Találatok a következő kifejezésre: A szüleim anyám (173 db)

Ti hogy hívjátok a szüleiteket: anya-apa, mama-papa, vagy keresztnév?

Én az anya-apa verziót szoktam meg, de mondták már nekem hogy "keresett a mamád telefonon" és ugye én a nagyanyámra asszociáltam, nem a szüleimre, szóval furcsa volt hogy anyukámra gondolnak a mama szó alatt.

Legjobb válasz: anya-apa, számomra furcsa lenne keresztnéven szólítani õket, azonkívül hallottam már ilyenrõl

anya-apa, számomra furcsa lenne keresztnéven szólítani õket, azonkívül hallottam már ilyenrõl
anya-apa. Keresztnév csak akkor ha veszekszünk.
Nálunk az apa, apu, anya, anyu volt a szokás a szüleinkre, és mama, papa a nagyszülõkre. Nekem is fura volt, amikor valaki a papa szóval hivatkozott apukámra, kellett egy fél perc, mire leesett. De ez tényleg csak szokás kérdése. 4-es, szerintem a gyerek azt mondja elsõre, amit hall, nekem például az elsõ szavam "apa" volt.
Nálunk a szülõk mama-papa, nagyszülõk nagymama-nagypapa néven futnak. :) Szerintem én is mama leszek a gyerekeimnek, az olyan ösztönös szava a gyereknek: baba, mama, papa az elsõ szavaik szinte kivétel nélkül, ezért is ez áll hozzám közel.
Anya.Apámat sehogy.Esetleg a háta mögött:fater, öreg.Az "öreg" gyakoribb.A telefonomban így van benne:apád.XD
Én így: anya, (apa), mama, tata És amikor anyámat úgy emlegetik, hogy a "mamád", attól én is tépem a hajam. Bár nekem már nem élnek a nagyszüleim, így nem keverem véletlen se, de azért akkor is zavaró.
Anyu -apu. Nem is értem a mamát. Van mamám, nem az anyám! Miért kavarjam?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Édesanya-Édesapa. A Nagyszülõket mama-papa, nagymama-nagypapa A lányom "Anyá"nak szólít, de Édesanyának fog.
Anyu és Apu. Mama és papa :) vagy xy mama :) Én ismerek olyat, hogy a fia az anyját a nevén szólítja, mert a nagyszülõknél laknak és ott mindenki a keresztnevén szólítja a nõt és a gyerek is így tanulta meg.
A kérdező hozzászólása: Az lenne még a kérésem..olvastam itt vmelyik hozzászólót, hogy õ faternak hívja az apukáját. De az anyukáját anyának. Miért? Miért nem egységesen akkor fater-muter vagy anya-apa? Köszönöm a választ!:)
Szüleimet mami/mama és papa, nagyszüleimet nagymama és nagypapa. Azért, mert babakoromtól így nevezték magukat, bizonyítékként ott vannak a babakori videóim. :) Ami érdekes, az anyukám és a testvére, õk a nagyszüleimet vegyesen anyunak/apunak és mamának/papának hívta és hívja most is, illetve emlegetni is keverve szokták , egyszer így, egyszer úgy. Ha majd gyerekem lesz, szeretném, ha anyának/anyunak stb. hívna, mert engem megzavart ez a dolog kiskoromban, illetve olyan "kedves" osztálytársaim voltak, akik szerint gáz ahogy hívom õket, és titkolni próbáltam sokáig...
10 vagyok! Azért hivom aput faternak a barátok közt mert kícsit komoj a hangzása! Anyut meg anyám nak! (szerintem ez is elég komoj) Nem azért hivom öket egész más "stilusba" mert az egyiket joban szeretem! Tesom öregeb és mindig anyukám és apukam nak hivja öket!(szerintem ez ojan kényes! Meg nem csak az ö szülei)
Én fõként "anya-apa", "anyu-apu", de néha anyut "mami"-nak is hívom (pedig nem idõs, félre ne értsétek, csak 44 éves :) ). Nekem meg éppen az volt a fura kiskoromban, hogy sokan "mamának-papának" hívják a nagyszüleiket, mert nálunk nagyi és nagypapa néven "futnak", a "mama-mami" és "papa-papi" pedig inkább a szüleink megszólítása volt. Persze minden csak szokás kérdése. L/25
Szüleim: Apa/apu, Anya/Anyu/Anyci/Nái (öcsém babakoráról maradt rajta) Anyai mamám kismama, papám már meghalt. Apai nagyszüleim nagymama és nagypapa. Az öcsém kezdte most mama-papázni szüleinket, szerintem hallotta valamelyik barátjától, de nem zavar.
Régebben Mama-Papa, mostanában Anyuci-Apuci. Nagyszülõknek saját elnevezése van. Nekem azt volt nehéz megszokni, hogy valaki a nagymamáját hívja mamának :)
