Találatok a következő kifejezésre: A szegedi a debreceni (16 db)

Melyik egyetem "jobb" a szegedi a debreceni vagy pécsi? Informatikus szakra szeretnék menni. Nem csak az iskola de a város szempontjából is? Illetve gazdasági / mérnök / programozó informatikus közül melyiket ajánlanátok és miért? Gyengébb matekkal?

Legjobb válasz: Rengeteg hasonló kérdés van fenn, nézz utána! Nem fogsz igazán autentikus választ kapni, mert kevés olyan van, hogy mindhárom város egyetemérõl tapasztalati véleményt tudjon mondani. A szegediek a szegedit, a debreceniek a debrecenit, a pécsiek a pécsit fogják isteníteni... A városok értékelése is nagyon szubjektív: érdeklõdési körtõl is függ, meg sok mástól... Pl. aki Debrecenben lesz elõször szerelmes, annak Debrecen mindig a legjobb város lesz - és ugyanígy a többi is. Próbálj értékelhetõ szempontokat összeállítani, ami alapján talán lehetne véleményt nyilvánítani. Nekem Debrecen, Szeged, Pécs a sorrend, de biztos jön valaki aki lehülyéz ezért...

Rengeteg hasonló kérdés van fenn, nézz utána! Nem fogsz igazán autentikus választ kapni, mert kevés olyan van, hogy mindhárom város egyetemérõl tapasztalati véleményt tudjon mondani. A szegediek a szegedit, a debreceniek a debrecenit, a pécsiek a pécsit fogják isteníteni... A városok értékelése is nagyon szubjektív: érdeklõdési körtõl is függ, meg sok mástól... Pl. aki Debrecenben lesz elõször szerelmes, annak Debrecen mindig a legjobb város lesz - és ugyanígy a többi is. Próbálj értékelhetõ szempontokat összeállítani, ami alapján talán lehetne véleményt nyilvánítani. Nekem Debrecen, Szeged, Pécs a sorrend, de biztos jön valaki aki lehülyéz ezért...
Gyenge matekkal leginkább egyiket se ajánlanám. Ezekhez a szakokhoz kell az erõs matektudás.
A kérdező hozzászólása: Akkor mit ajánlanál? Nem sok olyan használható van ahova nem kell... :/
Nézz szét az egyetemek honlapjain, hátha találsz olyat, ahova nem kell erõs matek!
Itt van a magyar egyetemek (világ) listája: [link] ELTE, Debrecen, Szeged a sorrend. Egyik sincs benne az elsõ 500-ban! A Közép Európai Egyetem pl. 15 helyjel még le van maradva a Botswanai Egyetemtõl is... (1630-ik helyezett) Szégyen!

Tudnátok nekem mesélni a szegedi, pesti, debreceni orvosiról? Szerintetek melyik a legjobb és miért? Milyen tematika szerint tanuljátok a tananyagot az elsõ két évben?

