Találatok a következő kifejezésre: A szabványok milyen (12 db)

A szabványok szerint milyen magasan kell lennie egy kosárlabda palánknak?

Legjobb válasz: A palánkot úgy kell felszerelni, hogy magának a kosárnak 3,2 m-en kell lennie.

A palánkot úgy kell felszerelni, hogy magának a kosárnak 3, 2 m-en kell lennie.
a gyûrûnek 10 láb magasan vagyis 305 centiméter magasan kell lennie.
Én a Falco korosztályos csapatában játszom, és bocsánat, de a palánknak a talajtól 306 centire kell lenni.
a palánknak biztos nem max a gûrûnek. de az az 1 centi eltérés az is lehet hogy az alját vagy a tetejét nézzük. "A gyûrû 3, 05 m magasan van a földtõl. Minden bajnokságban és minden nemzetközi játékon ez az elfogadott méret." idézttem
"Mindkét gyûrû felsõ széle a talajtól 3, 05 m magasságban, vízszintes síkban van, egyenlõ távolságra a palánk két függõleges szélétõl." Ez a leghivatalosabb válasz.

Tp-link wr841n routernek nincs internetkapcsolata. "No internet connection detected" - ezt írja. Lehet hogy a reset tett meghibásodást a készülékben? Mi lehet a gond? Milyen gyakori ez a probléma? (Hálózati szabvány:802.11g, Internet PPPoe/ADSL)

Mindent az utasítások szerint csináltunk, minden kábel jó helyen van, az ADSL felhasználót és a jelszót sem írtuk el, azonban a router varázslója mégis ezt írja ki: "No internet connection detected" Először sikerült összehozni, de akkor csak egy gépen lehetett kapcsolódni a routerre ezért reseteltünk, és azóta nem akar működni. Történt firmware frissítés, gyári beállítások visszaállítása, de azóta is ez a problémánk.

Legjobb válasz: Nekem pont két hete volt egy ilyen, és ott bizony a jelszó volt a hibás. A reset csak alaphelyzetbe teszi a routert, semmi extra. Írd be a böngészõbe http://192.168.2.1 vagy 1.1 vagy 1.2 az utolsó két számmal lehet játszani be fog jönni a router menüje. Ott beállíthatod a dolgokat.

Nekem pont két hete volt egy ilyen, és ott bizony a jelszó volt a hibás. A reset csak alaphelyzetbe teszi a routert, semmi extra. Írd be a böngészõbe http://192.168.2.1 vagy 1.1 vagy 1.2 az utolsó két számmal lehet játszani be fog jönni a router menüje. Ott beállíthatod a dolgokat.
Webes felületen állítsd be, ahogy az elõzõ mondja, mert gyakran a konfigurációs CD semmire se jó. http://forum.techcorner.hu/index.php?showtopic=13299 Én ezzel a progival szoktam kiolvastatni a Windowsból az ADSL jelszót, így biztos nem gépelem el: http://www.nirsoft.net/utils/dialupass2.html
Még annyi, hogy milyen típusú modemed van? Ugyanis a TP-Link nem kompatibilis néhány nagyon régi gyártmányú D-Link és Huawei modemmel.
A kérdező hozzászólása: Franky30: Ennél a típusú routernél 192.168.0.1 Már próbáltuk webes felületen beállítani. Az eredmény sajnos ugyanaz. P.O.C.: Egy elég veterán darab D-Link modemünk van, ADSL2 ha jól tudom. (Így néz ki: http://www.cgroup.hu/public/upload/halozati_eszkoz/252.jpg) A jelszót biztosan hogy nem gépeltük el, mert sokszor próbálkoztunk. Lehetséges hogy mégis kompatibilitási probléma van? Csak mert az elsõ alkalomkor mûködött rendesen, mindaddig amíg nem reseteltük.
A kérdező hozzászólása: D-Link DSL360R
A kérdező hozzászólása: A probléma azóta megoldódott, kompatibilitási probléma volt, ezért mindenkinek akinek D-link modemje van, D-Link routert ajánlok hozzá, nem beszélve arró hogy szerény véleményem szerint ár/érték arányban sokkal jobb mint a TP-Link és van render supportja is.
Okés köszi:D

Milyen a 2009 3. biztonsági szint és az EN-13158 szabvány?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link] ezért kérdem

Legjobb válasz: Lovasmellény védõ szintjére vonatkozó szabvány. A level 3 a szabvány legmagasabb szintje, vagyis a legjobb szintû védelmet nyújtja, ami a szabvány szerint létezik.

