Találatok a következő kifejezésre: A szeparációs minden (12 db)

Minden babánál jelentkezik a szeparációs szorongás?

9,5 hónapos a kislányom,és továbbra is jól elvan a nagyiékkal,sőt tulajdonképpen más rokonokkal is.Húsvétkor a távol élő nagymamáméknál voltunk,és ott is mindenkire mosolygott,egyedül akkor sír,ha letámadják.Nemcsak hozzám van szoktatva,a nagyiékkal (mindkét oldalról) nagyon sokat van,már párszor náluk is aludt.Egyik barátnőm mondta,akinek az enyémmel egyidős babája van,hogy az ő kislánya egyébként is anyás,de most még inkább,és hogy ez a szep.szorongás időszaka.Mármint most jelentkezik először.Én azt sem tudtam mi az,mondjuk mostanra már utána néztem.Ez minden babánál van?Mert az én kislányomnál nincs (még) és nem is volt,és nem is szeretném,ha lenne.

Legjobb válasz: Fiam 2 éves és egyáltalán nem volt szeparációs szorongása, soha.

Fiam 2 éves és egyáltalán nem volt szeparációs szorongása, soha.
Valamikor, valamilyen formában elõjön, de nincs kõbe vésve, hogy mikor. S bár te nem szeretnéd, hogy legyen, azért az ne felejtsd el, hogy az agyi érés vele járója (amikor rájön, hogy nincs anyához láncolva). Ha egyszer sem jön elõ életében, akkor nagy valószínûséggel baj van. Ez nem jelenti azt, hogy kötelezõen ordítania kell utánad, hanem az anya és apa szeretete, érzelmi biztonsága kiváltja a gyerekekbõl, hogy ha nincsenek ott, akkor nehezebb nekik, rosszabbul viselkednek, nyûgösebbek, vagy rettentõen sírnak. Kinél, hogy jön elõ... Lányomnál kisebb korábban ez gyengébben jött ki, aztán 1, 5 évesen mindig a lábamba kapaszkodott, én voltam az atyaúristan neki, egy morzsát nem lehetett félretenni nélküle, tapad rám. :) Szóval valamikor elõ kell jönni, de nincs megírva az sem, hogy ez egyformán jön elõ a gyerekeknél. S ettõl még jól ellehet a nagyszüleivel, csak hozzád jobban fog ragaszkodni.
Elméletileg jelentkezik minden gyereknél. De persze valóban nem kell, hogy minden gyereknél ugyanazok a "tünetek" legyenek. Általában minden baba vagy kisgyerek életében van olyan idõszak, amikor jobban ragaszkodik a szüleihez, mint máshoz, és ez így van rendjén. Valamelyik gyerek ilyenkor nem hajlandó ellenni mással, míg más gyerekek csak megijednek kicsit, picit sírnak, aztán mégis ellesznek másnál is. Az én lányom soha nem volt extrán anyás, de voltak idõszakai, amikor már nem volt hajlandó mondjuk a nagymama ölébe ülni, mert inkább csak nálam ült. Szóval nem kell, hogy extra módon kijöjjön a szeparációs szorongás, de én is azt mondom, hogy ha egy gyereknél soha semmilyen formában nem jelenik meg, akkor az a gyerek érzelmileg nem fejlõdik jól.
Idegenhelyzetben jelentkezik a szeparációs szorongás. A nagyik nem idegenek, a babád kötõdik hozzájuk. Gyakran van velük.
helyesbítek! minden egészséges babánál jelentkezik a szeparációs szorongás! sztem akarni fogod hogy legyen, ugyanis azok a babák, akiknél kimarad a szep.szorongás teljesen, azoknak a késõbbiekben problémáik lehetnek az idegenekhez való viszonnyal. de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem tudsz tõle kimenni még a wc-re sem, amint írtad húsvétkor megijedt a számára idegenektõl, tehát már ez is annak számít.Nem kell szélsõségekben gondolkodni, és az is lehet hogy késõn érõ típus, késõbb lesz nála ez.A kisfiam 8 hónaposan kezdte, 1 hónap alatt túl voltunk rajta, és csak a felém vetett bizalmát erõsítette meg.
"sztem akarni fogod hogy legyen, ugyanis azok a babák, akiknél kimarad a szep.szorongás teljesen, azoknak a késõbbiekben problémáik lehetnek az idegenekhez való viszonnyal. " Erre semmilyen kísérlet nincsen és nem is jelenthetõ ezért ki! Nem is értem, honnan vetted.
Heti kétszer mentem tanfolyamra, akkor a nagyik vigyáztak rá 1.5 éves koráig. szerintem málunk ezért maradt el a látványos része. De most nagyon szeret engem, minket, kéri, h együt nézzük a mesét, "anya hova megy?", 2, 5 éves, lány.

