Találatok a következő kifejezésre: A szűlés érdekében, (21 db)

Tényleg segít, ha homeós bogyókat szed az ember a könnyebb szülés érdekében? Vagy a szoptatás sikerességéért?

T?lem nagyon idegen, ez nem valamilyen természetgyógyász humbug? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Én hiszek a homeos dolgokban. Terhesség alatt homeos köptetõvel kúráltam magam, nagyon bevált. Szedtem szülés elõtt is, de akkor sajnos nem használt. Szoptatáskor is szedtem, és ennek köszönhetõen 6 hónapig kizárólag anyatejes volt a babám, és még most is van tejem, pedig lassan a 16 hónapot tölti a picur. Beszereztem a fogzásra javasolt bogyót és kúpot is, de szerencsére Õt nem viseli meg.

Szia! Én hiszek a homeos dolgokban. Terhesség alatt homeos köptetõvel kúráltam magam, nagyon bevált. Szedtem szülés elõtt is, de akkor sajnos nem használt. Szoptatáskor is szedtem, és ennek köszönhetõen 6 hónapig kizárólag anyatejes volt a babám, és még most is van tejem, pedig lassan a 16 hónapot tölti a picur. Beszereztem a fogzásra javasolt bogyót és kúpot is, de szerencsére Õt nem viseli meg.
Hát, figyelj, van akinek bejön, van akinek nem. Ez attól is függ, hogy állsz hozzá.... é hittem a dologban, nekem használt :) Kivéve szoptatásnál a tej serkentésére...:( az nem jött be
Nem tudom, hogy segít-e, de nagyon sokan használják. Sokan esküsznek is rá, bár én azt mondom, hogy mondjuk elsõ szülésnél nem lehet következtetni, hogy ezek miatt volt-e könnyû vagy eleve az lett volna. Én nagyon könnyen szültem mindegyik gyerekemet, pedig sosem szedtem semmit. A szoptatós bogyókról és más csodaszerekrõl is ez a véleményem. Persze. lehet, hogy tévedek.. Viszont a homeós szereket szeretem betegség esetén, mert nem okoznak mellékhatásokat és terhesen valam
valamint csak az immunrendszert serkentik. A gyerekeimnek is adom ezeket.
Én tejszaporításra szedtem, és nekem használt.Ikreket szoptattam, kezdett fogyni a tej, és ettõl helyrejött.
Bizonyítani úgysem lehet a hatásosságukat, mert minden terhesség más, szülés más, talán tényleg csak a tejserkentõ hatás, ami szinte biztosra mondható, ha a homeos bogyótól van, de az is lehet lelki okú, a pozitívabb hozzáállás miatt, ami talán részben a bogyóknak köszönhetõ.
azt hiszem a 36-38 héten. és hatásos
Szia! 36. héttõl szabad inni és napi 2 csészével. Azt, hogy hatásos-e, majd megírom!:) 33. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szia! Én úgy tudom, a 37. héttõl lehet. Nekem nagyon bejött, 6, 5 óra alatt született meg az elsõ babám az elsõ fájástól számítva. Napi egy csészével ittam. Én esküszöm rá. Most a másodikat várjuk, biztos, hogy inni fogom. Szép szülést kívánok!
Köszönöm a kérdésed! Bevallom én nem hallottam még róla, de én is inni fogom ha ilyen jó hatása van. Gratulálok a babához!
Mert csak úgy kérésre megemelnék a béredet?
Szerintem nem érdemes, mert elvileg (ha közben nem váltottál/váltasz munkahelyet) a tgyás igénylés elõtti évet fogják vizsgálni, vagyis 2013-at, mivel ott megvolt a 180 bérezett napod, ha május óta folyamatosan dolgoztál (nem voltál olyan sokat táppénzen, hogy ne jönne ki a 180 nap), annak az átlagának a 70%a lesz a tgyásod és a gyeded bruttója. Szóval most 2014-ben már hiába emelkedne a béred. Ha viszont változna a munkahelyed, akkor úgy tudom csak az utolsó munkahely bérét vennék figyelembe, ilyen esetben jönne csak számításba a 2014-es.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszát a másodiknak. AZ ELSÕNEK :igen megemelnék, mert a nyagybátyám irodályában vagyok titkárnõ.
Titkárnõ? Ezzel a helyesírással? Irodályában????

Szeretnék lefogyni szülés után, de ugyan akkor minnél tovább szoptatni a kisbabámat (május 24én született). Milyen mozgást ajánlanátok vagy mit lehet tenni szoptatás ideje alatt a fogyás érdekében?

