Találatok a következő kifejezésre: A szertornaszok alacsonyak (1 db)

A szertornaszok mert alacsonyak?

Legjobb válasz: Azért alacsonyak, mert nem nõttek meg. Ehhez a sporthoz a kis magasság az elõnyös, mert így kisebb az ember tömege, amivel dolgozni kell, kisebb a teste, amit mozgatni kell. Ezért a magas emberek lemorzsolódnak, nem lehetnek sikeresek ebben a sportban, de ez nagyonsok sportban így van.

Azért alacsonyak, mert nem nõttek meg. Ehhez a sporthoz a kis magasság az elõnyös, mert így kisebb az ember tömege, amivel dolgozni kell, kisebb a teste, amit mozgatni kell. Ezért a magas emberek lemorzsolódnak, nem lehetnek sikeresek ebben a sportban, de ez nagyonsok sportban így van.
azért, mert így könnyebben tudnak mozogni, forogni, stb.kisebba testsúlyuk is.
azért kicsik mert a tornától megkeményednek az izomrostok és "megfogják" a csontokat, így nemtudnak sokat nõni.
Nem csak a testtömeg miatt. Minél hosszabb egy testrész (fõleg kéz, láb) annál nagyobb forgatónyomaték kell a felgyorsításához, illetve a lefékezéséhez. pl. álló helyzetbõl egyenes lábbal állóspárgát csinálni ugyanolyan gyorsan egy magas tornásznak erõsebb izmokra van szüksége. Vagy lassabban megy, és lomhábbnak tûnik.
Azért, mert egy különlege technikával 1-2 éves koruk óta fogságban tartják, és nem hagyják nõni õket. Akiket bezárva felejtenek azokból jobb esetben törpék lesznek. A rosszabb esetben olyank kicsik lesznek, hogy emberi szemmel lehetetlen meglátni õket, ezért egy különleges farmon tartják õket, ahol kedvükre élhetnek a hozzájuk hasonlókkal. Legjobb tudomásom szerint több ilyen farm is létezik a világon, Magyarországon Bogyoszló északi határánal van. Remélem segítettem.
én is hamar kezdtem szertornázni(7), és 175 cm vagyok, az is kicsinek számít? :D
énis szertornász vagyok, és szerintem egy-egy magas szülõ nem fogja azt gondolni hgoy a gyermeke alacsony lesz. ebbõl következõen, ha a szülõk azt akarják, hogy a gyermekük sportoljon, akkor automatikusan egy olyan sportra járatják ahol elõnyös az, hogy az ember magas. Én pont ennek az ellentetje vagyok. De az is igaz, hogy a tornászok kiskorukban kezdik a sportot, és ehhez elég sok comb- és fenékizomra, illetve vádlira van szükség, ami rendkívül gátolja a sportoló lábszárnövekedését.
Mást kerestem és ráakadtam erre a régi bejegyzésre. Én úgy tudom, a párom is tornász volt egy ideig, hogy a tornászok olyan gyakorlatokat csinálnak, ami meglehetõsen igénybe veszi és erõsíti az izmokat. Ezt általában már gyerekként elkezdik. Növekvõ korban viszont, amikor a csontozat még fejlõdésben van, az erõs izomzat visszatartja egy szinten a csontok normál növekedését, ezért van az, hogy a tornászok, szinte kivétel nélkül mind alacsonyak. Annak nincs sok realitása, hogy abból lesz jó tornász, aki alacsony növésû, hiszen minimum 18. életévig tart a növekedés. A tornászok pedig már gyerekkorban elkezdik, amikor még nem egészen lehet tudni, hogy ki hány centi magas lesz.
nem azért alacsony, mert szertornász, azért szertornász, mert alacsony...
Mert nem nõttek meg édes istenem -.-


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Brake danceben a flérhez milyen izmokat kell egedzeni?

elég jó erőben vagyok mennyi idő lenne elsajátítani ?
(kézen állás / járás simán megy)

4

Nagyon nem megy a szalagavatós osztálytánc meg a keringő. Hogy segítsek magamon?

Azt mondta a tanár, hogy olyan nehéz esete nem volt még, mint én. (és ezt nem is a szemembe, szóval nyilván igaz.) Pedig minden órán ott vagyok, figyelek, próbálkozom. Néha már olyan érzésem van, hogy jól megy, és akkor a többiek közlik, hogy úgy sz*r ahogy van. Nagyon kellemetlenül érzem magam miatta.

l/18

2

Ha el akarok kezdeni futni, akkor milyen rendszerességgel és mennyi ideig tegyem?

1

Mi az a fitbalance?

1

Mi lehet az oka?

Tavasszal volt egy hátsócomb húzódásom ami 3hétig tartott. Az követően abba marad a súlyzós edzés és a foci is. Minden mozgás amit csináltam. Azóta a nyáron elég sokszor fájdult meg a derekam és vándorolt a fájdalom, zsibbadás a sérült lábon végig. Minden fizikai terhelés után és közben érzem, hogy nincs rendben a derekam. A héten újra elkezdtem edzeni és most sokkal komolyabban mutatkozik. (kezdődőt a derekamon utána ráment a sérült izomra és a vádlimban állt meg.(görcsös, merev) izom fájdalom. Nem tudom mi lehet a baj ezért szeretném a ti véleményeteket ki kérni.

2

Van kedve valakinek boxolni járni Budapesten?

tudok egy edzötermet ahová lejárnánk és akkor ütögetnénk kicsit

12

Fekvőtámasz probléma?

Sokan mellette esküsznek, sokan ellene. Valaki fejlődik tőle, valaki nem. De ez mitől függ? Számomra hatásos, sőt edzi a vállakat és tricepszeket is keményen. A vállaimat eléggé terheli, néha fájni is szokott, meg hamarabb elfárad mint a mellizmom. Ez mitől lehet? Alapból gyengék a vállaim, vagy csak alaposabban be kéne melegítenem? Illetve hogyan helyezzem el a tenyeremet a földön? (Mihez-milyen közel.) Az említett mind3 izomzatra szeretnék edzeni és fejlődni.

3

Mit tehetnék, ha nagyon béna vagyok futásban?

A suliban vannak ezek a 2000 méteres felmérések, de én nagyon rosszul futok. A tesi alapvetőleg jól megy, de ez kikészít. Amikor 700 métert futunk, akkor is, a közepétől már érzem, hogy nem bírom. Igazából nem csak azzal van a gond, hogy rosszul veszem a levegőt (már oda figyelek orron be, szájon ki) hanem a lábam olyan hevesen tiltakozik, hogy szinte már hallom, hogy ordít, hogy hagyd abba. Mit tehetnék, hogy fokozatosan növeljem a szintemet? Csak hogy tisztában legyetek mennyire az alapoktól kezdem, ma elmentem futni és 3 percig bírtam, aztán 1 percig sétáltam, majd 2 percig futottam, 2 percet sétáltam, aztán 1 per futás és 3 perc séta. Innen hogy tudnék fejlődni? Nagyon reménytelen vagyok?:(
16/L

2

A ablaktörlő gyakorlatnál egyszerűen csak zárt lábbal tudom nagynehezen elforgatni a derekam. Van ötletetek, valamilyen Fegyenc-szerű fokozatossággal, hogy jól menjen, egyenes lábbal, lassan, szabályosan?

0

Boksz edzésen szemen vágtak, azóta rosszul látok?

ma edzésen csúnyákat kaptam a bal szememre, azóta homályosan látok
lehet ebből baj, vagy ez teljesen normális és magától megjavul?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!