Szüleim Anyuci, Apuci (valamiért nemtudok meválni a "ci"-ktõl :D) Nagyszüleim nev+utána mama, vagy papa. Tehát pl egyik mamám Éva, akkor õt Évi mama :) (Ez amolyan megkülönböztetése a nagyszüleimnek hogy ne mindenki mama meg papa legyen)
Szerintem ezen most fog mindenki ki akadni. En "anyumat" edesanyanak hivom, vagyis valojaban edes , az anya"sosem szerettem igy mindig ez maradt, edes nagyapamat , nagyanyamat nem ismertem
anya-apa, de egyébként már 1 éve mutti-fati -nak hívom õket :D
Anyu, apu. Nem szeretem ezt a külföldies mamát és papát. Én a nagyszüleimet hívom így, vagyis most már csak egy mamám van. A keresztnéven szólítás megint furcsa, de ha ez a szülõknek megfelel... :)
Én még sosem hallottam olyat, hogy keresztnevén szólította valaki a szüleit, max akkor, ha nevelõ anya/apa valamelyik. Nálunk mindig is anyu, apu, anya, apa, néha anyut anycizom. :) Nagymama az mama, vagy nagyi (egyiket így, másikat úgy, az évek alatt ez lett megszokott), papák közül az egyik papa volt, a másik papó. Sajnos õk már nem élnek. Nagymamám élettársát Janázta mindenki (még saját unokái is), nagypapám élettársát, pedig Kláriztuk. Erre felénk nem annyira szokás a szülõket mamázni-papázni.
szülõk: anyu, anyuci, apu, apuci nagyszülõk: mama, papa nekem is fura, ha a szülõre használják a mama papa szót. persze ez is csak szokás kérdése.
Anyu-apunak szoktan a szüleimet hivni! Barátok löz pl ha meselek valamit akor anyám-fater.
Szüleimet: apu, anya/anyu. Nagyszülõ: mama, papa. Nagyizást világéletemben rühelltem, és az anyuka mamának hívását is. Azt csinálja József Attila.
Elsõ vagyok: a nagymamám mindig mami volt, a nagyapámat meg papának hívom Apaék például anyukának, apukának hívták a szüleiket. A barátnõm meg öreganyának, öregapának hívja a nagyszüleit. De ez a mama-papa megszólítás, nem értem miért így hívják a szüleiket, de amikor megbeszélnek róla nem azt mondják, hogy: A mamán ... hanem: Az anyukám... Érdekes.
Anyámat anyának, vagy ha jókedvünk van, muternek. Apámat nem szólítom sehogy, mindig megpróbálom elkerülni a megszólítást.
anyámat anyunak apámat apunak hivom.Nagyszüleimet mama és tata. A férjem az anyját a anyunak hivja az apját a keresztnevén, eleinte fura volt de megszoktam.Apósom sem hivja a férjemet ugy hogy fiam hanem a keresztnevén.
Szülõk: anyu, apu Nagyszülõk: mama, papa De amióta megszülettek a bátyám gyerekei, azóta a ha a bátyám megemlíti nekem anyuékat, akkor mamának hívja õket, a nagyszülõket meg dédinek. Ezt annyira rühellem!!!!!! Megértem, hogy õ már így hívja õket a gyerekei miatt, nekem ne mondja így!!!!! Nekem nem a mamám az anyu, és nem a dédim a mama!!!
anya, apa, mama, papa
Anya, anyuci, krumpli, nyuszi. Ez mind anyukam. :) Apukam nincsen. A nagymamam pedig Mamika vagy mamoca. Ha a mama-t hasznaljak anyukara, az nem zavar, de keresztneven hivni a szulot, nekem nagyon furcsa es kicsit olyan tavolsagtarto is.
Anya, apa vagy anyu apu.De inkább az elsõ.Nagymamám:néha mama, de inkább Emma mama.Nagypapám:Imre papa.Így alakult ki, pedig a másik nagyszüleim már nem is élnek, sõt születésem elõtt meghaltak.
Szüleimet: anya-apa, ennek ellenére anya mindig azt mondja, ha apával példálózik, vagy bármi, hogy 'apád'. A telefonomba anyám és apámként vannak beírva. Nagyszüleimet: nagymamámat maminak hívom, nagypapámat papának. Engem is zavar, amikor az SZMK-s anyuka keres engem, hogy beszéljük. Mindig azt mondja, hogy 'szólj mamádnak ezért, és ezért', nehezen ráállt a fülem, hogy ez alatt anyára gondolt. Osztálytársam anyukája, ha társaságban van a lányával, akkor mindig rászól a lányára, hogy a keresztnevén szólítsa, ne öregítse, különben is õ a 'nõvére'. Amikor elõször találkoztam vele, nyilván magáztam, de szó szerint letolt, hogy ne vénítsem, tegezõdjünk. 18l

