Találatok a következő kifejezésre: A szülei és azt mondták, hogy (35 db)

A szüleink még nem találkoztak, de mi már 10 éve együtt vagyunk a párommal, édesanyámnak felvetettük a szülők találkozását, és azt mondta, hogy az ő és édesapám szüleinél se volt szokás a találkozgatás, ez most akkor mit jelent, erre mit lépjek?

Legjobb válasz: Az én anyám se kíváncsi a párom szüleire..mondjuk itt feszül némi ellenérzés anyóspajtásék hozzánkállása miatt.Szóval nem egyedi ez, szerintem ne erõltesd, mindenkinek jobb így, mintha lenne egy ciki, feszült légkör, amibõl mindenki menekülne.

Az én anyám se kíváncsi a párom szüleire..mondjuk itt feszül némi ellenérzés anyóspajtásék hozzánkállása miatt.Szóval nem egyedi ez, szerintem ne erõltesd, mindenkinek jobb így, mintha lenne egy ciki, feszült légkör, amibõl mindenki menekülne.
Nem akar velük találkozni.
Mondd el neki, hogy nem azt szeretnéd, hogy rendszeresen összejárjanak, hanem hogy ismerkedjenek meg. Senki nem várja tõlük, hogy barátok legyenek, de attól szóba állhatnának egymással. Elvégre a ti szüleitek, ti pedig együtt vagytok. Szervezzetek egy családi vacsit ahol mindannyian jelen vagytok, és mutassátok be õket egymásnak.
ne írj dupla w-vel. Utolsó.
Ja bocsi kiment a fejembõl mire fégig olvastam amúgy lehetséges , hogy adnak neked diákmunkát!Amúgy meg bocsi h megkérdem , de hol lehet új kérdést kitenni?!
Hány éves vagy? Ha 14-nél több akkor felvesznek diákmunkára! :)
Mennyibe kerül?
Hol laksz? kifizettem neked.
És azt nem mondta miért nem fizeti ki?:$$ de ha gondolod a házatokban kérdezd meg az idõseket hogy kell-e walamiben segíteni wagy walami ilyesmi wagy sétáltass kutyát pénzért.wagy még esetleg:beszééld meg anyukáddal hogy megcsinálsz otthon mindent de wegye meg a cipöt:$$ és akkor wiszont nagyon becsüld meg anyukád meg amugy is becsüld mert anya csak egy wan:) )
A kérdező hozzászólása: A kérdésben leírtam hogy 13 :)
A kérdező hozzászólása: 3350 FT de mivel anyukám ott dolgozik ahol kinéztem, leveszik neki a 20 százalékát és így: 2680 FT lesz, ha jól számoltam ki.
A kérdező hozzászólása: Ha be vagy jelentkezve, akkor: oldalt ahol a kategóriák vannak alul van egy olyan hogy , , új kérdés " arra, utána add meg a kategóriát, és írd be a kérdésed. :)
hol lakol kedves kérdezõ?

A szülei rámnéztek és azt mondták, hogy nem tudnak elfogadni. Végre van 1 nagyon rendes fiú és ez van. És ő inkább alázatos, mintsem lázadó, pedig már 21 éves. Mit csináljak?

Azt mondta,h nem járhatunk ezért,mert neki a jöv?re nézve(anyagi háttér)jó,ha a szülei kedvére tesz.De könyörgöm, ez az ? élete!És nem is szeret igazán,ha nem áll ki mellettünk.

Legjobb válasz: Ezek szerint a pénz neki többet ér, mint te. Én a helyedben még örülnék is.. egy ilyen alak nem érdemel meg téged. Hiába rendes pasi meg õ a "tökéletes". Egyelõre nem tudsz semmit sem csinálni. Sajnos. És hogy-hogy nem fogadnak el?! A fiuk választotta, csendesen elkéne fogadniuk. Most inkább fogadd el, hogy nem õ az, akivel szép életet tudnál (tudtál volna) élni.

