Találatok a következő kifejezésre: A szertornaszok alacsonyak (1 db)

A szertornaszok mert alacsonyak?

Legjobb válasz: Azért alacsonyak, mert nem nõttek meg. Ehhez a sporthoz a kis magasság az elõnyös, mert így kisebb az ember tömege, amivel dolgozni kell, kisebb a teste, amit mozgatni kell. Ezért a magas emberek lemorzsolódnak, nem lehetnek sikeresek ebben a sportban, de ez nagyonsok sportban így van.

Azért alacsonyak, mert nem nõttek meg. Ehhez a sporthoz a kis magasság az elõnyös, mert így kisebb az ember tömege, amivel dolgozni kell, kisebb a teste, amit mozgatni kell. Ezért a magas emberek lemorzsolódnak, nem lehetnek sikeresek ebben a sportban, de ez nagyonsok sportban így van.
azért, mert így könnyebben tudnak mozogni, forogni, stb.kisebba testsúlyuk is.
azért kicsik mert a tornától megkeményednek az izomrostok és "megfogják" a csontokat, így nemtudnak sokat nõni.
Nem csak a testtömeg miatt. Minél hosszabb egy testrész (fõleg kéz, láb) annál nagyobb forgatónyomaték kell a felgyorsításához, illetve a lefékezéséhez. pl. álló helyzetbõl egyenes lábbal állóspárgát csinálni ugyanolyan gyorsan egy magas tornásznak erõsebb izmokra van szüksége. Vagy lassabban megy, és lomhábbnak tûnik.
Azért, mert egy különlege technikával 1-2 éves koruk óta fogságban tartják, és nem hagyják nõni õket. Akiket bezárva felejtenek azokból jobb esetben törpék lesznek. A rosszabb esetben olyank kicsik lesznek, hogy emberi szemmel lehetetlen meglátni õket, ezért egy különleges farmon tartják õket, ahol kedvükre élhetnek a hozzájuk hasonlókkal. Legjobb tudomásom szerint több ilyen farm is létezik a világon, Magyarországon Bogyoszló északi határánal van. Remélem segítettem.
én is hamar kezdtem szertornázni(7), és 175 cm vagyok, az is kicsinek számít? :D
énis szertornász vagyok, és szerintem egy-egy magas szülõ nem fogja azt gondolni hgoy a gyermeke alacsony lesz. ebbõl következõen, ha a szülõk azt akarják, hogy a gyermekük sportoljon, akkor automatikusan egy olyan sportra járatják ahol elõnyös az, hogy az ember magas. Én pont ennek az ellentetje vagyok. De az is igaz, hogy a tornászok kiskorukban kezdik a sportot, és ehhez elég sok comb- és fenékizomra, illetve vádlira van szükség, ami rendkívül gátolja a sportoló lábszárnövekedését.
Mást kerestem és ráakadtam erre a régi bejegyzésre. Én úgy tudom, a párom is tornász volt egy ideig, hogy a tornászok olyan gyakorlatokat csinálnak, ami meglehetõsen igénybe veszi és erõsíti az izmokat. Ezt általában már gyerekként elkezdik. Növekvõ korban viszont, amikor a csontozat még fejlõdésben van, az erõs izomzat visszatartja egy szinten a csontok normál növekedését, ezért van az, hogy a tornászok, szinte kivétel nélkül mind alacsonyak. Annak nincs sok realitása, hogy abból lesz jó tornász, aki alacsony növésû, hiszen minimum 18. életévig tart a növekedés. A tornászok pedig már gyerekkorban elkezdik, amikor még nem egészen lehet tudni, hogy ki hány centi magas lesz.
nem azért alacsony, mert szertornász, azért szertornász, mert alacsony...
Mert nem nõttek meg édes istenem -.-


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jógában miképpen fejleszthetném az egyensúlyérzékem? (pl. sáskaállás)

Problémám van támaszték nélkül fél lábon megállnom akkor is, ha egyik lában visszahajlítva a fenekemhez szorítom, de pl. a sáskaállásnál is. Mit javasoltok?

8

Muay thait meg lehet tanulni home study videóról ha veszek kesztyűt meg boxzsákot?

4

Nyújtás után izomláz érzet?

Sziasztok!

Mostanában elkezdtem nyújtani, de másnapra mindig olyan érzés van a lábamba mintha izomlázas lenne, ez rosszat jelent? Túl erőltetem?

2

Ajánlotok valamit, amivel megizmosodhatnék? (bővebben lent)

majdnem 15 éves vagyok,lány, 158 centi és 55 kiló. nem vagyok magammal megelégedve, ezért elhatároztam, hogy lefogyok, de nem akarok koplalni, gondoltam megizmosítom magam. a térdem sajnos fáj és baja van, ezért a szobabiciklizést kizártam. ajánlotok valamit?

4

Lépcsőzés izmosít?

Nem mintha úgy érezném hogy feleslegesen csinálom, mert biztos hogy jó a szervezetre nézve, állóképesség, érrendszer, keringés, szív...
De lehet e vele izomtömeget növelni?
Kb 200 lépcsőből álló lépcsősoron lépcsőzöm, ahol kb kettesével futok fel, nem gyorsan, csak úgy nyugisan de intenzíven, és ebből hat kör megy egyelőre meghalás nélkül.

2

Hogyan lehetek dzsiudzsicu?

3

Mi kell hozzá hogy könnyen menjen?

Betegszállító vagyok, azt akarom hogy akár 120 kilós beteget is könnyen tudják ágyból felemelni? mi kell hozzá hogy könnyen menjen? járjak el edzeni ? milyen edzést csináljak?

1

Mi a véleményetek erről a légpuskáról? : sport. Teszvesz.hu/sportfegyver/legfegyver/4_5mm_es_nemet_titan_wf_ 600_legpuska_1817721749.

A csőtorkolati kezdő sebessége 280m/s ez igaz lehet? Vagy ez a gyári adat és le van butítva a magyar szabványra? Valakinek volt már ilyen a kezébe? Lőttetek már vele? Mik a tapasztalatok?

2

10kg boxzsák, az jó?

Az interneten szeretnék rendelni egy boxzsákot,ami kesztűvel együtt van,de a boxzsák csak 10 kiló,szerintetek az jó?! Bérházba lenne:) Vagy mivel tömjem majd még ki? :D Előre is köszönöm^^

1

Mit/hogyan edzek hogy meg is látszódjon?

11/F vagyok.
Most vagyok 5.-es és pont a legjobb tesitanárt kaptuk:) Ill. alsóba is a legjobb tesitanárt kaptuk. Szóval van erő bennem.
Jelenleg csak atlétikára járok és ott is inkább a futás (nem tudom milyennek számít de 2km 8:46p)

Viszont szeretnék erősebb lenni.
Mit ajánlotok?Hogyan edzek?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!