Találatok a következő kifejezésre: A szemüvegeseknek kell (17 db)

Csak nekem tűnt fel, hogy a szemüveges fiúk nem kellenek a lányoknak?

16 éves fiú vagyok és szemüveges, nincs baba arcom, elég magas vagyok, csak az a baj, hogy szemüveges vagyok. De nem kellek így egy lánynak sem. ://

Legjobb válasz: Az én pasim szemüveges (sõt, az elõzõ is az volt). Valamit nagyon félreértelmeztél.

Az én pasim szemüveges (sõt, az elõzõ is az volt). Valamit nagyon félreértelmeztél.
Nah, mégegy :D Mit gondolsz te is, fiam, ha utálod magadat, meg a szemüvegedet, akkor más szeretni fogja? Hát lerí rólad, hogy ezen görcsölsz! Miért is lenne más a helyzet?
Ez így nem igaz.
Nem feltétlenül a szemüveg a hibás.Én ahogy észrevettem általánosságban a szemüveges emberek, nem a kisportoltságukról híresek.Görnyedt, irodakukacok, még1x mondom, hogy általánosságban.És ha így néz ki valaki, akkor nem a szemüveg lesz a döntõ érv az elutasításra;)
A szemüveg nem lehet akadályozó tényezõ. (max. a saját szemedben) Ha egy lánynak csak azért nem kellesz, mert szemüveges vagy, akkor õ magáról állít ki egyfajta bizonyítványt, te pedig ne sajnáld, hogy annak a személynek nem kellettél. Különben is, egy jól megválasztott az egyéniségedhez illõ szemüveg még segíthet is. A kisugárzás sokkal többet számít.
Hát én majdnem 2 évig egy szemüveges srácba voltam szerelmes.. szerintem egyáltalán nem ront a kinézeten sõt, ha találsz egy olyat, ami illik a stílusodhoz, az rendesen fel tudja dobni a kisugárzásodat is :)
Csak nekem tûnt fel hogy minden szemüveges hülye, mert azt hiszi két üveglencsétõl megjavul a szeme? Meg nagy büdös ...! Csak jobban romlik tõle. Aki nem ezt mondja hazudik, vagy még a büdös életbe nem volt szemüvege.
megvallom, hogy nekem annyira nem tetszenek a szemüveges pasik. mondom ezt úgy, hogy én meg szemüveges lány vagyok. de nyilván nem döntõ szerepû.
Egy arcodhoz jol passzolo szemuveg tovabb javithat az osszkepen, mig egy rosszul valasztott keret sokat ronthat rajta. Ezert nagyon fontos a keretvalasztas. Olvass utana a neten hogy az arcformadhoz, haj es borszinedhez milyen keretek illenek. Ha ezutan ugy latod hogy valtoztatni kell, irany az optikus :)
igen, csak neked tûnt fel..
Ez jó kép!:P A szemüveg nem számít!!! De tényleg, ha téged ennyire zavar, akkor használj inkább kontaklencsét!
Nekem eddig 3 barátom is szemüveges volt... Annyira nem számít... 22/L
az elõzõnek igaza van!
ez hülyeség na m1 .. akkor vegyél kontaktlencsét ennyi .. 19F
Hidd el, hogy a szemüveg az semmi. Tényleg a kisugárzásodról az jön le, hogy nem fogadod el magad.
Szerintem nem zavaró az ha egy fiú szemüveges, mert nem tehet róla. Ha van kedved küldhetnél magadról egy képet, kiváncsi vagyok rá hogy hogy nézel ki. 16/L
Nekem egyáltalán nem hátrány az, hogy valaki szemüveges. Ha jól kijövünk egymással, és alapból tetszik valaki, akkor a legkevésbé sem érdekel, hogy van-e szemüvege, vagy sem. Tehát nekem simán "kellene" egy szemüveges fiú. :) 14/L
hallod, tavaly nyáron megismertem egy szemüveges fiút, aki hogyismondjam ki*asszott jó pasi volt. szóval tessék felkelni a gép elõl, mozogni egy kicsit, esetleg gyúrj egy picit, és akkor már meg sem érzed a szemüveg hátráltató súlyát (már ha lenne.) mellesleg megcsak akkor hátráltathat a szemcsi, ha egy hozzád nem illõ fazont választottál. a kissé vastagabb keret (szögletes) szinte mindenkinek jól áll, míg a kerek nem igazán. ennyi.
Ha hülyén áll neked a szemüveg, akkor lehet h tényleg az a baj. A lányok képesek ilyen apróságok miatt elutasítani egy fiút.
Szerintem ha egy srác szemüveges, akkor okosabbnak és intelligensebbnek tûnik. Ha pedig okos, akkor valószínûleg megbízhatóbb is. Úgyhogy nálam abszolút nem hátrány (talán mert én is szemüveges vagyok). Ui: Az más kérdés, hogy csak elsõre tûnik intelligensnek, vagy tényleg az-e, de az elsõ benyomást nálam nem befolyásolja. Ha helyes és jól áll neki a szemü akkor cuki :)