Legjobb válasz: Bármilyen mozgás egészséges a szoptatás alatt is. Egyre ügyelj: csak lassan, fokozatosan csinálj egyre többet, nem lehet egyik napról a másikra pl. 10 km-t futni, vagy egy egy órás kick-box edzést végigcsinálni.

Bármilyen mozgás egészséges a szoptatás alatt is. Egyre ügyelj: csak lassan, fokozatosan csinálj egyre többet, nem lehet egyik napról a másikra pl. 10 km-t futni, vagy egy egy órás kick-box edzést végigcsinálni.
Én amíg szoptattam, nem sportoltam, vagy fogyóztam. Mind-mind a tej rovására mehet! Amúgy van egy olyan kifejezés, hogy tejkövérség...amíg szoptatsz, addig úgy sem fogysz lényegesen. Nekem 8 hóig szopizott a kislányom, addig a nagy séták, utána pedig a diéta és a sport miatt 1 év után jobban néztem ki, mint szülés elõtt :) türelem és kitartás!
Egyetértek én is az utolsóval. Nekem is annó azt mondta a szülészorvosom hogy ne fogyózzak mert elmehet a tej.

Visszérrel lábon terhesség alatt lehet valamit érdemben kezdeni vagy meg kell várni a szülést?

köszi

Legjobb válasz: Szia! Nekem pár hete jelent meg, és sajnos, ha sokat állok akkor már fáj is. Csak a bal vádlimon van eddig, de remélem nem lesz több. Nekem a védõnõm kizárólag gyógynövényes krémet ajánlott, így találtam Herbatékában Vadgesztenye krémet, ami kifejezetten visszeres lábra való és terhesek is használhatják. Még nem régóta használom, remélem segíteni fog. Próbáld ki Te is!Üdv!21 hetes kismama

Szia! Nekem pár hete jelent meg, és sajnos, ha sokat állok akkor már fáj is. Csak a bal vádlimon van eddig, de remélem nem lesz több. Nekem a védõnõm kizárólag gyógynövényes krémet ajánlott, így találtam Herbatékában Vadgesztenye krémet, ami kifejezetten visszeres lábra való és terhesek is használhatják. Még nem régóta használom, remélem segíteni fog. Próbáld ki Te is!Üdv!21 hetes kismama
Nekem a Lioton gélt mondta a védõnõ, de nem nagyon használ. Nagyon csúnya, vastag visszereim vannak és fájnak. Állandóan fel kell tennem a lábam, csak akkor enyhül a fájdalom. 2. gyerekem lesz. Már az elsõnél is volt visszerem, de ez most nagyon durva. Sok pihenés, fekvés, láb felpolcolása segít.
4 hete jött ki a visszér a lábamon, több helyen is nagyon csúnyán! Zuhanyzás végén váltózuhanyt alkalmazok, bokától elkezdve a combtövemig. Az a fontos, hogy hideggel kell befejezni..nem mondom, h nincs ennél kellemesebb dolog :) Esténként felpolcolom a lábam szív fölé (nem minden nap sajnos) és pipa-spicc gyakorlatokat végzek. Már 1 hét után látható volt az eredmény, 4 hét elteltével mintha nem is lett volna. Ja még egy praktika! Nap közben bármikor mikor eszedbe jut, paskold végig mindkét lábszáradat erõteljesen. Frissíti a vérkeringést a lábaidban. Szerintem a krém önmagában nem fog használni, tornáztatni is kell az ereket. Üdv, 16 hetes
Elõzõ vagyok. A szervezetedet belülrõl is meg tudod támogatni szõlõmag mikro õrleménnyel! Értisztító, érrugalmasító hatása van. üdv, 16 hetes
Harisnya és kb ennyi.Mûtét szülésig nem javasolt, esetleg krémmel kenheted ha fáj...Aztán készülj, hogy a 37-38.héttõl szúrhatod otthon naponta magad vérhigitóval, nehogy szülés közben trombózist kapj a visszér miatt.Nekem egy db visszerem van, egy évben egyszer fáj, terhességem alatt is eddig kb 2x fájt, trombózisra nincs hajlamom mégis szúrhatom magam a 38.héttõl.39+3 hkm
Szia! Nekem a harmadik terhességem alatt nagyon csúnya lett a lábam, mutattam a nõgyógyászomnak, õ a Detralexet javasolta, amit azonnal el is kezdtem szedni (a háziorvosom is ajánlotta). Meg még orvosi boltban kellett vennem kompressziós harisnyát. Ott megnézte a csaj a lábamat, megmérte, és aszerint adott. Szülés után egy évvel megmûttetem, ennek már két éve, azóta köszöni jól van a lábam:)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz: krém+harisnya. Nekem is nagyon rusnya, de az érsebész azt mondta, szüljem meg azt a 2-3-4 gyerekemet, aztán megcsináljuk - elõtte nem érdemes, mert terhesség alatt nagy eséllyel újra kijönnek.

