Találatok a következő kifejezésre: A szobatársam büdös, (3 db)

A szobatársam nagyon büdös, kibírhatatlan, és hangoskodik, amikor mi még alszunk. Humorérzéke sincs, gyakorlatilag lelőhetetlen. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az elsõ évben én is így jártam, csak nekem a szomszédok voltak ilyenek. Nem lett volna gond, csak van egy közös része a két szobának, és állandó jelleggel ott dumáltak meg éjszakánként énekeltek (hajnali 2-3-kor). De nekem az az egy szerencsém, hogy az egyik szomszéd most végzett, úgyhogy szerencsére jövõre eltûnik az életünkbõl, a másik meg nem abba a szobába jelentkezett jövõre. Na meg a másik, hogy mi "elkergettük" a harmadik szobatársunk. Ha megutáltatjátok magatokat vele, akkor sikerül õt kirakni. Meg lehet oldani, hogy ne vonjátok be a vezetõséget, csak magatok között költözködjetek. Persze ez csak akkor megoldható, ha van szabad hely másik szobában. Ha szóltok, úgysem tesznek semmit, mert ha a szobatársatok nem akar átmenni máshova, akkor nem lehet õt kényszeríteni.

Az elsõ évben én is így jártam, csak nekem a szomszédok voltak ilyenek. Nem lett volna gond, csak van egy közös része a két szobának, és állandó jelleggel ott dumáltak meg éjszakánként énekeltek (hajnali 2-3-kor). De nekem az az egy szerencsém, hogy az egyik szomszéd most végzett, úgyhogy szerencsére jövõre eltûnik az életünkbõl, a másik meg nem abba a szobába jelentkezett jövõre. Na meg a másik, hogy mi "elkergettük" a harmadik szobatársunk. Ha megutáltatjátok magatokat vele, akkor sikerül õt kirakni. Meg lehet oldani, hogy ne vonjátok be a vezetõséget, csak magatok között költözködjetek. Persze ez csak akkor megoldható, ha van szabad hely másik szobában. Ha szóltok, úgysem tesznek semmit, mert ha a szobatársatok nem akar átmenni máshova, akkor nem lehet õt kényszeríteni.
SZia. En is 5 evig voltam koleszos. Nalunk is ez volt a problema, egy befekelt gyerek volt a szobatarsunk. Egy ido utan besokaltunk es pl. ilyeneket csinaltunk: Hajnali 4-kor felebresztettuk telen, hogy gyorsan keljen mert lekesi a 0. orajat...a gyerek az iskola elott jott ra, hogy meg csak 4 ora van....vagy mikor aludt lefujattuk noi illetve ferfi parfummel stb. egy ido utan o kerte az athelyezeset masik szobaban....es itt kezdodott a mi arany eletunk :D
Nekünk is sikerült elûzni az idegesítõ harmadikat. Csak éppen õ olyan volt, hogy este hétkor már aludni óhajtott, mi meg ne is beszélgessünk!
Forduljatok közösen a kollégium igazgatójához, ha van másik szobában üres hely, átrakhatják. Ha nincs, vagy õ maga nem akar elköltözni, akkor nem lehet vele mit csinálni, max. megkérni, hogy viselkedjen normálisabban, és legyen rátok tekintettel.
költözz ki. nem kekeckedésbõl mondom, hanem saját tapasztalataim alapján. Én sok évig voltam kollégista és láttam, hogy körülöttem mi folyik. Gyakorlatilag kirakni, átköltöztetni valakit, hacsak õ nem akarja, akkor gyakorlatilag lehetetlen. Ahoz, hogy csináljanak, mármint a vezetõség, valamit, a kollégiumi szabályok többszöri durva megsértése kell és még akkor sem biztos. Vagy elintézitek házon belül a dolgot, azaz kiutáljátok, de ehez nemcsak a szoba, hanem az egész szint kell (különben ti lesztek a szemetek), vagy kiköltözöl. Vagy megszokod.
Erre való a pokrócozás, nem?