Lovasmellény védõ szintjére vonatkozó szabvány. A level 3 a szabvány legmagasabb szintje, vagyis a legjobb szintû védelmet nyújtja, ami a szabvány szerint létezik.


Fürdőszobában milyen magasan kell leni a konnektornak szabvány szerint?

Legjobb válasz: Szerintem nincs erre szabvány, mindegy, milyen magasra rakod, csak ne érje víz.

Szerintem nincs erre szabvány, mindegy, milyen magasra rakod, csak ne érje víz.
Én olyan 150 centire saccolnám.
Idõszakosan nedves helyiségben szerelhetõ a legalább IP 22 védettségû dugaszolóaljzat. Az ilyen szerelvény leesõ vízcseppek ellen védett. Ennek az elõírásnak a csapófedeles dugaszolóaljzat felel meg. Ha ez nem tartható be, akkor más típusú dugaszolóaljzat is felszerelhetõ feltéve, hogy fedele nem nedvszívó mûanyagból készült, és a legközelebbi érinthetõ földeltnek tekinthetõ tárgy (pl. csõvezeték) és a dugaszolóaljzat között 1, 2 m, háztartási helyiségekben (konyha és fürdõszoba) 0, 6 m távolság betartható. A dugaszolóaljzatot legalább 1 m magasságban kell felszerelni. Msz 1600: http://pollack.uw.hu/download/1600-3.pdf

A WIFI-t a IEEE 802.11-es szabvány írja le, a mobil szélessávot milyen szabvány írja le?

Legjobb válasz: Ezek, hogy GSM, 1G, 2G, 88G, GPRS stb. pont a kommunikációs szabványt jelölik.

Ezek, hogy GSM, 1G, 2G, 88G, GPRS stb. pont a kommunikációs szabványt jelölik.
Ebben az esetben nem egy szabványról beszélünk hanem sok szabvány összességérõl. A távközlési hálózatban egy rakás protokol mûködik együtt és ezekre léteznek szabványok.
A kérdező hozzászólása: 88G. Errõl nem hallottam. Tudnál linkelni róla? Pl. a GSM-nek nincsen IEEE szabvány kódja?
A kérdező hozzászólása: Hogy pontos legyek a IEEE 802.11 sem egy szabvány hanem egy szabványcsalád. Lehetne hogy a mobil szélessávot a IEEE ....(és a IEEE .... stb.) szabványcsalád írja le. Nincs ilyen IEEE szabványcsalád kód?
A kérdező hozzászólása: Valaki hozzáértõ meg tudná mondani hogy itt megtalálható a válasz a kérdésemre? : [link] Fent írja, hogy "Ez a szócikk szaklektorálásra, tartalmi javításokra szorul."
Nem vagyok egy szabvány guru, de a mobil szabványokat a 3GPP-ben találod. Én mindig itt keresgetem ha szükségem van valamire. Mire lennél kíváncsi konkrétan? [link]
A kérdező hozzászólása: Anyagot gyûjtök a témával kapcsolatban, elõadást kell tartanom, ha megkérdik akkor tudjam.
Javaslom akkor kezd ezekkel: 3GPP TS 25.331 (RRC) 24.008 (NAS) Elég megrázó élmény lesz elsõre :) . Itt van egy slideshow: [link] Ha googlizni akarsz akkor javaslom a következõ keresõ szót: WCDMA RAN Protocols and procedures.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Bali-n (Indonézia) milyen a konnektor szabványa?

Használhatók-e ott az európai szabványnak megfelel? eszközök - pl. telefontölt?, fényképez?gép tölt?je, stb., vagy mindenképp kell az átalakító? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszi! :)

Legjobb válasz: A Wikipédia szerint az európai szabványt használják. http://en.wikipedia.org/wiki/AC_power_plugs_and_sockets#Euro..

A Wikipédia szerint az európai szabványt használják. http://en.wikipedia.org/wiki/AC_power_plugs_and_sockets#Euro..
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, de én meg pont azt olvastam valahol, hogy kell átalakító - ezért kérdeztem, hogy valakinek volt-e már személyes tapasztalata ezzel kapcsolatban...
Semmilyen átalakító nem kell. Ugyanolyan a konnektor mint nálunk. 2011-es tapasztalat! :)
03, vagy 04
Így van, 03, vagy 04.
Igen 03 vagy 04-el kezdõdnie annak a sorozatszámnak, ami általában az ülés oldalán van.

Milyen eszközre van szükségem, hogy ki-de tudjak kapcscsolni a számítógépemről egy szabvány 220as lámpát?

Hogyan tudnék összekötni a számítógépemmel egy konektort vagy egy lámpát? Gondolm valami dobozka kell hozzá, amibe bele megy egy lan kábel, és be tudom kötni egy áramkörbe.

Legjobb válasz: 40 ezer alatt nem nagyon úszod meg a dolgot. Ha továbbra is érdekel akkor segítek.

40 ezer alatt nem nagyon úszod meg a dolgot. Ha továbbra is érdekel akkor segítek.
Mikrokontrollerekkel szerintem 10-bõl megvan egy bluetooth verzió, ha megcsinálod magadnak :)
A kérdező hozzászólása: Mondjuk egy ilyenre is simán be tudnék ruházni: http://thomson.addel.hu/detailproduct.php?productid=517425 Ez megfelelne a céljaimnak nem feltétlen muszáj nekem összeraknom azt a relét, és látom ez pont tud vezérelni 230v-ot és 9v-al lehet irányítani. De nem értem, hogy ezt mivel lehet vezérelni. Oké veszek egy ilyen relét. Rákötök 4 lámpát, de magát a relét mivel vezérlem? Ezt hogy tudnám számítógéphez csatlakoztatni? (ez csak másik kérdés, ha van megoldás az UTP porton vezérelhetõ relés megoldásra azt is feltétlen íjátok le)
"ha van megoldás az UTP porton vezérelhetõ relés megoldásra azt is feltétlen íjátok le" A te szinteden nincs.
Ha csak hobbi szinten keresel megoldást akkor visszavonom az eddigi összes megoldásra tett ajánlatomat. Hogy ezeket megcsináld, több tudás kell attól mint led összekötése egy elemmel.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy kevés a tudásom de pont ezért írtam ki ezt a kérdést is. De ne aggódjatok blogokat olvasgatok, böngészek a neten, és mivel tényleg érdekel egyszer erre a szintre is eljutok :) De jobban szeretném ha a válaszaitokban nem csak azt írnátok, hogy nem fog menni, hanem építõ dolgokat írnátok. Mint például "tessék barátom itt egy link ami leírja, hogy mit jelent pontosan, hogy elekrtóda, dióda, relé, tranzisztor, ellenállás stb. Vagy tanácsolnátok valamit, hogy kezdjem, hogy jussak el arra a szintre aholmár megtudok építeni egy vezérelhetõ relét.
Sajnos azt a szintet nem kísérletezéssel lehet elérni. Iskolai tanulmányokra alapozva lehetséges. Bár ha nagyon okos vagy akkor magad is megtanulhatod, de egy segítõ mindenképpen szükséges aki a téves útról visszaterel. Nálad úgy gondolom az alapok is hiányoznak.
A kérdező hozzászólása: Nincsen alap tudásom sem, csak érdeklõdésbõl van rengeteg. Iskolába nem áll módomba elmenni, illetve olyan személyt sem nagyon ismerek aki élõben segíthetne. Pont ezért írtam ki a kérdést is, hogy több legyen a tudásom :D A válaszokból világossá vállt, hogy nem a közeljövõben építek egy UTPn vezérelt relét xD Igazatok van ez picit nagy ugrás az én szintemrõl. De segítsetek akkor már egy picikét hol kezdjem a böngészést? Mi a hobbi elektronika alapja?
http://www.elektro.atw.hu/ Fent nyomkodd végig a "Fogalmak, Alkatrészek, Elmélet" linkeket. (Nekem az ábrák valamiért nem jöttek be, remélem neked mûködnek.) Nagyon nyers, tömény összefoglaló, csak arra jó, hogy megértsd, mit nem értesz. :)
Kedves kérdezõ. A LAN kábelt azért írtad, mert számítógép-hálózaton keresztül akarod vezérelni a lámpát, vagy közvetlenül a számítógépbõl is megfelelne?
Ahhoz képest, hogy filléres alkatrészekbõl van, igencsak drágán mérik.
Itt vannak külsõ relékártyák PC-khez, csak kicsit húzós az áruk. http://www.argep.hu/trend/RELE/Relekartya.html De még így is azt mondom, hogy ha nem értesz hozzá, ne erõltesd, mert kárt tehetsz magadban vagy a családtagokban!
A kérdező hozzászólása: Hát ennyi pézt egyenlõre nem kõletnék rá, de hobbi szinten érdekel az elektromosság, így kíváncsi lennék mégis hogyan kivitelezhetõ a dolog. Hogy milyen ezkõz tud ki-de kapcsolni egy 220as tárgyat, illetve ezt hogyan tudom vezérelni számítógéppel?
