk. Hol tudok szólni a gyámügyeseknek hogy vigyenek el minket, és legyünk állami gondozottak?

Legjobb válasz: Helo, van gyámugyi rész az önkormanyzatnal, ott kérj segitseget. De tulajdonkeppen anyagi segitseget is kaphattok, miert akarsz allami gondozott lenni inkabb? Jár a csaladi potlék, és a munkanelkuli segély, és lakhatasi tamogatas, iskolai szocialis tamogatas, stb., miert nem veszitek igenybe? (35/L)

máltai szeretetszolgálat, egyház, önkormányzat-->segély, élelem ha végképp nem megy, fókusz, házon kivül ne akarj állami gondozásba kerülni hány évesek vagytok tesóddal?
Helo, van gyámugyi rész az önkormanyzatnal, ott kérj segitseget. De tulajdonkeppen anyagi segitseget is kaphattok, miert akarsz allami gondozott lenni inkabb? Jár a csaladi potlék, és a munkanelkuli segély, és lakhatasi tamogatas, iskolai szocialis tamogatas, stb., miert nem veszitek igenybe? (35/L)
szerintem polgármesteri hivatal, gyámügy szegénykék, gondolom, van itt más is, ha erre a döntésre jutottatok a tesóddal. bár ennyi pénzbõl nem tudtok megélni négyen, tényleg nem vagytok könnyû helyzetben ne törõdj a fröcsögõ kommentelõkkel, nincsenek a helyedben és az sem biztos, h valóban úgy viselkednének, ahogy mondják, még ha hiszik is
Hány évesek vagytok a tesóddal? Rokonok?!! Amúgy meg a suliba biztos megítélnék nektek az ingyen ebédet. Vagy a helyi önkormányzat is találna megoldást (ruházkodás, élelem, rezsibe bele segít) vagy a legközelebb esõ Támogató Szolgálat. De ez az állami gondozás kicsit erõs lépés lenne.
Szeretetet sem kaptok? A havi 30 ezer az csak kajára - gondolom. Nem szerettek a szüleitekkel lenni? Az állami gondozottság nem egy leányálom. Jól gondold meg. És hány évesek vagytok?
Atyaég. Jól végiggondoltad te ezt? Hallottál már bármit az állami gondozásban lévõktõl?
Miért nem tudnak eltartani benneteket? Ne akarj állami gondozott lenni....
Képes lennél otthagyni a szüleidet? Szereted õket egyáltalán. Én a híd alatt is laknék velük, de el nem hagynám õket soha semmi pénzért sem
de azért internet van. Addig örülj, mig nem lesz állami gondozott. Próbáj szüleidnek segíteni. Vállalj munkát. HÉtvégén simán tudnál dolgozni.
Hogy áll a helyzetetek? Hol tartotok?
Meg még az jutott eszembe, hogy itt is kerhettek segitseget, gyujthettek infot: http://www.al-anon.hu/ (35/L)
A szülei isznak. Annál az intézet is jobb. Ezt tapasztalatból mondom.
Az iskolaban is biztosan tudnak segiteni, hogy kihez forduljatok ilyen rossz otthoni háttérrel. Az osztalyfonokot kerdezzetek meg, és ha van iskolaorvosi rendeles, akkor ott a védõnõt. Vagy ha van iskolapszichologus, vagy hasonlo szolgaltatas Nalatok. (35/L)