A szemüvegeseknek másképp kell sminkelni?

Legjobb válasz: Én is szemüveges vagyok, szerintem az a fontos, hogy egy árnyalatnyit erõteljesebben fesd ki a szemedet, mint a szemüveg nélkül. (Arra mindenképp vigyázz, hogy az ajak ne legyen annyira hangsúlyos!)

Én is szemüveges vagyok, szerintem az a fontos, hogy egy árnyalatnyit erõteljesebben fesd ki a szemedet, mint a szemüveg nélkül. (Arra mindenképp vigyázz, hogy az ajak ne legyen annyira hangsúlyos!)
Sajnos a rövidlátóknak a szemüveg kicsinyíti a szemét, így ha világos árnyalatokat használunk, a szem szinte eltûnik a keret mögött. Így csak az erõteljesebb színeket ajánlott használni, ami jobban kiemeli a szemet.
IGen, a szemüveg formájához igazítani kell a sminket. Elõször is a megflelelõ szemüveget érdemes megtalálni. Sok szakember van, keress fel egy megbízhatót -de ne a tömegkozmetikusok közül válaszz. (pl az Oriflame cégnél sok smink-szin-és stílustanácsadó van)Pécs környékén tudok javasolni, ha írsz privibe
Szia én szemüvges vagyok nekem egy normál smik az abbol áll hogy fekete szemceruza szempillaspirál és csillogó átlátszó szájfény meg puder. a szememet ugy szoktam hogy a fekete szemceruza az a szemednek a "belsõ" részére megy és egy másik színt a szempillám alá teszek ez rüzsaszín vagy vmi ilyen szín a szempillaspirált meg ugy mint bárki szval én ilyen cicás szemeket csinálok ja meg fekete vagy szürke szemhéjpúder
Igen, a szemüvegesek másképp sminkelnek. A TÁVOLLÁTÓK szemét FELNAGYÍTJA a szemüveg.Ezért halvány, pasztell árnyalatok illenek a távollátóknak.Figyelem! A szemüveg felnagyítja a szemet, és az APRÓBB hibákat is kinagyítja. A RÖVIDLÁTÓK szemét LEKICSINYÍTI a szemüveg.Ezért feltûnõ, élénk sminket használj. Tovább olvashatsz: http://www.csakmiketten.hu/ És a keresõbe írd be: Szemüvegesek sminkje"

A szemüveges gyerekek le kell hogy vegyék szemüvegüket tornaórán?

Lányom szeptemberben kezdte az óvodát, és az elsõ néhány szemüveg nélküli tornaóra után kicsapta a balhét, hogy õ nem tornázik és nem is tornázott. Utána megbeszéltük az óvónõkkel, hogy nyugodtan hordja, mert anélkül egyszerûen nem lát és ehhez írásban hozzá kellett járulnom. Kíváncsi vagyok, hogy mi a gyakorlat úgy általában.

