Találatok a következő kifejezésre: A személyit az állandó (12 db)

Én, mint tulajdonos, hogyan tehetem ki azt a személyt, aki állandóra lett bejelentve más rokon által 15 évvel ezelõtt és halmozza az adósságot a lakásomra? Mi ennek a menete?

Az emberkét még nagyszülõk jelentették be állandóra, gyerekkorában. Azóta felnõtt és élõsködik a nagymamámon. Semmit se fizet a lakásban. A lakást megörököltem, tehát én is tulaj vagyok.

Legjobb válasz: Ha nagyid már nem él, és egyedüli tulajdonos vagy, és a nem kívánt lakónak sem haszonélvezeti joga, sem tulajdoni hányada nincs, sem egyéb jogcíme, akkor nyugodtan ballagj be a földhivatalhoz, és kérj kényszerkijelentést. Utána hatóságilag ki lehet lakoltatni, mert nem lesz jogcíme ott lakni.

Ha nagyid már nem él, és egyedüli tulajdonos vagy, és a nem kívánt lakónak sem haszonélvezeti joga, sem tulajdoni hányada nincs, sem egyéb jogcíme, akkor nyugodtan ballagj be a földhivatalhoz, és kérj kényszerkijelentést. Utána hatóságilag ki lehet lakoltatni, mert nem lesz jogcíme ott lakni.
Most örökös avagy tulajdonos vagy?Akkor vagy tulajdonos ha már a Te neveden van a ház.Ha még nincs a neveden akkor csak örökös lehetsz.Az örökös még semmit nem tehet ebben az esetben.
Hogy érted -a kisbetûsben-"aházat örököltem, tehát én is tulaj vagyok".És még ki a tulajdonos, a mama is, vagy az övé a ház még?
Odaköltözöl mellé pár haverral . De ha tulajdonos neki nincsen papírja kirakjátok és mehet a sóhivatalba :)
A lakcím nem jogalap a lakás használatára. Kényszerkijelentés csak akkor lehetséges, ha már kiköltözött. De ez teljesen mindegy. A szívességi lakáshasználatot bármikor megvonhatod tõle. Sajnos, ha magától nem megy ki, perelned kell. Mindez teljesen független attól, hogy be van-e jelentve a lakcíme.
4-es jár a legközelebb szerintem az igazsághoz. Annyit fûznék a mondandójához hogy ha te tulajdonos vagy akkor kilakoltatási végzést is kérhetsz az illetõre, az még nem pereskedés. Ha vannak tulajdonostársaid akkor csak közösen tehettek bármit is.
#5: a pereskedés nélküli végrehajtás csak abban a speciális esetben lehetséges, ha a lakáshasználatot közokiratba foglalt, végrehajtási záradékkal ellátott szerzõdés alapozza meg. Egyébként sajnos nem lehet elkerülni a pert.

Hova töltsem ki a gyerekeim személyi lapját népszámláláskor, ha az állandó lakcímük nem ugyanaz, ahol élnek?

A számlálóbiztosok sincsenek egy állásponton, a mienk azt mondja, oda töltsem ki, ahol élnek, a másik meg azt, hogy mindkét helyre (ez logikátlan).

Legjobb válasz: "SZEMÉLYI KÉRDÕÍVET kell kitölteni ! minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerûen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van, pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt), ! azokról a személyekrõl, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk, de ! kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. laknak, és ide idõszakonként (pl. hetente, kéthetente, havonta) visszatérnek, ! átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes idõtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot." Ahol él. Mindkét helyre nem lehet. Van a személyi kérdõíven olyan rovat, ahol lehet jelölni, hogy máshol van az állandó lakcíme.

"SZEMÉLYI KÉRDÕÍVET kell kitölteni ! minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerûen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van, pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt), ! azokról a személyekrõl, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk, de ! kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. laknak, és ide idõszakonként (pl. hetente, kéthetente, havonta) visszatérnek, ! átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes idõtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot." Ahol él. Mindkét helyre nem lehet. Van a személyi kérdõíven olyan rovat, ahol lehet jelölni, hogy máshol van az állandó lakcíme.
hol élnek életvitelszerûen? ott kell személyi lapot kitölteniük.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, én is erre gondoltam, de az a számlálóbiztos, aki azt mondta, hogy mindkét helyre kell, olyan erõszakos volt, hogy elbizonytalanodtam.
Ennyit a számlálóbiztosok felkészültségérõl. Még jó, hogy drága pénzen oktatták õket, és pénzt kapnak a kérdõívek kihordásáért és a kitöltött kérdõívek darabszáma után is.

