Találatok a következő kifejezésre: A szűlés érdekében, (20 db)

Tényleg segít, ha homeós bogyókat szed az ember a könnyebb szülés érdekében? Vagy a szoptatás sikerességéért?

T?lem nagyon idegen, ez nem valamilyen természetgyógyász humbug? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Én hiszek a homeos dolgokban. Terhesség alatt homeos köptetõvel kúráltam magam, nagyon bevált. Szedtem szülés elõtt is, de akkor sajnos nem használt. Szoptatáskor is szedtem, és ennek köszönhetõen 6 hónapig kizárólag anyatejes volt a babám, és még most is van tejem, pedig lassan a 16 hónapot tölti a picur. Beszereztem a fogzásra javasolt bogyót és kúpot is, de szerencsére Õt nem viseli meg.

Szia! Én hiszek a homeos dolgokban. Terhesség alatt homeos köptetõvel kúráltam magam, nagyon bevált. Szedtem szülés elõtt is, de akkor sajnos nem használt. Szoptatáskor is szedtem, és ennek köszönhetõen 6 hónapig kizárólag anyatejes volt a babám, és még most is van tejem, pedig lassan a 16 hónapot tölti a picur. Beszereztem a fogzásra javasolt bogyót és kúpot is, de szerencsére Õt nem viseli meg.
Hát, figyelj, van akinek bejön, van akinek nem. Ez attól is függ, hogy állsz hozzá.... é hittem a dologban, nekem használt :) Kivéve szoptatásnál a tej serkentésére...:( az nem jött be
Nem tudom, hogy segít-e, de nagyon sokan használják. Sokan esküsznek is rá, bár én azt mondom, hogy mondjuk elsõ szülésnél nem lehet következtetni, hogy ezek miatt volt-e könnyû vagy eleve az lett volna. Én nagyon könnyen szültem mindegyik gyerekemet, pedig sosem szedtem semmit. A szoptatós bogyókról és más csodaszerekrõl is ez a véleményem. Persze. lehet, hogy tévedek.. Viszont a homeós szereket szeretem betegség esetén, mert nem okoznak mellékhatásokat és terhesen valam
valamint csak az immunrendszert serkentik. A gyerekeimnek is adom ezeket.
Én tejszaporításra szedtem, és nekem használt.Ikreket szoptattam, kezdett fogyni a tej, és ettõl helyrejött.
Bizonyítani úgysem lehet a hatásosságukat, mert minden terhesség más, szülés más, talán tényleg csak a tejserkentõ hatás, ami szinte biztosra mondható, ha a homeos bogyótól van, de az is lehet lelki okú, a pozitívabb hozzáállás miatt, ami talán részben a bogyóknak köszönhetõ.
azt hiszem a 36-38 héten. és hatásos
Szia! 36. héttõl szabad inni és napi 2 csészével. Azt, hogy hatásos-e, majd megírom!:) 33. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szia! Én úgy tudom, a 37. héttõl lehet. Nekem nagyon bejött, 6, 5 óra alatt született meg az elsõ babám az elsõ fájástól számítva. Napi egy csészével ittam. Én esküszöm rá. Most a másodikat várjuk, biztos, hogy inni fogom. Szép szülést kívánok!
Köszönöm a kérdésed! Bevallom én nem hallottam még róla, de én is inni fogom ha ilyen jó hatása van. Gratulálok a babához!

Visszérrel lábon terhesség alatt lehet valamit érdemben kezdeni vagy meg kell várni a szülést?

köszi

Legjobb válasz: Szia! Nekem pár hete jelent meg, és sajnos, ha sokat állok akkor már fáj is. Csak a bal vádlimon van eddig, de remélem nem lesz több. Nekem a védõnõm kizárólag gyógynövényes krémet ajánlott, így találtam Herbatékában Vadgesztenye krémet, ami kifejezetten visszeres lábra való és terhesek is használhatják. Még nem régóta használom, remélem segíteni fog. Próbáld ki Te is!Üdv!21 hetes kismama