39 hetesen tényleg ne fürödjek meg forró vízben? Szeretném ha megindulna a szülés, mert nagyon magas lett a vérnyomásom és már nem bírom:S vagy mit tehetnék még ennek érdekében?

Legjobb válasz: A magas vérnyomásnak nagyon nem jó a forró víz. Ha magas, inkább menj orvoshoz, mert ha indokolt, akkor majd õ beindítja. Szóval inkább orvos!!!!

A magas vérnyomásnak nagyon nem jó a forró víz. Ha magas, inkább menj orvoshoz, mert ha indokolt, akkor majd õ beindítja. Szóval inkább orvos!!!!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az orvos, hogy épp határérték alatt vagyok, így nem tesz semmit:S. mindig is nagyon alacsony volt a vérnyomásom, de én abba éreztem jól magam. a mostani 130 meg a fölötti másnak tökéletes, de az én szervezetemnek magas:S
hú...130 fölötti mindenkinek magas.120/80 a tökéletes. nekem 130-ra már azt mondták magas.de ne is csodálkozzunk, ilyen idõjárásban csoda ha nem megy följebb. szülés elõtt sok kismamának feljebb megy... 39hkm
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm!:)
Várandóság alatt 140/90 az elfogadott maximum érték!
a doki nem javasolt semmit a vérnyomásodra? nekem marha alacsonya ilyen 90/70 , de volt már extrém 73/54 volt
Én két napig próbálkoztam a jó meleg fürdõvel, amikor 40hetes is elmúltam, semmi eredmény, csak kellemetlenül éreztem utána magam.
Forró víztõl akár le is válhat a méhlepény ezzel ne játsz szerintem :(
inkább lépcsõzz, az hamarabb beindítja, bár a vérnyomásod is emeli...:(
A burok védi. elsõ
A burok védi, nyugodtan próbálkozzatok :) Próbáld ki még a mellbimbó enyhe stimulálását, az is oxitocint termel, nekem bejött.
Védõnõm azt mondta, hogy ilyenkor már inkább kerüljük az együttléteket, mert nem véd a nyákdugó a fertõzésektõl.
Nálunk sajnos a 31.héten elment a nyákdugób egy szülésbeindulás után!Ki is nyíltam két ujjnyira kívül belül! A 35. hét után engedélyazték a sexet!De nem mertük a 37. hétig, nehogy amiatt olyan korán jöjjön!Viszont a 37. héttõl minden nap sexeltünk (pótoltunk) és mégis 39+4-reszületett! Szóvalnyugodtan, a burok védi! :)
Persze. Próbálkozni lehet... :o) Szurkolok, hogy most már beinduljon hamar! Szép szülést!
En mar nem probalkoznek, mert nincs semmi, ami a fertozes ellen vedelmet biztositana.
A kérdező hozzászólása: pont ezért kérdezem, mert nem tudom pontosan, hogy a nyákdugó, vagy a burok védi a fertõzésektõl?
Ha a férjednek van gusztusa...

Jan.4. -ére vagyok ki irva de semmi jele annak hogy a babám "kifele tartana" mégis mit tehetnék annak érdekébe n hogy beinduljon a szülés? !? Tippek, ötletek?

köszimindenkinek aki válaszol! BÚÚÉK!!!!!!

Legjobb válasz: BUÉK Én ugyan 13 nappal utánad vagyok kiírva, de már mennék én is. Szex nálunk kizárt, csak szugerálom a babámat. A málnalevél teát én elsõ babámmal végig ittam az utolsó hetekben, 40+2 szültem,tehát nem mondhatnámhogy beindította. Lépcsõzés állítólag hatásos, én szintén nem tudom ezt mondani, elsõ emeleten laktunk anno lift nélkül, ha akartam ha nem lépcsõztem eleget,de nem történt semmi.

