Találatok a következő kifejezésre: A szüleimtől millió (2 db)

Ha kapok 1 milliót a szüleimtől kell adóznom utánna?

Be kell vallanom az adóbevallásomban?

Legjobb válasz: Nem mivel anyudék már leadózták.

Nem mivel anyudék már leadózták.
Nem úgy van, hogy a 250e Ft feletti ajándék után kell adózni?
Egyenesági rokonok közötti ajándékozás értéktõl függetlenül illetékmentes. Itv. 17. § (1) p.
Ha jól rémlik, 2010-tõl lett illetékmentes az egyenesági rokonok közötti ajándékozás, de ez mostoha gyerekre ill. testvérek közötti ajándékozásra nem vonatkozik.
Viszont ha banki átutalással ajándékoznak, akkor a rokoni kapcsolattól függetlenül is illetékmentes, viszont bejelentési kötelezettség van.

A szüleimtől 6.3 millió forintot örököltem 5 éve, amit közös lakásunk felújítására és autóvásárlásra költöttünk. Az autót most eladjuk, feleznünk kell-e az árát? Tehát az örökségem közös tulajdonnak számít-e?

33 évi házasság után a férjem elhagyott egy másik n? miatt.

Legjobb válasz: Az örökség különvagyonnak számít, de tudni kell számlákkal, vagy egyéb módon igazolni, hogy mire költötted! Ha nincs házassági szrzõdés, vagy nem tudod igazolni másképpen, akkor a házasság ideje alatt szerzett vagyon közösnek számít!

Az örökség különvagyonnak számít, de tudni kell számlákkal, vagy egyéb módon igazolni, hogy mire költötted! Ha nincs házassági szrzõdés, vagy nem tudod igazolni másképpen, akkor a házasság ideje alatt szerzett vagyon közösnek számít!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!