Szia! Nekem pár hete jelent meg, és sajnos, ha sokat állok akkor már fáj is. Csak a bal vádlimon van eddig, de remélem nem lesz több. Nekem a védõnõm kizárólag gyógynövényes krémet ajánlott, így találtam Herbatékában Vadgesztenye krémet, ami kifejezetten visszeres lábra való és terhesek is használhatják. Még nem régóta használom, remélem segíteni fog. Próbáld ki Te is!Üdv!21 hetes kismama
Nekem a Lioton gélt mondta a védõnõ, de nem nagyon használ. Nagyon csúnya, vastag visszereim vannak és fájnak. Állandóan fel kell tennem a lábam, csak akkor enyhül a fájdalom. 2. gyerekem lesz. Már az elsõnél is volt visszerem, de ez most nagyon durva. Sok pihenés, fekvés, láb felpolcolása segít.
4 hete jött ki a visszér a lábamon, több helyen is nagyon csúnyán! Zuhanyzás végén váltózuhanyt alkalmazok, bokától elkezdve a combtövemig. Az a fontos, hogy hideggel kell befejezni..nem mondom, h nincs ennél kellemesebb dolog :) Esténként felpolcolom a lábam szív fölé (nem minden nap sajnos) és pipa-spicc gyakorlatokat végzek. Már 1 hét után látható volt az eredmény, 4 hét elteltével mintha nem is lett volna. Ja még egy praktika! Nap közben bármikor mikor eszedbe jut, paskold végig mindkét lábszáradat erõteljesen. Frissíti a vérkeringést a lábaidban. Szerintem a krém önmagában nem fog használni, tornáztatni is kell az ereket. Üdv, 16 hetes
Elõzõ vagyok. A szervezetedet belülrõl is meg tudod támogatni szõlõmag mikro õrleménnyel! Értisztító, érrugalmasító hatása van. üdv, 16 hetes
Harisnya és kb ennyi.Mûtét szülésig nem javasolt, esetleg krémmel kenheted ha fáj...Aztán készülj, hogy a 37-38.héttõl szúrhatod otthon naponta magad vérhigitóval, nehogy szülés közben trombózist kapj a visszér miatt.Nekem egy db visszerem van, egy évben egyszer fáj, terhességem alatt is eddig kb 2x fájt, trombózisra nincs hajlamom mégis szúrhatom magam a 38.héttõl.39+3 hkm
Szia! Nekem a harmadik terhességem alatt nagyon csúnya lett a lábam, mutattam a nõgyógyászomnak, õ a Detralexet javasolta, amit azonnal el is kezdtem szedni (a háziorvosom is ajánlotta). Meg még orvosi boltban kellett vennem kompressziós harisnyát. Ott megnézte a csaj a lábamat, megmérte, és aszerint adott. Szülés után egy évvel megmûttetem, ennek már két éve, azóta köszöni jól van a lábam:)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz: krém+harisnya. Nekem is nagyon rusnya, de az érsebész azt mondta, szüljem meg azt a 2-3-4 gyerekemet, aztán megcsináljuk - elõtte nem érdemes, mert terhesség alatt nagy eséllyel újra kijönnek.


Lehet tenni valamit a szülés utáni depresszió elkerülésének érdekében?

Legjobb válasz: Gyerekkel is ki kell mozdulni otthonról, nagyokat sétálni, vásárolni stb. Ami fontos! Nem vagy rosszabb anya azzal, ha néha másra bízod a kicsit és a férjeddel kettesben szervezel bármilyen programot.

Gyerekkel is ki kell mozdulni otthonról, nagyokat sétálni, vásárolni stb. Ami fontos! Nem vagy rosszabb anya azzal, ha néha másra bízod a kicsit és a férjeddel kettesben szervezel bármilyen programot.
Igen.Minden nap mond el magadnak Te nõ vagy és anya lettél nem fordítva.Néha nyugodtan add oda a nagyinak a babát és menj fodrászhoz vagy ahová csak akarsz a férjeddel a barátnõddel.A nagyi kivirul az örömtõl és te egész ember maradsz.:) Ráadásul csini is:) :) Ami a férjednek fog tetszeni:) :)
Mert csak úgy kérésre megemelnék a béredet?
Szerintem nem érdemes, mert elvileg (ha közben nem váltottál/váltasz munkahelyet) a tgyás igénylés elõtti évet fogják vizsgálni, vagyis 2013-at, mivel ott megvolt a 180 bérezett napod, ha május óta folyamatosan dolgoztál (nem voltál olyan sokat táppénzen, hogy ne jönne ki a 180 nap), annak az átlagának a 70%a lesz a tgyásod és a gyeded bruttója. Szóval most 2014-ben már hiába emelkedne a béred. Ha viszont változna a munkahelyed, akkor úgy tudom csak az utolsó munkahely bérét vennék figyelembe, ilyen esetben jönne csak számításba a 2014-es.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszát a másodiknak. AZ ELSÕNEK :igen megemelnék, mert a nyagybátyám irodályában vagyok titkárnõ.
Titkárnõ? Ezzel a helyesírással? Irodályában????

