Találatok a következő kifejezésre: A szex beindithatja a (8 db)

A szex beindíthatja a szülést?

Ilyenkor (40. hét), hogyan voltatok együtt, aki ilyenkor szexelt a férjével? :)

Legjobb válasz: Ha itt az ideje, akkor beindíthatja. Ha nem akkor tök mindegy milyen praktikát vetsz be. Én 40 hét 3 naposan szültem, de nem a szex hatására, annak nem volt hatása. Babán még úgy érezte bent kell maradni, hiába akarjuk onnan kipöckölni. :)

Ha itt az ideje, akkor beindíthatja. Ha nem akkor tök mindegy milyen praktikát vetsz be. Én 40 hét 3 naposan szültem, de nem a szex hatására, annak nem volt hatása. Babán még úgy érezte bent kell maradni, hiába akarjuk onnan kipöckölni. :)
babán=babám
Szia. Én túlhordtam a kislányomat, és az orvos és a szülésznõ is javasolta, hogy bújjunk össze. Megvolt az eredménye, másnap hajnalban megindult a szülés. Egyébként csak akkor váltja ki a szülést, ha a magzat már felkészült rá. Az orgazmus során oxitocin szabadul fel, ami méhösszehúzódást válthat ki. A spermiumban lévõ posztagladin hormon pedig a méhnyak felpuhulását indíthatja el. A módszer pedig tetszõleges, ahogy mindkettõtöknek kényelmes. :)
Igen :)
be :)
Ha már amúgy is idõ van akkor beindíthatja. Én a 2. babót csak 41+0 hetesen szültem, pedig még 40+5 hetesen is csináltuk. Bár 2 éve már annak, de emlékszem, rendesen együtt voltunk, mint mondjuk 2 hónappal azelõtt :D Mielõbbi könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyermekes, 28 heteske

A szex beindíthatja a szülést?

Legjobb válasz: Egy cikkben azt olvastam,h egy idõ után,nem vagyok benne biztos,de a nyákdugó távozását emlegették, a spermáknam van valami olyan hormonjuk,ami igen.De amúgy az elsõ hét hónapban,ha a doki nem mond mást szabad:)

Egy cikkben azt olvastam, h egy idõ után, nem vagyok benne biztos, de a nyákdugó távozását emlegették, a spermáknam van valami olyan hormonjuk, ami igen.De amúgy az elsõ hét hónapban, ha a doki nem mond mást szabad:)
Maga a szex nem, de az orgazmus igen, mert méhösszehúzódással jár, az utolsó pár hétben. A férfi spermájában is van egy anyag, ami elindíthahtja, de amíg az orvos nem tilt, lehet nemi életet élni:-) Túlhordott babánál javasolni szokták, hogy menjenek haza és szexeljenek egy jót:-)
nekem a 39.heti ctg-n javasolták hogy jó lenne ha éjjel meglenne a baba.és 9-kor szeretkeztünk és 3-kor megvolt a baba:) éjfélkor kezdõdtek a fájások és kicsi vérzés majd mentõvel be és gyorsan tágultam. 7 hónapos baba anycikája:)
Az uccsó hónapban igen. Egyébként nyugodtan lehet, ha az orvos nem tiltja.

Szex beindíthatja a szülést tényleg? Kárt tehet a babában?

31 -re vagyok kiírva. 1 ujjnyira voltam nyitva hétf?n..

Legjobb válasz: Ami neked nem jár fájdalommal, az nem tesz kárt a babában. A szex kifejezetten hasznos, hiszen az orgazmus okozta altesti "izomtorna" állítólag jó hatással van a szülés alatt is táguló szövetekre. Én mindhárom terhességem alatt végig szexeltem, kettõt nagyon könnyen szültem, a harmadik pár nap múlva jön. Az elsõt napra pontosan szültem, elõtte szexeltünk. :) Most a külsõ méhszájam 1 ujjnyira nyitva van május óta. Pár napom van, és eddig nem volt baj. A szex elvileg akkor tiltott, ha a belsõ méhszáj is nyílik, vagy eltávozik a nyákdugó (innentõl kezdve fertõzésveszélyes) vagy elment a magzatvíz.