Nagyszülõk?! Rokonok?! A helyi Támogató Szolgálatnál kell, hogy legyen gyermekvédelmis szakember. Keresd meg és segít.
Az allami gondozasban levo gyerekek naponta 5 szor kapnak boseges etelt. nem eheznek, ruhakat minden megkapnak. Lehet, hogy jobb lenne neltek tenyleg ott.
ismerõsünk dolgozott ilyen "jóféle helyen", ahova te menni szeretnél. Nem telt el sok idõ, és felmondott, mert nem tudta tovább elviselni, hogy hogyan bántak a gyerekekkel. Azt mondta a szíve szakad meg azok láttán!
Nálunk is rossz volt a helyzet, 15 évesen el is mentem dolgozni. Most vagyok 18 és már külön élek az öcsémmel. Eléggé szûkösen, de még mindig jobb mint ha államis lennék. Szerintem gondold át, nekem több ismerõsöm is van aki állami gondozott, és hidd el nem gyöngy élet az!
A kérdező hozzászólása: én 17 tesó 14 a 30000 Ft-ot úgy értettem, hogy annyit mehet kajára meg egyébre és 20 a rezsi ezen felül, de nem tudunk megélni, mert sok a veszekedés, és a szüleink inkább abból a 30000 Ft-ból szintemindennap bebasznak
A kérdező hozzászólása: ennél rosszabb már nem lehet...
Az iskolában az osztályfõnöködnek szólj. A gyámügyi felelõs, az iskola igazgató és az iskola gyermekvédelmi szakembere. Az osztályfõnököd segít. Ha baj van, menj be a legközelebbi rendõrkapitányságra. A következõ dolog fog történni: A rendõrség a családhoz kimegy és a gyerekek holmijait összepakolva elviszik a gyerekeket a TEGYESZ-be (Területi Gyermekvédelmi Szolgálat-ba Pl: Budapest Alföldi utca). Ott 2-3 hónapot fogtok eltölteni, amíg el nem dõl hova kerültök, azaz melyik gyermekotthonba. Ha megvan az elhelyezési tárgyalás, akkor ahova helyeztek titeket. A nagyobbakat már egyszemélyes szobákba helyezik ha van rá lehetõség, de a legvalószínûbb, hogy a testvéreddel kerülsz közös szobába. Egy csoportban 10-en lesztek és 5 nevelõ lesz. Ebbõl 2 mindig nappalos, és 3 hétvégés és éjszakás. Egy gyermekotthon 40 fõs ahol 4 csoport mûködik. A gyámod az intézmény igazgatója vagy az otthon vagy lakásotthon vezetõje. Biztonságban leszel, lesz mit enni, fûtés, tisztálkodási lehetõség, tanulási lehetõség, zsebpénz. Szólj az osztályfõnöködnek, vagy a rendõrségre menj. Segítenek. Évente van felülvizsgálat, ahol a szüleiteket megnézik, váltóztattak e a dolgokon. Ha igen eldönthetitek, hogy hazamentek, vagy maradtok a gyermekotthonban. Ha tanulsz 24 éves korodig maradhatsz. 18 éves korod után utógondozottként, azaz sokkal szabadabb az életed, persze a házirend betartása mellett! Ha segítség kell írj, és segítek. Egy nevelõ!