Szeretnék lefogyni szülés után, de ugyan akkor minnél tovább szoptatni a kisbabámat (május 24én született). Milyen mozgást ajánlanátok vagy mit lehet tenni szoptatás ideje alatt a fogyás érdekében?

Legjobb válasz: Bármilyen mozgás egészséges a szoptatás alatt is. Egyre ügyelj: csak lassan, fokozatosan csinálj egyre többet, nem lehet egyik napról a másikra pl. 10 km-t futni, vagy egy egy órás kick-box edzést végigcsinálni.

Bármilyen mozgás egészséges a szoptatás alatt is. Egyre ügyelj: csak lassan, fokozatosan csinálj egyre többet, nem lehet egyik napról a másikra pl. 10 km-t futni, vagy egy egy órás kick-box edzést végigcsinálni.
Én amíg szoptattam, nem sportoltam, vagy fogyóztam. Mind-mind a tej rovására mehet! Amúgy van egy olyan kifejezés, hogy tejkövérség...amíg szoptatsz, addig úgy sem fogysz lényegesen. Nekem 8 hóig szopizott a kislányom, addig a nagy séták, utána pedig a diéta és a sport miatt 1 év után jobban néztem ki, mint szülés elõtt :) türelem és kitartás!
Egyetértek én is az utolsóval. Nekem is annó azt mondta a szülészorvosom hogy ne fogyózzak mert elmehet a tej.

39 hetesen tényleg ne fürödjek meg forró vízben? Szeretném ha megindulna a szülés, mert nagyon magas lett a vérnyomásom és már nem bírom:S vagy mit tehetnék még ennek érdekében?

Legjobb válasz: A magas vérnyomásnak nagyon nem jó a forró víz. Ha magas, inkább menj orvoshoz, mert ha indokolt, akkor majd õ beindítja. Szóval inkább orvos!!!!

A magas vérnyomásnak nagyon nem jó a forró víz. Ha magas, inkább menj orvoshoz, mert ha indokolt, akkor majd õ beindítja. Szóval inkább orvos!!!!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az orvos, hogy épp határérték alatt vagyok, így nem tesz semmit:S. mindig is nagyon alacsony volt a vérnyomásom, de én abba éreztem jól magam. a mostani 130 meg a fölötti másnak tökéletes, de az én szervezetemnek magas:S
hú...130 fölötti mindenkinek magas.120/80 a tökéletes. nekem 130-ra már azt mondták magas.de ne is csodálkozzunk, ilyen idõjárásban csoda ha nem megy följebb. szülés elõtt sok kismamának feljebb megy... 39hkm
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm!:)
Várandóság alatt 140/90 az elfogadott maximum érték!
a doki nem javasolt semmit a vérnyomásodra? nekem marha alacsonya ilyen 90/70 , de volt már extrém 73/54 volt
Én két napig próbálkoztam a jó meleg fürdõvel, amikor 40hetes is elmúltam, semmi eredmény, csak kellemetlenül éreztem utána magam.
Forró víztõl akár le is válhat a méhlepény ezzel ne játsz szerintem :(
inkább lépcsõzz, az hamarabb beindítja, bár a vérnyomásod is emeli...:(
A burok védi. elsõ
A burok védi, nyugodtan próbálkozzatok :) Próbáld ki még a mellbimbó enyhe stimulálását, az is oxitocint termel, nekem bejött.
Védõnõm azt mondta, hogy ilyenkor már inkább kerüljük az együttléteket, mert nem véd a nyákdugó a fertõzésektõl.
Nálunk sajnos a 31.héten elment a nyákdugób egy szülésbeindulás után!Ki is nyíltam két ujjnyira kívül belül! A 35. hét után engedélyazték a sexet!De nem mertük a 37. hétig, nehogy amiatt olyan korán jöjjön!Viszont a 37. héttõl minden nap sexeltünk (pótoltunk) és mégis 39+4-reszületett! Szóvalnyugodtan, a burok védi! :)
Persze. Próbálkozni lehet... :o) Szurkolok, hogy most már beinduljon hamar! Szép szülést!
En mar nem probalkoznek, mert nincs semmi, ami a fertozes ellen vedelmet biztositana.
A kérdező hozzászólása: pont ezért kérdezem, mert nem tudom pontosan, hogy a nyákdugó, vagy a burok védi a fertõzésektõl?
Ha a férjednek van gusztusa...