Ami neked nem jár fájdalommal, az nem tesz kárt a babában. A szex kifejezetten hasznos, hiszen az orgazmus okozta altesti "izomtorna" állítólag jó hatással van a szülés alatt is táguló szövetekre. Én mindhárom terhességem alatt végig szexeltem, kettõt nagyon könnyen szültem, a harmadik pár nap múlva jön. Az elsõt napra pontosan szültem, elõtte szexeltünk. :) Most a külsõ méhszájam 1 ujjnyira nyitva van május óta. Pár napom van, és eddig nem volt baj. A szex elvileg akkor tiltott, ha a belsõ méhszáj is nyílik, vagy eltávozik a nyákdugó (innentõl kezdve fertõzésveszélyes) vagy elment a magzatvíz.
A nyákdugót én is csak a másodiknál láttam. Ilyen kocsonya-szerû áttetszõ enyhén vére volt, de olvastam hogy másoknál másmilyen. Nekem egyben távozott, nem volt összetéveszthetõ folyással.
Ha már második baba, teljesen normális, hogy nyitva a külsõ méhszáj. Ilyenkor már gyengébbek a záróizmok, hamarabb elernyednek. A szex nem tudja beindítani a szülést, kivéve ha az nagyon durva. A szülést a babából felszabaduló hormonok indítják be és nem külsõ hatások. Attól, hogy 31-re vagy kiírva, akár holnap beindulhat a szülés. Ezt még az orvosok se tudják elõre megmondani. Hány kismama tapasztalta, hogy a délelõtti vizsgálaton a doki azt mondta, még biztos nem lesz baba, aztán délután vagy éjjel megszült...
Gondolom, a külsõ méhszáj volt csak nyitva. Nekem ez már a 20. héttõl nyitva volt, mégse voltam eltiltva a szextõl... így nem tud a baba fertõzõdni :) ) A szex csak akkor indítja be a szülést, ha az már magától is rövid idõn belül beindulna. Igaz, a sperma felpuhítja a méhszájat, de nálad már ennek sincs jelentõsége. A babád így is napokon belül megszületik. Hiába vagy te 31.-ére, egyáltalán nem biztos, hogy pontosan a kiírt napon fogsz szülni. A babád már érett, teljesen fejlett, készen van a megszületésre, csupán rajta múlik, mikor indul el. Szóval ha van hozzá kedved, bátran légy együtt a pároddal, szülés után egy ideig úgyse lehet :) )) Könnyû szülést, boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Bevallom mivel az elsõ császáros volt, így nem tudom milyen a nyákdugó és magzatvíz mert annál nem ment el..faros volt, ez a baba normálisan be van helyezkedve készül, rendes jóslóim vannak, sokszor megvisel egy sor különbözõ külsõ tünetem van amibõl már kezd sok lenni-bõr és egyéb gondok amik állítólag hormonálisak...de a nyákdugóra azt mondta a doki lehet olyan is mint a folyás...nekem múlt héten volt egyszer ilyen a héten kétszer-kis mennyiségû, de nem volt áttetszõ és véres vagy egyéb színû-szval nem tudom ez az volt e...tök tanácstalan vagyok...sokan azt mondják ne siettessem, mert az az igazság, túlhordani sem lehet igazán, mert császáros voltam és most nem szeretnék az lenni.
Második babámat túlhordtam, az orvos "házi feladatként" javasolta az óvatos szexet. Csináltuk, de a szülést nem indította be. Néhány nap múlva oxitocinnal indult be. Ártani nem ártott a szex, de nem is segített.
Nekem sem inditja be, pedig én is nagyon szeretnék már szülni , holnapra vagyok kiirva, de eddig sem nyágdugo meg semmi jele a szülésnek. Õ a 2_ik babám, de nekem az 1-nél sem volt nyákdugo és õt is tulhordtam ugy inditották. Könnyü szülést neked:)

A szex bármikor beindithatja a szülést?

35hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!Én ugy tudom hogy igen de ez csak a terhesség vége felé közeledve valószínü. 23hetes kismami

Szia!Én ugy tudom hogy igen de ez csak a terhesség vége felé közeledve valószínü. 23hetes kismami
Állítólag csak akkor indítja be a szülést, ha már egyébként is nagyon közel lenne az idõpont, hamarosan magától is beindulna a szülés. Úgyhogy ha nics nyitva pl. a méhszájad akkor nem lehet gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!:)

Szex tényleg beindíthatja a szülést?