Minden baba átesik a szeparációs szorongáson?

Legjobb válasz: a link amit kaptál nem hiszem h arról a szeparációs szorongásról ír, amire te gondolsz. a link már a betegségre utal - a babák nem betegek, hanem természetes úton félnek attól, hogy ráeszmélnek anya és õ külön teremtmények. szerintem nagyjából igen, minden baba átesik ezen, kinek hosszabb kinek rövidebb ideig tart. nálunk is most ez van, de próbálom legalább nappal kicsit tovább húzni a 'nem vagyok mellette' szituációt. este már szinte lehetetlen :) nagyon bízom benne, hogy hamar elmúlik. írd be itt az oldalon a keresõbe és sok választ fogsz találni (már én is rákerestem). egy 8,5 hós kisfiú anyukája

a link amit kaptál nem hiszem h arról a szeparációs szorongásról ír, amire te gondolsz. a link már a betegségre utal - a babák nem betegek, hanem természetes úton félnek attól, hogy ráeszmélnek anya és õ külön teremtmények. szerintem nagyjából igen, minden baba átesik ezen, kinek hosszabb kinek rövidebb ideig tart. nálunk is most ez van, de próbálom legalább nappal kicsit tovább húzni a 'nem vagyok mellette' szituációt. este már szinte lehetetlen :) nagyon bízom benne, hogy hamar elmúlik. írd be itt az oldalon a keresõbe és sok választ fogsz találni (már én is rákerestem). egy 8, 5 hós kisfiú anyukája
másold ki és illeszd be a keresõbe
az itt leirtak alapján nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
nézd, ezt most találtam: Az idegenektõl való félelem a 7-9. hónap körül jelenik meg, a 12-18 hónapban a legerõteljesebb, majd ettõl kezdve szép lassan, fokozatosan csökken, amely a kötõdés biztonságát fejezi ki. A biztos kötõdés lehetõvé teszi a gyermek számára azt is, hogy valóságosan is és érzelmileg is el tudjon távolodni az anyától, biztonságban érezhesse magát az idegen környezetben, elindulhasson a környezõ világ felfedezésére. ha gondolod olvasd végig: http://www.c3.hu/~etinfo/info2211/211_06.html

A szeparációs szorongás minden 1-2 éves babánál / kisgyereknél jelentkezik?

Legjobb válasz: Szia! Ezt találtam a kérdésedre: "A szeparációs szorongás normális esetben 8 hónapos csecsemõkben jelentkezik, legkifejezettebb 10 és 18 hónapos kor között, és 2 éves korra általában megszûnik. Intenzitása és idõtartama változó, és részben a szülõ-gyermek kapcsolattól függ; hamarabb elmúlik például, ha a kapcsolat a szülõvel erõs és egészséges, mintha gyengébb." Szerintem minden gyermeknél van ilyen, csak kinél erõsebb, kinél gyengébb. Remélem tudtam segíteni!