Jan.4. -ére vagyok ki irva de semmi jele annak hogy a babám "kifele tartana" mégis mit tehetnék annak érdekébe n hogy beinduljon a szülés? !? Tippek, ötletek?

köszimindenkinek aki válaszol! BÚÚÉK!!!!!!

Legjobb válasz: BUÉK Én ugyan 13 nappal utánad vagyok kiírva, de már mennék én is. Szex nálunk kizárt, csak szugerálom a babámat. A málnalevél teát én elsõ babámmal végig ittam az utolsó hetekben, 40+2 szültem,tehát nem mondhatnámhogy beindította. Lépcsõzés állítólag hatásos, én szintén nem tudom ezt mondani, elsõ emeleten laktunk anno lift nélkül, ha akartam ha nem lépcsõztem eleget,de nem történt semmi.

BUÉK Én ugyan 13 nappal utánad vagyok kiírva, de már mennék én is. Szex nálunk kizárt, csak szugerálom a babámat. A málnalevél teát én elsõ babámmal végig ittam az utolsó hetekben, 40+2 szültem, tehát nem mondhatnámhogy beindította. Lépcsõzés állítólag hatásos, én szintén nem tudom ezt mondani, elsõ emeleten laktunk anno lift nélkül, ha akartam ha nem lépcsõztem eleget, de nem történt semmi.
Összebújás apával, lépcsõzés, ezek a méhszájat kinyithatják vagy tágíthatják. :)
Málnalevél tea!
Én jan.6-ra, türelmetlen vagyok már én is.talán, majd a front. járkálok én is nem nagyon pihizek, de semmi
lépcsõzni TILOS. mert a pici nem kap annyi oxigént..
3 éve takarítottam, kínait ebédeltem (kicsit csípõset) és veszekedtem valamiért a férjemmel. Szóval mozgás, izgalom megvolt. Este tízkor, miután mindketten megnyugodtunk, elnyúltam az ágyon, no akkor ment el a magzatvíz. Ja, és Megasztárt néztünk elõtte, a férjem viccelõdik ezen azóta is, h. már nem bírta a pici... :) A veszekedést azért nem ajánlom, de ha szereted a fûszeres ételeket (csípõs, fahéjas), meg lehet próbálni.

Ha a terhesség elején megbeszélem az orvosommal, hogy császáros szülést szeretnék kizárólag a baba érdekében, elvégzi az orvos, úgy is, hogy semmi nem indokolná a szükségét?

Természetes szülésr?l rosszakat hallottam, hogy komplikációk léphetnek fel (oxigénhiány, köldökzsinór nyakra tekeredik, stb.)Jó pár ismer?söm a példa. :( Nagyon félek, hogy megsérül. Császármetszésr?l még rosszat nem hallottam.

Legjobb válasz: Ha a fizetsz értek, van aki elvégzi! De általában nem! Ez nem kérésre megy! Nem hallottál rosszat császárról? Pedig lehet! A legjobb barátnõmnek pl. egy 5 cm-es heg van az arcán, mert belevágtak, amikor született!

