Találatok a következő kifejezésre: A szauna Mennyi ideig (7 db)

Mennyi idõs kortól vihetem be a babámat a szaunába magammal?

Legjobb válasz: Szerintem babát semmiképen sem lehet bevinni mert nagyon hamar kiszárad. Nyáron is sokszor még 3-4 évesnél is probléma hogy nem iszik eleget és könnyen kiszárad. Mi ahova járunk szaunába oda ki van írva hogy 14 év alatt nem használható.

Szerintem babát semmiképen sem lehet bevinni mert nagyon hamar kiszárad. Nyáron is sokszor még 3-4 évesnél is probléma hogy nem iszik eleget és könnyen kiszárad. Mi ahova járunk szaunába oda ki van írva hogy 14 év alatt nem használható.
[link] 1 voltam.
Nalunk 14 ev alatti csak felnott kiserovel hasznalhatta! Nem engedhettem be gyereket egyedul!
Egy baba, vagy egy kisgyerek, meg is halna a szaunában
Eddig amerre csak jártunk, az összes wellness helyen és uszodában ki volt írva, hogy 10-14 év alatt nem mehet be - bár gondolom, ebben benne van, hogy zavarja a felnõtteket. Babát mondjuk semmiképp nem mernék bevinni - hõguta veszélye miatt - csak mert én szaunáznék és nincs kire hagyni... De egy otthoni szauna vagy gyermekbarát szálloda esetében lehet, hogy egy "lightos", kevésbé forró és jóval rövidebb ideig tartó változat 3-4 éves kortól már akár kedvezõ hatású is lehet. google: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat! Még csak 3 hónapos a kicsim, de van itthon szaunánk, és mamáéknál infra szauna is. Sajnos nem találok semmi konkrét adatot, hogy mikortól lehet kezdeni, ezért is kérdeztem itt. Persze csak kevés idõre gondoltam én is, és nem olyan melegre, mint amilyenben általában mi vagyunk :) Az infraszaunára meg azért gondoltam, mert a koraszülötteket is az inkubátorban elvileg infralámpázzák.
tönkre teszed a gyereked! hol van szerinted neki olyan érrendszere? szívét is tönkre teszed , a kiszáradásról nem is beszélve! felnõtteknek is meg van határozva hogy milyen egészségügyi okokkal nem lehet használni! alapjáraton nem lehet gyereket vinni szaunába! bírj már ki annyi idõt hogy valakire rá lehessen bízni ha neked ez a fontos! ha ezt hallaná orvos stb. hülyét kapna! jesszus -.-"
ja és az infralámpa nem ugyan az mint az infra szauna!

A szauna fogyaszt? Mennyi ideig tanácsos bent lenni?

Legjobb válasz: A szauna önmagában nem fogyaszt, de segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetedbõl az izzadsággal, illetve hogy ilyenkor felgyorsul az anyagcseréd. Ha szaunázás elõtt úszol egy jó fél órát, az már inkább segíthet a fogyásban. Szaunázni úgy érdemes, hogy egyszerre maximum negyed órát legyél benn, miközben erõteljesen dörzsölöd magad luffaszivaccsal vagy simán egy törölközõvel. Ha elég bátor vagy, próbálkozhatsz a nyírfavesszös önostorozással is. :P Ezt lehet ismételni háromszor, több ismétlés már nagyon megterheli a szívet. Után ne feledkezz meg a hideg vízbe ugrásról! Ettõl szépül a bõr! :)