Szia! Ezt találtam a kérdésedre: "A szeparációs szorongás normális esetben 8 hónapos csecsemõkben jelentkezik, legkifejezettebb 10 és 18 hónapos kor között, és 2 éves korra általában megszûnik. Intenzitása és idõtartama változó, és részben a szülõ-gyermek kapcsolattól függ; hamarabb elmúlik például, ha a kapcsolat a szülõvel erõs és egészséges, mintha gyengébb." Szerintem minden gyermeknél van ilyen, csak kinél erõsebb, kinél gyengébb. Remélem tudtam segíteni!


Minden babánál kijön a szeparációs szorongás? Mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: A linkkel ellentétben egy gyermekorvos isemrõsöm szerint a szeparációs szorongás nem az anyához való ragaszkodás jele,éppen ellenkezõleg.7-8 hónaposan a baba rájön,hogy van saját akarata,és azt érvényesíteni akarja.Hamar rájön,ha az anya megtilt neki valamit,õ elkezd sírni,hisztizni,akkor megkapja,amit akar.Így lesz a babából hisztis kisgyerek. Ilyenkor nem dajkálgatni kell,hanem határozotta megtiltani neki,amit nem szabad,még akkor is,ha hisztizik.Elõbb-utóbb abbahygja a hisztizést.

A linkkel ellentétben egy gyermekorvos isemrõsöm szerint a szeparációs szorongás nem az anyához való ragaszkodás jele, éppen ellenkezõleg.7-8 hónaposan a baba rájön, hogy van saját akarata, és azt érvényesíteni akarja.Hamar rájön, ha az anya megtilt neki valamit, õ elkezd sírni, hisztizni, akkor megkapja, amit akar.Így lesz a babából hisztis kisgyerek. Ilyenkor nem dajkálgatni kell, hanem határozotta megtiltani neki, amit nem szabad, még akkor is, ha hisztizik.Elõbb-utóbb abbahygja a hisztizést.
Kinél erõsebben, gyengébben, de ezen általában minden gyerek átesik. Hogy meddig tart, baba-, gyerekfüggõ. Akár még 3 évesen is elõjöhet újra, amikor az óvodába kerüléskor el kell szakadni az egyetlen biztos ponttól, az anyától.... http://www.babazo.hu/bebi/20090711-kisgyerekek-szeparacios-s..
Én ezt tanultam róla a fõiskolán pszichológiából: eduline.hu/segedanyagtalalatok.aspx/letolt/2372
Egyébként jó, ha az orvos hisztinek tartja az egyébként a gyerek fejlõdésébõl eredõ valódi félelmet, szorongást és azt tanácsolja, hogy akként is kezeljék... Sajnos ezzel sok sérülés okozhatunk a pici lelkében, ami esetleg csak évek múlva, egy lélekbúvár sok-sok órás kutakodása után derül ki.... Ha nem létezne ilyen, hogy szeparációs félelem, szorongás, nem tudom, miért kutatják már a pszichológusok sok-sok éve... pl:sugi.uni.hu/szigorlat/fejl_9.doc
Nálunk már 2x volt. Egyikm 8-9 hósan, ha nem látott sírt. Most a 2. 11 hós. Még pisilni sem tudok elmenni, mert ha becsukom az ajtót, azonnal sírni kezd. Akkor is ha apa itthon van. 2 hete csinálja ezt.
az enyém 10 hónapos, ilyen nem volt eddig.
Kisfiamnál 8 hónaposan kezdõdött, most 13 múlt, de csak fokozódik, viszont, ha Minimax megy le se szar:) , , már bocsika, olyakor megfeletkezik magáról és semmi gond, de , ha észreveszi, hogy eltûntem, ordítás, de olyan szintem, hogy vígasztalhatatlan...
Nálunk 8 hónaposan kezdõdött és még mindig tart, kisfiam 20hós. Én azt hallottam, hogy 2 éves korig tart.
Nálunk most kezdõdött :( 7 hós félek mi lesz...villámgyorsan megtanult mászni és jön utánam. Beraktam a járókába, játsszon stb, erre felállt és mindig álldogál és sír. Semmi nem érdekli, csak én legyek mellette (no meg lehetõleg vele foglalkozzam)

Minden babánál jelentkezik a "szeparációs félelem"? Ti hogyan éltétek meg?

