Találatok a következő kifejezésre: A szegedi a (734 db)

Melyik egyetem "jobb" a szegedi a debreceni vagy pécsi? Informatikus szakra szeretnék menni. Nem csak az iskola de a város szempontjából is? Illetve gazdasági / mérnök / programozó informatikus közül melyiket ajánlanátok és miért? Gyengébb matekkal?

Legjobb válasz: Rengeteg hasonló kérdés van fenn, nézz utána! Nem fogsz igazán autentikus választ kapni, mert kevés olyan van, hogy mindhárom város egyetemérõl tapasztalati véleményt tudjon mondani. A szegediek a szegedit, a debreceniek a debrecenit, a pécsiek a pécsit fogják isteníteni... A városok értékelése is nagyon szubjektív: érdeklõdési körtõl is függ, meg sok mástól... Pl. aki Debrecenben lesz elõször szerelmes, annak Debrecen mindig a legjobb város lesz - és ugyanígy a többi is. Próbálj értékelhetõ szempontokat összeállítani, ami alapján talán lehetne véleményt nyilvánítani. Nekem Debrecen, Szeged, Pécs a sorrend, de biztos jön valaki aki lehülyéz ezért...

Rengeteg hasonló kérdés van fenn, nézz utána! Nem fogsz igazán autentikus választ kapni, mert kevés olyan van, hogy mindhárom város egyetemérõl tapasztalati véleményt tudjon mondani. A szegediek a szegedit, a debreceniek a debrecenit, a pécsiek a pécsit fogják isteníteni... A városok értékelése is nagyon szubjektív: érdeklõdési körtõl is függ, meg sok mástól... Pl. aki Debrecenben lesz elõször szerelmes, annak Debrecen mindig a legjobb város lesz - és ugyanígy a többi is. Próbálj értékelhetõ szempontokat összeállítani, ami alapján talán lehetne véleményt nyilvánítani. Nekem Debrecen, Szeged, Pécs a sorrend, de biztos jön valaki aki lehülyéz ezért...
Gyenge matekkal leginkább egyiket se ajánlanám. Ezekhez a szakokhoz kell az erõs matektudás.
A kérdező hozzászólása: Akkor mit ajánlanál? Nem sok olyan használható van ahova nem kell... :/
Nézz szét az egyetemek honlapjain, hátha találsz olyat, ahova nem kell erõs matek!
Itt van a magyar egyetemek (világ) listája: [link] ELTE, Debrecen, Szeged a sorrend. Egyik sincs benne az elsõ 500-ban! A Közép Európai Egyetem pl. 15 helyjel még le van maradva a Botswanai Egyetemtõl is... (1630-ik helyezett) Szégyen!

A szegedi, a szolnoki, vagy a szentesi vízilabda utánpótlásnevelés a sikeresebb?

Vélemények?

Legjobb válasz: Csak a szentesit tudom, azok nagyok jók :)

Csak a szentesit tudom, azok nagyok jók :)
Az országban három fontosabb vízilabdás város van. Szentes, Dunaújváros és Eger. Én szentesi vagyok és voltam lent pár meccsen, szerintem jók. (Többek között egy Szentes-Szeged mérkôzésen, ahol emlékeim szerint óriási fölénnyel nyertünk.)
xoxoG te is rákerestél az összes szentesi kérdésre? :D Én is. Többnyire én is válaszoltam mindre.
Mondjuk én inkább a szegedre szavaznék !!:) Nem azért mert bajom van a Szentessel, sõt szeretem õket, de a szegedi utánpótlás is elég jó !

Mi véleménye a Szegedi vizsgabiztosok vizsgáztatási moráljáról?

Gondolok itt,arra , hogy azt nézik , hogy a tanuló tényleg tud vezetni vagy hogy kitoljanak vele azonnal. Lehet említeni autós iskolát , ki hol tanul is mi a véleménye róla.

Legjobb válasz: Én most fogok át iratkozni másik megyében mert teljesen megbizonyosodtam abban , hogy a szegedi vizsgabiztosok 90% roh.adékokból áll. Fõleg ha még az oktatód is egy fas.z és spanok a VB-el akkor tök min1 hogy vezetsz.... Mindenkinek azt mondom , hogy ha teheti ne vizsgázzon szegedi VB-k társaságában mert a legkorruptabb disznók.