A szauna önmagában nem fogyaszt, de segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetedbõl az izzadsággal, illetve hogy ilyenkor felgyorsul az anyagcseréd. Ha szaunázás elõtt úszol egy jó fél órát, az már inkább segíthet a fogyásban. Szaunázni úgy érdemes, hogy egyszerre maximum negyed órát legyél benn, miközben erõteljesen dörzsölöd magad luffaszivaccsal vagy simán egy törölközõvel. Ha elég bátor vagy, próbálkozhatsz a nyírfavesszös önostorozással is. :P Ezt lehet ismételni háromszor, több ismétlés már nagyon megterheli a szívet. Után ne feledkezz meg a hideg vízbe ugrásról! Ettõl szépül a bõr! :)
Ne, ne ugorj utána hideg vízbe, mert szívrohamot kaphatsz!
A kérdező hozzászólása: Jó, nem ugrok hideg vízbe, de az óvatos hideg vizes tusolás szerintem nem árthat meg! Köszi a válaszokat!
Az óvatos hidegvizes tusolás nem, sõt, az kell is, de ne ugorj fejest egy hideg medencébe, mert tényleg baj lehet. :)
Elsõ válaszoló vagyok: semmi bajod nem lesz a vízbe ugrástól, ha csak nem rendetlenkedik a szíved alapjáraton is. Ilyen esetben azonban maga a szauna is tilos. Én magam rendszeresen csinálom, semmi bajom nincs tõle, sõt. Finnországban az a tuti, hogy 100 fokos szauna és fél lityó vodka legurítása után csobbannak a tó jegébe vágott lékbe, ehhez képest egész Európában náluk a legalacsonyabb a szívinfarktusos esetek száma. Igaz, ott már a gyerekek is szaunáznak, így felnõtt korukra megedzõdnek rendesen. Ha azonban félsz, úgy jó a zuhany is... :)


A szauna valóban nagyon jó fogyasztó? Ha igen akkor mennyire, illetve mennyi időt kell szaunáznom naponta hogy 5 kilót leadjak kalóriaszegény étrend mellett?

Legjobb válasz: Én ezt soha nem fogom megérteni , hogy , hogy gondolhat egy ember ilyet , hogy a szaunázástól fogyni fog. Képtelenség számomra ezt felfogni , hogy egy ember ilyenkor mit érez , mikor ez megfordul a fejében.

Én ezt soha nem fogom megérteni , hogy , hogy gondolhat egy ember ilyet , hogy a szaunázástól fogyni fog. Képtelenség számomra ezt felfogni , hogy egy ember ilyenkor mit érez , mikor ez megfordul a fejében.
A szaunától nem fogsz fogyni, legfeljebb a víz távozik belõled (értsd: kiizzadod), de ez most szauna nélkül is adott. :D
Természetesen egyáltalán nem fogyaszt. Még ha meglepõ is ha kiizzadsz 1liter vizet ideiglenesen 1 kilóval könnyebb leszel. Értelme nem sok van fogyás szempontból. 5kiló 5hét ha jól csinálod, ha rosszul akkor sokkal hamarabb is meg lehet de úgy nem lesz tartós sem egészséges.
Ennyi erõvel egy hatalmas kajálás után az illemhely használata is fogyasztó csodaszer. " A mérleg nem hazudik! Toalett, rendelje meg most! Ha a reklám ideje alatt rendel, ajándékba küldünk 2 wc kefét és a hozzá tartozó kis tartót." :)

Tetoválás után mennyi ideig tilos a szauna és a szolárium?

Legjobb válasz: 2 hét-ameddig be nem gyógyul.

2 hét-ameddig be nem gyógyul.
hát télen hamarabb gyógyul a seb, mint 2 hét, de annyit biztosan várj vele a szolitól meg fakulni fog a tetkód
Szoláriumozni engem 1 hónap után engedtek. Akkorra már tökéletesen begyógyult...
Attól függ mekkora a minta. 3 hétig felejtsd el a szaunát, szoláriumot, vízben áztatást (fürdést). Ha már behegesedett (leestek a felszíni darabok), akkor bárj még 1 hetet és utána mehetsz. Ugye kened valamilyen hegesítõ krémmel (körömvirágkrém, bepanthen)?

Ér valamit a szauna öv? Naponta mennyi időt szabad használni?

Legjobb válasz: Több helyen is azt olvastam, hogy azon kívül, hogy megégetheti a bõrödet, semmi haszna nincs. Ha belegondolsz, hogyan érhetnél el zsírégetést egy külsõ eszközzel? A zsír nem HÕ hatására ég el, hanem biokémiai folyamatok hatására, ami közben persze hõ is keletkezik. A kettõ nem ugyanaz! Ennyi erõvel elég lenne napi 30-40 percet szaunázni, és mindenki csontsovány lenne 1 hónapon belül. Teát szerintem gondold át mielõtt beruházol egyre!