Kislányom 7,5 hónapos.Eddig minden éjszakát végigaludt este 7-t?l reggel 7-ig.Egy hónapja már külön szobában van és akkor sem volt semmi probléma.Ma este viszont nem ment az elalvás.A hálónkban aludt el velem és akárhányszor át akartam vinni a szobájába csak felébredt és sírt.Úgy aludt el,hogy szorosan hozzám bújt az arcát az enyémbe nyomta amennyire tudta és a kezemet nem engedte el csak szorította.(23h-kor sikerült elaludnia)Még nincs foga talán ez annak az el?jele lehet vagy a szeparációs félelemnek...Nagyon sajnáltam szegénykét olyan kis ártatlanul és ijedten nézett rám.Ilyenr?l nincs tapasztalatom.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: csak a türelem segít! sajnos nem minden babánál jelentkezik,pedig az egészséges lelki élet része, egy fontos fejlõdési fok. Beszélgess hozzá,maradj ott vele,míg elalszik,h minél nagyobb biztonságban érezze magát. ki fogja nõni

csak a türelem segít! sajnos nem minden babánál jelentkezik, pedig az egészséges lelki élet része, egy fontos fejlõdési fok. Beszélgess hozzá, maradj ott vele, míg elalszik, h minél nagyobb biztonságban érezze magát. ki fogja nõni
Nálunk alszik szerencsére, de nálunk is jelentkezik már. A kislányom is pont ennyi idõs. Úgy jelentkezik nála, hogy csak tõlem fogadja el a kaját, és ha apukája pelenkázza, vagy böfizteti, akkor is engem keres mindíg. Majd kitörik a kis nyaka annyit fogolódik csak hogy engem lásson. Tegnap például kimászott a szobából és kijött utánam a konyhába, majd késõbb a fürdõszobába, mert hallotta hogy ott vagyok. Nem fél senkitõl még eddig szerencsére, de nagyon anyás lett. Azért félek ettõl mert lehet hogy kórházba kell mennem és nem tudom mi lesz akkor. Persze semmi képp nem akarok befeküdni és majd próbálom megdumálni a dokival az ambuláns kivizsgálást mert a babám mindnnél fontosabb. A kislányomnak van már négy foga, írtad hogy lehet hogy a te babád is fogzik ami nincs kizárva. Lefekvés elõtt kend be az ínyét hátha akkor nyugodtabban el tud aludni. Sok sikert.
Mi 8 hónaposak vagyunk. A fogzás és a szeparációs szorongás minden babánál általános ilyen korban. Van olyan éjszaka, amikor azért sír fel a kisfiunk, mert a foga jön, és van olyan éjjel, amikor azért, mert szorong. Így a kettõt megkülönböztetni (nálunk legalábbis): - Ha a foga fáj, akkor nem kel föl, csak félálomban fekve és a szájába nyúlkálva sokszor felsír és forgolódik, majd rövidebb sírás után elalszik. - Ha szorong, akkor feláll/felül a kiságyában, néz nagy kerek szemekkel a sötétben és úgy sírdogál. Én ilyenkor magam mellé veszem és együtt alszunk tovább. (Tudom, sokak szerint nem helyes, de ilyenkor látszik, hogy megnyugszik és boldog.) Egy "csel": Ha egész nap "pörgõs" napja volt és este is sokáig játszunk együtt, elfárad és úgy alszik mint a tej, legalábbis hajnalig.

Minden babanal jelentkezik a szeparacios szorongas?

Kisfiam 9 honapos es meg nem latom rajta jelet. Elvan barkivel akkar egyedul is eljatszik, nem sir ha kijovok a szobabol es beteszem a kisagyba. Kinel mikor jelentkezett? Azert erdekelne inkabb mert 4 honap mulva bolcsibe megy es jo lenne elotte tulleni rajta.

