Találatok a következő kifejezésre: A szegedi hogy (102 db)

Tényleg lehet kérni a szegedi Douglas-ba hogy az Alle-ból kéretni terméket ha azt a szegediben nem lehet kapni?

szeretnék egy mac paint potot és ma hallottam hogy lehet ilyet csinálni de nem 100% mivel szegeden még nincs mac üzlet, netr?l meg nem szívesen rendelek nehogy hamisítványt kapjak, így ehhez a lépéshez folyamodnék. szerintetek lehetséges az, hogy bemegyek és kérem hogy küldjenek az Alle-ból egy paint potot stb.. SOS

A Szegedi Egyetemen nyelvtanárként kaphatnék munkát? Hol tanulnak nyelveket az egyetemisták, hogy nyelvizsgázhassanak? Külön tanfolyamon, vagy az egyetemen is lehet?

Német szakos tanár vagyok. Szivesen tanítanék egyetemistákat, jelenlegi lakóhelyemen is ezt csinálom, de hamarosan Szegedre költözünk.

Legjobb válasz: Szinte minden egyetemen, fõiskolán van egy ilyen egység (lektorátus, nyelvi intézet stb.), ahol ezzel foglalkoznak. A szegedit itt találod: http://www.staff.u-szeged.hu/~iki/

Szinte minden egyetemen, fõiskolán van egy ilyen egység (lektorátus, nyelvi intézet stb.), ahol ezzel foglalkoznak. A szegedit itt találod: http://www.staff.u-szeged.hu/~iki/
nézz utána milyen nyelviskolák vannak Szegeden, én csak a light Haust tudom , mert oda jártam, de biztos van több is.
A kérdező hozzászólása: köszi


A 64-es busszal. A Mars térrõl indul.
Kérdezd meg, hogy hol a megállója, mert eléggé szét vannak szórva a téren a helyi buszok megállói.

A szegedi MIOK-ban ha esti szakra jelentkezem, hogy lesznek az órák? Melyik napokon és mettől meddig?

Legjobb válasz: Én ez miatt egyszer felhívtam õket, mert engem is érdekelt egy esti képzésük:) Ha jól emlékszem, azt mondták, hogy 3tól kezdõdnek és kb 8ig tartanak az órák. Szerintem hívd fel õket te is, vagy menj be személyesen és kapsz tõlük pontosabb infot:)

Én ez miatt egyszer felhívtam õket, mert engem is érdekelt egy esti képzésük:) Ha jól emlékszem, azt mondták, hogy 3tól kezdõdnek és kb 8ig tartanak az órák. Szerintem hívd fel õket te is, vagy menj be személyesen és kapsz tõlük pontosabb infot:)
Olyan szak, hogy nappali szak, nincs.Nappali tagozat van.
A kérdező hozzászólása: igen, tudom, csak rosszul írtam. Tisztában vagyok vele, mert most is egyetemre járok. Bakizni nem bûn:)
Tömegközlekedésre bérletet és jegyzettámogatást, ami évente 14 ezer forint körüli összeg. Az orvosisokon kívül azt hiszem mindenki két összegben kapja meg, az orvosisok egyben. Ezt a diákra rakják rá és jegyzetboltokban lehet levásárolni. Szoctámra pályázni kell. Tanulmányi ösztöndíjat meg az eredményed után kaphatsz 2. félévtõl kezdve. Én elsõ félévben még kaptam karácsonyi zsebpénzt is:D
A kérdező hozzászólása: Karácsonyi zsebpénz:) nanemááááár:D És azt nem tudod véletlen, hogy ez egyéni tanrendeseknek is jár e? Te amúgy milyen szakon vagy, vagy voltál?
Már úgy tudom nincs karácsonyi pénz. Legalábbis tavaly az elsõsök nem kaptak:D Nekünk még volt, mert állítólag amiért nem kaptunk ösztöndíjat elsõ félévben (mert akkor ugye még nem lehetett), azért egy bizonyos összeget szétosztottak. De azt sem tudom, hogy ez csak a mi karunkon volt így, vagy az egész egyetemen. Szóval szerintem ebben már ne reménykedj inkább:) Amúgy ált. orvosira járok.
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudod, hogy ezek a juttatások minden nappalisnak járnak, vagy csak a nappalis államisoknak? Mert én költségtérítéses vagyok...
Csak államisoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Szerintetek 390 pont elég lehet ahhoz, hogy bejussak a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképzõ karának tanító szakára? (államilag támogatottformában)

Legjobb válasz: szerintem tuti elég lesz, nyugodj meg.. egy orvosin van 400 körüli ponthatár.. szóval nyugalom. :) Te hol laksz egyébként?

szerintem tuti elég lesz, nyugodj meg.. egy orvosin van 400 körüli ponthatár.. szóval nyugalom. :) Te hol laksz egyébként?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod! :) Pest megyében lakom, egészen pontosan Vecsésen. :)
A kérdező hozzászólása: Hopp, most vettem észre, hogy kicsit elrontottam a kiírást: *támogatott formában
[link] itt ha jól látom tavaly 245 pont volt a határ szóval...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is néztem, de idén kétszer annyian jelentkeztek tanító szakra, mint tavaly, így kicsit tartok attól, hogy olyan magasra emelik a pontot, hogy nem fog sikerülni.
nyugodj meg :) ha téged nem vesznek fel akkor majdnem, hogy senkit :)
Sok Sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Kedvesek vagytok! :)

Anyukák! Hogy hívják a Szegedi gyerek fül-orr-gégészeti osztály főnővérét?

