Találatok a következő kifejezésre: A szibériai a (51 db)

Az Angara ősföld megegyezik a Szibériai ősfölddel? Csak mert térképen sehol sem találom az Angara ősföldet. Hol van? ! :S

Legjobb válasz: Igen, közép szibériai fennsíkkal egyezik meg tehát az a Szibériai õsföld

Igen, közép szibériai fennsíkkal egyezik meg tehát az a Szibériai õsföld

A Neva masquarade ugyanaz, mint a szibériai?

Legjobb válasz: A szibériain belül a sziámi színû egyedek neve. Egyes egyesületek külön jegyzik a típust, de nem számít önálló fajtának.

A szibériain belül a sziámi színû egyedek neve. Egyes egyesületek külön jegyzik a típust, de nem számít önálló fajtának.
A kérdező hozzászólása: Köszi
A kérdező hozzászólása: És ugye csak annak lehet kék szeme? S nem tudod, a szibériai magasabb ugye, mint a házi cicák? Mert csak a súlyáról találtam adatokat.
A szibériai egy nagy testû macska, magasabb is lehet, mint a házi. Önmagában a teste is nagyobb, fõleg a hatalmas bundával együtt. A neváknak kék szeme van, ms szín nem megengedett, a "sima" szibériainak nem kék.
Igen, de az nem tradicionális. A trad szibériaiak a legjobbak, allergia terén is.

Melyik a cukibb a barátságosabb a szibériai törpehöri vagy a dzsungáriai?

Legjobb válasz: A dzsungáriai törpehörcsög Szibériában él vadon. Van még roborovsky, campbell és még számos más fajta. Szibériai törpehörcsög nevû nincs. Lényegében valamennyi törpehörcsög hasonló "jellem", a szelídség leginkább a szoktatáson múlik. http://torpehorcsogok.hu/fajtak.php

A dzsungáriai törpehörcsög Szibériában él vadon. Van még roborovsky, campbell és még számos más fajta. Szibériai törpehörcsög nevû nincs. Lényegében valamennyi törpehörcsög hasonló "jellem", a szelídség leginkább a szoktatáson múlik. http://torpehorcsogok.hu/fajtak.php
Nem azt akartad írni hogy szibériai arayhörcsög? Szerintem a dzsungi aranyosabb!


Mennyire igaz, hogy a szibériai macskák nem okoznak allergiát?

Legjobb válasz: Minden macska okoz allergiát, leginkább a szfinxre mondják, hogy nem mert kopasz. Persze az is, ha nem a szõrére, hanem a fehérjéjére vagy allergiás. egyes fajtákra mindent mondanak, hogy milyen extra fasza, pedig nem. Kifejezetten azért vettem jó vérvonalú drága törzskönyves sziámit, mert rövidszõrû és mert "alig hullajtja" a szõrét. Ne mondjam, hogy háromszor annyi jön ki belõle, mint a bolyhos háziból, és nem beteg, meg nem látszik rajta, egyszerûen annyi, hogy kár volt bevennem a marketing dumát... :I Persze szeretem, de ez szemétség. Mint ahogy az is, hogy fú a szfinx kopasz nem leszel allergiás, aztán bedagad a szemed tõle mégis. Tuti a szibériai is ugyanez.

Minden macska okoz allergiát, leginkább a szfinxre mondják, hogy nem mert kopasz. Persze az is, ha nem a szõrére, hanem a fehérjéjére vagy allergiás. egyes fajtákra mindent mondanak, hogy milyen extra fasza, pedig nem. Kifejezetten azért vettem jó vérvonalú drága törzskönyves sziámit, mert rövidszõrû és mert "alig hullajtja" a szõrét. Ne mondjam, hogy háromszor annyi jön ki belõle, mint a bolyhos háziból, és nem beteg, meg nem látszik rajta, egyszerûen annyi, hogy kár volt bevennem a marketing dumát... :I Persze szeretem, de ez szemétség. Mint ahogy az is, hogy fú a szfinx kopasz nem leszel allergiás, aztán bedagad a szemed tõle mégis. Tuti a szibériai is ugyanez.
Igen, osszefoglalva, nem mindegy, hogy a szorre, vagy a nyalban levo feherjere vagy allergias. Ha mondjuk a tengerimalacra is alergias vagy, akkor mindenfelekeppen bukta. Ha nem, akkor azhiszem, mukodhet a dolog.