Legjobb válasz:
A Szegedirõl tudok mesélni, oda járok 5. éve. Hogy melyik a legjobb, azt nem tudnám megmondani. Egyrészt nem jártam végig mindegyiket, így objektív véleményt úgy sem tudnék adni, másrészt szerintem egy egyetem (vagy jelen esetben szak), nem lehet mindenben a legjobb. Biztosan van olyan dolog, amit nálunk oktatnak a legjobban, nálunk kérnek számon a legkomolyabban, de biztosan van olyan, amit meg Pesten, Debrecenben vagy éppen Pécsen. Van olyan dolog, ami nálunk nem annyira jó, és van olyan, ami meg valamelyik másik orvosin nem olyan jó. De összességében szerintem orvosik terén eléggé kiegyenlített a mezõny. Az országban sehol nem fogják azt mondani, hogy azért nem vesznek fel, mert mondjuk SZTE-s diplomád van és nem SOTE-s. Európában szintén elfogadják az összeset tudtommal. Egyébként én nagyon szeretek ide járni, nem csak az egyetem, hanem a város miatt is. Nagyon diákközpontú:) Az elsõ két év az egyetemen az ún. alapozó modul. A legunalmasabb rész:D Amolyan "túl kell esni rajta". Mondjuk szerettem az elsõ két évet is, de akkor még nem éreztem azt, hogy túl sok közöm lenne az orvosláshoz. Talán csak az anatómia volt az, amitõl kicsit úgy érezhettem. Elsõ évben anatómián kívül fizika, kémia, sejtbiológia a fõ tárgyak. A kémia az nagyjából az emelt kémia anyaga egy kicsit kiegészítve. Egy éves tárgy, elõször ált. kémia, aztán szervetlen, végül a szerves. A fizika és a sejtbiosz szintén egy éves. A fizikának is van némi köze a gimis anyaghoz, de azért van benne jó pár újdonság is, na meg van statisztika része. A sejtbiosz szerintem nálunk elég érdekes, mert az intézet elég nagy gondot fordít arra, hogy a legfrissebb eredményekkel ismertesse meg a hallgatókat. Ott azért vannak izgisebb témák. Az anatómia szerintem a legtöbb hallgató kedvence, mert attól érzi magát orvosisnak az ember:D Viszont nálunk lerövidítették 3 félévre (Debrecenben és Pécsen eddig is annyi volt) , ami szerintem nem volt jó ötlet. Én még 4 féléves tárgyként tanultam. Ezeken kívül van még pár kisebb tárgy, de ezek a fontosabbak. Másodévben jön a biokémia meg az élettan, azok egy fokkal izgibbek szerintem:D Egyébként az egész egyetemi anyag úgy épül fel, hogy elõbb megtanuljuk a szervezet normális mûködését (bikém, élettan), aztán a kóros elváltozások alapjait (kórélettan, patológia), és utána jönnek a klinikai tárgyak, ahol részletesen, szakterületekre lebontva nézzük meg a betegségeket és kezelésüket. Amúgy az SZTE-ÁOK-nak spec. szerintem nagyon jó a honlapja, mert gyakorlatilag minden infó fent van rajta. Én már az egyetem kezdése elõtt megtaláltam hogy milyen óráim lesznek, azoknak megtaláltam a tematikáját, szóval lehet keresgélni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Szegedirõl tudok mesélni, oda járok 5. éve. Hogy melyik a legjobb, azt nem tudnám megmondani. Egyrészt nem jártam végig mindegyiket, így objektív véleményt úgy sem tudnék adni, másrészt szerintem egy egyetem (vagy jelen esetben szak), nem lehet mindenben a legjobb. Biztosan van olyan dolog, amit nálunk oktatnak a legjobban, nálunk kérnek számon a legkomolyabban, de biztosan van olyan, amit meg Pesten, Debrecenben vagy éppen Pécsen. Van olyan dolog, ami nálunk nem annyira jó, és van olyan, ami meg valamelyik másik orvosin nem olyan jó. De összességében szerintem orvosik terén eléggé kiegyenlített a mezõny. Az országban sehol nem fogják azt mondani, hogy azért nem vesznek fel, mert mondjuk SZTE-s diplomád van és nem SOTE-s. Európában szintén elfogadják az összeset tudtommal. Egyébként én nagyon szeretek ide járni, nem csak az egyetem, hanem a város miatt is. Nagyon diákközpontú:) Az elsõ két év az egyetemen az ún. alapozó modul. A legunalmasabb rész:D Amolyan "túl kell esni rajta". Mondjuk szerettem az elsõ két évet is, de akkor még nem éreztem azt, hogy túl sok közöm lenne az orvosláshoz. Talán csak az anatómia volt az, amitõl kicsit úgy érezhettem. Elsõ évben anatómián kívül fizika, kémia, sejtbiológia a fõ tárgyak. A kémia az nagyjából az emelt kémia anyaga egy kicsit kiegészítve. Egy éves tárgy, elõször ált. kémia, aztán szervetlen, végül a szerves. A fizika és a sejtbiosz szintén egy éves. A fizikának is van némi köze a gimis anyaghoz, de azért van benne jó pár újdonság is, na meg van statisztika része. A sejtbiosz szerintem nálunk elég érdekes, mert az intézet elég nagy gondot fordít arra, hogy a legfrissebb eredményekkel ismertesse meg a hallgatókat. Ott azért vannak izgisebb témák. Az anatómia szerintem a legtöbb hallgató kedvence, mert attól érzi magát orvosisnak az ember:D Viszont nálunk lerövidítették 3 félévre (Debrecenben és Pécsen eddig is annyi volt) , ami szerintem nem volt jó ötlet. Én még 4 féléves tárgyként tanultam. Ezeken kívül van még pár kisebb tárgy, de ezek a fontosabbak. Másodévben jön a biokémia meg az élettan, azok egy fokkal izgibbek szerintem:D Egyébként az egész egyetemi anyag úgy épül fel, hogy elõbb megtanuljuk a szervezet normális mûködését (bikém, élettan), aztán a kóros elváltozások alapjait (kórélettan, patológia), és utána jönnek a klinikai tárgyak, ahol részletesen, szakterületekre lebontva nézzük meg a betegségeket és kezelésüket. Amúgy az SZTE-ÁOK-nak spec. szerintem nagyon jó a honlapja, mert gyakorlatilag minden infó fent van rajta. Én már az egyetem kezdése elõtt megtaláltam hogy milyen óráim lesznek, azoknak megtaláltam a tematikáját, szóval lehet keresgélni.

