Találatok a következő kifejezésre: A szivacsos és a (22 db)

Mi a különbség a szivacsos és a push up melltartó között?

Legjobb válasz: A szivacsod melltartóban csak annyi szivacs van, hogy megtartsa a melltartó formáját, ez sokszor kivehetõ is, egy fél cm vastag kis lapocska általában. A push-up kitölti a melltartó felét kb, ezért feltolja a mellet, hogy nagyobbnak tûnjön.

A szivacsod melltartóban csak annyi szivacs van, hogy megtartsa a melltartó formáját, ez sokszor kivehetõ is, egy fél cm vastag kis lapocska általában. A push-up kitölti a melltartó felét kb, ezért feltolja a mellet, hogy nagyobbnak tûnjön.
A szivacsos melltartóban van egy kis szivacs (vagy belevarrva, vagy kivehetõ), hogy ne látsszon át. Ez nem feltétlenül nyomja fel a melleket, így nem tûnnek nagyobbnak. A push-up melltartókban is van szivacs, de ez sokkal nagyobb, általában a kosár alján van. Ezek a melltartók "becsapósak", mert sokkal nagyobbnak tûnik a mell. Egyrészt a nagy szivacs kitölti a melltartó felét, másrészt szorítják, és felnyomják a melleket.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Melyik kényelmesebb, jobb az ülőgarnitúrák fekvőfelülete között, a szivacsos, vagy a bonellrugós? Most készülök venni, és ágyként is kellene, melyiken jobb aludni?

Legjobb válasz: ha már ülõgarnitúra akkor bonellrugós, a szivacsos hamar besüpped, kényelmetlen, nyom és tiszta hepe-hupás lesz a fekhely. Mi is így jártunk. egyébként nekünk sehol nem ajánlották az ülõgarnitúrát, mert alvás szempontjából jobb a franciaágy, ami keretes+matracos, azok a kanapék amik megfelelnek alvásra is azok meg 3-400 ezernél kezdõdtek. Ennyi pénzünk nem volt, de mivel nincs külön hálónk, a nappalink egyben a háló ezért mi is ülõgarnitúrát vettünk, bonellrugósat. Hát valamelyest jobb mint a régi szivacsos, nem süpped be, kényelmesebb, viszont nagyon nyikorog. Pár éven belül ha sikerül külön háló akkor ott tuti franciaágyunk lesz a nappaliban pedig marad a kanapé amit csak akkor nyitunk ki ha vendég jön aludni.

ha már ülõgarnitúra akkor bonellrugós, a szivacsos hamar besüpped, kényelmetlen, nyom és tiszta hepe-hupás lesz a fekhely. Mi is így jártunk. egyébként nekünk sehol nem ajánlották az ülõgarnitúrát, mert alvás szempontjából jobb a franciaágy, ami keretes+matracos, azok a kanapék amik megfelelnek alvásra is azok meg 3-400 ezernél kezdõdtek. Ennyi pénzünk nem volt, de mivel nincs külön hálónk, a nappalink egyben a háló ezért mi is ülõgarnitúrát vettünk, bonellrugósat. Hát valamelyest jobb mint a régi szivacsos, nem süpped be, kényelmesebb, viszont nagyon nyikorog. Pár éven belül ha sikerül külön háló akkor ott tuti franciaágyunk lesz a nappaliban pedig marad a kanapé amit csak akkor nyitunk ki ha vendég jön aludni.
https://www.google.hu/search?q=rejtett+%C3%A1gyak&hl=hu&qscr.. Nekem van egy mániám, amit itt meg is mutatnék, ha kis helyre kell ágy és ülõ lehetõség én biztos ilyenben gondolkoznék, és ilyen megoldásnál már sokkal egyszerûbb választani a betétek között.

Hol lehet szivacsos felmosót venni? Régebben a Tecsóban és a Sparban lehetett vásárolni, de már hónapok óta nincs. Kb.1000Ft volt az ára. Kép róla lejjebb.

http://szines.tesco.hu/index.php?method=termekek&category_id..

Legjobb válasz: Felénk lehet a százforintosban. De kb 2 hónapja láttam valamelyik nagyobb barkácsáruházban is (OBI, Praktiker, Baumax). Az egész felmosót is, meg külön pótfejet is.

Felénk lehet a százforintosban. De kb 2 hónapja láttam valamelyik nagyobb barkácsáruházban is (OBI, Praktiker, Baumax). Az egész felmosót is, meg külön pótfejet is.
De jó!


Én a géllel töltöttre esküszöm, soha nem volt vele gond.

Ti milyen franciaágyat vennétek? Rugós vagy szivacsos legyen a matraca? Melyik jobb, és hosszabb élettartamú? Érveket várok!