Ti nem tartotok bizonyos dolgokat kinosnak megbeszelni a szüleitekkel (anyával)? 15/l

Legjobb válasz: Ha már itt tartunk. Mi az amit meg szeretnél beszélni?

Ha már itt tartunk. Mi az amit meg szeretnél beszélni?
Én nem, mert mindent meg tudok velük beszélni. A csajos dolgokat anyámmal, és nevelõapámmal is meg tudom dumálni. Ha mondjuk olyan bajom van ami a szexhez van köze akkor a nevelõapámtól kérek tanácsot. Az összes más témában anyuhoz is mehetek. Elég lazák, fiatalos felfogásuk van, és nagyon jó tanácsokat tudnak adni..Már a 2 legjobb haverom is kérnek tanácsot.. 18/F
De mert sajnos az én szüleim bizonyos dolgokhoz éretlenek és ostobák. Nálunk ez volt. Szerintem beszéld meg itt a megfelelõ fórumon! A primitíveket hagy figyelmen kívül!
Gondolom nem szexrõl van szó, amit meg akarsz vele beszélni mert ahhoz még fiatal vagy, ha van egy idõsebb barátnõ, rokon akivel jó a kapcsolatod vele is megbeszélheted, de ha jó a kapcsolatod anyukáddal akkor azért a dolgok egyrészét neki is mond el.
70%os te hány éves vagy, hogy le éretlenezed meg ostobázod a szüleidet
de nagyon is
Az mit jelent hogy nem beszéled körbe?
A kérdező hozzászólása: A lényegre térek...
Én anyukámmal a dolgok nagy részét meg tudom beszélni. Nem tartom elõtte kínosnak, mert elég fiatalos felfogású.
azzal beszélj akivel úgy érzed hogy megtudod ezeket beszélni. és ha úgy érzed egyes témákat nem szeretnéd anyuddal megbeszélni, akkor barátnõ, rokon, testvér. õk biztos tudnak segíteni a kérdéseid megválaszolásában :)
én MINDENT kínosnak tartok megbeszélni anyámmal :P úgyh de, vannak olyan dolgok.. kivel?? barátokkal, barátnõkkel, mamámmal :)
Dehogynem! Több mindent is. Általában a barátnõimmel beszélem meg. Tudom , hogy õk sem felnõttek még de a 2 legeslegjobb barátnõm idõsebb nálam. Az egyikük 1 , a másikuk 2 évvel. De szerencsére mindegyik barátnõmre számíthatok mindig. :)
A kérdező hozzászólása: Csak hogy nem beszélem neki körbe...
#10 15 évesen miért ne lehetne szexrõl beszélni??? Ezt ugye csak viccnek szántad???!!!!
#11 Ha mindent elmondhatsz neki akkor mi a gond?
#6 Elég sok ahhoz hogy megtehessem. De csak annyit mondtam hogy bizonyos témákban!!!! Egyébként meg névtelenül vagyok így ne aggodalmaskodj. Majd aggódom értük helyetted is. Megígérem!
A kérdező hozzászólása: Szinte mindent elmondok anyunak, csak lazán, tehát nem beszélem körbe... Ez így jó?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom de valahogy úgy érzem, hogy jobb egy kiválóak elmondani. Persze nem mindent... mert több dolgot mindig el anyunak, de bizonyos dolgokat meg nem..
Kérdezõ, anyukád azért is van, hogy elmond neki a dolgaidat, abszolút nem kínos ha eddig is megbeszéltétek a dolgokat, most miért lenne másként?
A kérdező hozzászólása: Alapdolgok, fiúk..stb.
A kérdező hozzászólása: És akkor kivel beszelitek meg??
Ha úgy érzed, hogy nem alkalmasak rá a szüleid (mert sajnos van ilyen), akkor valaki mással próbáld megbeszélni ezeket a problémákat, de ne korodbelivel, mert az nem biztos, hogy érdemben segíteni tud. Nincs a családban senki más, akiben megbíznál, akirõl tudod, hogy meghallgat és tanácsot is tud adni? Sokszor a nagyik a legjobbak, esetleg nagynénik.

Az életem össze omlot elváltak a szüleim anyám streszel ordibál nincsen jol a tesom egyfojtába üt és ver apámat pedig nem is látom meg akarom ölni magam már 11 évesen mit tegyek most?

Legjobb válasz: szia. hát megölni ne akard magad(((( Édesanyádnak biztosan nehéz napjai vannak. ne csodálkozz ha vacakul van. mondd el neki, hogy nagyon szereted (persze csak akkor, ha tényleg nem dacoskodsz éppen!!) és majd megoldódik minden. támogasd õt, és próbáld meg megérteni.tesód ver??? hát ez meg milyen munka((((( nagyszülõ esetleg??? nem tud segiteni?

szia. hát megölni ne akard magad(((( Édesanyádnak biztosan nehéz napjai vannak. ne csodálkozz ha vacakul van. mondd el neki, hogy nagyon szereted (persze csak akkor, ha tényleg nem dacoskodsz éppen!!) és majd megoldódik minden. támogasd õt, és próbáld meg megérteni.tesód ver??? hát ez meg milyen munka((((( nagyszülõ esetleg??? nem tud segiteni?
figyelj, elhiszem hogy rossz az öngyilkosság baromság, felejtsd el elõször is, nem lehet a dolgokat megoldani? Miért kell veszekedni, ordibálni? Elváltak, és kész. Az még rosszabb, ha valami nem megy együtt. Van munkája anyukádnak? Apukádnak? Vagy van valami bevételük? El tudnak tartani titeket? Mond meg nekik, hogy ne csinálják. A tesódat is állítsd el, inkább a farkával játszon. KOncentráljanak inkább arra amin tudnak javítani. Az értelmetlen veszekedésnek semmi értelme.
Elõször is ne légy öngyilkos.Az semmire nem megoldás Nagyszülõk vagy más rokon akihez mehetnél? Próbálj meg leülni és megbeszélni a dolgokat, hogy neked ez nemjó és hogy próbáljanak békében lenni.A tesódat meg fejeld orron ahogy csak tudod attól tuti leáll (tapasztalat..:D)
Szia! Hat figyelj. En is 11 eves voltam es ugyanezek tortentek meg velem is... Az a baj hogy en is megprobaltam magamat megolni es majdnem sikerult is ugyanis felvagtam az ereimet. Aztan ahogy telt-mult az ido rajottem h felesleges volt mert minden megoldodott. Igaz most is pszihologushoz jarok de mostmar mas miatt. Azota megbantan es rajottem hogy teljesen felesleges volt most viszont hegekkel a kezemen fogok jarkalni egesz eletembe es ha rajuk nezek ez mindig eszembe fog jutni de ilyenkor probalj olyanokat csinalni vagy olyanokkal lenni akikkel jol erzed magad boldog vagy veluk es elterelik a figyelmedet! :)
Az üzenet küldõje: Marcell76 Az üzenet címzettje: ... Az elküldés idõpontja: 07-15 21:25 Az üzenet témája: Re: Az üzenet szövege: a fiam halott... meg olte magat en az anya vagyok kerlek ne irj tobbet ide..... Ezt nem rég kaptam mint láthatjátok. Próbáltam segíteni Neki, de úgy tûnik nem sikerült... :( Nyugodj békében!


Menyire elitélendö az ha a szülö anya apa ugy dönt hogy az egyik gyerek az apánál marad mig a másik az anyánál?

