Találatok a következő kifejezésre: A szűlés érdekében, mikor lehet (4 db)

A szűlés megkönnyítése érdekében, mikor lehet elkezdeni inni a málnalevél teát?

32 hetes vagyok ihatom már?

Legjobb válasz: ugy tudom valamikor a 34-36 het korul, keress ra itt a kerdesek kozott, sokat olvastam mar rola.

ugy tudom valamikor a 34-36 het korul, keress ra itt a kerdesek kozott, sokat olvastam mar rola.
36. héttõl lehet inni! Elõbb azért nem mert méhszájlazító hatása van és estleg koraszülést okozhat. Napi 1 csészéhez 1 nagykanál kell.
Én a 35-dik héttõl ittam, és 1 héttel túlhordtam a babát. Viszont sikerült rendesen megszülnöm( az elsõt császárral szültem akkor nem ittam.). Sok sikert.

Ha az elsö szülésem császárral volt, akkor mit lehet tenni annak érdekében, hogy a második simán menjen? Ti mit csináltatok másképpen (torna, homeos szerek stb. )?

Három évvel ezelött született a kisfiam császárral. Túlhordtam, s mivel a szívhangok a vége felé nem voltak mindig rendben, beindították a szülést. Mivel 13 óra (vajúdás) elteltével még mindig csak 2cm-re voltam nyitva, császármetszés lett a vége. Most újra terhes vagyok éppen félidös. Az orvos szerint megpróbálhatjuk újra a normális utat. Szerintetek mit kellene csinálnom, hogy esetleg most könnyebben menjen? Nektek milyen tapasztalaitok vannak ezen a téren?

Legjobb válasz: Én nem kértem senkitõl a málnalevél teát, hanem vettem, és ittam a 36. héttõl. Négy óra alatt meg lett tõle a kisfiam, pedig elsõ baba volt. Nem tudom, hogy az elõzõ válaszoló, mit ért az alatt, hogy kérni fogja... Amúgy a dokim adott kéjgázt, fájáserõsítõ infúziót és noshpát injekcióban (ezektõl állítólag jobban tágul az ember). De azt nem tudom, hogy lehet-e csak úgy kérni õket, vagy az orvos dönti el, hogy szükségesek-e...

Én nem kértem senkitõl a málnalevél teát, hanem vettem, és ittam a 36. héttõl. Négy óra alatt meg lett tõle a kisfiam, pedig elsõ baba volt. Nem tudom, hogy az elõzõ válaszoló, mit ért az alatt, hogy kérni fogja... Amúgy a dokim adott kéjgázt, fájáserõsítõ infúziót és noshpát injekcióban (ezektõl állítólag jobban tágul az ember). De azt nem tudom, hogy lehet-e csak úgy kérni õket, vagy az orvos dönti el, hogy szükségesek-e...
Én is a 41. hétre szültem császárral, azért lett így mert a tolófájásoknál hirtelen lelassult a baba szívhangja. Késõbb kiderült, a lepény már nagyon rossz állapotban volt és ezért. Most megint babát várok, a 35. hétben vagyok, a doki szerint nincs akadálya a természetes szülésnek. Én csak annyit tudok tenni, hogy egyszerûen nem hagyom, hogy túlhordjam, akkor inkább indítsák meg a szülést. Kipróbálhatnám a málnalevél teát, ártani nem árthat, de nem hiszek benne, mert másoknak meg a sok mozgást szokták ajánlani, na én annyit mozogtam az elsõ terhességem alatt (is) mint egy nem várandós nõ kb. 1 hét alatt, aztán mégse volt olyan hú de rövid a vajúdási szakasz... Kívánom, hogy neked is sikerüljön a természetes szülés! :)
Szia! mi pontosan erre készülünk, habár még nem vok pocakos...:(de majdcsak.Én elhatároztam, hogy amit lehet, mindent megteszek, hogy sikerüljön a vbac!lesz dúlám és remélem, jó kórházba is kerülök, már a jogaimat is elolvastam errõl és a végén én magam fogom kérni, hogy ihassak málnalevélteát!
...és nekem is indították, szintén túlhordás...41. hétés én se tágultam két centinél tovább. Sajnálom, hogy nem írhattam tapasztalatot, de én nagyon drukkolok neked, és szerintem nézd meg a module.hu-t és a születés hete oldalt.remélem, ezzel is segítettem vmennyit.Sok-sok drukk és nagyon szép szülést kívánok! én biztos izgulni fogok érted.
szia elõzõ válaszoló! ...az biztos, hogy szólni fogok, hogy én inni fogom...tudod, ma kicsit fáradt vok, ne szedj szét.de mindent meg fogok tenni, senki nem fog megakadályozni....na igen, annak idcjén még nem tudtam róla, sajnos...mindenki elhallgatta...:( ( hát most informálódtam magam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a bíztató szavakat! Egy kicsit bevallom vegyes érzésekkel vagyok tele, de még van 19 hetem... A málnalevél teát biztosan ki fogom próbálni!

