Találatok a következő kifejezésre: A szerelemnek szeretetté kell (2 db)

A szerelemnek feltétlenül szeretetté kell alakulnia?

Volt egy 5 éves kapcsolatom, aminek a végefelé már ezt éreztem. Aztán felrugtam az egészet, mert szerintem ez igy nem helyes. Aztán beszélgettem más emberekkel akik már házasságban vannak vagy hosszu kapcsolatban. Szerintük ez teljesen normális. Én sajnos ezt nem akarom elfogadni. Inkább egyedül maradok életem végéig, de arra a n?re akit elveszek 15-20 év mulva is szerelmesen akarok nézni. Én élek csak álomvilágban?

Legjobb válasz: Sajnos a szerelem nem tart örökké... a biológiai/kémiai folyamatok kb max 18-30 hónapig tartanak és utána szeretet lesz belõle. Mondjuk szerintem simán elképzelhetõ hogy újra és újra szerelmes leszel valakibe.

Sajnos a szerelem nem tart örökké... a biológiai/kémiai folyamatok kb max 18-30 hónapig tartanak és utána szeretet lesz belõle. Mondjuk szerintem simán elképzelhetõ hogy újra és újra szerelmes leszel valakibe.
Egy idõ után a szerelem "átalakul" szerette. De igaza van az elöttem hozzászólónak. Lehet, hogy újra és újra szerelmes leszel belé.
Ismerek olyan 50 körüli házaspárt, akik most is szerelmesek egymásba. Szóval nem lehetetlen. De nem gondolom, hogy az baj, hogy egy szenvedélyes szerelem átalakul higgadt, kiszámítható, biztonságot adó szeretetkapcsolattá.
szeretetté*
A kérdező hozzászólása: Szerintem baj. Az már a megszokás... jön a duma, hogy öreg vagyok már hogy ujat kezdjek, végülis nem rossz, nincs jobb, hát a gyerekek miatt mostmár nem... és igy tovább. Az ujra ujra beleszerelmesedést még el tudom képzelni.
Én szinte újra és újra szerelmes leszek a barátomba!!!Mikor már úgy érzem h ez scak szeretet, hirtelen elég egy pillantás, és õrülten szerelmes leszek!!! Igenis létezik!!
egy szerelem sosem tud szeretetté alakulni, vagy ha igen, akkor is nagyon erõltetet lesz és akkor is elõbb-utóbb végleges szakítás lesz a vége. A szeretet viszont sokszor nagyon könnyen át tud alakulni szerelemmé:-)

A szerelem elmúlik és átalakul szeretetté, a szeretett alatt mit kell érteni?

Ha jol tudom a szerelem 1 évig tart utánna elszál a rózsaszin köd jobban megismerjük párunk hibáit. De mit takar az hogy: átalakul szeretetté? Már nem szeretem annyira a párom vagy nem hiányzik annyira vagy mit?

Legjobb válasz: A szerelmet egy kábítószerre hasonlító hormonkoktél okozza. Ennek hatása - a többi kábítószerhez hasonlóan - idõvel csökken (tehát nem "elmúlik", hanem már nem olyan hatásos). Meg lehet újítani, nagyobb "adaggal", több izgalommal, változtatással, stb. - egy ideig. Aztán ennek is csökken a hatása. A szeretetet pedig egy másik hormon okozza, ez viszont tartós is lehet.

A szerelmet egy kábítószerre hasonlító hormonkoktél okozza. Ennek hatása - a többi kábítószerhez hasonlóan - idõvel csökken (tehát nem "elmúlik", hanem már nem olyan hatásos). Meg lehet újítani, nagyobb "adaggal", több izgalommal, változtatással, stb. - egy ideig. Aztán ennek is csökken a hatása. A szeretetet pedig egy másik hormon okozza, ez viszont tartós is lehet.
"utánna elszál a rózsaszin köd jobban megismerjük párunk hibáit" -> Ezt jelenti. Nincs több feszengés, kábszer-effektus és rózsaszín kontaktlencse, de az erõs kötõdés optimális esetben megmarad, ahogy a szükség és a hiányérzet is.
A kérdező hozzászólása: Értem én is gondolgoztam és ez a válasz alakult ki bennem Köszönm a választ :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!