A párommal nem jövünk ki tönkrement a kapcsolatunk sajnos én nem tudok beválalni 2 gyereket ezért a fiu az apánál mig a kisebbík az nálam meg a lány marad. Nehéz szivvel de ez történt, mennyire sédrülhet a nagyóbbik a lány még elég kicsi? Hova kell mennem ez ügyben vagy elég a közös megálapodás? Köszönöm.

Legjobb válasz: Sosem választanám szét a testvéreket

Sosem választanám szét a testvéreket
Hát ilyen pici korban még ez semmi képpen nem jó megoldás. Mi az, hogy nem tudod bevállalni a két gyereket ezt nem értem.
Miért nem felváltva lesznek nálatok a gyerekek? Nálunk így van, 1 hét nálam, egy hét a volt férjemnél, így nincs gyt, a felmerülõ kiadásokat pedig megosztjuk. Szerintem az egyik itt, másik ott azért nem jó, mert akkor mennyit vannak együtt? Nem az emberek véleményével kell törõdni, azt ne tedd:) Én is megkapom, hogy milyen vagyok, hogy "lemondok" a gyerekrõl, és "lepasszolom". Holott szent meggyõzõdésem, hogy egy apából sem elég csak kéthetente egy hétvége. De nem érdekel ki mit mond. Hozzatok ketten döntést (ha a gyerekek nagyok velük együtt), másokkal hogy elítélnek e ne foglalkozz.
A két gyerek úgy nõ majd fel, hogy van tesóm, mégsincs. Mert nem együtt nõnek fel. Miért kell ezt igy csinálni? Nem csak a családot veszitik el, hanem egymást is. Sosem lesz szoros a kapcsolatuk, mégha sokat találkoznak sem.
7es vagyok. Most látom, hogy a kicsi még fél éves, akkor nála még lehet nem mûködne ez a váltott dolog. Viszont a mi fiunk is 2 éves volt mikor szétmentünk, nála bevált.
Én nem ítélem el, de én "belehalnék" ha csak az egyik gyerek lenne velem! Mekkorák a gyerekek, és pontosan mennyi van mert ez nekem nem világos?
Nem ítélném el. A szülõk azt tartsák szem elõtt, ami a gyereknek jó.
Én úgy tudom, hogy a gyerekek nem választhatók szét (csak a Két Lottiban...).
Szerintem senki sem ítélkezik! Én elfogadom amit a kérdezõ ír, de komolyan még belegondolni is szörnyû hogy (ha nem is szó szerint)választanom kell a két kicsi gyerekem közül!:( Hiába fiú a nagyobb de akkor is még csak 2éves, és nagy/obb szüksége van az anyjára. Mindenesetre akárhogy is döntötök mindig a gyerekek érdekei legyenek az elsõk, õk a legkevesebbet szenvedjenek és ha lehetõség van rá nem kéne õket szétválasztani!!!
szerintem egy 2 évesnek ez egész életére kihathat. gondolj bele, elveszíti az anyját és a kishúgát egyszerre, mert 2 évesen nincs idõérzéke, õ így fogja fel azt, hogy nem veletek él és napokig nem lát titeket. nyilván a kicsivel te otthon vagy, gondolom ha õ az apukához kerül akkor bölcsibe kell vinni, nem? ez egy újabb sérül, anya távol tõle, a "betolakodó" kishugival, õ meg egyedül a bölcsiben. ez egy ekkora gyereknek rengeteg változás, pont neki van most nagyobb szüksége rád. persze ha ti így döntötök akkor ez van, túl fogja élni, kérdés, hogy lelkileg mennyire fogja megviselni. mondjuk én az egész szituációt nem értem mert a kicsi még túl pici ahhoz, hogy dolgozni menj mellõle, akkor miért nem tudsz a naggyal is lenni? értem, hogy anyagiak, de ha apa bevállal egy gyereket akkor csak anyagilag is támogatná õket. legalább addig míg el nem mész dolgozni! vagy mindkettõ maradjon apánál inkább, de szerintem a tesók maradjanak egymás mellett
Soha nem választanám szét a gyermekeimet. Elég nagy trauma nekik már az is, hogy a szülõk szétválnak.
"én nem tudok beválalni 2 gyereket" Miért szültél akkor? Ha nem lenne gond köztetek, és ne adj isten Apukával történik valami ? Akkor választasz a két gyerek közül ki kerüljön árvaházba? Vagy ezt mégis hogy gondolod?
A kérdező hozzászólása: Rengeteg választ kaptam. Köszönöm tegnap este még gondolkodtam és most hogy elolvastam egy egy véleményt hát megmondom inkább valahogy megprobálok megoldást taláåni a párommal valo vitäk elkerülésére.
Elég a közös megállapodás. Váltok is, vagy csak szétmentek? A bíróságon ha elrendezitek a gyermekelhelyezést és ti úgy mentek oda, hogy ez a megoldás nektek jó, ezt akarjátok, akkor a bíróság beleegyezik. Én sem biztos, hogy meg tudnék válni a másiktól, hiszen õ is kicsi még, de nem értem a többi hozzászólót miért kell ítélkezni anélkül, hogy ismernénk a pontos hátteret. Anyuka valamiért nem tud kettõt nevelni, az állami gondozás vagy bármi más helyett még mindig jobb, ha apuka neveli. Az a lenne a legjobb, ha nem ragaszkodnátok a kéthetente láthatáshoz, hanem ha megoldható, akkor gyakrabban.
Számomra nagyon elítélendõ hogy a testvéreket szét akarjátok választani! Olyan kicsik még, és így nagyon el fognak távolodni egymástól!:( Akkor inkább már felváltva legyenek nálatok, ha meg annyira rossz a helyzeted akkor mind a két gyerek az apjánál!
Ez rettenetes. És még furább hogy elég könnyednek tûnsz .Nem ítélkezem.El rettenek. Remélem soha nem kell ilyen döntést hoznom.
hát szerintem ez a legrosszabb megoldás egyrészt ezt én, mint anya nem élném túl :( másrészt a gyerekeknek is ez a legrosszabb, mert szét lesznek választva ennél még talán a közös felügyelet is jobb (bár nem vagyok a híve) hogy 1 hét anyánál, 1 hét apánál de ha 1-et be tudsz vállalni, akkor 2-t miért nem ? meg gondold el, ha nálad lesz mindkettõ, akkor apától kettõ után kapsz gyerektartást, de ha 1 itt, 1 ott, akkor nem lesz gyerektartás, szóval ha az anyagiak miatt nem tudod bevállalni, akkor nem jársz jobban egy gyerekkel
Hát én inkább bevállalnám a rossz kapcsolatot, minthogy bármelyik gyerekemet elhagynám..mert bárhogy is fogalmazunk ez elhagyás..a védõnõ biztos felvilágosít, hogy kell ezt intézni..bár én sosem tennék ilyet :(((
A kérdező hozzászólása: Igen bocsánat elsö válaszadó roszul fogalmaztam a kérdésben. Ezt kinek kell bejelentenem? Esetleg a védönönek?
A kérdező hozzászólása: A fiu 2 éves ö maradna az apjäval a lány 6 honapos ö maradna velem .
Nem tudom, mire jutottatok, de én sem tudnám SOHA szétválasztani a gyermekeimet, arról már nem is beszélve, hogy én is belehalnék a másik hiányába:( A gyermekeimet magamnál szeretném elhelyeztetni, együtt, ha ilyen helyzetbe kerülnék.