A szibériai nagyvárosokban oroszul beszélnek? Vagy vannak helyi nyelvek?

Legjobb válasz: Oroszul mindenki tud, iskolákban azt tanítják.

Oroszul mindenki tud, iskolákban azt tanítják.
Eldugott falvakban vannak még - többek közt - finnugor rokonaink kihalt vagy kihaló nyelvei. De a nagyvárosokban csak orosz.
A volt szovjet tagköztársaságokban is minden idõsebb ember tud oroszul, de a gyerekek talán már nem.
Általában fifty-fifty az orosz : helyi nyelv arány. Igazából az oroszok nem irtják ezeket a nyelveket csak leszarják õket. Sõt a nemzetiségi idézõjeles "köztársaságokban" hivatalos okiratokat is lehet kiadni a helyi nyelv(ek)en. Vidéken viszont a helyi nyelv a domináns, persze csak ott ahol. A helyi nyelvek általában "foltokban" vannak, egy-egy nagy(obb) város körül, a "köztársaság" határait meg ügyesen úgy alakítják, hogy orosz többség legyen...

A szibériai macska mennyibe kerül?

Szibériai cicát szeretnék vásárolni, de bárhol nézem nem találok árat, lehetőleg kiscicát szeretnék:)

Legjobb válasz: 100.000F környékén gondolkozz ami tán nem átverés, és van törzskönyvje stb... ha ilyen 40.000 - 50.000ft körül találsz azok valami szaporítósok lehetnek.

100.000F környékén gondolkozz ami tán nem átverés, és van törzskönyvje stb... ha ilyen 40.000 - 50.000ft körül találsz azok valami szaporítósok lehetnek.
A kérdező hozzászólása: 13. nagyon sokat segítettél:)
Meg kell adni ritkán olvas az ember ennyi butaságot.Ha gõzöd sincs errõl a témáról, az nem baj egyébként.
Tudom :) azért tettem zárójelbe, hogy "szibériai".
8-asnak: Az sem szibériai volt, hanem valami mix! Ezért ezt a megjegyzést kár is volt ideírni! Ahogy az elõttem válaszoló is írta, elismert tenyésztõtõl kell cicát vásárolni, aki rendelkezik tesztekkel, chippel, törzskönyvvel, szerzõdéssel, oltásokkal, és egészséges az állománya!
TENYÉSZTÕTÕL VEGYÉL FAJTATISZTA SZIBÉRIAI, VAGY PERZSA MACSKÁT!!!!NE SZAPORÍTÓTÓL, HANEM ELISMERT TENYÉSZTÕTÕL!!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor szerinted milyen cicát kéne venni? Mindenképp valami hosszú szõrût szeretnék:)
Nekünk néhány éve halt meg a "szibériaink". 40 ezer forint volt, de az a macska nem volt normális! Olyan idegrendszere volt, hogy nem lehetett hozzá nyúlni, mert fújt, karmolt, morgott, ha nagy nehezen "megtaláltuk", mert állandóan el volt bújva valahol. Pedig semmi oka nem volt rá, soha nem bántotta senki. Nagy valószínûséggel beltenyészet áldozata volt. Ne vegyél szaporítótól cicát, mert ez sem neked nem boldog élet, sem a macskának!
A kérdező hozzászólása: 100.000 ft felett semmikép nem szeretnék venni.:/ azt már túlzásnak tartom max 100.000 ft :) )
Nekem van egy birmanom és õk szibériait is tenyésztenek. Nem tudom, hogy egy árban vannak-e. 95 volt a birman cicc és szerintem minden okés azon a helyen. Vannak is szibériai picik. Mondjuk nem ivartalanított és chip sincs, de oltások rendben és törzskönyvi kivonata is van. Plusz nagyon édes cica, bátor egészséges és szép.
2 tenyészet van magyarországon, aki szibériai cicákkal foglalkozik! 100.000 ft felett az ár! Külföldön, pedig 400 eurotól felfelé! Természetesen csak is kedvencnek mindkét esetben!
A kérdező hozzászólása: Kb. Èn is így kalkuláltam :) Köszönöm a segítséget:)
íg van.80 tól felfelé.olcsóbban biztos, h nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod:) ) Sokat segítettél:)
szia! nálunk vannak szibériai erdei cicák, anya cseh, apa lengyel import, elérhetõ áron, törzskönyvvel, hobbi, ill. kiállítási célra. http://frozenfieldsiberians.wordpress.com/

A szibériai tigris tartása nehéz? Vannak rossz szokásai?