A kérdező hozzászólása: Kifejtenéd picit jobban kérlek. Sajnost most kezdem csak a témát. Mi az a mikrokontroller? Hogyan tudom hálóztaba kötni? Hogyan kapcsolgathatom bluetoothal? (A bluetooth még jobb is, de a kábeles verzióra is kíváncsi lennék) Amugy egy 20as belefér annyiból meg is csinálom :) Mondjuk akkor már nem csak 1dolgot szeretnék kapcsolgatni.
Azért annyira nem egyszerû, hogy itt megválaszolható legyen :) Nézz körül a hobbielektronika fórumon. A hozzászólásaidból ítélve nem hiszem, hogy a közeljövõben sikerülhet a dolog, de ha valóban érdekel, akkor meg lehet csinálni. Sok türelem, kitartás, tanulás, stb. U.I.: Remélem nem sértettelek meg, nem állt szándékomban.
Ha van a gépen LPT port, akkor nem elég egy minimális elektronika (ellenállás, dióda) meg egy relé?
A kérdező hozzászólása: Nem sértettél meg. Azt a fórumot már olvasgattam picit de ott is tul bonyolult leírások voltak. Viszont ha te értessz hozzá, le tudnád írni a hozzá szükséges eszközöket? Pl.: Milen csip doboz kábel ellenállás ilyeski kell hozzá? Egyszóval a hozzávalókat. Illetve hogy körülbelül hogyan kapcsolódnak egymáshoz? Nem kell teljesen precízen, csak hogy valami utmutató legyen milyen irányba induljak el. Bárkiek várom az építõ jellegû hozzászólásait. Akár csak egy pici részt, akár a teljes dolog mûködését írja le. Egy dolog. Kérlek picit szájbatlrágósra vegyétek a formát, ugyanis ezt a témát mindóssze ma kezdtem. Mindenkinek köszi a válaszokért :D
A kérdező hozzászólása: Van lpt port a gépemen, de még nem tudok róla sokat. Illetve olvastam, hogy ha ezzel a csatlakozóval szeretnék foglalkozni akkor egy szilárdtest relére van szükségem, de még arról sem tudom egészen pontosan, hogy az micsoda, illetve, hogy azt hogyan kell összekötni az lpt portal.
"Ha van a gépen LPT port, akkor nem elég egy minimális elektronika (ellenállás, dióda) meg egy relé?" Valóban egyszerûbb lenne a dolog, de akkor is kell némi elektronikai alapismeret hozzá. A másik probléma, hogy pl. Windows-ból már nem olyan egyszerû elérni az LPT egyes vezetékeit, mint mondjuk DOS-ból volt. De ha a kérdezõ jó programozásban, akkor ezt áthidalhatja. (Meg azt hiszem léteznek ehhez segédprogik vagy library-k.)
A kérdező hozzászólása: Kedves 21. válasz írója, ez egy 100%-ban kielégítõ válasz volt, köszönöm neked, most fogom magam és begooglizok minden eggyes szót amit leírtál, és talán picit közelebb jutok a megoldáshoz. :) 22es-23asv válaszokat is köszönöm, ezekbõl is biztos rengeteget megtudok. :) Illetve persze mindenki másnak is aki vette a fáradtságot, hogy írt ide pár sort.

Milyen xbox 360 szabványok vannak a tápnál?

Az lenne a kérdésem, hogy ha az amcsi vagy az angol ebay-en vennék egy xbox 360-t akkor mit kéne kicserélni, hogy a magyar szabványú hálózatba is m?ködjön.

Legjobb válasz: A tápot. 110V a tengerentúlon, 230V nálunk. Ha angoloknál veszed, akkor csak a tápkábelt, az úgy olcsó dolog, újan is max 500ft

A tápot. 110V a tengerentúlon, 230V nálunk. Ha angoloknál veszed, akkor csak a tápkábelt, az úgy olcsó dolog, újan is max 500ft
Ja-ja. Ha 230V-os a táp, akkor csak a kábelt kell cserélni, egy sima számítógép tápkábel jó hozzá. Ha viszont 110V-os, akkor vagy veszel egy tápot elég drágán, vagy egy 230V/110V feszültségátalakítót. A másik probléma, hogy azok a gépek NTSC szabványúak (Japán, USA), az európaiak pedig PAL szabványúak. Nem csereszavatosak a játékok hozzájuk. Tehát ha PAL a gép, és 230-as a táp, akkor minden ok, ha nem, akkor szerintem felejtõs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!