5évesen hozzánk került 1kislány mi csak a nevelőszülei vagyunk. Most 13éves és a szülő anyja magával akarja vinni, de a lányom nem akar menni. Mi a teendő, hogy velünk maradjon?

Legjobb válasz: Nem itt kellene ilyeneket kérdezni, fáradj be a TEGYESZ-be, és tájékoztatnak. Annak idején mindezekkel tisztába kellett hogy legyetek. De nem úgy van hogy csak jön az anyuka és elviszi. Üdv: egy gyámügyes

Nem itt kellene ilyeneket kérdezni, fáradj be a TEGYESZ-be, és tájékoztatnak. Annak idején mindezekkel tisztába kellett hogy legyetek. De nem úgy van hogy csak jön az anyuka és elviszi. Üdv: egy gyámügyes
Elvileg a kis lány azzal marad, akivel akar.
Hát igazság szerint nem tudtok csinálni semmit :S Ha a gyámügy is úgy gondolja, hogy az anya megfelel a kötelezõ feltételeknek akkor bármikor visszakaphatja a gyermekét. De láthatást kérhettek bár ezt nem szokták támogatni.
Ez olyan TEGYESZ - esre sikerult valsz!
Ha tényleg van papírja arról, hogy elvigye a gyereket akkor sokat nem lehet tenni a dologért , de ha a kislány nem törõdik bele és akkor van esély , de lehet , hogy csak 08 éves kora után kaphatjátok vissza , de az meg öt év.
Akarom mondani , hogy 18 év:)
A hatóságoknak figyelembe kell venni a gyermek akaratát:amennyiben a gyermek ragaszkodik hozzátok akkor biztosan nálatok marad!!
21.03-as vagyok. Hát ha én akkor nem küldöm el az eredetit akkor még most is várnék a pénzemre mert addig semmit sem küldtek volna. Persze én is azt hittem elég a másolat, de nem. Egyébként visszaküldték az eredetit, nem veszett el.
Soha semmibõl ne postázz eredetit, csak másolatot. Mindig ajánlva, de inkább tértivevényesen küld, az a legbiztosabb.
Én azt szeretném megtudni a kérdezõtöl és a kommentelõktöl, hogy ha október 4.én jár le a tégyás (24.hét), akkor a gyed igénylést mikor adjam be, illetve a munkáltatóhoz kell valamit küldeni ilyenkor? Köszi elõre is választ.
Ha Pesten elfogadtak a masolatot akkor Debrecenben is elfogadjak.Februarban szultem en is.Eredetit sose kuldj sehova
Nem elég a másolat eredeti kell. Én most igényeltem februárban, csak másolatot küldtem és felszólítottak hiánypótlásra. Debrecenbe ment nekem is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm!!Mire én kigondolom, addigra te már el is küldöd!!Nagyon rendes tõled!!Köszönöm szépen!!!Szép napot Neked!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséged!!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Értem, mindjárt megkeresem a Debreceninek a címét.
OEP-hez küldtem, ugyanoda ahova a t-gyást is elötte:)
A kérdező hozzászólása: Nem a MÁK-hoz kell küldeni?
A kérdező hozzászólása: Ohh jaj de jó , nem szívesen postázgatom az eredetit.Remélem minden papíromat idead a könyvelõ ami szükséges hozzá:S:S
Igen elég a másolat, OEP-et fel is hívtam direkt.Elsõ válaszoló vagyok
A kérdező hozzászólása: A másolata is elég?A lapokat a héten megkapom a könyvelõtõl, én már csak átnézem.
Kivonat bõven elég, és ajánlva.Igénylõ lapokat kitöltötted?

Miért útálnak a szüleim? Anyám főleg, de apám is. Öcsém folyamatosan piszkál, de csak ezekkel van baj 3fő, a többiekel jóba vagyok.

Legjobb válasz: 14 leszek,nem tudom megbeszélni velük,mert apám miatt nem hallgatnak meg.Ha mondanék valamit akkor mindig elküld valahova,vagy egyszerûen nem érdekli,beül gépezni.A kutyákat jobban szereti,azoknak mindent lehet,de nemünk rá szem szabad szólni,mert akkor is hogy mijen ... vagyunk.