Ha a fizetsz értek, van aki elvégzi! De általában nem! Ez nem kérésre megy! Nem hallottál rosszat császárról? Pedig lehet! A legjobb barátnõmnek pl. egy 5 cm-es heg van az arcán, mert belevágtak, amikor született!
Azért azt jobb ha tudod, hogy élettanilag az a jobb a babának ha természetes úton jön a világra, (egy egészséges, normál lefolyású, átlagos hosszúságú szülésre gondolok)hiszen felkészül az úton, és mindenféle hormonok szabadulnak fel benne ehhez, míg a császárnál(te most programozottra gondoltál)egyszer csak hipp-hopp kikapják a "gyanútlan" babát.Megértem a félelmed, de nem szabad ilyenekre gondolni, és komplikáció a mûtétnél is elõfordulhat.Tudomásom szerint nem végeznek császárt, csak ha indokolt(bár biztos van olyan doki, vagy annyi pénz).Én csak császárral szülhettem mindkét babám(elõzetes nagy-méh hasi mûtét miatt)de ugyanúgy félti az ember a babáját, és magát elhiheted, és még sokkal rosszabb a felépülés utána, nehezebben indul/hat a baba ellátása, az anyatej, szóval ha kizárólag a babádra gondolsz, nem biztos hogy jó ötlet, ha magadra az más, de arról más a véleményem is.(zárójel:elég sok negatív császárról hallottam, nyilván mert abban voltam érintett, )Minden jót és szép természetes szülést kívánok neked!És óriási adag optimizmust!
Inkább hagyd az orvosodra a döntést. Õ jobban meg tudja ítélnbi mi a jó a babádnak. Miért gondolod hogy te jobban tudod?
A császárnak is meg a természetes szulésnek is meg van az elonye is és hátránya is.én természetesen szultem, de azt mondtam hogy a kovetkezot császárral szulom, aki császárral szult, azt mondta a kov.természetesen lesz.
Ez orvosfüggõ. Van amelyik simán belemegy indok nélkül is, van amelyik nem. Sztem az a normális, ha nem. De ez csak az én véleményem. Én ikreket szültem természetes úton, csak akkor engedtem volna a császárt, ha az a babák érdekében történik. Szerencsére a dokim is a természetes szülést pártolja inkább. Azért azt mkinek tudnia kell, hogy a császározás egy komoly hasi mûtét, tehát több kockázata van. Normális esetben csak akkor végzik, ha az indokolt. És szerencsére a legtöbb nõgyógyász így is gondolja.
Ne mások tapasztalatai alapján akarj császárral szülni. Ha nincs semmi komplikáció és a terhességed is problémamentes nyugodt szívvel szülj természetes módon. Semmi baja nem lesz a babádnak sem neked, hisz ha mindenki így állna hozzá, akkor természetes szülés nem is lenne! Hidd el mindenki félti a gyerekét meg persze valamennyire magát is, de azért van az orvos, hogy az esetleges bajt megakadályozza.
Elvileg, ha olyan dokihoz mész, és jó vastag a borítékod, akkor biztosan. Én császárral szültem, nagyon rossz volt. (elõtte vajúdás, stb, már kék volt a gyerek, mire kiszedték) Én megértem a félelmeidet. Most úgy vagyok (39. hét), hogy nem tudom mi lenne a jó. Talán felgyógyulás miatt a sima. De rettegek tõle. És nem a fájdalomtól, hanem hogy a babával mi lesz. Pontosan tudom én is, hogy az a természetes, de nekem mégis olyan idegen... Igaz, én is császárral születtem. Elindultam ugyan kifele, de nem fértem ki... Majdnem mindketten ott maradtunk, lehet, hogy nálam ez is közrejátszik a félelemben.
Mindkettõnek meg vannak az elõnyei, hátrányai. Olyan nincs, hogy a természetes szülés kizárólag rossz, a császár meg kizárólag jó. Ne alapozz csak mások véleményére! Nekem császárom volt komplikáció miatt, és már belenyugodtam ebbe, mert szükséges volt. De csak úgy magamtól nem választottam volna a császárt. Csak úgy nem fognak megcsászározni (bár a pénz az úr, ha fizetsz, akkor bizonyára megteszik neked).
Ha "kizárólag a baba érdekeit" nézed, nem kérsz császármetszést! Ha egy kicsit gondolkodsz, vagy utánaolvasol, nem kérsz indokolatlan császármetszést.
Szerintem ha a babát féltenéd és nem magadat (fájdalom stb...) akkor nem kérnél császárt. Mondjuk szerencsére ezt nem is lehet kérni...egy becsületes orvosnál biztosan nem. Olvass utánna a fiziológiás szülésnek és ne a rémtörténeteket keresd. 3 gyerekes anya ui. a barátnõm lebénult a császáros érzéstelenítõtõl :(
Van egy könyv, Krasznai Péter írta (a Péterfy kórházban osztályvezetõ fõorvos a szülészeten), a címe az, hogy "88 kérdés és válasz a császármetszésrõl". Nagyon informatív könyv, szerintem minden benne van, ami felmerülhet egy kismamában a császármetszéssel kapcsolatban. Különben õ is azt írja, hogy a babának egyértelmûen jobb természetes úton megszületni, mivel akkor sokkal könnyebben tud adaptálódnia környezetéhez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!