BUÉK Én ugyan 13 nappal utánad vagyok kiírva, de már mennék én is. Szex nálunk kizárt, csak szugerálom a babámat. A málnalevél teát én elsõ babámmal végig ittam az utolsó hetekben, 40+2 szültem, tehát nem mondhatnámhogy beindította. Lépcsõzés állítólag hatásos, én szintén nem tudom ezt mondani, elsõ emeleten laktunk anno lift nélkül, ha akartam ha nem lépcsõztem eleget, de nem történt semmi.
Összebújás apával, lépcsõzés, ezek a méhszájat kinyithatják vagy tágíthatják. :)
Málnalevél tea!
Én jan.6-ra, türelmetlen vagyok már én is.talán, majd a front. járkálok én is nem nagyon pihizek, de semmi
lépcsõzni TILOS. mert a pici nem kap annyi oxigént..
3 éve takarítottam, kínait ebédeltem (kicsit csípõset) és veszekedtem valamiért a férjemmel. Szóval mozgás, izgalom megvolt. Este tízkor, miután mindketten megnyugodtunk, elnyúltam az ágyon, no akkor ment el a magzatvíz. Ja, és Megasztárt néztünk elõtte, a férjem viccelõdik ezen azóta is, h. már nem bírta a pici... :) A veszekedést azért nem ajánlom, de ha szereted a fûszeres ételeket (csípõs, fahéjas), meg lehet próbálni.

Milyen a Gestomix fogamzásgátlóról a véleményetek, tapasztalatotok? 11 hónappal vagyok a szülés után, nem szoptatok, a menzesz rendbetétele érdekében írta az orvos! Közti vérzés jellemző mellette?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ hónapban volt közti vérzésem. Nem volt erõs, de szinte végig volt. Azóta egyáltalán nem fordult elõ. Egyéb mellékhatást nem tapasztaltam. Szilvi

Nekem az elsõ hónapban volt közti vérzésem. Nem volt erõs, de szinte végig volt. Azóta egyáltalán nem fordult elõ. Egyéb mellékhatást nem tapasztaltam. Szilvi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Esetleg még valaki? Tapasztalatok? Köszönöm!
Szia! nekem is ezt írta fel az orvos, de én már nem szedem. Nekem is volt mellette hóközi vérzésem. Ráadásúl míg szedztem nagyon ingerült voltam és a szexhez sem volt kedvem. Mióta abbahagytam minden megjavult. Nagyon összezavarta a hormonokat, én mégegyszer biztos nem szedném. de hátha neked jobb tapasztalatod lesz vele.

23 hetes vagyok de viszonylag alacson 155 cm. Bár az orvosom még nem mondta, nem hallottatok olyat, hogy az alacsony nőknek elejétől ajánlják a császáros szülést? Spontán szeretnék szülni de ha nekem igy biztosabb a baba érdekében vállalnám? !

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat! Én orvosom sem mondott még semmit,anyukám aggódik ez miatt bár szerintem fölöslegesen,legalábbis eddig úgy néz ki. Kellemes babavárást nektek!

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én orvosom sem mondott még semmit, anyukám aggódik ez miatt bár szerintem fölöslegesen, legalábbis eddig úgy néz ki. Kellemes babavárást nektek!
Ennek én is utána jártam már, bár sem terhes sem anyu nem vagyok:) Állítólag nem kell császár, csak ha téraránytalanság van, szal ha a gyerek feje nagyobb mint amin kiférne(itt értelemszerûen a csontra gondolok:) )
Én még alacsonyabb vagyok és normálisan szültem, minden gond nélkül, gyorsan és simán. Egyébként mi köze a mgasságnak a szülés módjához? Én nem látom az összefüggést.
A kérdező hozzászólása: ez jó, köszi! lehet igazad van.
Én is 153 cm-es kismama vagyok. Nekem a védõnõm mondta, hogy aggódik miattam, nem akarja, hogy sokat szenvedjek. Az orvosem szerint kár feleslegesen aggódni, ez annyi mindentõl függ /pl: mennyire fogsz gyorsan tágulni, mekkora lesz a bébi, hogy fog elhelyzkedni...stb./. Én is jobban örülnék a sima szülésnek, de ha a Pinduri érdeke azt kívánja, akkor legyen a császármetszés! -31. hetes kismama-
Szia! 153 cm magas vagyok.Az orvosom eddig 1 szóval sem említette, hogy a magasságom miatt lehet császározás.Igaz nem is kérdeztem :-)mert nekem természetes, hogy simán szülök. De szerintem tutira mondta volna, mert már beszéltem vele a szülésrõl. Boldog Babavárást! 34 hetes
Annyi miatt lehet császár ha nem ugy fekszik a baba ahogy kéne!!ugyanis egyik ismerõsömnek mondta a doki most 21-22hetes lehet hogy ha nem fordul meg a baba, akkor tuti a császár mert keresztbe fekszik mert nem fér el máshogy!!28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! Kb mikor kell megfordulnia? 24. hetes vagyok úgy tudom még haránt fekszik legalább is két hete úgy volt. Remélem megfordul. Van annak jele?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!