Legjobb válasz: Én szivacsosat vennék. A rugó egy idõ után érezhetõ és kényelmetlen, na meg hangos.... Egy jó minõségû szivacsos meg 10 évig is jó.

Én szivacsosat vennék. A rugó egy idõ után érezhetõ és kényelmetlen, na meg hangos.... Egy jó minõségû szivacsos meg 10 évig is jó.
Szivacs. A rugós nyikorog, és ha egyikõtök mocorog akkor a másiok oldalon is lengedezik. Cserélni is sokkal nehezebb. Sszivacsot bármikor kicserélheted másikra ha kényelmetlen vagy elkopott, nem kell miatta kárpitozni stb.
Szivacsos! Az elõzõnek mindenben igaza van, plusz még annyit tennék hozzá, hogy én derékfájós vagyok, és sokáig minden reggel úgy ébredtem a csudaszép, anatómiai matraccal felszerelt ágyrácsos fenyõágyból, mint akit összevertek.Amióta lecseréltem a legegyszerûbb, legolcsóbb, vékonyszivacsos franciaágyra, minden bajom megszûnt, egyszer se fájt a derekam.Ha véletlenül elhasználódik, a fenyõ ágy árából legalább 4x vehetek helyette újat.
A kérdező hozzászólása: tudnátok linkelni nekem, hogy ti milyenre szavaztok?Köszi
A 3-nak igaza van. A lécest vettem én is, hozzá motorokat, jó drágán. Nem tudtam rajta aludni pedig a reklám sok jót ígért. Visszatettem a jól bevált pozdorja lapot rá egy 20 centis szivacsos matracot. Azóta minden rendben. Ha kifeküdjük (bár lehet forgatni) akkor nem sajnálok venni egy másikat, de drágát biztos nem fogok...

15 éves lány vagyok és A60-as a mellem és szeretnék így gimisként már egy szivacsos melltartót. Hol lehet ilyen kicsi méretben kapni és egyáltalán lehet kapni?

Legjobb válasz: Én a tescoba szoktam látni.De amúgy az 60A,nem a A60,de mindegy.A tescoba csak 65A van.Az én lányom is 65A-s melltartót hord,ami normális,szivacsos.

Én a tescoba szoktam látni.De amúgy az 60A, nem a A60, de mindegy.A tescoba csak 65A van.Az én lányom is 65A-s melltartót hord, ami normális, szivacsos.
Bemégy akármelyik kinaiba ott van sok féle fõleg amik most nyitottak meg.
Szivacsos nagy mellre kell, neked gyakorlatilag melled sincs, erre nem kell szivacsos, mert minek? Mit akarsz tartani vele? Nem beszólásból, nekem sem nagyobb... nem is hordok szivacsosat, kényelmetlen is. Ekkorát kapni sem nagyon lehet mert ez kb gyerekméret.
Szivacsosat pont az hord aki nagyobbat szeretne...

A golgotavirág termése a maracuja miért sárga és miért szivacsos a belseje nálam?

Nincs benne mag, és nem is zselés

Legjobb válasz: Valószinüleg nem lett beporozva. Viszont normál esetben is szivacsos a belseje, csak vannak benne magok is.

Valószinüleg nem lett beporozva. Viszont normál esetben is szivacsos a belseje, csak vannak benne magok is.
Biztos, hogy Passiflora edulisod van? Ami hazánkban jobban elterjedt a kék golgotavirág (P. careulea) de néhányan maraguja/maracuja néven árusítják. Milyen volt a virágja?
tegnap 18:40-es: a P.caerulea is hoz termést, magokkal, feltéve, hogy sikerül két olyan növényt találni, amik genetikailag különböznek. Ugyanis a Mo-on találhatü növények 2-3 anyanövényböl származnak vegetativ szaporítással, és ezért nagyon nehéz megfelelö szülöpárt találni. De a termése ugyan ehetö, de nem igazán finom (legalább is szerintem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Ennek kék virágja van, ilyen (netrõl másoltam be, ez nem az enyém): http://mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115451_maracu.. a termés meg sárga, sima, de belül ahogy írtam szivacsos a szélén, a közepe meg üreges, mag egy szem se. Gondolom akkor tényleg azzal van a baj hogy valamibõl nem kapott eleget vagy nem lett beporozva, vagy nem tudom.
Ez a képen a P.caerulea, erröl írtam, hogy mivel majnem mind azonos növénytöl származik, nem igazán lesz magja.
A termésed nem maracuja. (annak egyébként a levele is más) Hol vetted? "majnem mind azonos növénytöl származik" A vasfüggöny idejében talán igaz volt ez az állítás. Már vetõmagot is forgalmaznak, meg biztos, hogy jött külföldrõl egy csomó leveles formában is. Meg horvátból is hozzák haza a népek...