A kérdező hozzászólása: 14 leszek, nem tudom megbeszélni velük, mert apám miatt nem hallgatnak meg.Ha mondanék valamit akkor mindig elküld valahova, vagy egyszerûen nem érdekli, beül gépezni.A kutyákat jobban szereti, azoknak mindent lehet, de nemünk rá szem szabad szólni, mert akkor is hogy mijen ... vagyunk.
Miért nem kérdezed meg tõlük, hogy mi a probléma veled?Lehet, hogy csak te ugy érzed!
Na , nem úgy gondoltam , a szülõk nem mindig mutatják ki , hogy mennyire imádnak ... De ettõl még a szüleid , és biztosan szeretnek .
A kérdező hozzászólása: Nem mindenki, de õk igen!Ha fel tudnák tenni egy-két dolgot biztos mást mondanál!
Figyelj ha 14 vagy akkor mindenki utál ! Mármint , hogy azt hiszed mert kamasz vagy !
A kérdező hozzászólása: A koli nem jó, mert helyben van a suli.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, de nem értik meg, [email protected], meg hasonlók, nem nagyon vesznek semmi ojat, amit szeretnék.Am fiú vagyok.
Mondd meg nekik h úgy érzed nem szeretek téged.Ha ezt elmondod biztos h nem küldenek sehova..:D Ülj le velük beszélni h tudod h nehéz a mai világban nyugodtnak maradni a sok stressz miatt, de szeretnéd ha többet foglalkoznának veled, és nem kapnák minden apróságon fel a vizet.És mondd meg a testvérednek is h semmi jóhoz nem vezet a ti kis rivalizálásotok, eccerûbb ha békésen rendes testvér módjára viselkedtek nem csak neked, de neki is.Legalábbis gondolom. Apám ugyan ilyen volt velem, egyedül anyámmal értettük meg egymást mikor még otthon laktam. Szerintem amúgy ha ezt így elmondod nekik akkor biztosan nem fognak veled kiabálni.. Ha meg igen akkor meg húzz el a p*csába..Lépj le..nem úgy értem pasihoz..hanem költözz koleszba.. Mivel azt írtad 14vagy..így már elmehetsz..(: Mindenesetre sok szerencsét!
Hány éves vagy?
Nem hinném h utálnának a szüleid.. Mit csinálnak h úgy érzed, nem szeretnek? Mellesleg, h az öcséd piszkál az teljesen normális, hisz testvérek vagytok..a bátyám és köztem is sokat ment a rivalizálás egy ideig.. 17/L
Miben nyilvánul meg, hogy utálnak? Nem csak szigorúan nevelnek? Engem tényleg utál az apám!Elköltöztem otthonról, mégis szemétkedik velem, ha látogatóba megyek, nagyon szar! Sajnállak Téged is! De fel a fejjel, és kitartás! 25/N
ugyanabban a cipõben járunk...az én szüleim is utálnak...bár az apám mostanában kedves lett velem, viszont anyám indig azzal fenyeget hogy õ egyszer agyonfog verni...és már nem is egyszer próbálta meg...és nekem meg a 25 éves nõvérem még mindig nálunk lakik és folyton rajtam élõsködik és mindenembe beleköt és amikor már végképp elegem van és azt mondom neki hogy hagyjál már békén, akkor az anyám azért akar agyon verni hogy én ne mongyak ilyeneket a nõvéremnek -.-" persze a nõvérem meg mindig leqrváz, mert van barátom. 12L

Én gondolkodok furán? A családomban konkrétan két gyerköcröl lenne szó! Két unokaöcsröl! Egyik 3lesz másik 3 múlt! Mindkettö úgy mondja a szüleit ha másnak mesél róluk hogy Anyám Apám!

És kérdeztem a szülöket hogy nem e zavarja öket ez a megszólitás! És azt mondták hogy NEM! Engem kifejezetten zavarna! Nem szeretném ha igy szólitanának a gyerekem! Olyan rideg! Nekdem egy két évesem meg egy hat évesem van! A pici mindig ilyenkor azt mondja hogy Anya a nagy Anyukám Apukám! És én ezt igy érzem rendjének! Mivel én Felnött fejjel is azt mondom hogy Anyu Apu!

Legjobb válasz: Szerintem nincs ezzel gond, csak a te fülednek szokatlan. Nekem a szüleim mindig anya és apa voltak, és kiskoromban ha másnak meséltem róluk, akkor anyukám és apukám. De felnõttkoromban változó már, hogy mit mondok, mostmár néha anyám, apám, néha anya, apa, néha anyu, apu, ahogy a számra jön. Õk így szokták meg, szerintem nincs ezzel gond, csak aki meg nem így szokta meg, annak furcsa. Ha a szüleiket nem zavarja ez a megszólítás, akkor semmi gond. Én ismerek olyan gyereket, aki pici korától a keresztnevén szólítja a szüleit, nekem pl. ez az ami nagyon nagyon furcsa, de ha náluk így szokás, akkor tegyék így. Úgysem a szó a lényeg, hanem hogy meglegyen a kellõ szeretet és tisztelet, azt pedig a hangsúly adja meg.

