Találatok a következő kifejezésre: A személyit az állandó lakcím (4 db)

Hova töltsem ki a gyerekeim személyi lapját népszámláláskor, ha az állandó lakcímük nem ugyanaz, ahol élnek?

A számlálóbiztosok sincsenek egy állásponton, a mienk azt mondja, oda töltsem ki, ahol élnek, a másik meg azt, hogy mindkét helyre (ez logikátlan).

Legjobb válasz: "SZEMÉLYI KÉRDÕÍVET kell kitölteni ! minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerûen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van, pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt), ! azokról a személyekrõl, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk, de ! kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. laknak, és ide idõszakonként (pl. hetente, kéthetente, havonta) visszatérnek, ! átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes idõtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot." Ahol él. Mindkét helyre nem lehet. Van a személyi kérdõíven olyan rovat, ahol lehet jelölni, hogy máshol van az állandó lakcíme.

"SZEMÉLYI KÉRDÕÍVET kell kitölteni ! minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerûen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van, pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt), ! azokról a személyekrõl, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk, de ! kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. laknak, és ide idõszakonként (pl. hetente, kéthetente, havonta) visszatérnek, ! átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes idõtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot." Ahol él. Mindkét helyre nem lehet. Van a személyi kérdõíven olyan rovat, ahol lehet jelölni, hogy máshol van az állandó lakcíme.
hol élnek életvitelszerûen? ott kell személyi lapot kitölteniük.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, én is erre gondoltam, de az a számlálóbiztos, aki azt mondta, hogy mindkét helyre kell, olyan erõszakos volt, hogy elbizonytalanodtam.
Ennyit a számlálóbiztosok felkészültségérõl. Még jó, hogy drága pénzen oktatták õket, és pénzt kapnak a kérdõívek kihordásáért és a kitöltött kérdõívek darabszáma után is.

Hogyan szavazhatok, ha nincs bejelentett se ideiglenes lakcímem? Szüleim halála után el kellett adni a lakást, így az állandó lakcímem megszűnt. Albérletben lakok, a lakcímkártyámon nincs semmilyen cím. Személyi igazolványom van.

(Kiegészítése egy másik kérdésnek.)

Legjobb válasz: A helyedben én elmennék a helyi önkormányzathoz, és megkérdezném, mi a teendõ. Ha személyi igazolványod van, akkor biztosan szavazhatsz.

A helyedben én elmennék a helyi önkormányzathoz, és megkérdezném, mi a teendõ. Ha személyi igazolványod van, akkor biztosan szavazhatsz.
ha nincs is pontos címed, legalább egy város fel van tüntetve a lakcímkártyádon, nem? a hajléktalanoknak is ilyen van. Ilyen esetben az adott városban kijelölnek egy olyan szavazókört, ahol szavazhatnak a lakcím nélküliek, ez általában az 1. választókör szokott lenni, azonban én felhívnám mindenképpen a jegyzõt, õ meg tudja mondani.
az elõzõ válaszoló is én vagyok azt kihagytam, hogy ahhoz hogy szavazhass fel kell vegyenek a névjegyzékbe, azaz mindenképpen beszélj az önkormányzattal, hogy vegyenek fel, ezt minél hamarabb tedd meg! mert a szavazás elõtt elkészítik a jegyzéket szavazókörönként, és nem vehetnek fel már a szavazás napján (többször voltam már szavazóköri delegált, úgyhogy higgy nekem)

A személyit csak az állandó lakcím városában lehet megújítani?

Legjobb válasz: Én az útlevelemet a tartózkodási helyemen újíttattam meg, szóval szerintem a személyit is lehet ott, de vigyázz, hogy ne járjon le, mert az macerás, születési anyakönyvi kivonat is kell akkor hozzá. Nézz szét a www.magyarorszag.hu oldalon, keress rá, tuti le van írva minden.

Én az útlevelemet a tartózkodási helyemen újíttattam meg, szóval szerintem a személyit is lehet ott, de vigyázz, hogy ne járjon le, mert az macerás, születési anyakönyvi kivonat is kell akkor hozzá. Nézz szét a http://www.magyarorszag.hu oldalon, keress rá, tuti le van írva minden.
Bármelyik okmányirodában elintézheted, én pont ma mentem el az újért, 30 nap alatt készült el. Egyébként nincs sem állandó lakcímem, sem tartózkodási helyem..


Lejárt a személyi igazolványom és csak az állandó lakcímemen kérhetek újat?

Legjobb válasz: bármelyik okmányirodában kérheted

bármelyik okmányirodában kérheted
máskor is segítünk!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!