Legjobb válasz: Jaj, de jó kérdés! Az én fiam 8,5 hónapos, és rajta sem látni még jelét annak, hogy csak Anya! Bárkivel elvan, mindenkire mosolyog, és szépen játszik egyedül is, mint a Te fiad! Remélem megússzuk ezt a dolgot, mert itt már elég sok "rémtörténetet" olvastam...

Jaj, de jó kérdés! Az én fiam 8, 5 hónapos, és rajta sem látni még jelét annak, hogy csak Anya! Bárkivel elvan, mindenkire mosolyog, és szépen játszik egyedül is, mint a Te fiad! Remélem megússzuk ezt a dolgot, mert itt már elég sok "rémtörténetet" olvastam...
Akkor nálunk ez tombol már 2 hónapja. Ahogy eltûnök a szoba ajtóban a lányom üvöltve kúszik utánam, de vannak napok amikor egész nap üvölt, csak mert nem a kezemben van. Már 2 hónapja nem voltam nyugodtan reggel a fürdõben, mert persze azt is végig üvölti. Bocs, hogy itt kérdezek, de meddig tart ez?
Lehet, hogy már túl is vagytok. :o) Nagyobbik lányom hat hónapos volt, amikor kb. két héten át nyöszörgött, ha kimentem a szobából, aztán amikor visszajöttem, abba hagyta... Második lányomnál semmi ilyet nem tapasztaltam, már 14 hónapos. (Pedig 10 hónapos korában 3 hétig kórházba kellett járnom kezelésre, így napi 6-7 órát távol voltam. Akkoriban persze "tapadt rám", amikor haza érkeztem, de szerintem ez normális.) Ez tudományosan nincs megalapozva, de szerintem azoknál a babáknál erõsebb ez, akiket újszülött koruktól soha egy percre sem hagy egyedül az anyukájuk.
Azt lefelejtettem, hogy itt gyakorlatilag arról van szó, hogy a babának rá kell jönnie, hogy attól, hogy nem látja a mamát, az még "nem szûnt meg létezni", és nem tûnt el örökre, mert mindig vissza jön. Ezt pedig követi az, amikor szerintem még mindig a szep. szorongásról szoktunk beszélni, amikor már érti, hogy a mama visszajön, csak éppen nem akarja/szeretné, hogy elmenjen. elsõ És még annyival kiegészíteném az elsõ írásomat, hogy nem tartom rossznak, ha a kezdeti idõben anya és gyermeke szinte "összenõnek", csak én nem tartottam a magunk számára ezt kivitelezhetõnek...
Az elsõ lányomnál egyáltalán nem tapasztaltam ezt, õ már 23 hónapos, viszont a 6 hónapos lányomnál már 2 hete elkezdõdött.
mindenkinél elõjön, ui. mindenki rájön arra, hogy nem azonos az anyukájával, ki elõbb ki késõbb. és ki jobban, ki kevésbé jobban viseli. amúgy aki azt írja, hogy függ attól is, hogy mennyit vigyáz más is a babára kicsi korától kezdve, ez nem hülyeség, és tudományosan bizonyított. :) de ezen kívül vannak még egyéb tényezõk is. pl. a gyerek karaktere, egy érzékenyebb babát jobban megvisel, meg vannak egyéb faktorok is. nálunk nagyon durva volt......4 (!) hósan kezdõdött, és kb. másfél éves koráig tartott az erõs szakasz. beszéltem ezügyben egy gógypedagógussal, mert már a hajam is égnek állt tõle, és reménytelennek tûnt, hogy valaha is elmúlik, és õ azt mondta, hogy minél elõbb kezdõdik, annál tovább tart, mega fenti okosságokat is õ osztotta meg velem. :) )) most már csak annyiban jelentkezik, hogy ha egy vadidegen belehajol a képébe, és elkezd neki gügyögni hogy jajjjj így meg úgy, akkor egybõl görbül a szája, és sírni kezd, és vegyem fel. de pl. ha viszonylag közömbösen kezdenek vele kapcsolatot, mondjuk nem hajolnak oda az arcához és csak odavetõleg megjegyzik, hogy de szép a csizmád! akkor azzal már semmi baja, ilynekor van hogy elkezdi mutoatni más dolgait is egybõl. :) ) vagy ha bemegyünk vhova ahol idegen van, nem ilyen hogy posta, vagy stb, mert ezekkel semmi baja, hanem mondjuk az orvoshoz, és cska 1 valaki van, és az kezdeményezne vele kapcsolatot, akkor elrejti az arcát , belém kapaszkodik stb. vagy múltkor taxival mentüónk, és megijedt a taxisofõrtõl, emg nem értette, hogy miért nem a saját autónkkal megyünk stb. akkor volt parádé....de most már ilyenkor hamar lecsillapszik, és már el tudom neki elõre mondani, hogy mi fog történni, és olyankor nincs már baj...szóval szép lassan eltûnik ez az egész, csak nagyon lassan, legalábbis nálunk! nálunk annyi igaz, hogy mi a rokonainktól, barátainktól 400 km-re lakunk, és hát nem nagyon lát rajtam kívül embert na meg az apján kívül, ill. most már nyáron jobb volt, mert mentünk sokat a játszóra, és ott tapasztalhatta, hogy a kutya nem bántja, és nem is vele vannak elfoglalva. :) Meg összehaverkodtunk egy másik anyukával meg a kisfiával. velük már puszipajtás. :) szóval nem lehet ezt elõre tudni, de ha alapól nyugis, barátságos a kicsid, és eddig nem jelentkezett, akkor lehet hogy könnyen megússzátok majd. bocsi ha hosszú volt. ja , az enyém kerek 22 hónapos ma.
már egyszer irtam hogy én nem hiszek ebben...de leszóltak hogy a hires gyermek pszichologus a B....kicsoda pedig azt mondja van ilyen.hát ha van is, nekünk nincs és nem is volt.lehet nektek se lesz.1 éves a fiam
Szia!Kislányom 10 hónapos.Nálunk kb:1-1, 5 hónapja kezdödött.Nem játszik el 10 percnél tovább egyedül és ahogy eltünök a szeme elöl elkezd sirni.Lassan már a Wc-re is akkor megyek ha elalszik.Õ igy van elkényeztetve, hogy mindig van vele foglalkozva amikor apuméknál vagyunk.Itthon meg kettesben jóformán semmit nem tudok tõle csinálni.pár perc hiszti után eljátszik.Nekem a dokinõ aztmondta, hogy éjjel azért kel fel mert szeparációs szorongása van és vegyem magam mellé az ágyba.Simán éhes volt.Ha szep.szorongása lett volna akkor kaja után nem szunyózott volna vissza.bocsi, egy kicsit hosszúra sikerült.
egyik válaszolónak: az hogy 1 éves korig nem jött ki, abszolút nem jeletni, hogy nem elsz! a barátnõmenk most lesz 14 hónapos a kisfia, és most jött ki nála! Azért lehet nem kéne csak úgy sutba vágni a pszichológusokat, lehet, hogy nem olyan hülyék!