Több helyen is azt olvastam, hogy azon kívül, hogy megégetheti a bõrödet, semmi haszna nincs. Ha belegondolsz, hogyan érhetnél el zsírégetést egy külsõ eszközzel? A zsír nem HÕ hatására ég el, hanem biokémiai folyamatok hatására, ami közben persze hõ is keletkezik. A kettõ nem ugyanaz! Ennyi erõvel elég lenne napi 30-40 percet szaunázni, és mindenki csontsovány lenne 1 hónapon belül. Teát szerintem gondold át mielõtt beruházol egyre!
Komolyan azt hiszed, hogy felraksz egy ilyen övet és ülsz a gép elõtt, miközben kockásodik a hasad? Nem, ez nem igy mûködik. Szépen egymás után sok-sok hasizom gyakorlatot kell csinálni és diétázni. Annak van értelme. Az övnek nincs.
Nekem is volt ilyen szauna öv pár olyan 2 éve. És semmit sem használt. Csak jól megégettem magam vele. Nem éri meg beruházni rá, de ha már megvan, nem éri meg hogy az idõdet pocsékold rá. Nekem is a kukában landolt. :)
Múltkor rendeltem, az eladó ki is írta, hogy õt megégette, de én buta nem hittem neki és amint megérkezett fel is tettem és gyorsan le is vettem.Olyan szinten megégette a pocim, hogy fújhattam rá, azt a bõrégésre való sprayt XD
A kérdező hozzászólása: Már van 1, csak kíváncsi voltam, van-e értelme órákig égetni a bõröm vele. Jó piros szoktam lenni még vagy fél óráig, miután levettem.
A kérdező hozzászólása: A hasizom gyakorlatokat is hiába csináltam, a zsírpárnák nem akarnak eltûnni. A szauna öv nem fáradtság, mert dvdzés közben teszem fel, amikor elnyúlok az ágyikómban.

Vásároltam egy szauna övet. Hogyan kell használni és mennyi ideig, valamint előtte a bőrt kezelni kell?

Legjobb válasz: Nem adtak hozzá használati utasítást?!... 8-o Amúgy meg nagyon egyszerû : tiszta bõrre kell felcsatolni nem túl szorosan (elõtte semmivel ne kend e a bõröd). A hõfokszabályzón beállítod a kellemesen meleg, nem túl forró hõfokot. Kb. 15-20 percig kell használni, utána a legtöbb szaunaöv automatikusan kikapcsol. Naponta max. 2x javasolt használni! Tegyél magad alá egy vastag frottír törülközõt, mert izzadni fogsz tõle (lehet, nem az elsõ alkalom után, de néhány kezelés után mindenképp). A szaunázás alatt nem javasolják a folyadék pótlást, csak utána.

Nem adtak hozzá használati utasítást?!... 8-o Amúgy meg nagyon egyszerû : tiszta bõrre kell felcsatolni nem túl szorosan (elõtte semmivel ne kend e a bõröd). A hõfokszabályzón beállítod a kellemesen meleg, nem túl forró hõfokot. Kb. 15-20 percig kell használni, utána a legtöbb szaunaöv automatikusan kikapcsol. Naponta max. 2x javasolt használni! Tegyél magad alá egy vastag frottír törülközõt, mert izzadni fogsz tõle (lehet, nem az elsõ alkalom után, de néhány kezelés után mindenképp). A szaunázás alatt nem javasolják a folyadék pótlást, csak utána.
Jobbkezedbe lazán megfogod, balkedezeddel még lazábban kinyitod a kukát és közben a lassan, határozott mozdulatokal belehelyezed. Miért adsz ki pént ilyen kamu vackokra? Menj futni, többet ér és olcsobb is.
A kérdező hozzászólása: Nem az kérdeztem, hogy milyen mozdulattal dobjam ki, hanem az volt a kérdésem, hogy hogyan kell használni!A férjemnek balesete volt és sajnos Õ már nemigen fog futni, de az étvágya jó és nagyon sokat hízott!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindent megpróbálok, mert egy örökmozgó volt a baleset elõtt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!