Akinél sikerült, hogy volt? Mennyivel utána indult be? Nekem a szülésznő mondta, már a 40.hétben vagyok és jó lenne, ha kibújna. :)meg amúgy is

Legjobb válasz: szia mi az elsö babánál 30 hetes koromig volt sex aztán szünet,mert nem akartam idö elött szülni :-) 38 hetet töltöttem aznap este volt sex a doki is javasolta, na megis lett az eredmény aznap éjszaka 2 kor elfojt a magzat viz :-) most is bevetem ezt a praktikát ha eljön az ideje :-) 20 hkm

szia mi az elsö babánál 30 hetes koromig volt sex aztán szünet, mert nem akartam idö elött szülni :-) 38 hetet töltöttem aznap este volt sex a doki is javasolta, na megis lett az eredmény aznap éjszaka 2 kor elfojt a magzat viz :-) most is bevetem ezt a praktikát ha eljön az ideje :-) 20 hkm
Igen, a spermium a méhszájra kerülve szülésbeindító hatással van. Ezért sem ajánlják a 8. hónaptól, de ezért ajánlják szülésbeindításra.
Tényleg beindíthatja, de nem mindenkinek jön be! Nekünk is ajánlották, csináltuk is jó sokat, de egyik szülés sem indult be tõle (úgy indították).

Az orgazmus is beindíthatja a szülést vagy csak a szex vagy a sperma?

Legjobb válasz: Úgy tudom,a spermában vannak olyan anyagok,amik beindíthatják,de az orgazmus is lehet ilyen hatással,ha nagyon erõs közben az összehúzódás.

Úgy tudom, a spermában vannak olyan anyagok, amik beindíthatják, de az orgazmus is lehet ilyen hatással, ha nagyon erõs közben az összehúzódás.

Szex-el beindíthatom a szülést?

Holnapra vagyok kiirva,ha nem születik meg addig a pici akkor hétf?n be kell feküdjek...szexel beindítható a szülés?volt valaki akinél igy indult be?

Legjobb válasz: Szia!Én is holnapra vagyok kiírva,de a próbálkozásaink nem jártak sikerrel.Kedden 2111 volt a méhszájértékem,így az orvos azt mondta,már a szexel ne próbálkozzunk. :( Próbáltam a tonicot,csípõset,takarítást,amit csak lehetett,de semmi... Tegnap este már voltak fájásaim,örültem nagyon,már 8-10 percenként jöttek,amikor 2,5 óra után abba maradtak sajna. Ma üzent az orvosom,hogy családi problémák adódtak,így ha lehet "napoljuk" el a szülést hétfõre!Akkor kell majd mennem UH-ra,meg áramlás vizsgálatra.Ha minden oké lesz remélem vizsgálat után beindul,mert már nagyon nehéz.Befeküdni amúgy én sem szeretnék,mert a 2,5 évesem nehezen viselné a hiányomat,de ha más megoldás nincs akkor maradok!Most azon izgulok,hogy kihúzzam hétfõig,mert nem szeretnék az orvosom nélkül szülni. :)