A szeparációs szorongás minden babánál "kötelezően" jelentkezik?

És akinél nem, az esetleg nem köt?dik eléggé az anyukájához?

Legjobb válasz: Szerintem nem minden babánal jelentkezik,és az is lehet ha jelentkezik mindenkinél máshogy,és az is változik,hogy mennyi ideig tart.nálunk 5 hónaposan kezdõdött.most a porszívó a mumus,pedig addig semmi baja nem volt vele.az idegenektõl is sírt,de mára az már elmúlt,1 hónapig tartott.Az biztos,hogy bármi történik vele az az elsõ,hogy engem figyel,és ha én mosolygok akkor õ is,ha nem akkor õ sem,szerintem ez nem attól függ,hogy mennyire kötödik hozzád,szerintem ez nem is kérdés,te vagy neki az elsõ.

Szerintem nem minden babánal jelentkezik, és az is lehet ha jelentkezik mindenkinél máshogy, és az is változik, hogy mennyi ideig tart.nálunk 5 hónaposan kezdõdött.most a porszívó a mumus, pedig addig semmi baja nem volt vele.az idegenektõl is sírt, de mára az már elmúlt, 1 hónapig tartott.Az biztos, hogy bármi történik vele az az elsõ, hogy engem figyel, és ha én mosolygok akkor õ is, ha nem akkor õ sem, szerintem ez nem attól függ, hogy mennyire kötödik hozzád, szerintem ez nem is kérdés, te vagy neki az elsõ.
Szerintem vannak "nyitottabb" és "félõsebb, vagy zárkózottabb" babák. Mint ahogy a felnõttek sem egyformák. A lányom 2 éves, de még mindig nem jelentkezett a szeparációs szorongás. De azt nem mondanám, hogy nem kötõdik hozzám, mert még ha itthon van az apja, akkor is hozzám szalad, ha valami baja van. Ettõl függetlenül sosem volt probléma, ha másra bíztam. És egyedül is elvolt mindig(egy ideig), a járókában, késõbb a szobában játszott.A játszótéren is van hogy 15 perc is eltelik és nem keres, hogy hol vagyok.
Szia! Mindkét fiamnál volt/van sajnos. De ez abból is adódhat, hogy a nap 90%-ában csak velem van itthon. A kicsi most 8 hónapos és 2 hete kezdõdött ez a "csak anya kell"korszak!
Az én kisfiam 14 hós, és (eddig!)egyáltalán nem jelentkezett nála, pedig csak velem van, és anyás is.Ettõl függetlenül bárki rámosolyog, vagy beszél hozzá, õ vissza mosolyog, ha nyújtják felé a kezüket az esetek döntõ többségében szívesen átmegy, akár idegenekhez is.Ha nem, akkor is vigyorog, és magyaráz.
Nagyobbik kislányomnál egyáltalán nem jelentkezett. Most 4 éves, de már egy ideje nagyon anyás, szóval ne félj attól, hogy nem kötõdik majd eléggé Hozzád! :) Csak éppen van akinél ez kimarad, mint pl. a fogzással járó szenvedés, mert nála az sem volt. Kisebbik lányom most 7 hónapos, nála annál inkább van.

A szeparációs szorongás MINDEN babánál előjön?

Körülbelül mikor jelentkezik?

Legjobb válasz: 6-8 hónapos korban. A 2. gyereknél nem jött elõ, mert a nappaliban aludt, és ott mászkáltunk körülötte, nem volt "altatás".

6-8 hónapos korban. A 2. gyereknél nem jött elõ, mert a nappaliban aludt, és ott mászkáltunk körülötte, nem volt "altatás".
állítólag igen, csak a mértéke változó. lányom egy nagyon barátságos, vidám kiscsaj. mégis 8-9 hós korában néha elkezdett sírni amikor pl. megfordultam, hogy kidobjam a pelenkát, vagy hasonló pár másodperces "anya eltûnések" miatt. aztán hamar elmúlt szerencsére.
általában 8 hónapos korban jelentkezik, majd megismétlõdik másfél éves korban, nálunk a másfél éves korit lehetett csak észrevenni http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/szeparacios-szorong..
1.babámnál abszolút nem volt ilyen jelenség. Na most a 2.babám visszaadja duplán: nem mehetek el nélküle sehova, mindenhova követ a lakásban, idegen helyen csak az én ölemben van el, éjjel néha 10-15 alkalommal ellenõrzi, hogy megvagyok-e még (ezért most már inkább együtt alszunk, hogy ne kelljen annyit felkelnem). Volt, hogy a nappali alvása közben is felébredt, hogy megvagyok-e.
Jövõ hónapban lesz 2 éves a fiam, se 8 hónapos korában, se 1, 5 éves korában nem volt "ilyenje". Enyhébb változat sem volt, bármikor bárkivel elvolt-elvan. Az sem zavarta soha, ha fél napot a mamával volt.