Szerintem nincs ezzel gond, csak a te fülednek szokatlan. Nekem a szüleim mindig anya és apa voltak, és kiskoromban ha másnak meséltem róluk, akkor anyukám és apukám. De felnõttkoromban változó már, hogy mit mondok, mostmár néha anyám, apám, néha anya, apa, néha anyu, apu, ahogy a számra jön. Õk így szokták meg, szerintem nincs ezzel gond, csak aki meg nem így szokta meg, annak furcsa. Ha a szüleiket nem zavarja ez a megszólítás, akkor semmi gond. Én ismerek olyan gyereket, aki pici korától a keresztnevén szólítja a szüleit, nekem pl. ez az ami nagyon nagyon furcsa, de ha náluk így szokás, akkor tegyék így. Úgysem a szó a lényeg, hanem hogy meglegyen a kellõ szeretet és tisztelet, azt pedig a hangsúly adja meg.
A kérdező hozzászólása: Igazatok van tudom jl csak furi :) Ha már igy felhoztad a csókolom köszönési formát: -26 éves vagyok!És én a mai napig a gyerekkori ismeröseimnek akik most már 40-50-60 évesek Csókolom-ot köszönök!Növérem szerint tök gáz ahog Ö fogalmazott!A kevésbé ismeretleneket akik már felnöttként ismertem meg Jó napot kivánok-ként köszöntöm!De nem tudnám pl az ezer éve ismert házfelügyelö nénit aki pelenkás korom óta ismer és mióta beszélek csókolommal köszöntök Jó napot kivánok-ként üdvözölni!
Még egy eszembe jutott, de ez lesz az utolsó, ígérem :-D Szóval mikor kicsi voltam, akkor engem úgy tanítottak, hogy a felnõtteknek úgy köszönjek, hogy "kezitcsókolom". Bekerültem az általános iskolába, 2. osztályos koromtól nem köszöntem a tanított módon, hanem "csókolom"-ra módosult, mivel az osztályból a többi gyerektõl pedig ezt hallottam legtöbbet, idegenné vált a korábbi köszönési forma, mert jóformán csak én köszöntem úgy (legfeljebb még 1-2 osztálytársam, de nem mi voltunk többségben), és én is erre a "csókolom" köszönési formára szoktam át (azóta se használom a másikat, ha így köszönök valakinek).
Elsõ vagyok. Kiegészítem annyival, hogy a gyerek megszólítása is lehet más és más. Ahogy írták, van, aki a teljes nevén szólítja a gyerekét, amit más becézve használna. Nekem az öcsém Péter, pedig a családban mindenki Petinek hívja. Én mindig Péternek, vagy Öcskösnek, amúgy 18 éves már. De például azt, hogy kölyök, azt is lehet nagy nagy szeretettel is mondani, meg nagyon lekezelõen is. Sõt, emlékszem, apám tesómnak néha azt is mondta, hogy "[email protected]" de sose bántóan, meg mondjuk nem is mások elõtt, de sose meg se fordult a fejünkben, hogy ezt bántásnak szánná. Így másnak lehet, hogy ez akár ordenárénak is tûnik, de nálunk ez mindig kedves hangsúllyal hangzott el.
A kicsitol ne ugy vedd az anyam, apam-at mint egy felnottol! Mert a kicsi ugy gondolja, hogy az o anyaja, es apaja, ezert mondja igy, hogy anyam, apam. Mashogy ertik ok, mint egy nagy tinedzser, vagy felnott! Kepzeld, az en kisfiam is igy mondja, sot meg sokszor nekem is mondja, hogy anyam gyere ide, pedig kicsi o is. Tudom, hogy nem ugy gondolja a gyerekem, hogy: He, anyam, gyere mar ide... Hanem ugy, hogy en anyukam, csak o egybe vonja. A hangsulyt nem lehet erzekeltetni itt a gepen sajnos, de remelem erted. Az en anyam, az en apam. De, szolhatsz is a gyerekeknek, nincs ebbol semmi!
Neked lehet, hogy szokatlan, de ha a szülõk így tanították a gyerekeket, akkor így fogják mondani. Ez a szülõn múlik, hogyan tanítja a gyerekének a szülõ megszólítását. Felnõtt korban ez változhat (nálam is változott).
én pici koromban mindig a keresztnevén szolitottam anyukámat, mivel apám sosem hivta anyának, vagy anyunak (ami érthetõ) és igy szoktam meg.késõbb kamasz koromban ha jolemlékszek már anya apa voltak, ha másnak mesélek róluk még mosz is anyám és apán.nem érzem sértõnek rájuk nézve, mert tényleg az anyám és az apám:-) szerintem nincs nagy jelentõsége, megszokás kérdése, nem feltétlenül tiszteletlenség
A kérdező hozzászólása: Értem én hogy gondolják a gyerekek!Nem is veszem tölük "rossz néven"!Csak nekem olyan ridegül hangzana ha a fiacskáim azt mondanák!:)
A kérdező hozzászólása: Játék=játékom labda=labdám autó=autóm anya=Anyám apa=Apám Értem én!!! :) ))
A kérdező hozzászólása: Jó!Tudom nem egetrengetö a kérdés(Föleg igy karácsony este!Csak egyedül vagyok mert Párom haza vitte a szüleit, gyerekek meg már alszanak!)Csak azért egy kis gyerek szájából nekem fura! Persze az Ö dolguk! Boldog karácsonyt mindenkinek!
Én is csókolommal köszönök azoknak, akik piciként is ismertek, kivéve, amelyikük felajánlotta a tegezõdést, de ez már nem volt olyan könnyû átszokás mindenkinél, mint gyerekként, némelyiküknél hetekbe-hónapokba telt, mire megszoktam, hogy már tegezõdünk. :-)
A kérdező hozzászólása: Én egy lakótelepen nõltem fel!Anyu mindig levitt minket a játszóra ahol 4-5-6 anyuka szintén lennt volt a hasonló korú gyermekeikkel!A mai napig van rajtunk kivül még 3 anyuka akik egykor gyerekként játszottunk már a saját gyerekeivel jön le!És én a szüleiket nem tudom tegezni pedig felajánlottak hogy már én is felnött vagyo tegezem öket!De nem megy! :)
Szerintem ez egy bolhából elefántot-típusú kérdés, amin nem kéne agyalni. Van, aki így szólítja a szüleit, van, aki úgy. Ismerek pár embert, aki pl. az anyukáját "édesanyám"-nak szólítja, szerintem szép, de én azért nem fogom így hívni anyámat, hiszen világéletemben úgy szoktam meg, hogy mások elõtt anyámra anyámként, apámra apámként hivatkozok, nem pedig anyuciként vagy apukámként. Nem érzem ezt sem ridegnek, sem távolságtartónak, egyszerûen jelzem, hogy ezek a bizonyos emberek milyen rokoni kapcsolatban állnak velem, minden sallang és üntyürü-püntyürü gügyögés nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy ne tisztelném, ne szeretném õket, egyszerûen idegesít a gügyögés.
Szia! A párom, amióta járok hozzájuk (3, 5 éve) mindig "anyám"-nak hívja az édesanyját. Én kezdetben - hozzád hasonlóan - teljesen kiakadtam ettõl, pedig õ már 17 éves volt, amikor megismertem. Mostanra már megszoktam, mert õ nem rosszindulatból vagy negatív felhanggal mondja ezt.

