Találatok a következő kifejezésre: A szemhéjam olyan mitha hámlana. Aggodok (1 db)

bõrdoki.
Elsõ körben körzeti orvos. Hamarabb megvizsgál és biztosat tud mondni utána.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Rendeltetek már kontaktlencsét külföldről?

Ugye az a fő gondom, hogy a tórikus kontaktlencsék nagyon drágák Magyarországon. Küldföldön sokkal olcsóbban be lehet szerezni ezeket.

Néztem ezt az oldalt:
És sokkal olcsóbban kijön, ha onnan rendelnénk. Szerintetek mennyi lehet a szállítási díj magyarországra? Gondolom, hogy pick-pack pontra nem lehetne sajnos berendelni, így egy nyugdíjas rokonhoz kell kérni a szállítást :)

Valami külföldi kontaktlencserendelési tapasztalatotok van már? :D

3

Nemrég kaptam új szemüveget, ám ez a gépezéshez túl erős, ezért a régit használom. Lehet ebből bármilyen probléma? Ronthatja a szemet, ha folyton cserélgetem?

2

Sokat kell néznem a munkám miatt a laptopot, hétközben állandóan piros a szemem, műkönny nem segít. Ha nem csináltatok monitorvédős szemüveget, árt a szememnek?

Tuti, hogy emiatt van. Műkönny, gél nem segít, ugyanolyan. Viszont hétvégén gyönyörű fehér a szemem fehér része, tehát biztos, hogy a sok munka miatt van. "Mű" fény van az irodában + majdnem 8 órában nézem a képernyőt. A monitorvédős szemüveglencse irtó drága, de persze megoldom, ha muszáj.

7

Furcsán látok. Mitől lehet?

1 órája furcsa dolgokat látok.Olyan mintha vibrálna a szemem és halvány dolgokat látok amik körbe körbe forognak,vagy mintha a szemembe víz folyna és amiatt nem látnék.Pontosan nem tudom leírni de elég rémisztő.HA nem múlik el a dolog vagy rosszabb a helyzet elmegyek az orvoshoz.
18F

7

Szemvizsgálatot elvégeznek egy sima egyszerű szemüveg bltban is, vagy muszáj orvoshoz menni?

egy sima 0 diopriás sszemüveget szeretnék ilyen UV szûrôs lencsével (nem tudom hogy hívják) mert nagyon érzékeny a szemem amikor gépezek, TV-zek, stb...

1

14 évesen szemtengely ferdülésre lehet kontaktlencsét hordani?

Ha igen melyik boltot/orvos a legjobb Budapesten?

9

Milyen színes, dioptriás kontaktlencsét ajánlotok?

Tudnátok mondani valami jó márkát és típust?

1

Romlott a szemem? El kell mennem szemészetre?

17 éves vagyok.
Gyermek koromban már voltam szemüveges 9-10 éven át, elvileg azóta jó a szemem, mint a sasé,
Viszont most 2-3 hete elég gyakran fáj a fejem és tuti, hogy a szemem miatt. Rövidlátó lehetek. Nem olyan vészes, csak az apró dolgokat, betüket, számokat nem látom tisztán egy bizonyos távon kívül, amit elvileg tisztán kellene látnom.
Meg ha sokáig nézek távolra akkor megfájdul a szemem. Valamikor meg nem birok távolra nézni mert zavar, kényelmetlen...

1

Tényleg igaz ez a kontaklencsére?

Azt mondta a szemészem,hogy mivel régóta (már vagy 4-5 éve) lencsét használok,olyan 20 éves koromra már nem bírja a szemem a lencsét.Hétvégenként nem teszem be,csak hétköznap,nem szoktam benne aludni,és cserélem rendesen. De félek hogy tényleg kidobja a szemem egy idő után a lencsét. Igaz lehet ez?
18L

3

Kontaktlencse vagy szemüveg?

4 évvel ezelőtt kezdődött.
-0,5-s volt mindkét szemem, írtak szemüveget, amit hébehóba hordtam is, idővel később -0,75 lett és most vagyok -1,25-nél.

Szerencsére egy évvel ezelőtt voltam szemvizsgálaton, illetve ma is elmentem, nem romlott tovább a szemem, és azt mondták, hogy nem is fog tovább romlani, maximum még negyed dioptriát, mert 24 évesen megállok a fejlődésben, és nem fog romlani tovább. Remélem így van :)

A lényeg, teljesen jól tudok közlekedni és lenni -1,25 szemekkel, amikor vezetek vagy már elfáradnak a szemeim akkor hordom a szemüveget, amúgy nem. Nem szeretem, hosszú távon nem tudom elviselni, zavar, hogy van valami a fejemen egész nap.
Kontaktlencsével júniusban próbálkoztam, amikor ingyenes volt, de nem jött össze, őszintén szólva beszari voltam. :) Azóta gyakoroltam, és jobban megy a dolog, majd januárban megyek vissza, újra megpróbálni.
Mit gondoltok a kontaktlencséről? Sok jót olvastam róla, illetve hallottam róla barátoktól. De rosszat is, igaz, hogy meglehet tőle vakulni? :S

Úgy gondolom, hogy ha az ember hasonló esetben, mint én, nem -4 5 és többi szemekkel, ha folyamatosan hord vmi eszközt, akkor ellustul a szem, és tovább romolhat, azonban, ha csak akkor hordom amikor érzem, hogy már elfáradtak a szemeim, akkor végülis tornáztatom őket ezzel, és nem romlik tovább, nem?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!