A kérdező hozzászólása: Én most fogok át iratkozni másik megyében mert teljesen megbizonyosodtam abban , hogy a szegedi vizsgabiztosok 90% roh.adékokból áll. Fõleg ha még az oktatód is egy fas.z és spanok a VB-el akkor tök min1 hogy vezetsz.... Mindenkinek azt mondom , hogy ha teheti ne vizsgázzon szegedi VB-k társaságában mert a legkorruptabb disznók.
A kérdező hozzászólása: -n
Melyik sulinál vagy és ki az oktatód?
fõleg az oktatótól függ, én igaz vásárhelyi vagyok, de itt is szegediek vizsgáztatnak, és mivel voltam olyan szerencsés, hogy 5 forgalmi vizsgám volt..(nem röhög XD), ezért ismerem is mindet, elnézni nem fog hibát egyik sem, a 4. bukásomból talán a 4. volt egy kicsit mondvacsinált..de a másik 3 jogos volt, utolsónál oktatót váltottam, és teljes nyugodtsággal, hiba nélkül levizsgáztam(bár 5.re már ez elvárható volt xD)
Nekem meggyõzõdésem, hogy az a kevés gyakorlati óra nem elég ahhoz, hogy biztosan levizsgázhasson valaki. A több óra több pénz lenne. A vizsga egy lutri. Vagy összejön egy hülye forgalmi helyzet, ami még rutinos sofõrnek is lecke lenne, vagy sikerül megúszni minden nehézség nélkül. Azt tudomásul kell venni, hogy azt buktatok meg akit akarok. Én senkit sem szeretnék megbuktatni, de aki az alapvetõ dolgokkal nincs tisztába, és egy záróvonal nem jelent neki semmit az nem mehet át.Aki átment, az ez után kezdi tanulni a vezetést. A rendszer rossz, és nem az oktató és a vizsgabiztos.
A kérdező hozzászólása: "Azt buktatok meg akit akarok" Ez a legnagyobb baj veletek szerettek kibaxni az emberekkel. Azért kíváncsi lennék , hogy hányszor követsz el hibát a forgalomba 1 hónap alatt. Bezzeg ha felhozza a per kérdését az ember már behúzott farokkal kussoltok... Természetesen vannak kivételes rendes VB-k , de a Szegediek a legundorítóbbak. nevet nem tudok mondani de tényleg oda ne menjen senki !!!


Hol lehet kifejezetten etológusnak szakosodni? Jár valaki a Szegedi TTK szupraindividuális biológus szakra?

Legjobb válasz: Szia! Remélem aktuális még a dolog. :) Én ettõl a félévtõl szakosodtam szuprára az SZTE-n, szintén etológus szeretnék lenni. Tudom Neked ajánlani a szegedi egyetemet, nagyon jó, viszont etológiára majd csak mester képzésen tudsz szakosodni, azt pedig inkább az ELTE-n érdemes, mert a szegedi egyetem mester szakon inkább a molekuláris bioszra van ráállva. Viszont a Bsc képzés tökéletes alapokat ad Szegeden. Én úgy tervezem, hogy itt elvégzem a Bsc-t, aztán mesterre ELTE-re jelentkezem. Ott folynak folyamatosan etológiai kísérletek. :) Remélem tudtam Neked segíteni, sok sikert a továbbiakban! Eszti

Szia! Remélem aktuális még a dolog. :) Én ettõl a félévtõl szakosodtam szuprára az SZTE-n, szintén etológus szeretnék lenni. Tudom Neked ajánlani a szegedi egyetemet, nagyon jó, viszont etológiára majd csak mester képzésen tudsz szakosodni, azt pedig inkább az ELTE-n érdemes, mert a szegedi egyetem mester szakon inkább a molekuláris bioszra van ráállva. Viszont a Bsc képzés tökéletes alapokat ad Szegeden. Én úgy tervezem, hogy itt elvégzem a Bsc-t, aztán mesterre ELTE-re jelentkezem. Ott folynak folyamatosan etológiai kísérletek. :) Remélem tudtam Neked segíteni, sok sikert a továbbiakban! Eszti
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen még aktuális!:) És mesélnél nekem egy kicsit errõl az egyetemrõl? Hogy mi kemény, mi könnyebb, milyenek a tanárok, az órák, az ottani albérlet/kolesz, nehezek-e a vizsgák, mire készüljek fel már most...nagyon érdekelne minden:)