Legjobb válasz: Van, aki leveszi. De van olyan, amikor sokkal nagyobb balesetveszélyt jelent, ha a gyerek szemvügeg nélkül, rossz látással közlekedik. A gyengénlátók sulijában szemüvegben tornásznak.

Van, aki leveszi. De van olyan, amikor sokkal nagyobb balesetveszélyt jelent, ha a gyerek szemvügeg nélkül, rossz látással közlekedik. A gyengénlátók sulijában szemüvegben tornásznak.
balesetmegelõzési elõírás, hogy le kéne venniük. De közös megegyezéssel ettõl nyilván el lehet térni. A mi csoportunkban is van egy kisfiú, aki szemüveggel tornázik, de egyes gyakorlatoknál azért még õ is inkább leveszi, pl földön hengergõzés és hasonlók. Van egy szempataszos-szemüveges kisfiú, õ a szemüveget le szokta venni tornán.
attól függ, mennyire lát vagy nem lát. Csak az a probléma, hogy ugye szemüveg nélkül többnyire nem látnak, szemüveggel meg veszélyes tornászni, meg nem is olcsó, ha eltörik, fejbe dobják labdával vagy ilyesmi. Én is szemüveges vagyok, aki vaksibb volt, hordta, én nem, nem kellett nyilatkozat.
nincs ilyen elõírás, nem is lehet, és igen, sokkal nagyobb balesetveszély lehet a rossz látásából.
tessék, segédlet látássérült gyerek óvodai neveléséhez (nem tudjuk, milyen a lányod látása...) A szemüveget viselõ látássérültek még szemüveggel is nagyon rosszul látnak, nélküle szinte semmit. Nem lehet elégszer hangsúlyozni – más helyen szó került már róla –, hogy a tanuló testnevelésórákon viselje szemüvegét, mert annak hiánya nagyobb balesetveszélyt jelent, mint a szemüveg esetleges törése.
Nekem elég erõs dioptriám volt, iskolás koromban kezdtem el viselni, de tornához levettem mindig. (Szerintem az is kérdéses, hogy milyen szemprobléma van). Viszont épp mostanában láttam kifejezetten törhetetlen gyerekszemüveget, ami hátul is rögzítve volt a gyerek fején. Jól nézett ki. (Mondjuk gondolom az ára is borsos lehet...)
kézilabda, röplabda edzésen mindig viseltem, talajtornàn nem. a tanàr nem szólhat bele, lassan majd kitapasztalja a csemetêd hogy jobb neki.


Egy 3D-s TV-t, egy szemüveges embernek hogyan lehet nézni a TV-t ha 3D-s funkcioba van? Le kell venni a szemüveget vagy, arra kell felrakni a 3D-s szemuveget?

Legjobb válasz: Rárakhatod a szemüvegre. A 3D szemüveg nem dioptriás így önmagában nem látnál benne normálisan (mivel szemüveges vagy). Nyilvánvaló, hogy a 3D forgalamzók nem akarnak elesni attól a pénztõl, ami a világ szemüveges felétõl folyik be, nem? Szóval duplaszemüvegre fel!

Rárakhatod a szemüvegre. A 3D szemüveg nem dioptriás így önmagában nem látnál benne normálisan (mivel szemüveges vagy). Nyilvánvaló, hogy a 3D forgalamzók nem akarnak elesni attól a pénztõl, ami a világ szemüveges felétõl folyik be, nem? Szóval duplaszemüvegre fel!

TÁVCSÕ - szemüvegeseknek figyelni kell, hogy legyen a lencsénél speciális gumi?

Én nem vagyok szemüveges, viszont akinek venném, az, így nem tudom, hogy bármilyen távcsövet tudnak-e ?k is használni?