Megéri-e gyógyszerésznek tanulni? Ha igen akkor melyik gyógyszerészeti egyetem a legjobb, a debreceni, a szegedi, a pécsi vagy a pesti?

Amúgy 2014-ben fogok érettségizni bioszból és kémiából is ötös vagyok.

Legjobb válasz: Az ötös kevés. Eléggé kényszeres személyiség vagy, hogy szeretsz pepecselni mindenféle kencével, porral, szereted a kínos rendet, az orvosságok szagát? Szereted az aprólékosságot, a pontosságot, a rendet, a fegyelmet, konform vagy és hagyománykövetõ? Legfõképpen: SZERETNÉD csinálni? Ha minden kérdésre a válaszod igen, akkor menj. Szegedre, mert vitathatatlanul az egyik legjobb egyetem és az egyik legszebb város Mo-n. A gyógyszerészképzésük is kiváló. Ha csak a pénz motivál, akkor ne gyógyszerésznek tanulj, hanem ügyvédnek vagy tõzsdeügynöknek. Vagy menj politikusnak. Viccen kívül mondom. Ezek azok a szakmák, amelyek klasszikusoan pénz (és hatalom)-motiváltak.

Az ötös kevés. Eléggé kényszeres személyiség vagy, hogy szeretsz pepecselni mindenféle kencével, porral, szereted a kínos rendet, az orvosságok szagát? Szereted az aprólékosságot, a pontosságot, a rendet, a fegyelmet, konform vagy és hagyománykövetõ? Legfõképpen: SZERETNÉD csinálni? Ha minden kérdésre a válaszod igen, akkor menj. Szegedre, mert vitathatatlanul az egyik legjobb egyetem és az egyik legszebb város Mo-n. A gyógyszerészképzésük is kiváló. Ha csak a pénz motivál, akkor ne gyógyszerésznek tanulj, hanem ügyvédnek vagy tõzsdeügynöknek. Vagy menj politikusnak. Viccen kívül mondom. Ezek azok a szakmák, amelyek klasszikusoan pénz (és hatalom)-motiváltak.


A Debreceni vagy a Szegedi főiskola a jobb?

miert? mit tanulsz? milyen plusz lehet?ségek vannak?

Legjobb válasz: Elsonek: mindketto egyetem,de vannak foiskolai karjai. Kerdezonek: a szegedi tudomasom szerint a legjobb magyar tudomanyegyetem.

Elsonek: mindketto egyetem, de vannak foiskolai karjai. Kerdezonek: a szegedi tudomasom szerint a legjobb magyar tudomanyegyetem.
Mert mindkettõ egyetem.
Tényleg mind a kettõ egyetem, ténylegh összeintegráktak már mind két helyre unkot-berket... D.E.... Ott tanulok építészmérnöknek... ami soros versenyben a 2. legjobb mûszaki kar a BME után...

Sok különbség van a Szegedi és a Debreceni egyetem biológia szakja között?

Mivel Szegeden a legjobb a biológia így megszeretném kérdezni hogy mennyire tér el egymástól a két szak és hogy a nehézségi szint mennyiben mutatkozik meg a két egyetemnél. El?re is köszönöm.:)

Legjobb válasz: Ezt csak olyan ember tudhatja, aki mindkét helyre járt. Egyébként is miért lenne jobb Szeged mint Debrecen? Egyrészt az egyetem nagyrészt az önképzésrõl szól. Ha nem vagy képes magadtól tanulni, nem vagy oda való. Ha azt hiszed azért jobb Szeged, mert többet várnak el, baromság. Csakis tõled függ és a szorgalmadtól hogy mennyi pluszt tanulsz meg, hova fejlõdsz. Mellesleg egyedül Debrecenben van Molekuláris biológus MSc az országban, és van a BSc-nek is Molbi szakiránya, ez arra enged következtetni, hogy itt jó ez a fajta képzés. Persze ne nagyon várj itt objektív kommenteket (az enyém sem lehet az, mivel nem jártam szegedre)

Ezt csak olyan ember tudhatja, aki mindkét helyre járt. Egyébként is miért lenne jobb Szeged mint Debrecen? Egyrészt az egyetem nagyrészt az önképzésrõl szól. Ha nem vagy képes magadtól tanulni, nem vagy oda való. Ha azt hiszed azért jobb Szeged, mert többet várnak el, baromság. Csakis tõled függ és a szorgalmadtól hogy mennyi pluszt tanulsz meg, hova fejlõdsz. Mellesleg egyedül Debrecenben van Molekuláris biológus MSc az országban, és van a BSc-nek is Molbi szakiránya, ez arra enged következtetni, hogy itt jó ez a fajta képzés. Persze ne nagyon várj itt objektív kommenteket (az enyém sem lehet az, mivel nem jártam szegedre)
A debreceninek mi a neve? mert pont azt keresem.
Mire gondolsz?