Hogy oldajam meg hogy a szobatarsam ne legyen budos?

az a problemam hogy a szobatarasam nem szeret furodni, mar egy honapja vele lakom egyutt es az azalatt az ido alatt 2x sikerult elkuldenem zuhanyozni, de akkor sem fogyott a szappanbol. a szobankat szunyogok es hanygyak arasztjak el, amik ejszaka engem csipkednek meg, mert o mar olyan budos hogy mar nekik sem kell. a masik szobaban is ez a hejzet vagy ott egy arab srac aki meg egyszer sem furdott es eleg ferfi szaga van. a szobatarsam azzal nyugtat hogy igyak tobbet akkor nem fogom erezni a szunyogcsipest. minden heten felmosok amikor o dolgozik, mert ha eszreveszi hogy rendet rakom lecsesz. masik szobat nem kaphatok. egesz nap a kesevel jatszik. meg az a bajom hogy az osszes alsonadragja jukas es belatni neki. es az helyett hogy eltakarna , megh elvezi is, es azt mondja hogy klegalabb szellozik. az utolso bajom hogy a furdes helyett az instatnt zuhanynak nevezett eljarast hasznalja, ami annyit tesz hogy a hunajjat old spice-vel bekeni nmapi 5x. mit tegyek vele???? koszonom, mert mar a szelloztetes sem segit!

Legjobb válasz: Próbálsz meg megbeszélni a dolgokat, hogy te nem érzed magad így jól, és nem szeretnél ilyen környezetbe lakni!!

Próbálsz meg megbeszélni a dolgokat, hogy te nem érzed magad így jól, és nem szeretnél ilyen környezetbe lakni!!
Szerintem reménytelen! Az ilyen büdös bunkók még élvezik is a helyzetet, hogy idegesít téged. Sõt büszke rá és férfiasnak tartja. Minálunk is volt ilyen de mi többen voltunk akik szeretik a tisztaságot és megfogtuk, kivittük és ruhástól alá löktük a zuhanyzónak! A katonaságnál is volt egy ilyen. Félév alatt egyszer indult el a zuhanyzó irányába, de valaki azt mondta neki, hogy nincs meleg víz és vissza jött. Õt kiközösítettük. Én voltam az írnok, elintéztem neki, hogy ne keljen sûrûn felvennie a kimenõ ruháját.
Próbáld*
szerintem keress másik helyet/szobát. Nem fog megváltozni (szvsz)...
Aki ilyen igénytelen, az is marad, valahogy meg kell oldanod a másik lakást, addig is esténként lógasd õt ki az ablakon, hogy szellõzzön.

Hogy mondjam meg szobatársamnak, hogy k**va büdös a lába, és nem tudok aludni miatta, mert a hányinger kerülget!?

Legjobb válasz: Épp igy, ahogy ide leirtad. Bár... melyikötök a nagyobb..?

Épp igy, ahogy ide leirtad. Bár... melyikötök a nagyobb..?
Sose értettem, hogy lehet ilyet nem megmondani? Ez õt fogja kellemetlenül érinteni, nem téged. Persze csak kultúráltan, nem úgy kell kezdeni, hé cimbi ba-szott büdös a lábad, h-h nem érzed? Én aztán egy percig sem gondolkodom, szóljak-e fõleg ha valakinek izzadtság szaga van, na azt nagyon utálom. Múltkor a buszon volt egy csávónak, ráadásul öltönyös-aktatáskás volt, illedelmesen megkértem, hogy álljon arrébb, s közben rápillantottam a hónaljára. Ne félj, nem kérdezte, hogy miért...
talán így ahogy leírtad, csak egy picit finomabban.Vagy célozgass ha nem akarod nagyon megbántani.Pl.: nyisd ki az ablakot stb..még nincs olyan meleg (fõleg éjszaka) talán észreveszi magát;)
A kérdező hozzászólása: nem vagyunk még annyira jóban, megbántani sem akarom. Saját szagát hogy nem érzi már?
Próbáld ne sértõen megfogalmazni, de azért tegyél rá egyértelmû utalást. Adj neki egy szagtalanító spray-t vagy vmi krémet :P
Négyszemközt szépen diszkréten kérdezd meg tõle, nincs-e valami betegsége, mert nagyon büdinek érzed a lábát. Lehet hogy már tud róla, az is lehet hogy kezeli, csak még nem gyógyult meg. Mondd meg neki, hogy vegyen lábsprét, vagy nézesse meg dokival (ha fürdik rendesen és azután is büdi) mert van rá megoldás. Neki is jobb lesz így.
A kérdező hozzászólása: ha így tennék, ahogy írod, akkor szerintem naggyon megsértõdne :D
A saját szagát nem érzi senki. Mondd meg neki, az a leggyorsabb.
A kérdező hozzászólása: de én érzem. Nem szóltam de közben kiderült, hogy õ is érzi és sprayzi a lábát most már.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!