Mennyire elismert a szegedi egyetem?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak a karok felsorolásában igaza van, de egyáltalán nem igaz ,hogy a pesti egyetemek elismertebbek a munkáltatóknál. El sem tudom képzelni honnan veszik ezt a baromságot. A szegedi és a debreceni orvosi egyetem ,fõleg a szegedi mostanában világhírû a pestirõl nem is hallani,hogy a jogi képzésrõl már nem is beszéljek. A bölcsészkaron pedig pl a pszichot nem ajánlom , ha arra mennél akkor már inkább Debrecen vagy Pécs, ha nyelvszakra Debrecen. De ezt szakja váltogatja. De ilyen baromságot csak egy sznob mond ,hogy a pesti egyetemek többet érnek, nyilván többet annak aki ott végzett, de szakembernek nem igazán.

Az elsõ válaszolónak a karok felsorolásában igaza van, de egyáltalán nem igaz , hogy a pesti egyetemek elismertebbek a munkáltatóknál. El sem tudom képzelni honnan veszik ezt a baromságot. A szegedi és a debreceni orvosi egyetem , fõleg a szegedi mostanában világhírû a pestirõl nem is hallani, hogy a jogi képzésrõl már nem is beszéljek. A bölcsészkaron pedig pl a pszichot nem ajánlom , ha arra mennél akkor már inkább Debrecen vagy Pécs, ha nyelvszakra Debrecen. De ezt szakja váltogatja. De ilyen baromságot csak egy sznob mond , hogy a pesti egyetemek többet érnek, nyilván többet annak aki ott végzett, de szakembernek nem igazán.
Attól függ melyik kara...Úgy hallottam az orvosi, bölcsészi, meg jogi képzése elég jó, a gazdasági kevésbé. Egyértelmû, hogy a munkáltatóknak jobban fekszenek a pesti egyetemekrõl érkezõ diplomások.
Ja tényleg, bocsi..:D:D
egy szóval sem mondtam , hogy zavar! az volt a kérdés h mennyire el ismert!erre a válasz:gondolom eléggé ha már ide iratkozik a legtöbb külföldi! érted már?:)
Hogy sok a külföldi a szegedi egyetemen.
micsoda?
És az kit zavar?
azt hszem nagyon, csak meg kell nézni, h szegedre jár a legtöbb külföldi egyetemista!
A sanghai listán a Szegedi Egyetemen kívül az ELTE szerepel, Szeged elõbb. A GTK 2. a Budapesti Corvinus Egyetem után. Nem értem, hogy mi probléma lehet a szegedi GTK-val...Corvinusra nehéz bejutni, utána lógatod a lábad, Szegeden legalább szerzel használható tudást! Az orvosi képzés is igen népszerû!
Orvosi, matematikus képzése nagyon.
Egy 10 éve egy világranglistán, nem tudom milyen szempontok szerint, de a szegedi egyetem benne volt az elsõ 100 ban a többi pesti meg sehol nem volt ahhoz képest. Orvosok közül, meg szívesebben alkalmaznak olyat, aki a szegedirõl jött, mint a sote-ról.
Inkább felsõ szinten áll, vagy erõs közép, de amíg a jó egyetem is évente durván 100 szakembert dob ki a különbözõ szakokból addig a jobb munkahelyek vagy manapság már egyáltalán a munkahelyek nekik kedveznek.
Hát annyira nem rossz, csak ugye vannak jobbak nála.
Bocsi, de kérdésen belül egy kérdés : akkor az SZTE gazdaságtudományi kara nem jó? :S
:)

Kedves szegedi egyetemisták! Milyen a szegedi egyetemista/kollégista élet?

Kíváncsi vagyok minden pozitív és negatív véleményre is! Minden érdekel, az iskola, a szabadidős lehetőségek, a kollégiumok, minden! :) (Gyógypedagógia szakra jelentkeztem, és esélyes, hogy fel is vesznek) Köszönöm!

Legjobb válasz: én nem szeretem különösebben mert antiszoc vagyok, de amúgy többiek oda vannak érte. Móra/Herman, ezeket érdemes választani.

