Találatok a következő kifejezésre: A szertornaszok alacsonyak (1 db)

A szertornaszok mert alacsonyak?

Legjobb válasz: Azért alacsonyak, mert nem nõttek meg. Ehhez a sporthoz a kis magasság az elõnyös, mert így kisebb az ember tömege, amivel dolgozni kell, kisebb a teste, amit mozgatni kell. Ezért a magas emberek lemorzsolódnak, nem lehetnek sikeresek ebben a sportban, de ez nagyonsok sportban így van.

Azért alacsonyak, mert nem nõttek meg. Ehhez a sporthoz a kis magasság az elõnyös, mert így kisebb az ember tömege, amivel dolgozni kell, kisebb a teste, amit mozgatni kell. Ezért a magas emberek lemorzsolódnak, nem lehetnek sikeresek ebben a sportban, de ez nagyonsok sportban így van.
azért, mert így könnyebben tudnak mozogni, forogni, stb.kisebba testsúlyuk is.
azért kicsik mert a tornától megkeményednek az izomrostok és "megfogják" a csontokat, így nemtudnak sokat nõni.
Nem csak a testtömeg miatt. Minél hosszabb egy testrész (fõleg kéz, láb) annál nagyobb forgatónyomaték kell a felgyorsításához, illetve a lefékezéséhez. pl. álló helyzetbõl egyenes lábbal állóspárgát csinálni ugyanolyan gyorsan egy magas tornásznak erõsebb izmokra van szüksége. Vagy lassabban megy, és lomhábbnak tûnik.
Azért, mert egy különlege technikával 1-2 éves koruk óta fogságban tartják, és nem hagyják nõni õket. Akiket bezárva felejtenek azokból jobb esetben törpék lesznek. A rosszabb esetben olyank kicsik lesznek, hogy emberi szemmel lehetetlen meglátni õket, ezért egy különleges farmon tartják õket, ahol kedvükre élhetnek a hozzájuk hasonlókkal. Legjobb tudomásom szerint több ilyen farm is létezik a világon, Magyarországon Bogyoszló északi határánal van. Remélem segítettem.
én is hamar kezdtem szertornázni(7), és 175 cm vagyok, az is kicsinek számít? :D
énis szertornász vagyok, és szerintem egy-egy magas szülõ nem fogja azt gondolni hgoy a gyermeke alacsony lesz. ebbõl következõen, ha a szülõk azt akarják, hogy a gyermekük sportoljon, akkor automatikusan egy olyan sportra járatják ahol elõnyös az, hogy az ember magas. Én pont ennek az ellentetje vagyok. De az is igaz, hogy a tornászok kiskorukban kezdik a sportot, és ehhez elég sok comb- és fenékizomra, illetve vádlira van szükség, ami rendkívül gátolja a sportoló lábszárnövekedését.
Mást kerestem és ráakadtam erre a régi bejegyzésre. Én úgy tudom, a párom is tornász volt egy ideig, hogy a tornászok olyan gyakorlatokat csinálnak, ami meglehetõsen igénybe veszi és erõsíti az izmokat. Ezt általában már gyerekként elkezdik. Növekvõ korban viszont, amikor a csontozat még fejlõdésben van, az erõs izomzat visszatartja egy szinten a csontok normál növekedését, ezért van az, hogy a tornászok, szinte kivétel nélkül mind alacsonyak. Annak nincs sok realitása, hogy abból lesz jó tornász, aki alacsony növésû, hiszen minimum 18. életévig tart a növekedés. A tornászok pedig már gyerekkorban elkezdik, amikor még nem egészen lehet tudni, hogy ki hány centi magas lesz.
nem azért alacsony, mert szertornász, azért szertornász, mert alacsony...
Mert nem nõttek meg édes istenem -.-


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a kulonbseg a ectomorph es az extrem ecto kozott?

az extrem ectomorphok tomegnovelo etrendel is csak izmot szednek fel?

3

38 évesen van arra esély, hogy megérjem a magyar nemzeti 11 VB-szereplését?

2

Az tényleg igaz hogy 130-140 pulzusszám fölött nincs zsírégetés?

van egy kis feleslegem vagy nem tom e nektek sok lenne e (engem nagyon zavar) 10-15 kg és futni tornászni meg kondiba szoktam járni és azt olvastam a neten vagy hallottam valahol nemtudom hogy 130-140 es pulzusszám mellett ég a legjobban a zsír tehát nálam nem tudom mennyi a pulzusom de majd megszakadok mikor leállok és ha 150-160es pulzusszám vagy afölé megy a pulzusszám akkor nem nagy a zsírégetés, vagy hogy van ez? fontos

10

Ha nem fogyniszeretnék, hanem kerekíteni a fenekemet, és izmosítani a combomat, akkor kevés ismétléses edzést kell rá végezni?

úgy értem,minden gyakorlathoz annyi súlyt,hogy 8-12 ismétlésnél ne menjen több? jóideje edzem itthon,de sajnos nem sokat változott a fenekem,csak kisebb lett,nem pedig kerekebb

1

Melyik yoga-t válasszam?

Nézegettem több oldalt is és láttam, hogy a jógának elég sok fajtája van.

Nekem a nyújtás és a meditáció lenne a lényeg. Nem szeretnék ilyen nagyon extrém pózokat csinálni. :)

Van valamilyen oldal ami összehasonlítja ezeket?

29

Tömegnövelés után elkezdtem egy kis diétát és érdekelne hogy hogyan fussak esténként. Inkább 30-40-50 perc kocogás és terepfutás vagy inkább interval, hogy sprint aztán kocogás?

3

Jóga: melyek a gyökércsakra egyensúlyát elősegítő ászanák?

Köszönöm!

4

Ilyenkor mi történik a sportolóval?

Ha x évre aláírja a szerződést, megkapja érte a pénzt majd megsérül, és több hónapig vagy soha többé nem játszhat?

1

Taekwondo edzések vannak Miskolcon?

Elérhetőséget tudnátok adni?

3

Szerintetek vehetek futópadot lakásba? Téglaépület negyedik szintjén lakom, sarki lakásban (ne panel! ). Szeretnék egy futópadot, de nem tudom, hogy a trappolásom mekkora hangerővel jár a szomszédoknak. Vegyek?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!