Találatok a következő kifejezésre: A szemolcsot tudja (17 db)

Nikinek hívnak és farkad van ? :O
nekem a condiline hasznalt, nem tudom már h irjak.de jóval többször ecseteltem, mint lehetett volna egy nap.a másik meg az szedj nagyon sok vitamint, immunerösitõket h ne jöjjenek többet ki.
el kéne menni bõrgyógyászhoz, mert a szemölcs fertõzõ betegség, te idióta, a nõd meg nem akar méhnyakrákban meghalni
honnan tudod h van nõje?egyébként meg minden második ember hpv-s!!
"egyébként meg minden második ember hpv-s!!" úgy látom, nem véletlenül
A HPV egyszerû bõrérintkezéssel terjed.
"A HPV egyszerû bõrérintkezéssel terjed." tudjuk, de ha kezeltetnék magukat az emberek, akkor nem terjedne ennyire ;)
A kérdező hozzászólása: hallóóóó. én segítséget kértem. van szerintem ezzel elég bajom, és nem azért írtam hogy oltogassatok. a páromnak van problémája ezzel. ha méhnyakrákban halok meg az pedig az én bajom, te attól fogsz tudni aludni. köszönöm az értelmes válaszokat, a többiektõl. ha nekem is problémám lehet belõle, akkor ez csak méhnyakrák formájában jelentkezhet nálam, vagy külsõleg is látható lehet, külsõ szemölcsökkel?
Lehet külsõ kocsányos szemölcs is, vagy méhnyakrák, sok alfaja van és nem mind okoz méhnyakrákot. Ettõl függetlenül én orvost javasolnék, ennek a kényes testrészen lévõ problémának a megoldására.

A HPV-t le tudja győzni a szervezet magától? 8 hónapja diagnosztizáltak nálam hpv-t. Kb.2-3 hónapja nem kezelem már a szemölcsöket semmivel és elmúltak teljesen. Lehetséges ez?

Belül is voltak a hüvelyfalamon egészen közel a hüvelynyílásomnál de azok is elmúltak teljesen maguktól. Azt nem is kezelték semmivel.

Legjobb válasz: Igen elõfordul. De persze ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem jön elõ. (ez igaz az orvos által kikezeltre is, sajnos.)

Igen elõfordul. De persze ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem jön elõ. (ez igaz az orvos által kikezeltre is, sajnos.)
Az, hogy a szemölcsök elmúltak még nem jelenti azt, hogy a hpv vírus nincs a szervezetedben.
A kérdező hozzászólása: Persze azt tudom, legalábbis a doki azt mondta, hogy életem végéig a szervezetemben lesz sajnos. Csak furcsa volt, hogy pikk pakk eltûntek maguktól.

Hogyan tudom kiirtani a szemölcsöt?

Lábujjamon jelent meg pár hete, gyógypedikűrös javaslatára vérehulló fecskefűvel próbálkoztam, sikertelenül. Van-e valami ötletetek, amivel véglegesen ellehet tüntetni a szemölcsöt.

Legjobb válasz: Préselj össze fokhagymát, vagy vöröshagymát, és azt tedd rá, kösd be, hagyd éjszakára rajta. Ezt ismételd addig, amig el nem tûnik. A vérrehullató fecskefû egyébként a legjobb, de nem másnap tünteti el. Hetek kellenek hozzá.

Préselj össze fokhagymát, vagy vöröshagymát, és azt tedd rá, kösd be, hagyd éjszakára rajta. Ezt ismételd addig, amig el nem tûnik. A vérrehullató fecskefû egyébként a legjobb, de nem másnap tünteti el. Hetek kellenek hozzá.
Nekem néhány éve a kezemen volt valamelyik ujjamon. Gyógyszertárban vettem ezt a wartner nevû izét, az hatásos volt, 1-2 hét alatt teljesen eltûnt. Itt van: http://www.wartner.hu/ Van külön lábra is. Van bent egy gázsprészerû valami, abból kell egy kis szivacsra ráfújni, majd ezt rászorítani a szemölcsre. Ettõl lefagy és végülis lehámlik, majd teljesen eltûnik. Abszolút fájdalommentes, vagy egy nagyon kicsit ilyen égetõ-viszketõ érzéssel jár, kinek hogy. Én tudom ajánlani. Gyógyszertárban van, recept nem kell hozzá. Ja, a fecskefüvet próbáltam én is, lószart se ért. De ez nagyon jó, nekem legalábbis tökéletesen bevált.
Mindenkinél a Wartner sem jön be. És túl drága.