A szegedi vagy a debreceni genetikai központ a jobb?

Legjobb válasz: A szegedirõl sok jót hallottam, profik, stb. Debreceni vagyok, ezért a Nõi Klinika genetikáján voltam is, csak a legjobbakat mondhatom. Dr Török Olga a doktornõ neve, ha jól emlékszem, cikkeit a neten is kidobta a keresõ. Amit mond, abban megbízhatsz. 24 hetes mami

A szegedirõl sok jót hallottam, profik, stb. Debreceni vagyok, ezért a Nõi Klinika genetikáján voltam is, csak a legjobbakat mondhatom. Dr Török Olga a doktornõ neve, ha jól emlékszem, cikkeit a neten is kidobta a keresõ. Amit mond, abban megbízhatsz. 24 hetes mami
Szia! Én is a DB-i Klinikán voltam Török Olga tanárnõnél.Nagyon rendes, nyugodtan kérdezhetsz tõle, tõlem kétszer vett magzatvizet.Csak a legjobbakat tudom róla mondani.

Második helyre a debreceni vagy a szegedi fogorvosi kart jelöljem-e meg? Melyiket választanátok és miért? Első SE-FOK

Legjobb válasz: Nem sok különbség van az orvosi egyetemek között, igazából bármelyiket megjelölheted, nem veszítesz vele semmit.

Nem sok különbség van az orvosi egyetemek között, igazából bármelyiket megjelölheted, nem veszítesz vele semmit.
Tényleg mindegy. Amelyik város szimpatikusabb.
Amelyiket szeretnéd. Színvonalbeli különbség nem hiszem, hogy van. Azt meg neked kell tudni, hogy melyik város hangulata áll hozzád közelebb. Én Szegedre járok és imádom:) (Bár nem fogorvosira, hanem orvosira).
Szeged, Debrecen
én Szegedre járok fogorvosira és szeretem. Én Debrecent azért nem ajánlom, mert sokszor lehet azt hallani, hogy elég alacsony a követelmény és minden "hülye" eltudja végezni. sokan is szoktak oda jelentkezni ezért a ponthatár is magasabb. A pestivel szerintem csak annyi a gond, hogy mivel nagyon sok a diák, ezért sokkal kevesebb lehetõség van a gyakorlásra, ami azért elég fontos.
A kérdező hozzászólása: Egyértelmû, hogy SOTE megy elsõ helyre, ez nem kérdés.. gyakorlásra igenis van lehetõség, hiszen minden tanulóra egy kezelési egység jut, voltam nyílt napon... Azért érdekelne Szeged pozitív oldala is, kérlek, írd meg nekem (elõzõ válaszoló) :)

395 ponttal van esélyem a Debreceni Egyetem, vagy a Szegedi Tudományos Egyetem ÁOK karára?

Legjobb válasz: de csak a Tudományos Egyetem részére..(reméljük)

de csak a Tudományos Egyetem részére..(reméljük)
Elvileg elég lehet, de ha felvesznek Szegedre akkor nem ártana megnézni, hogy mi is az egyetem neve. :-D Továbbá Tisza partján a sör is hal szagú! POTE 4ever! :-P
SZTE - talán Debrecenbe van
Pécset nem jelölted?
Szegedre idén kb 100-al többen jelentkeztek elsõ helyre, habár ez nem jelenti azt, hogy nem lehet elég pontod rá.Debrecenben csökkent 20-al a kapacitás és 20 fõvel többen vannak elsõ helyen , mint tavaly. Viszont! Tavalyi biosz átlag 65% körüli volt, idén meg 60-ra esett vissza, kémia meg stagnált. Szóval szerintem van esélyed, remélem lesz. :) Én szurkolok.

Melyik orvosi egyetem a jobb, a szegedi vagy a debreceni?

Orvostanhallgatók előnyben.Terjengős,részletes válaszokat is szívesen fogadok.Minden szempontból ki lehet vesézni a témát,amiből csak tudjátok.Köszi.

Legjobb válasz: 1 pont debrecen mellet. :)

1 pont debrecen mellet. :)
A kérdező hozzászólása: Bõvebben?
a harmadik
mindkettõ jó bár nekem a szegedi orvosihoz jobb élményeim vannak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!