Szeretnék lefogyni szülés után, de ugyan akkor minnél tovább szoptatni a kisbabámat (május 24én született). Milyen mozgást ajánlanátok vagy mit lehet tenni szoptatás ideje alatt a fogyás érdekében?

Legjobb válasz: Bármilyen mozgás egészséges a szoptatás alatt is. Egyre ügyelj: csak lassan, fokozatosan csinálj egyre többet, nem lehet egyik napról a másikra pl. 10 km-t futni, vagy egy egy órás kick-box edzést végigcsinálni.

Bármilyen mozgás egészséges a szoptatás alatt is. Egyre ügyelj: csak lassan, fokozatosan csinálj egyre többet, nem lehet egyik napról a másikra pl. 10 km-t futni, vagy egy egy órás kick-box edzést végigcsinálni.
Én amíg szoptattam, nem sportoltam, vagy fogyóztam. Mind-mind a tej rovására mehet! Amúgy van egy olyan kifejezés, hogy tejkövérség...amíg szoptatsz, addig úgy sem fogysz lényegesen. Nekem 8 hóig szopizott a kislányom, addig a nagy séták, utána pedig a diéta és a sport miatt 1 év után jobban néztem ki, mint szülés elõtt :) türelem és kitartás!
Egyetértek én is az utolsóval. Nekem is annó azt mondta a szülészorvosom hogy ne fogyózzak mert elmehet a tej.


Januárra kiírt kis mamik ti mikor kezditek el összepakolni a kórházi cuccokat? Mit visztek magatoknak és mit a babának? Szerintetek a kényelem érdekében lehet melegítő alsóban és pólóban lenni a kórházban a szülés utáni napokban?

Legjobb válasz: Szia! Én január végére vagyok kiírva! Majd szerintem olyan december eleje, inkább közepe felé kezdem el bepakolni a korházi cuccokat! De megmondom õszintén, hogy még nem tudom, hogy mit, mert még nem kaptam babakelengyét, majd az alapján pakolok.Szerintem ne pólóban meg naciban legyél, ezt sok kismama javasolta nekem is, hogy azt felejtsem el. Elõl gombos hálóing a célszerû. Abban a szoptatás is megoldott. Meg amikor szoktam menni látogatóba a korházba kismamákhoz akkor naciban pólóban nem is nagyon láttam még kismamát!