Nem a Piroskára gondolok

Legjobb válasz: Bajusz Klára

Bajusz Klára
A kérdező hozzászólása: horákné háger ildikó! de köszönöm

Hogy tudok jelentkezni a Szegedi Krúdy Gyula szakiskolába cukrásznak vagy szakácsnak most évközben?

Legjobb válasz: szerintem sehogy. de miért nem hívod fel õket???

szerintem sehogy. de miért nem hívod fel õket???
A kérdező hozzászólása: Végülis jó ötlet :)

Létezik, hogy a Szegedi Tudományegyetem jobb, mint az ELTE?

Én eddig azt hittem, hogy az ELTE az ország legjobb egyeteme (így is hirdetik magukat), de a www.topuniversities.com listáján az SZTE az 501., míg az ELTE csak az 551. helyezett.

Legjobb válasz: Létezik igen. Az ELTE neve nagyobb mint az oktatás színvonala... vannak ott jó képzések, és kevésbé jók.

Létezik igen. Az ELTE neve nagyobb mint az oktatás színvonala... vannak ott jó képzések, és kevésbé jók.
A földrajz egyértelmûen jobb Szegeden (mindkét egyetemen megfordultam már), de úgy hallottam, hogy a legtöbb szak a BTK-n felveszi a versenyt az ELTE-vel, sõt! ;)
Biztos van olyan szak (vagy akár kar), ami jobb az ELTÉ-n. De pl. a biológia, a pszichológia biztosan jobb az SZTE-n. Na meg pl. az ELTÉ-n nincsen orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti kar, tehát ha az ember ilyen pályára készül, akkor nyilván az SZTE a jobb:D
A BME még hátrébb van a rangsorban, pedig mérnöki képzésbõl bármelyik itthoni egyetemet kenterbe veri.
ELTE-s voltam, átjelentkeztem inkább Szegedre. Az Eltére, nagyképû, beképzelt, ostoba emberek járnak , isteneknek hiszik magukat. Gondolom láttad a listázásokat is.. SZTE egy NAGY család. A tanárok rendesek, segítõkészek, az egyetemisták is. IMÁDOM. Mikor volt 2010-ben a Educatio, az Eltések azt mondták, hogy azért jelentkezzek oda, mert a tanárok akik tanítani fognak, õk írják a könyveket. Szinte minden tanárom ír már könyvet, többen MTA tagok, sorolhatnám reggelig...
nézd, lehet itt arcoskodni hogy melyik egyetem jobb, de mindenki azt fogja mondani, ahova épp jár - aki meg egyikre sem, annak meg fingja sincs. olaszból az szte jobb, anglisztikából országoson az elte. például. és amit mondtak a többiek is, hogy eltén nincs orvosi, szte-n van, tehát mirõl beszélünk? nem lehet õket ennyire összehasonlítani bogaram. jobb vagy sem, ezt te nem tudod eldönteni, mert még nem jársz oda, más meg teeeljesen szubjektív. de az ELTE BTK bölcsészkara tényleg országelsõ :) akármekkora botrányok is vannak most itt, az csak politikai szar, az egyetem hírét nem csorbította (még a tanárok nyugdíjazása sem, mert maradnak ingyen tanítani, és nem áll meg az élet pár jó tanár elküldésétõl) tanárképzésre járok az eltén, és teljesen jó. úgy gondolom, hogy mindegy, elte, pázmány vagy szte, ez a három a legjobb ilyen tekintetben, oda menj, ami számodra közelebb van :)
A kérdező hozzászólása: Engem fõleg a tanárképzés érdekel (leginkább a történelem, földrajz és az újlatin nyelvek).
Attól függ milyen tudományágról van szó: egyértelmûen nem lehet kijelenteni, hogy az egyik lekörözi a másikat. Az SZTE jelenleg színvonalasabb oktatást nyújt a természettudományok területén. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy az ELTE sokkal rosszabb. Pedagógiában viszont az egyik legjobb az ELTE. Pontosan mi érdekel? :)
Nálunk is a tanárok írják a könyveket... (Miskolci Egyetem). Szerintem nincs olyan intézmény ahol ne a tanárok írnák ... Persze vannak "központiak" amik szinte mindenhol egységesek, de nekünk a fõ tantárgyakból a tanárok írják.
Jobb bizony :) Amúgy meg az SZTE-sek nyilván a szegedit tartják jobbnak, az ELTE-sek meg a sajátjukat, aki meg máshova jár, az szintén a sajátját, feltéve hogy a Corvinus-Debreceni-Pécsi-Semmelweis négyes egyike az érintett. Ez így is van jól, de éppen ezért árnyalt képet nem fogsz kapni, max. arról hogy honnan hányan kommentelnek. De SZTE forever! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!