Milyen otthoni módszerrel tudom leszedni a szemölcsöt?

Olyat hallottam hogy almaecetet kell rátenni a szemölcsre és pár nap mulva leszárad... Ilyen hasonló modszerek vannak ?

Legjobb válasz: most nem mind1 lenne ha elmennél a dokihoz?:D neem fáj az annyira hogy féljél:D Off egyébként nekem a talpambóól vágtak ki tavaly egy szemocslot:D

Az orvos pikk-pakk leszedi. Érzéstelenítõ és lézerrel leégetik. Nekem így szedték le a talpamról.
most nem mind1 lenne ha elmennél a dokihoz?:D neem fáj az annyira hogy féljél:D Off egyébként nekem a talpambóól vágtak ki tavaly egy szemocslot:D
:D elözõ vagyok én nem hiszek a kenceficékben:D amugy ha el is ullik mindig ott a lehetõség hogy ujra elõjön ezt a virust nemtudod kiirtani magadból dee én inkáûbb orvost javaslok
Hajszállal el lehet kötni és leszárad.
A kérdező hozzászólása: Nem félek az orvostól... gondoltam elõbb kipróbálok elõször valami otthoni módszert és ha az nem sikerül akkor mennék az orvoshoz.
Ha tényleg szemölcs, akkor vegyél a gyógyszertárban ecsetelõt. AZt hiszem Wartner a neve, reklámozni is szokták.
Felesleges otthon kisérletezni, elõbb nézettesd meg egy bõrgyógyásszal, aki megmondja milyen fajta és mit lehet vele tenni.Aztán jöhetnek a kisérletezések!
Nekem is volt min a két kezemen, és a bõrgyógyászaton kiszedték. Sajnos fél éven belül visszajött. Amit most irok az lehet, hogy nagy hülyeség, de nekem bejött.Azt ajánlották az öregek, hogy kenjek rá tejfölt és nyalassam le a kutyámmal, azóta nem jött elõ.Ez már régen történt velem.
A kérdező hozzászólása: Ugyanmár...itt hülyitesz?
kend be szárított békával, vagy tegyél egy vöröshagymát az eresz alá, oda ahová csepeg az esõvíz, mire a hagyma elrohad, a szemölcs is eltûnik. ezek népi hiedelmek. a nagymamám ezt használta és mûködik.

A szemolcsot el tudja távolítani a borgyogyász, vagy másféle orvoshoz kellene vele fordulnom?

Az arcomon van 1szemolcs.Idáig nem zavart,de most elkezdett noni és néha fáj is!Ezért szeretném leszedetni.Milyen orvoshoz kell fordulnom? A bordoki simán leszedi,vagy kiéget i(nemtudom milyen modszert használnak),vagy esetleg ez ettol azért bonyolultabb?

Legjobb válasz: Persze, a bõrgyógyász simán leszedi, csak már nem égetik mint régen, hanem folyékony nitrogénnel lefagyasszák. Meg sem érzed, csak utána fog egy kicsit csípni, de az sem biztos hogy az elsõ alkalomra lejön, lehet többször kell visszamenned. De nem vészes.