Ezek szerint a pénz neki többet ér, mint te. Én a helyedben még örülnék is.. egy ilyen alak nem érdemel meg téged. Hiába rendes pasi meg õ a "tökéletes". Egyelõre nem tudsz semmit sem csinálni. Sajnos. És hogy-hogy nem fogadnak el?! A fiuk választotta, csendesen elkéne fogadniuk. Most inkább fogadd el, hogy nem õ az, akivel szép életet tudnál (tudtál volna) élni.
Azonkívül, hogy csak a szüleinek való megfeleléssel törõdik, csinál még valamit? "Nem szeret hazudni a szüleinek." Szeret egyáltalán valamit is? Mondjuk TÉGED? Hagyd a fenébe, ez a pasi egyedül fog megöregedni, és naponta jár ki majd a temetõbe.. már bocsi, ezért a csúnya mondatért, de ennyire nem lehet valaki korlátozott!! Vagy egy pénzéhes ...
Arra nem gondolt senki, hogy ez egy "jó" indok a fiúnak a szakításra? A szemedbe mondták a szülõk, vagy csak a fiútól hallottad? Ha igaz és a fiú szeretne, gondolkodás nélkül téged választana, bocs, de ez így van.
A kérdező hozzászólása: Hm, hát igazatok van. Most szeretné, hogyha barátok maradnánk, de én erre képtelen vagyok. Titokban sem járhatunk, mert nem szeret hazudni a szüleinek. Köszönöm a válaszokat.
Semmit se csinálj, szerintem legjobb, ha elfelejted.Ha ennyire a szüleire hallgat, meg az anyagiakkal jön, sok jó nem sülne ki ebbõl.Azért ez nem semmi, hogy így ránézésre már ezt így kijelentik, hogy nem tudnak elfogadni, ezek szerint téged még csak meg sem próbáltak megismerni, kicsit durva.Bár, ha fiús szülõkrõl van szó, akkor ezen nem is lehet csodálkozni.Valószínûleg, akkor a szülõknek senki sem lesz elég jó a fiúkhoz.
Nos, hát ez nagyon durva... Én nem is tudom, mit csinálnék ilyen helyzetben, sõt, hihetetlen, hogy ez csak így megtörténik! Lehet túlzok, de tényleg, együtt vagy valakivel, szereted.. és akkor egyszercsak a szülõk csettintenek egyet, és hopp, urgott a kapcsolat? Mi lenne, ha titokban lennétek együtt? A szülei elég szívtelenek lehetnek, ha csak ilyen áron vannak a fiacskájuk mellett... Úgy mellesleg, nem tudom mennyivel lenne jobb neked bekerülni egy ilyen családba, ahol ennyire "érzelemmentesen" megy minden! Talán el kéne felejtened.. Neked is jobb lenne úgy.
Nagyon nehéz a fiús szülõkkel, szerintem egy teljesen más kategória. Engem sem fogadtak el a férjem szülei, pedig semmi konkrét okuk nem volt rá, fõleg, hogy mégcsak meg se ismertek, hisz 2-3 találkozásból, felületes beszélgetésekbõl nem lehet valakit megismerni. Valószínûleg nem benned van a hiba, lehet bárkit vitt volna oda a barátod, neki is ez lett volna a sorsa. Jobban jársz, hogy nem lesz közöd egy ilyen családhoz, hisz a válások 60%a is a szülõk miatt van. Ha pedig a párod nem áll ki melletted, az nagy baj, mert nagyon sok esetben választania kell a szülei és a partnere között. De õ még éretlen, nem él önálló életet, így nagyon nem is várható el tõle. Ha meg ennyire alázatos, úgysem lenne sok jövõje a kapcsolatotoknak, ahol a szülõk befolyással bírnak. ..és igen, nem szeret igazán, de ez is azért van, mert éretlen. nekem is volt egy barátom, ennyi idõs volt mikor megismertem, és láttam, hogy nagyon függ a szüleitõl, pedig õ már megtehette volna, hogy önállósodik, nem volt akadálya. én szerettem volna pedig, ha összeköltözünk. 2 év múlva szakítottunk, és nagyon jó döntés volt, azóta eltelt 5 év, most épp egy 21 éves barátnõje van, de még mindig otthon lakik. Szerintem a vége az lesz, hogy ráépül a házra és ott lakik majd a családjával. Szóval eléggé látni az ilyesmit elõre is, nem kell hozzá több évet lehúzni valakivel.
A kérdező hozzászólása: Ilyen még sosem volt velem, hogy ne lettem vna szimpatikus a szülõknek.Szerintem zavarta õket, h felajánlottam hogy elmosogatok (amit meg is tettem)és hogy illedelmes voltam.Éreztem, h nem fogadnak szívesen ezért nagyon zavarban voltam:/
Semmit. Ha fontosabb neki a szülei véleménye meg a pénze, akkor jobb ha nem teszel semmit.
Szerintem is hagyd a pasit, felejtsd el fogsz te talalni jobbat. Tudom konnyu mondani es annal nehezebb megtenni. 7 eve en is hasonlo helyzetben voltam ahol a parom mamaja nem fogadott el, csaladi okok miatt, mert olyan szep es klassz csaladom van (ezt most negativ ertelemben irtam).. A srac nem dobott de a kapcsolat titok kapcsolatba ment. En remeltem h egyszer majd az anyja elfogad, de megrogzott maniaja volt h en a penzre utazom pedig nem igy van. Vartam 3.5 evet es a kapcsolat sosem lepett ki a titok kapcsolatbol. Sosem lett normalis kapcsolat. Hidd el egy ideig kielegit ez a titok kapcs dolog de egy ido utan mikro latod a barataidat normalis kapcsoltabna benned is megfogalmazodik van e igy ertelme. 3.5 ev utan en szakitottam mert elegem lett. O sosem ert be annyira h szembeszalljon anyuci akarataval es megmondja nekem ez a no kell. A sors ironiaja, h szakitas utan ugy adodott h a csaladdal talalkoztam, es a kis penztelen bevandorlo lanybol egy igen csak tehetos, jo anyagi korulmenyek kozott elo, nagy szakmai multtal rendelkezo lany lett.. Akkor mar anyuci elfogadott volna.. de ugye a damage meg lett csinalva, es azt kitorolni nem lehetett. Nekem ez a dolog kihatott az egesz jovobeni kapcsolatepitesemre. Mai napig keresem az igazit.. Hidd el ne tedd!! Megeri meg most elfeledni mint kesobb sokkal tobb fajdalmat okoz neked.