én nem szeretem különösebben mert antiszoc vagyok, de amúgy többiek oda vannak érte. Móra/Herman, ezeket érdemes választani.
Imádom Szegedet. jó bulik vannak, számtalan más szórakozási lehetõség, sport stb. biztos tetszeni fog! :) kollégista életmódról nem tudok nyilatkozni, de sok jót hallottam róla. Károlyi kolesz a legbulisabb, szóval, ha tanulni akarsz akkor inkább ne oda, viszont ennek ellenére ismerek pár embert akik jól teljesítenek annak ellenére, h ott vannak, szóval lehet, h ez személyfüggõ, h kit mennyire zavar a tanulásban a hangoskodás stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Szívesen lennék Károlyis, de JGYPK-sok csak a Teleki Blankába jelentkezhetnek (asszem).

34 hetes kismami vagyok és a szegedi klinikán szeretnék szülni, de nem szegedi vagyok, viszont 2 héttel elöbb be kell feküdnöm. Ez milyen anyagi vonzattal jár?

Legjobb válasz: szia! 34+2 vagyok...én 120 km-re lakom szegedtõl,de mivel 1 éve költöztünk én is visszajárok és ott is fogok szülni!igaz,hogy én júni közepén már anyósomékhoz megyek,õk pedig 10 km-re laknak szegedtõl,így elvileg nem kell befeküdnöm,bár lhet egyszerûbb lenne..szerintem nincs semmi anyagi vonzata,legalábbis én így gondolom......lehet,hogy egyszerre leszünk bent?..

szia! 34+2 vagyok...én 120 km-re lakom szegedtõl, de mivel 1 éve költöztünk én is visszajárok és ott is fogok szülni!igaz, hogy én júni közepén már anyósomékhoz megyek, õk pedig 10 km-re laknak szegedtõl, így elvileg nem kell befeküdnöm, bár lhet egyszerûbb lenne..szerintem nincs semmi anyagi vonzata, legalábbis én így gondolom......lehet, hogy egyszerre leszünk bent?..
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ:) Lehet tényleg együtt leszünk bent:) Felvesszük majd a kapcsolatot?Üdv.:Keresztesiné Anita

Mi a szegedi hőszoláltatók telefonszáma?

Legjobb válasz: http://hoszolg-szeged.hu/site/index.php?option=com_content&t.. Ügyfélszolgálat Szegedi Hõszolgáltató Kft. Tel.: 62/475-475

http://hoszolg-szeged.hu/site/index.php?option=com_content&t.. Ügyfélszolgálat Szegedi Hõszolgáltató Kft. Tel.: 62/475-475
A kérdező hozzászólása: köszönöm! a papíron , amit küldtek más szám volt, ez kavart meg

Milyen a Szegedi GYÓGYSZERÉSZTI EGYETEM?

oda szeretnék menni jövőre, és érdekelnek vélemények az egyetemről.

Legjobb válasz: Gyógyszerészeti egyetem nincs, csak Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertudományi Kar. Egyébként elég jó, szerintem SOTE után a legjobb, elég sok díjat elhoznak OTDKról.

Gyógyszerészeti egyetem nincs, csak Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertudományi Kar. Egyébként elég jó, szerintem SOTE után a legjobb, elég sok díjat elhoznak OTDKról.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Egyébként igazad van rossszul foglamaztam meg. A Karra gondoltam . :)
A legjobb GYTK a magyarországiak közül. S a legnehezebb (állítólag).

Szegeddel kapcsolatos vicce? Azaz a szegedi beszéddel?

Legjobb válasz: Meglepõdtem, hogy a szokásos "mégöccör" viccet senki nem írta még le. Szóval, azért jó, vagy jobb szegedi hölgyekkel közösülni, mert nem azt mondják, hogy "mégegyszer", hanem "mégöccör"... Egyébként megjegyezném, hogy augusztus óta életem jelentõs részét Szegeden töltöm, és igazából egy erõteljesen ö-vel beszélõ emberrel se találkoztam.

Meglepõdtem, hogy a szokásos "mégöccör" viccet senki nem írta még le. Szóval, azért jó, vagy jobb szegedi hölgyekkel közösülni, mert nem azt mondják, hogy "mégegyszer", hanem "mégöccör"... Egyébként megjegyezném, hogy augusztus óta életem jelentõs részét Szegeden töltöm, és igazából egy erõteljesen ö-vel beszélõ emberrel se találkoztam.
A kérdező hozzászólása: Na ja, errõl tudok, de azért köszi!:) Én sem találkoztam még olyan szegedivel...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!