Nem kellett volna szólnia a védőnőnek, hogy mikor vigyem a lányomat ortopédiára?

Ma voltam tanácsadáson, és kérdezte a másik véd?n?, h mit mondtak, hát mondom nem is tudtam, mikor kell vinni, így nem vittem még. ennyiben is hagyták... Kérdezzek rá, hogy akkor most merre induljak? Els? babás vagyok, nem hinném, hogy nekem ezeket tudnom kéne, de ha mégis, akkor minek a véd?n??

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? Nekünk a doktornéni szólt, hogy menni kell, adott beutalót. 2. hónapos koráig kellett elmenni, utána 4 hónaposan és 8 hónaposan kontroll. Mi itt tartunk most. Sajnos vannak nem túl jó védõnõk is, akik tojnak mindenre és ennek Te iszod meg a levét - bár nem fizikailag, hanem csupán idegeskedéssel.

Mennyi idõs a babád? Nekünk a doktornéni szólt, hogy menni kell, adott beutalót. 2. hónapos koráig kellett elmenni, utána 4 hónaposan és 8 hónaposan kontroll. Mi itt tartunk most. Sajnos vannak nem túl jó védõnõk is, akik tojnak mindenre és ennek Te iszod meg a levét - bár nem fizikailag, hanem csupán idegeskedéssel.
A kérdező hozzászólása: 7 hetes a lányom gyerekorvos sem szólt egy szót sem róla, sem a védõnõm, ma úgy mellesleg megkérdezte a másik védõnõ, hogy mit mondtak, mikor mondtam, h nem is tudtam, mikor kell menni, nem is reagált... ezek szerint beutaló is kell? na akkor megzaklatom a védõnõmet, hogy mi a szösz van, mert ez így nagyon nem jó...
Elõzõ vagyok. Nem vagy elkésve semmivel, ne aggódj!!! Hívd fel a doktornénit - ha a cédõnõvel vakvágányra futottál (ezek szerint), jobb a doktornénivel közvetlenbe beszélni. Lehet, hogy Nálatok nem kell beutaló, nekünk kellett.
Szia! Nálunk úgy van, hogy felhívja a doki(!) a figyelmet, hogy 6 hetes kor után menni kell, elõbb kérjek idõpontot, utána ad beutalót. A másodikra 3 hónap múlva kellett menni, a harmadikra önálló járáskor. Legközelebb pedig majd ha 3 éves lesz. Én megtanultam már, hogy mindennek utána kell néznem: egyszer majdnem az egyik oltás második adagjáról maradtunk le, mert nem szólt a védõnõ. Ez van.
A kérdező hozzászólása: na igen, innentõl mindennek utánajárok, mert ez így nem túl jó... még a végén az oltásokat is elfelejtik... borzasztó, és még õk érzik magukat nélkülözhetetlennek... elég bosszantó:) )
Nekünk a tanácsadáson nézte mindig a doki, õ nem talált problémát.Azt mondta, hogy azért 5-6 hónapos korig mindenképp menjünk el.Beutalót adott, de nem kellett(Heim Pál)azért nem baj, ha van nálad.Az orthopéd doki azt mondta, ha jár már a gyerkõc akkor kell menni újra. Azért , milyen röhej már, hogy mindenhol másképp van?!
Picit off, de ha már az oltásoknál tartunk: tõlem a múltkor megkérdezte a doki, hogy akkor most kell-e beadni a gyereknek valami oltást. Mondtam, hogy a prevenár második adagját még nem kapta meg. Ja, akkor jó, adjuk be. De bele se nézett a gyerek kartonjába, bármit mondhattam volna.
A baba három hónapos koráig kell menni ortopédushoz, amire a gyermekorvos idõben fog adni beutalót.kontrollra akkor kell menni a késõbbiekben, ha felmerül valamilyen kisebb nagyobb gond. Nem kellett volna még szólnia.De ennyire nyugtalan vagy, kérdezz rá.
A kérdező hozzászólása: csak az volt fura, h a védõnõ megkérdezte, h mit mondtak, azért gondolom, h itt ilyentájt esedékes....

A szolnoki kórházba mit vigyek magammal szüléshez?

Legjobb válasz: Mivel én is szülés elõtt állok mondtak pár dolgot amit érdemes megfogadni.Fürdésre állítólag a legjobb a baba szappan, mert ha gátmetszésed lesz jól puhítja.Célszerû vinni egy fürdõ szivacsot is mert ha császároznának akkor a hasi sebet nem érheti víz és a szivaccsal könnyen meglehet mosakodni.Két papucs egy mászkálni, egy fürdeni ( a gátsebet puhítani kell és többször zuhanyzol).Min. 2 hálóing hogy legyen csere ha szükséges.Ruha pelenka a picinek (3db),aventes tejtároló doboz, ha van sok tejed lefejve éjjel a picidnek azt adják oda ha szükséges és nem tápszert.Papír vatta magad alá,tálca vagy mûanyag tányér a reggelik elfogyasztásához.Pelenka a picinek és más hírtelen nem jut eszembe ami nem szokványos, ja betét,bugyi akár eldobható,meg a többi pipere.

Mivel én is szülés elõtt állok mondtak pár dolgot amit érdemes megfogadni.Fürdésre állítólag a legjobb a baba szappan, mert ha gátmetszésed lesz jól puhítja.Célszerû vinni egy fürdõ szivacsot is mert ha császároznának akkor a hasi sebet nem érheti víz és a szivaccsal könnyen meglehet mosakodni.Két papucs egy mászkálni, egy fürdeni ( a gátsebet puhítani kell és többször zuhanyzol).Min. 2 hálóing hogy legyen csere ha szükséges.Ruha pelenka a picinek (3db), aventes tejtároló doboz, ha van sok tejed lefejve éjjel a picidnek azt adják oda ha szükséges és nem tápszert.Papír vatta magad alá, tálca vagy mûanyag tányér a reggelik elfogyasztásához.Pelenka a picinek és más hírtelen nem jut eszembe ami nem szokványos, ja betét, bugyi akár eldobható, meg a többi pipere.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!