Persze, a bõrgyógyász simán leszedi, csak már nem égetik mint régen, hanem folyékony nitrogénnel lefagyasszák. Meg sem érzed, csak utána fog egy kicsit csípni, de az sem biztos hogy az elsõ alkalomra lejön, lehet többször kell visszamenned. De nem vészes.
A kérdező hozzászólása: Már ne haragudj, de bõrdokira ill.plasztikai sebészetre szólt a kérdésem.neked meg igazán nem értem mi keresni valód ilyen dumával a válaszadóim között.inkább elmennél te az urulógushoz, hátha feldobná az életedet és akkor nem a hülye észt osztogatnád.
:'( :'( :'( (Síró arc) Fááájdalom!! Ugyan kihez máshoz fordulnál vele?!? Urulógushoz?!
termeszetesen a borgyogyasz el tudja a szemolcsot tavolitani
hát én nem hinném, hogy ezzel a vizelet-modszerrel ellehetne tuntetni szemolcsot, akkor senkinek sem lenne ha ez igaz volna...szerintem hulyeség, mert akkor a borgyogyász ilyet mért nem ajánl, hiszen így volna a legegyszerubb... szoval sztem ne hallgass rá, lehet, hogy méginkább noni fog tole...
Ha tényleg szemölcs van az arcodon, akkor a saját vizeleteddel kend be minél gyakrabban és úgy el fog múlni, hogy még a helyét sem fogod látni, nem úgy, mintha leszedik, mert akkor fennáll az esélye, hogy a helyét örökre magadon fogod hordani. A karomon éktelenkedik egy ilyen heg, amit orvos vágott ki. Nekem az ujjamon volt szemölcs és ezt a módszert alkalmaztam és kb. 1 hónap alatt teljesen elmúlt, most már azt sem tudom megmondani, hogy hol volt pontosan.
Attól függ , ha fáj okvelen keress fel bõrgyógyász. nem bizotos hogy szemölcs lehet festékes anyajaegy is. Apró kinövést leégetik , de nem fáj, festékes anyjegyet fiamnak volt , kivárgták és összevarrták , és szövettanra köldték , de azt sebész végezte amubulante, megjegyzem kb. 5 éve még Pécsett a gyermekkorházban amikor még volt, Fontos hogy csináljanak szövettant.
A legközelebbi bõrgyógyász megcsinálja, hogy lézerrel vagy fagyasztással, esetleg kisebb mûtéttel az függ attól hogy pontosan hol van a szemölcs, mekkora, milyen mélyre nyúlik, érint-e nagyobb ereket. Érdemes persze kérdezõsködni, mert lehet privát doki is nagyon vacak, és a kórházi is nagyon jó. Az sem kizást egyébként hogy elõször szövetmintát vesznek (mivel a szemölcs nõ és fáj). Ha állami orvoshoz mész, akkor az állambácsi fedezi, kivéve a vizitdíjat (viszont drukkolj hogy azt be kelljen fizetned minden alkalommal).
Nekem a kezemen volt, de azt is simán leszedte a háziorvos.Menj el bõrgyógyászhoz, õ majd leszedegeti.
Szia! A bõrgyógyász le tudja szedni, de nem mindegy, mekkora a szemölcs. Nekem volt több anyajegyem, amit leszedtek, volt, amelyiket égették(lézerrel, ez azért jobb, mert így tuti nem nõ vissza), és volt amit tulajdonképpen kivágott. Nyugodtan menj el dokihoz, de inkább magánrendelõbe, ugyan drága, de az tuti, hogy nem marad ronda. ha írsz a mélemre, tudok Neked ajánlani egy nagyon jó bõrgyogyit, ahol én is voltam! :)
Amikor még én csináltattam a kezemet (100- 200 futó szemölcs volt rajta :) ) olyan 3 4 éve, fél évig kellett visszajárnom az orvoshoz, de ingyenes volt. (Gondolom most is az, csak vizitdíjat kell fizetni). Nekem is nitrogénnel fagyasztották le, nem fájt, csak csípett, és 2 szeresére feldagadtak. Otthonra pedig valami savat kellett használom ecsetelére. (szalcilsav??)
igen a börgyógyászhoz kell menned, 3-4 alkalom és már nem is lesz ott :-)

Ha szalicilsavval kezelem a szemolcsot, honnan tudom hogy hol a vege?

mindennap teszek, es 2 naponta reszelem.

Legjobb válasz: Nekem a tyúkszemtapasz egyben leszedte, még a gyökere is kijött.

Nekem a tyúkszemtapasz egyben leszedte, még a gyökere is kijött.

Van egy szemölcs az arcomon, mióta eszemet tudom, kb.3-4mm átmérőjű. Az évek alatt nem nőtt sőt kisebb lett. Máshol a testemen sehol sem jelent szemölcs. (? )

Igazából az lenne a kérdésem, hogy akkor ez mit?l alakulhatott ki? Mert azt olvastam, hogy a vírustól kialakuló szemölcsök id?vel elt?nnek, vagy nem így van?