Legjobb válasz: én szemüveges vagyok (igaz csak d0,75), de nekem eszembe sem jutna szemüveggel használni egy távcsövet. fõleg azért nem, mert neki kell támaszani a fejnek és azt egy normál szemüveg keret nem bírja el. én úgy szoktam használni, hogy a szemüveget feltolom a homlokomra és az okulár "el va állítva" annyira, amennyi kiegyenlíti a szemem hibáját. (én messzire nem látok rendesen)

én szemüveges vagyok (igaz csak d0, 75), de nekem eszembe sem jutna szemüveggel használni egy távcsövet. fõleg azért nem, mert neki kell támaszani a fejnek és azt egy normál szemüveg keret nem bírja el. én úgy szoktam használni, hogy a szemüveget feltolom a homlokomra és az okulár "el va állítva" annyira, amennyi kiegyenlíti a szemem hibáját. (én messzire nem látok rendesen)
Nekem nagyon gyenge vázú, keret nélküli szemüvegem van már 4 éve kb. és minden gond nélkül szemüveggel nézek távcsõbe. Ezt nem szökõévente teszem, hanem hetente, amikor madarászom. A távcsövek többségénél az okulárnál van egy perem mûanyagból vagy gumiból, amit a szemüvegesek betolhatnak vagy visszahajthatnak, így a szemük és az okulár közti távolság nagyjából az optimális marad. Tapasztalatom szerint jó távcsövet csak kipróbálás útján lehet venni. Igaz, nem tudom, milyen komolyak az igények, illetve az alsóbb kategóriás távcsöveket nem is ismerem.
A Sotem minõségi távcsöveket csinál, bár nem egy mai darab. A nagyapámnak is ilyen volt, és a mai napig használom, a Jupiter 4 holdját látni vele :) De a többi is rendesnek néz ki. A Sotem egyetlen baja, hogy gyanítom eléggé régi: én inkább egy újabbat vennék.
Még annyit, hogy az elsõ szám a nagyítás, a második a kilépõ lencse átmérõje, tehát a fényerõvel van kapcsolatban. A nagyítás nem minden, mert ha túl nagy az objektívhez képest, akkor sötét lesz a kép. Kiránduláshoz az optimális paraméterek: 8x42 (nekem ilyen van), 7x50, 10x50, esetleg 8x30 és a hasonlóak. 10-es nagyítás fölé ne menj, mert be fog remegni a kép, ha kézben tartja a távcsövet. 30-as objektív alá se menj, mert az már tényleg nagyon sötét.
A szemüvegesek a távcsövet szemüveg nélkül használják. A normális távcsöveken van dioptria állítás, amivel a két szem eltérését lehet állítani. Illetve, bármilyen szemhez be lehet állítani éles képre :)
A kérdező hozzászólása: Amiket belinkeltem, vajon mennyire "normális" távcsövek? Sajnos én nem értek hozzá, csak annyit tudok, hogy kirándulásokhoz ezek a 10x50-esek jók elvileg - csak félek, nehogy valamilyen kínai piaci gagyi legyen, amit megveszek ajándékba. :)
A kérdező hozzászólása: Természetesen más tanácsára is kíváncsi vagyok. :)
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: OK, köszi. :) Nem tudom, mennyire értesz a távcsövekhez, tudnál tanácsot adni, hogy a 3 közül melyiket vennéd? (Az egyik használt, a 2.-3. új, viszont "gyanúsan olcsó" ahhoz képest, hogy 10x50-es, ill 8x30as, nem?) http://www.vatera.hu/sotem_tavcso_10_x_50_105m_1000m_1443911.. http://www.vatera.hu/10x50_tavcso_uj_1445071870.html http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1443490397
Régen volt Tasco Sonoma 7x50-esem. Egész jó volt a képe, csak sérülékeny volt (le is ejtettem...) és könnyen bepárásodott.