Szia!Én is holnapra vagyok kiírva, de a próbálkozásaink nem jártak sikerrel.Kedden 2111 volt a méhszájértékem, így az orvos azt mondta, már a szexel ne próbálkozzunk. :( Próbáltam a tonicot, csípõset, takarítást, amit csak lehetett, de semmi... Tegnap este már voltak fájásaim, örültem nagyon, már 8-10 percenként jöttek, amikor 2, 5 óra után abba maradtak sajna. Ma üzent az orvosom, hogy családi problémák adódtak, így ha lehet "napoljuk" el a szülést hétfõre!Akkor kell majd mennem UH-ra, meg áramlás vizsgálatra.Ha minden oké lesz remélem vizsgálat után beindul, mert már nagyon nehéz.Befeküdni amúgy én sem szeretnék, mert a 2, 5 évesem nehezen viselné a hiányomat, de ha más megoldás nincs akkor maradok!Most azon izgulok, hogy kihúzzam hétfõig, mert nem szeretnék az orvosom nélkül szülni. :)
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nekem zárt a méhszájam (C3000) és nagyon fent is van.... :(
Én hallottam már, hogy mivel az orgazmus is összehúzódásokból áll végül is, ezért beindítható. De nem a szexet javasolnám, hanem inkább a párod(vagy te magad) kényeztessen kézzel, szájjal.
A kérdező hozzászólása: Nekem pl. nincs orgazmusom szex közben (de itt nem is az a lényeg) hiszen akár a csiklói orgazmus is okoz méhösszehúzódást!
Hát nem feltétlenül van minden nõnek minden szexnél orgazmusa...
De gondolom ha szexeltek, akkor orgazmus is van.. magyarul ugyan az.
A kérdező hozzászólása: utolsó: te nem tudom melyik sorokat olvastad félre, de egyszer nem írtam sehol, hogy a szex Nem indítja be a szülést...pont azért tettem fel a kérdést, hogy választ kapjak, csak azt írtam, hogy nem az orgazmus indítja be, hanem a sperma és azt nem tudom, hogy zárt méhszájjal is mûködik-e ez a dolog! szerintem olvasd el mégegyszer a kérdést és a válaszokat is!
elsõ vagyok: ha te úgy gondolod, és teljesen biztos vagy benne hogy a szex nem indíthatja be a szülést, miért teszed fel a kérdést??? az ilyet annyira nem értem..
Nekem bejött
Anyukám a nõvéremet és az öcsémet is úgy szülte meg, hogy elõtte szexeltek édesapánkkal :P Õ esküszik rá :D Szerinte fotelban a legjobb :D Én valamiért nagyon siettem, úgyhogy nem volt rá szükség :) Könnyû szülést és Boldog babázást! 37 hkm
A kérdező hozzászólása: azért kéne befeküdjek, mert különben naponta kéne feljárjak CTG-re...önszántamból mennék, de rájöttem, hogy tök hülyeség lenne, mert tényleg mi van, ha csak 1 hét múlva indul be a szülés...
Hülyeség, hogy befektetnek. Én egy héttel a kiírt idõpont után szültem, természetes úton. Nekem azt mondta a szülésznõ, lépcsõzzek, és szexelhetek is, hátha az beindítja.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, hogy a spermában van olyan hormon vagy micsoda ami beindítja a szülést...nem az orgazmustól indulhat be! :S
Errõl van szó!

Igaz az, hogy ha a párom a mellemet "szeretgeti" szex közben az beindíthatja a szülést?

Vagy ez csak kés?bb van?18 hetes kismama

Legjobb válasz: kesobb az utolso hetekre jellemzo h mehosszehuzodast valthat ki de ez sem torvenyszeru en majd meg halltam minden nap h szeretkezhessek apukaval,es hiaba is csinaltuk meg a 41.heten is orvosi javaslatra,semmi nem lett a 42.hetet toltottem be mikot zselevel kellett meginditani a szulest.embere valogatja

kesobb az utolso hetekre jellemzo h mehosszehuzodast valthat ki de ez sem torvenyszeru en majd meg halltam minden nap h szeretkezhessek apukaval, es hiaba is csinaltuk meg a 41.heten is orvosi javaslatra, semmi nem lett a 42.hetet toltottem be mikot zselevel kellett meginditani a szulest.embere valogatja
Nem igaz, hogy megindíthatja a szülést, a terhesség végefelé a 36-dik hét után már nem ajánlatos a cicikkel hosszasan játszani, mert az emlõstimuláció méhösszehúzódásokat válthat ki fõleg a bimbó ingerlése és ha erõsek az összehúzódások akkor a kicsi szívhangjai pillanatnyilag csökkenhetnek. Egyébként irigyellek hogy van kedved a szexhez, nekem egyátalán nincs és a 20-dik hétben vagyok. Amarilla
Nem szükségszerû, de oxitocin-termelést vált ki, ami méhösszehúzódásokat vált ki, ezt az utolsó hónapban nem javasolják (ez is lehet egyéni). Nem feltétlenül indul be tõle a szülés idõ elõtt, de jobb lenne az orvosodat kérdezni, õ ismeri az Te állapotodat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!