Mert a húgom szeretne mert nekem meg nyuszim van neki vaan hörcsöge. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: csak 4 darab embert említette meg de szerintem jóval többen vannak azok akiknek szereztél nehány perc boldogságot :) el kell ismerned hogy elég vicces kisemlásök témakörbe azt olvasni hogy van-e rossz szokása egy tigrisnek :) tudod néha könyebb az élet ha nem veszed ennyire komolyan azt ami körülötted van :)

csak 4 darab embert említette meg de szerintem jóval többen vannak azok akiknek szereztél nehány perc boldogságot :) el kell ismerned hogy elég vicces kisemlásök témakörbe azt olvasni hogy van-e rossz szokása egy tigrisnek :) tudod néha könyebb az élet ha nem veszed ennyire komolyan azt ami körülötted van :)
szakadok :D :D :D
sííírok:) )))))
A kérdést elolvasva az jutott eszembe, hogy rossz szokásként elsõsorban a gazdi elfogyasztását említeném, de aztán tovább olvastam és most én is sírok a röhögéstõl. Na, de nyuszi meg hörcsög tartásból kéne kimûvelni magatokat, aztán jöhetnek az egzotikus állatok. Nem hiszem, hogy a gyerekeknek pont ilyen állatka kéne a többi mellé.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat szibériai mókust akartam irni !
Elõször azt hittem kamu! Én is szakadok!
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szib%C3%A9riai_cs%C3%ADkosm%C3%.. Ahogy az elõttem szóló is javasolta, tényleg nem hiszem, hogy pont gyerekeknek kellene egy ilyen drága és költséges jószág, nem a legideálisabb játszótárs.
A kérdező hozzászólása: Jó kijavítottam magamat le lehet rólam szállni!! Amúgy meg ti is hibázhatok nem kell ezért "szakadni" !!

Igaz, hogy a szibériai macska hipoallergén?

sziasztok Évek óta szeretnék egy cicát de mindig tüsszögök t?lük így eddig nem lehetett. Olvastam, hogy a szibériai macska hipoallergén...ez igaz? Biztos, hogy nem a sz?rre vagyok allergiás mert van 7 kutyánk, 2 görényünk, és 1 tengerimalacunk van és velük semmi gondom nincsen. Azt olvastam, hogy az ? nyálukban lév? fehérje nem olyan allergén... alapból sem er?s az allergiám inkább csak kellemetlen és talán egy olyan cicával akinek a nyála nem annyira allergén nem lenne egyáltalán problémám... Köszi a választ :)

Legjobb válasz: Én TV-be láttam. Próbáld ki.:) Kérdezz rá egy tenyésztõre hogy meg lehetne -e nézni õket, és majd kiderül. Biztos megengedi.

Én TV-be láttam. Próbáld ki.:) Kérdezz rá egy tenyésztõre hogy meg lehetne -e nézni õket, és majd kiderül. Biztos megengedi.
Igen, ez valóban így van, ráadásul gyönyörûek és intelligensek. Ha kevesebbet akarsz takarítani, akkor a szfinx is tökéletes, bár azt sokan csúnyának titulálják.
A kérdező hozzászólása: nekem a szfinx is nagyon tetszik csak arról azt olvastam, hogy az õ nyálában lévõ fehérje is allergén bár igaz ami igaz õ legalább a szõrét nem hullajtja..ami nagy elõny lenne mert a lakás/ruhák úgyis mindig kutyaszõrösek :)
A szfinx ALLERGÉN!!!! Én a norvég erdei macskáról hallottam, h hipoallergén. Esetleg még néz utána neki. Ja! És fressnapfban lehet kapni olyan port, ami semlegesíti a cica nyálában lévõ fehérjét, és ezáltal az allergiások is boldogok lehetnek.

A szibériai ginseng kapszula szedése közben előfordulhat hasmenés?

Nagyon fáradt vagyok mostanában, arra gondoltam, hogy kipróbálom a ginseng kapszulát. El?fordulhat hasmenés? Mert akkor nem venném meg.

Legjobb válasz: Nem lesz tõle hasmenésed. Viszont használni sem fog. Béres csepp, ha hallgatsz egy szakemberre.

Nem lesz tõle hasmenésed. Viszont használni sem fog. Béres csepp, ha hallgatsz egy szakemberre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!