Hogyan szavazhatok, ha nincs bejelentett se ideiglenes lakcímem? Szüleim halála után el kellett adni a lakást, így az állandó lakcímem megszűnt. Albérletben lakok, a lakcímkártyámon nincs semmilyen cím. Személyi igazolványom van.

(Kiegészítése egy másik kérdésnek.)

Legjobb válasz: A helyedben én elmennék a helyi önkormányzathoz, és megkérdezném, mi a teendõ. Ha személyi igazolványod van, akkor biztosan szavazhatsz.

A helyedben én elmennék a helyi önkormányzathoz, és megkérdezném, mi a teendõ. Ha személyi igazolványod van, akkor biztosan szavazhatsz.
ha nincs is pontos címed, legalább egy város fel van tüntetve a lakcímkártyádon, nem? a hajléktalanoknak is ilyen van. Ilyen esetben az adott városban kijelölnek egy olyan szavazókört, ahol szavazhatnak a lakcím nélküliek, ez általában az 1. választókör szokott lenni, azonban én felhívnám mindenképpen a jegyzõt, õ meg tudja mondani.
az elõzõ válaszoló is én vagyok azt kihagytam, hogy ahhoz hogy szavazhass fel kell vegyenek a névjegyzékbe, azaz mindenképpen beszélj az önkormányzattal, hogy vegyenek fel, ezt minél hamarabb tedd meg! mert a szavazás elõtt elkészítik a jegyzéket szavazókörönként, és nem vehetnek fel már a szavazás napján (többször voltam már szavazóköri delegált, úgyhogy higgy nekem)


A személyit csak az állandó lakcím városában lehet megújítani?

Legjobb válasz: Én az útlevelemet a tartózkodási helyemen újíttattam meg, szóval szerintem a személyit is lehet ott, de vigyázz, hogy ne járjon le, mert az macerás, születési anyakönyvi kivonat is kell akkor hozzá. Nézz szét a www.magyarorszag.hu oldalon, keress rá, tuti le van írva minden.

Én az útlevelemet a tartózkodási helyemen újíttattam meg, szóval szerintem a személyit is lehet ott, de vigyázz, hogy ne járjon le, mert az macerás, születési anyakönyvi kivonat is kell akkor hozzá. Nézz szét a http://www.magyarorszag.hu oldalon, keress rá, tuti le van írva minden.
Bármelyik okmányirodában elintézheted, én pont ma mentem el az újért, 30 nap alatt készült el. Egyébként nincs sem állandó lakcímem, sem tartózkodási helyem..

Lejárt a személyi igazolványom és csak az állandó lakcímemen kérhetek újat?

Legjobb válasz: bármelyik okmányirodában kérheted

bármelyik okmányirodában kérheted
máskor is segítünk!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)
Lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!
engem nem engedtek külföldre menni ideiglenessel, leszállítottak a vonatról, de próbáld meg ha az elsõ igazat mond
Azt, hogy valami dolgod van/lesz azzal az emberrel.
Úgy ahogy az elõttem szóló írta - feltéve, hogy ismered. Amúgy sokat foglalkozol fejben/lélekben ezzel a személlyel azért van ott.
Állítólag akiket álmunkban látunk személyeket mind ismerjük/láttuk már. Az agy nem képes új arcokat/személyeket/alakokat generálni. Állítólag..

Hogyan tudnám facebookon azt elérni, hogy ne kelljen állandóan bizonyítanom, és elküldeni a fényképes igazolványomat, hogy én vagyok az a személy?

valaki állandóan feljelent, nem tudom mi okból de már nagyon elegem van, szóval ezt hogy tudnám elérni? ha megadom a telefonszámomat az segítene vagy valami? előre is köszönöm! ( normális a nevem, nincs fent semmi olyan képem ami sértő lenne)

Legjobb válasz: A moderátorok látják, hogy való-e az alapja a feljelentéseknek. Ha a telefonszámod nyilvánossá teszed, még több kellemetlenséged lesz. Egy ismerõsöm ismerõse, akit nem ismerek és nem is igazoltam vissza, folyton olyan kérdéseket tett fel szavazásra, hogy én hazudtam-e már az életben. Ostoba korlátolt emberkék mindenhol vannak. Azt a megoldást választottam, hogy töröltettem a regemet.