én egy évesen szemüveges lettem. Azota a balra +5 ös a job -1/5 ös kell miota nem járok a gyengénlátok iskolába nem irnak jó szemüveget Mit tegyek hova forduljak?

A multkor is a balra +5 helyett -1 et kaptam volt hogy + 8 volt meg ijenek már anyagilag sem tudok ujjat csináltatni meg eröm sincsem már egyszerüen belefáradtam 10 év után

Legjobb válasz: némileg off,mert nemvagyok szemüveges, nemértek hozzá, dee egy szemmmûtét nem segíthet a problémádon? ha van a szakmában elismert specialista, egy rendelésére is érdemes lehet beruházni egyszer

némileg off, mert nemvagyok szemüveges, nemértek hozzá, dee egy szemmmûtét nem segíthet a problémádon? ha van a szakmában elismert specialista, egy rendelésére is érdemes lehet beruházni egyszer
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy válaszoltán. Nam nem segit a mütét az országban mindenhol jártunk vele kicsikoromtol kezdve. a mostmár lézeres mütéttel foglalkozó S dr nöhöz jártunk Szegedre Debrecenben Pesten és sorolhatnám , szóval ez egy ritka betekség amivel nem tud mit kezdeni az orvostudomány a napjainkban sem gyakorlatilag rajtam kivül állitolak 1 van vagy volt a világban Ezen csak a szemüveg javitana egy hajszálat. Köszönöm a válaszod tanácsod
Hát nem tudom. Nekem az a tapasztalatom, hogy optikushoz meg optometristához nem érdemes menni, csakis szemorvoshoz, aki dr. akárkicsoda. Esetleg próbáld meg kideríteni, hogy a suliban ki volt az orvos, és hozzá elmenni magánban. Ha odajártál, biztosan segítenek.

Ha én szemüveges vagyok és olyan gépet akarok venni aminek van keresője de nem tudom lehet e állitani dioptriát vagy nem is kell? (ezekre a gépekre gondoltam Fujifilm finepix s4000 vagy s4500)

Legjobb válasz: A képek alapján nincs rajta dioptria-buzerátor. Ha nincs ilyen funkció, akkor szemüveggel kell használni, viszont úgy csak messzebbrõl tudsz belenézni.

A képek alapján nincs rajta dioptria-buzerátor. Ha nincs ilyen funkció, akkor szemüveggel kell használni, viszont úgy csak messzebbrõl tudsz belenézni.
Vagy használd a hátsó LCD-t.
Olyan gépet keress amire tudsz külsõ szemkagylóba felfekvõ árnyékolót venni, és abba a szemüvegencsédet belecsiszoltatni. Asztigmiásoknak olyan kell ami forgatható, hogy tartsa az irányt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat A fujifilm finepix HS25-nek van ijen görgõ a keresõje melletvaz álitja a dioptriát?

Szemüveges vagyok, és a látásjavító szemtornákat szemüveggel, vagy anélkül kell végezni?

Nem várom hogy a -2,25-ös szemüvegem után a szemtorna után kit?n? látásom lesz, de szeretném kicsit er?síteni a szemem, de nem tudom hogy akkor ezt most a szemüveggel, vagy a enélkül tegyem.

Legjobb válasz: Szemüveg nélkül. Gyakorlatokat találtál? Sok sikert! :)

Szemüveg nélkül. Gyakorlatokat találtál? Sok sikert! :)
A gyakorlatokat mindenképp szemüveg nélkül kell végezni. A szemüveget egyáltalán nem kéne hordani, hogy tényleg hatásos legyen a tréning. -2, 25 dioptriánál viszonylag könnyen le tudod tenni. De ha mégsem, akkor minél kevesebb ideig legyen rajtad a szemüveg. Én is sok sikert kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:DD
http://www.youtube.com/watch?v=gy__t2babwI ime egy másik módszer :-)
A mínuszos szem nem javul.
Próbáld meg a szemtornát ártani nem ártasz vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!