Legjobb válasz: Ha már olyan régóta ott van, akkor az valószínûleg nem szemölcs.

Ha már olyan régóta ott van, akkor az valószínûleg nem szemölcs.
A kérdező hozzászólása: Hát teljesen olyan a felszíne mint a bõrömnek, csak barna és kicsit kitülemkedik. Akkor az nem szemölcs?
Nekem meg a tenyeremen van egy 1 mm-es, kemény, bõrszínû kiemelkedés. Ez is évek óta. Én azt hallottam, a szemölcs elég gázos tud lenni... Kérdezõ, Neked biztos az?
A kérdező hozzászólása: Hát mostmár fene tudja

Szemölcs a lábamon, mit tudok tenni?

2-3-os koromban az úszásórán nem volt szabad papucsban bemenni a medencéhez, mert koszos lesz a padló és a takarítóknak takarítaniuk kell. Ennek meg is lett az eredménye, megjelent a lábamon 1 szemölcs. Majd ez az egy szemölcs az évek során 12 lett. Azt hosszas és fájdalmas fagyasztgatások árán sikerült felére csökkentenünk. Most csak a legrégebbiek vannak, amik jó nagyok. Karácsonykor sebészhez fordultam és ? kikanalazta nekem. Csak a legkisebb, és akkor legújabb szemölcs t?nt el, a többi maradt. Volt már mindenféle immunrendszer er?sítés, most éppen egy homeopata orvoshoz fordultunk, aki felírt egy negyvenöt napos kúrát - melynek a vége fele járok - semmi eredménnyel.

Legjobb válasz: a régóta megjelent szemölcshöz még több türelem kell, mint a többihez. Nekem a Wartner stift-je jött be, az mulasztja el a szemölcseimet, ha még nem ptóbáltad, akkor javasolnám azt.

a régóta megjelent szemölcshöz még több türelem kell, mint a többihez. Nekem a Wartner stift-je jött be, az mulasztja el a szemölcseimet, ha még nem ptóbáltad, akkor javasolnám azt.
A kérdező hozzászólása: Köszi

Az a problémám lenne, hogy 1 éve a jobb kézfejemen a bütykömön van 1 szemölcs (4-8mm), elmentem a bőrgyógyászatra, írtak fel rá Verrumal-t, kenegetem naponta 3x. Begyulladt körülötte egy kicsit a bőröm, piros, és nem tudom miért van ez? 17/F

Tudja valaki miért van ez,és mikorra múlik el a szemölcs? Mert már nagyon idegesít hogy semmit nemtudok a jobb kezemmel csinálni,pedig jobb kezes vagyok.

Legjobb válasz: Én pont most kezelem a jobb kezemet lévõ szemölcsöt verrumallal. Nekem is pirosodik, szerintem csak az ecsetelõ miatt van, lehet ment mellé egy picit, vagy ahogy dolgozik. Hogy sikerült a mûvelet? Kiszedte? Nekem egyébként már távolított el szemölcsöt a verrumal és nem jött vissza többet!

Én pont most kezelem a jobb kezemet lévõ szemölcsöt verrumallal. Nekem is pirosodik, szerintem csak az ecsetelõ miatt van, lehet ment mellé egy picit, vagy ahogy dolgozik. Hogy sikerült a mûvelet? Kiszedte? Nekem egyébként már távolított el szemölcsöt a verrumal és nem jött vissza többet!
Jó kérdés.. Egy napja kenegetem a jobb kezemen lévõ bõrkinövést vagy mit a verrumallal, most a nagyujjam alig bírom megmozdítani annyira begyulladt, lüktet, fáj. Nekem volt már lefagyasztva szemölcsöm, az nem volt ilyen fájdalmas de hasonló volt azért. Gondolom azért gyulladnak be ennyire, mert ahogy elhalnak a sejtek a szemölcsben, az testidegen lesz és akár egy szálkát gyulladásos folyamattal próbálja kilökni.. Nekem a fagyasztásnál vagy két hét volt mire kiesett..:/ Na ezt a fájdalmat nem bírom addig, szóval ha nem történik gyorsan valami, irány a bõrgyógyász.. Neked mi lett a vége?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!