A szüleim már több mint 20 éve házasok és anyám már nem szereti apámat, de apám meg túlságosan is szereti anyámat. Nem tudunk szétköltözni mer szinte poton áron tudnánk csak eladni a házat, ráadásul egy csomó kölcsön is van rajta. Mit tegyek? 19/f

Nem tudnánk két különálló lakást venni.Anya felajánlotta azt apámnak, hogy éljenek ugyanúgy együtt (mármint egy házban és szobában)csak éljék mindketten a maguk kis életét. Na ezt apám nem tudta elfogadni és attól félek valami hülyeséget fog csinálni. Én már nem tudok nekik mit tanácsolni, please segítsetek!:(

Legjobb válasz: Én szüleim is vagy 20 éve "együtt" vannak, de már jó 10-15 éve nem szerelembõl. Már nem alkotnak egy párt, ha találkoznak vagy épp hazajön anyám a munkából egy szájrapuszi és ennyi. Apámnak azóta ezer és egy csaja volt. De még mindig együtt lakunk, õk egy szobában, egy ágyban alszanak. 18/L

Én szüleim is vagy 20 éve "együtt" vannak, de már jó 10-15 éve nem szerelembõl. Már nem alkotnak egy párt, ha találkoznak vagy épp hazajön anyám a munkából egy szájrapuszi és ennyi. Apámnak azóta ezer és egy csaja volt. De még mindig együtt lakunk, õk egy szobában, egy ágyban alszanak. 18/L
egy szobában hogy lehet külön élni? kicsit morbid, sajnálom:((
A kérdező hozzászólása: Ha nem szeretnék egy mást ez jó is lenne így, meg tudok jó pár emberrõl akiknél ez mûködik, de mivel nem ugyanúgy éreznek egymás iránt, ezért ez kivitelezhetetlen.:S
18alatt tudni kell a szülõknek is, szal ki fog bukni. Mondja el.
Ha nem szol minel hamarabb akkor kifut az idobol es nem fogjak mar elvenni! Hany hetes? Es igen kell a szulo jelenlte!
En nekem hiaba tudtak a terhesseget a szulok kiakadt a doki hogy nem jottek velem. Mert az elso vizsgalatnal is mondta, hogy szulo jojjon (de dolgoznak a szuleim) es nem volt eleg nekik hogy a nagykoru parom velem volt.
Nõgyógyászhoz elmehet szülõ nélkül is, õt köti is az orvosi titoktartás. Viszont az abortuszhoz kell egy nyilatkozat a szülõtõl is, hogy hozzájárul, anélkül kiskorú esetében nem lehet.
A kérdező hozzászólása: nem én lettem terhes szóval nem kell rögtön letámadni,
Szerintem te lettél terhes kérdezõ. Ugye? Nah mindegy, ahogyan írták is, anyuciék meg tudják mindenképp, szal mondd eo nekik. A veréstõl félsz? Az elmúlik. Lesz ami viszont örökre nyomot hagy benned. Az rosszabb lesz mint két anyai pofon.
Jól írták elõttem, ha elég nagy volt a szexhez, legyen elég nagy ahhoz is, hogy a szülei elé áll. Mivel 18 év alatti, kell a szülõi beleegyezés. Egyáltalán, tisztában van a barátnõd az abortusz menetével? Meg kell jelennie a védõnõnél, kb. 30 000 Ft az egész, és, ha nincs komplikáció, két nap kórház, mivel még nem szült. Ezt hogyan sumákolná el? Szépen a szülõk elé állni és minél gyorsabban, ha nem akarja megtartani a babát, mert csak a 12. hétig veszik el.
Ki fog derülni. ha elég nagylány volt a szexhez akkor ahhoz is legyen felnõtt hogy a szülei elé álljon, és mondja el hogy meg akarja ölni a gyerekét.
A szuloknek igy is uygis tudniuk kell. Nagy levego. Kiakadnak de utana segitenek megoldast talalni (en is feltem elmondani)
A nõgyógyásznal nem kell ott lennie, azt viszont nem art tudni, hogy az orvos hivatalból jelenti a kiskoru terhességet. Az abortusz hoz szuloi beleegyezés kell. Ha a szulo nem engedne, akkor a gyamhibpvatalhoz kell a kislánynak fordulnia, ok engedélyezik a szulo akarata ellenére is.
Meg kiskoru, kell a szulo hozza. Ilyen az, amikor ugy szexelnek az eretlen kiskamaszok, hogy szinte semmit sem tudnak, de labat szettenni mar megy. Orok tanulsag lesz neki!
Az aortusz is mûtét. Minden mûtéthez kell beleegyezés, fiatalkorúnàl szülõi.
nem fogják megverni, mert terhes nõt nem ver senki értelmes és gondolom a szülõk azok. szóval ettõl ne féljen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!