A moderátorok látják, hogy való-e az alapja a feljelentéseknek. Ha a telefonszámod nyilvánossá teszed, még több kellemetlenséged lesz. Egy ismerõsöm ismerõse, akit nem ismerek és nem is igazoltam vissza, folyton olyan kérdéseket tett fel szavazásra, hogy én hazudtam-e már az életben. Ostoba korlátolt emberkék mindenhol vannak. Azt a megoldást választottam, hogy töröltettem a regemet.
A kérdező hozzászólása: igen gondolkoztam én is rajta, de mivel külföldön vagyok, és a családommal itt szoktam beszélni valamint a barátaimmal is.. és ezért nem szeretném megszüntetni!

Mit akarnak azzal a dumával beadatni állandóan az aluljárókban? -Kapsz 5ezret, csak vegyél egy telefont! -Csak a személyidre van szükség.

Legjobb válasz: Kapsz ötezret, buksz százat! Vele a komának egy baromi drága telefont részletre, amit természetesen nem fizet, így téged találnak meg majd a végrehajtók a többszáz ezresre duzzadt tartozással! :D

Kapsz ötezret, buksz százat! Vele a komának egy baromi drága telefont részletre, amit természetesen nem fizet, így téged találnak meg majd a végrehajtók a többszáz ezresre duzzadt tartozással! :D
Nem tudom, de kíváncsi vagyok rá
*vele= veszel :)
A másik variáció, hogy akciós kártyás telefont szeretne, de mivel limitálva van az éves vásárlás õ már nem vehet abban az évben.
A hugom beugrott régebben, elment rá a spórolt pénze. Több száz ezres. Gyanítom a kérdezõnek se puszta jószándékból kínálgatják a lóvét.
És mit keresnek ezek az aluljáróban, ha állítólag annyira járõrözik ott a Rendõrség? Üdv! Leftlegged Player :)
Vagy valami illegális témát akar telefonon intézni. Pl. lopott cuccot árul neten és megadja hozzá azt a számot a mi a te neveden fut.
" És mit keresnek ezek az aluljáróban, ha állítólag annyira járõrözik ott a Rendõrség? Üdv! Leftlegged Player :) " Nem illegális megkérdezni valakit hogy akar-e egy ötezrest. És ha akar azért se büntetnek. Demokrácia van.

Ha a lakcímemre szeretnék bejelenteni valakit ideiglenesen, úgy hogy az illetõnek nincs állandó se semmilyen lakcíme, ahhoz milyen pappírok kellenek? Vagy elég ha elmegyek az adott személlyel, és õ is én is elvisszük az okiratainkat.

Legjobb válasz: Állandó lakcím nincs, lakóhely van. Ideiglenes lakcím nincs, tartózkodási hely van. Lakóhely hiányában nem lehet tartózkodási helyet bejelenteni. Akinek csak egy címe van, az csak lakóhelyként tudja bejelenteni azt az egy címet. (Tévesen fogalmazva: amíg nincs másutt állandója, nem tudod bejelenteni ideiglenesre, csak állandóra. De mint mondtam, nincs olyan, hogy állandó és ideiglenes.) A lakcímbejelentéshez egyébként személyi okmányok és a tulajdonos hozzájárulása, vagy két tanúval aláíratott bérleti szerzõdés kell.

Állandó lakcím nincs, lakóhely van. Ideiglenes lakcím nincs, tartózkodási hely van. Lakóhely hiányában nem lehet tartózkodási helyet bejelenteni. Akinek csak egy címe van, az csak lakóhelyként tudja bejelenteni azt az egy címet. (Tévesen fogalmazva: amíg nincs másutt állandója, nem tudod bejelenteni ideiglenesre, csak állandóra. De mint mondtam, nincs olyan, hogy állandó és ideiglenes.) A lakcímbejelentéshez egyébként személyi okmányok és a tulajdonos hozzájárulása, vagy két tanúval aláíratott bérleti szerzõdés kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!