Melyik a jobb, a bonellrugós matrac vagy a szivacsos? A bonellrugós nem fog nyikorogni pár év múlva? És a mostani szivacsosok milyenek, nem süpped be néhány év használat után?

Legjobb válasz: A bonellrugós sokkal jobb. Tapasztalatból írom, légréteg van közötte és nem penészedik be. A szivacsmatrac három év múlva eldobós.

A bonellrugós sokkal jobb. Tapasztalatból írom, légréteg van közötte és nem penészedik be. A szivacsmatrac három év múlva eldobós.
Én határozottan a szivacsosra szavazok. Négy év alatt három rugósat sikerült tönkretenni a párommal, pedig nem voltak valami olcsók. Ennél egy szivacsos csak jobb lehet. Egyébként még a szüleimnél szimpla szivacsmatracon aludtam, laticel vagy mi, és tíz év alatt se lett gödrös :) Nem hinném, hogy a maiak ennél rosszabbak lennének.
Mi a jysk-ben vettünk akciósan szivacsosat, meg vagyok elégedve vele. Igazából fel sem merült, hogy rugós matracot vegyünk.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy a sima régi fajta rugós rossz, ezért kérdezem a bonellt. 2 éve sima rugósat kaptak szüleim, 2 hét használat után már nyikorgott, elõtte sima szivacsos volt, igaz kb. 5-6 évig, de már szinte a fa részén aludtak, mert úgy besüppedt a szivacs, ezért kaptak rugósat, de ez sem jó. Ezért érdekel a bonell, mert ha többen is azt mondanátok, hogy jó, akkor belevágnék.
nekem szivacs matracom van 3 éve, de már eléggé kifeküdtük. rugósra szeretnék váltani, párom is azt vett és sokkal kényelmesebb. ikeában fogom venni, mert jó áron van, van rá 15 év garancia és elég jó a csererendszerük szóval, ha bármi baj van vele elvileg szó nélkül kicserélik.
nekem 10 éve szvacsmatracom van, "ortopéd vákuummatrac", nagyon szeretem! elmúlik tõle a hátfájásom. nagyon jól lehet rajta aludni.
Cardó matrac a legjobb!!!!!Bonellrugós!!!!!!

A push up melltartó és a sima szivacsos melltartó között van különbség, vagy a kettő ugyan az?

Nekem valahogy sosem olyan a hatás mint amilyet el szeretnék érni.. viszont épp a neten olvastam valahol, hogy a push up melltartó oldalt jobban szivacsos és ennek köszönhet?en olyan a hatás,amilyen. Az én melltartóim oldalt is ugyanolyan vastagságú szivaccsal készültek mint mondjuk középen ...

Legjobb válasz: Na, ez a különbség, amit írtál, h a sima szivacsosban mindenhol egyforma a szivacs vastagsága. A push upnál pedig alul nagyon vastag a szivacs, ezáltal nyomja fel a ciciket.

Na, ez a különbség, amit írtál, h a sima szivacsosban mindenhol egyforma a szivacs vastagsága. A push upnál pedig alul nagyon vastag a szivacs, ezáltal nyomja fel a ciciket.
Nem feltétlenül szégyen miatt hordjuk ezt a melltartót.Nekem jobb formát ad így a melltartó...Kényelmesebb is.
Gyakorlatilag tök mindegy mert mindenképp látszik hogy a ruha alatt az csak egy melltartó szivaccsal kitömve. Nem értem miért kell szégyellni a kis mellet, semmi gond nincs vele.
Nekem még sosem mondták meg, hogy látszik, hogy push-up melltartót hordok, de a dekoltázsomra mindig rácsodálkoznak, mert csodákat mûvel vele. Tudni kell megtalálni a tökéletes méretet, és akkor nem lesz feltûnõbb egy push-up, mint egy sima (akár szivacs nélküli) melltartó.
A kérdező hozzászólása: Ééértem már. Köszönöm szépen :D

Az gáz ha kicsi a mellem és nem sportmelltartót hordok hanem szivacsos"toppot"?

12 éves vagyok alig van mellem,tényleg nagyon kicsi de ha nem hordok semmit akkor átlátszódik a mellbimbóm.Szóval néztem a többi kiirt kérdést és láttam,hogy ennyi idősen nem kell még ilyesmi.Szóval nekem olyan melltartóm van,a takko-ból,hogy nincs benne semmi merevítő,csak egy kis szivacs.Hallottam hogyha melltartót hordok lógnifog,ettől is?

Legjobb válasz: attól nem:)

attól nem:)
Alapból nem fog lógni a melltartótól sem. Azt a fogyás-hízás, szoptatás, öregedés okozza elsõsorban. Jó, ha olyat hordasz, 12 évesen, hacsak nincs abnormálisan nagy melled, akkor ez való neked.
Hol lehet szivacsos topot kapni? nekem is csak az lenne jó:D... 14/l


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!