Szia! Én január végére vagyok kiírva! Majd szerintem olyan december eleje, inkább közepe felé kezdem el bepakolni a korházi cuccokat! De megmondom õszintén, hogy még nem tudom, hogy mit, mert még nem kaptam babakelengyét, majd az alapján pakolok.Szerintem ne pólóban meg naciban legyél, ezt sok kismama javasolta nekem is, hogy azt felejtsem el. Elõl gombos hálóing a célszerû. Abban a szoptatás is megoldott. Meg amikor szoktam menni látogatóba a korházba kismamákhoz akkor naciban pólóban nem is nagyon láttam még kismamát!
Én már szültem egyet, most január 15-re vagyok kiírva. Csak pizsamát meg melegítõt viszek, utálom a hálóinget. Elõször abban voltam de császáros vagyok 5 napot voltam bent, a kutya sem akart megvizsgálni és a nem császárosokat sem vizsgálta senki. Nyugodtan lehetsz nadrágban vagy melegítõben vagy amiben akarsz, ahogy kényelmes. Nálunk az ÁEK-ben (Bp.) annyira meleg volt, hogy be se takaróztam éjjel. Az elsõt februárban szültem szóval szintén téli baba, nagyon meleg volt biztos volt vagy 28fok. Azt mondták a babák miatt kell. Amúgy én kari elõtt összepakolok biztos ami biztos alapon.
Ja és nálunk a babának csak pelust meg popsitörlõt kell vinni de talán egy pelust ha elhasználtam mert még nem termelnek. Reggel meg este meg átpelenkázzák õket a csecsemõsök a benti pelenkával. De minden kórházban más a divat, meg kéne érdeklõdnöd mit kell vinned.
Szia! Január 28-ra vagyok kiírva. December közepe körül fogok összepakolni, mivel a 35. hét körül már szerintem nem árt ha össze van rakva a motyó. Pizsamákat viszek magamnak. Második baba, és ugyanott fogok szülni. A babának viszek napi 3 pelust, 3-4 bodyt, popsitörlõt, krémet. Apa majd behozza a hazahozós ruhát a hordózóval együtt. A babák ott a kórházban pólyában vannak, így más ruha nem kell.
Elõzõ vagyok! Azért pakolok elõbb, mert a 35. hét kb. pont karácsonyra esik:)
Én csak a pizsama témához szólnék hozzá.Szerintem nem praktikus (persze kényelmesebb), több okból sem.Nekem az elsõ gyerekemmel katéterem volt, mert nem tudtam pisilni, na az lehetetlen lett volna nadrággal.
Én január közepén fogok szülni, és kb novemer végén fogok összepakolni. De igazából nem sok minden kell...félórás munka az egész, tehát ha nem raknám össze csak egy lista lenne akkor se lenne baj...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Én is szültem már 2 éve a Barosban. Akkor hálóingeztem, de gyûlölöm így marad a melegítõ also és a patentos póló, amiben könnyû szoptatni. Az ÁEK-ben is szülhetnék, de mivel ott dolgozó vagyok inkább kihagyom, mert amikor a lányomat vártam és felmerült, hogy elveszíthetem hihetetlen impotenciával álltak a dologhoz. Én január 17-re vagyok kiírva a fiammal így úgy gondoltam december elején pakolok össze, de már most mindent megveszek. Pl eldobható bugyi. Az a baj, hogy már semmire sem emlékszem, hogy mit pakoltam be. 2 pár papucs biztos. Azt nem szeretném ha sok felesleges dolgot vinnék és csak rakosgatnám. Mert anno magamat ismerve biztosan sok felesleges dolgot vittem.
Szia, én jan 2re vagy dec 29re vagyok kiírva, nem biztos egyik sem...de én tegnap írtam listát, mit kell vennem, két gyerek mellett sakkozom az idõvel, hogy mikor tudnám legalább részleteiben beszerezni a cuccokat. Nagy bugyit, mert nagyobb vagyok, mint a második terhességnél, tehát az elõzõek nem lesznek jók, hálós bugyit leszorítani, betéteket, két papucsot is veszek, mert itthon nem használok papucsot, tehát az is kell...és én is melegítõben leszek nappal, meg felül úgy, hogy pántos top, rá póló és ha lefekszem szoptatni, csak felhúzom a pólót, letolom a topot és már ott is van neki. Hasam-hátam nem lesz kint. Én utálom a hálóinget, meg mindenféle inget... Szóval lassan összerakom a szülõszobai és a kórházi cuccokat is...végülis lassan 32hetes leszek, jöhetne is, ha akarna, sokan szülnek 7hónapra és ha sajnos így alakulna, ne a férjem rohangáljon Tena lady betétért...:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!