A szeparációs szorongás minden babánál jelentkezik egyszer?

Legjobb válasz: 13 hónapos az én fiam is, és még nálunk sem volt... Amúgy mikorra jellemzõ a többi ilyen korszak?

A kérdező hozzászólása: 13 hónapos az én fiam is, és még nálunk sem volt... Amúgy mikorra jellemzõ a többi ilyen korszak?
Nagylányomnál volt, és most 9 hós kislányomnál is. Az elsõ általában 8-9 hósan van, de lesz még két ilyen idõszak:-))
Nálunk már tart (8 hós)
14 hónapos a fiam, egyszer sem volt még.
szia, igen, mert ez a normális fejlõdés része. amúgy az nagyon változó, hogy kinél mikor jön elõ, és mennyire intenzív. PL. nálunkn nagyon hamar kezdõdött, 6 hósan, a legintenzívebb része 10 hónaptól kb. 1 éves korig volt, de még jó idõ volt, míg lecsengett, kb másfél éves korra. most megint elõjött egy hónapja kb. a sötét miatt. Mostanra múlt el kb. 2 éves lesz a kislányom. a barátnõméknél kb. 1 hónapja van, de elég hullámzó, néha nem akar egyedül aludni, meg egész nap kézben lenne, másik nap meg semmi baja, pl. az sem baj, ha nálunk vannak és a barátnõm kimegy pisilni, nem zavarja akisfiút, nálunk ilyen nem lehetett volna, amikor a közepén voltunk a dolognak. (15 hónapos múlt a kisfiú). azt mondta egy gyógypedagógus nekem, hogy minál elõbb kezdõdik, annál tovább tart, és annál intenzívebb, legalábbis általában, nálunk ez abszolút bejött.
Nálunk 8 hósan kezdõdött, és máig tart/15 hós/.Nagyon bújós, egész nap a sarkamban van, sokszor csimpaszkodik.Egyedül nem marad meg a szobában, amint látja, hogy kijövök, ezerrel rohan utánam.De szerintem neki a természete is ilyen lesz, félõs, bújós, szégyenlõs kislány.Mindig keresi a biztonságot.
Én úgy tudom ige.
igen

6, 5 hós kislányom nem akar aludni! Egész nap jókedvű de mikor alvásról van szó akkor nem akar! A kezemben is sír! Mindig ölbe akar lenni és nagyon ragaszodó és bujos lett! Lehet ez a szeparációs szorongás kezdete?

Legjobb válasz: Igen! Nálunk is 6,5 hónaposan kezdõdött. Volt, hogy kimentem a szobából, mikor már fáradt volt, (õ az anyum ölében ült akkor) és elkezdett "reklamálni". Anyósoméknál csak úgy tudtam elaltatni, ha apja is ott volt.

Igen! Nálunk is 6, 5 hónaposan kezdõdött. Volt, hogy kimentem a szobából, mikor már fáradt volt, (õ az anyum ölében ült akkor) és elkezdett "reklamálni". Anyósoméknál csak úgy tudtam elaltatni, ha apja is ott volt.
Lehet szeparációs szorongás, lehet a fogzás, az is lehet hogy nem álmos még és azért nem akar aludni, vagy mozgásfejlõdés is közrejátszhat. Lányomnál is 6hónaposan kezdõdött ez, de amikor kibújtak a fogai mintha elvágták volna. Ha fájt neki csak én voltam jó!!! Sírt, bújt, ha letettem megint sírt stb.. Lesz majd idõ mikor kíváncsi sem lesz rád :o)) Most még te vagy neki a minden!!! Lehet hogy most jön rá hogy két külön személyiség vagytok, és ezért ilyen nehéz vele. Kitartás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!