Mikortól van biztosítva a babám. Megkérdeztem a német biztosítót, azt mondták, hogy itt ha a nőnek van biztosítása, akkor a baba is biztosított. De ha én magyar vagyok és Németben szülök, hogyan van a baba biztosítva, ha nekem csak EU kártyám van?

Attól tartok, hogy ha megszületik a babám, megvizsgálják, talán már szurit is kap, azt nekem kell kifizetnem, mert a babámnak nincs biztosítása? Vagy ez hogy van itt kinn? Tehát a születést?l a biztosítás kötésig átfutó id?szak alatt nincs a babának biztosítása? An.

Legjobb válasz: Én a Holland határtól kb 50km-re lakom és jan. Végen fogok szülni EU kártyával. A baba pici, lehet hogy több napot kell benn töltenem vele.szerintetek lehet az én EUkartyammal biztosítva, amíg nem kap otthonról EU kártyát?

A kérdező hozzászólása: Én a Holland határtól kb 50km-re lakom és jan. Végen fogok szülni EU kártyával. A baba pici, lehet hogy több napot kell benn töltenem vele.szerintetek lehet az én EUkartyammal biztosítva, amíg nem kap otthonról EU kártyát?
SZia! Én anno úgy csináltam, hogy megbeszéltem a dokikkal, hogy addig az én kártyámat használják, és ha megvan a picurnak, akkor bemutatom. Az elsõnél még nem volt eu, a másodiknál már könnyebb volt. Egyébként fogsz kapni egy sárga kiskönyvet, abban szépen le lesznek írva, mikor kell a gyereknek vizsgálatra menni, mikor kell szurit kapnia stb. De nem létkérdés a kártya sem, mert úgy tudom 18 éves korig minden ingyenes. De hatig tuti, mert mi azt tavasszal töltöttük, és elég volt vinnem a kiskönyveket. A gyerkõcöknek nem kérték az eu kártyát. Az összes oltást németben kaptuk, soha nem fizettünk, sõt ha a doki ad receptet a gyereknek, akkor a gyógyszertárban az is ingyen volt. Én a bajoroknál, és Baden-Würtenberrgben szültem. Te hol fogsz?
Én Rheinland-Pfalzban szültem, tõlem megkérdezték, hogy az anya, vagy az apa által legyen biztosítva a baba. Itt kérik a baba kártyáját az orvosnál, de tényleg minden ingyen van, a gyógyszerek is.

Tegnap voltam a háziorvosomnál a táppénzes papír miatt, és azt mondta, hogy hagyjam abba az Elevit szedését, ha nem akarok nagy babát szülni. Igaz az, ha szedem a vitamint akkor nagy babát szülök? 23hét2napos vagyok.

Legjobb válasz: Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.

Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.
Én végig szedtem az Elevitet, és a babám 3460 grammal született.
Én most 34 hetes vagyok. Folyamatosan szedtem az Elevitet. Ennek ellenére összesen 9 kg-ot híztam eddig. Tehát szerintem nem a vitamintól híztál...
Az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, fõleg téged! Jobban beépül minden a szervezetedbe amit megeszel, sõt étvágygerjesztõ hatásuk is van. Én mióta nem szedem, nem hízok olyan ütemben, mint elõtte.
Én kedden kérdeztem rá a védõnõmre, hogy az Elevit szedésével valóban nagy lesz-e a babám? Azt mondta, hogy a régi terhesvitamin, a Materna valóban okozott ilyen problémát, de az Elevitet úgy állították össze, hogy ilyen problémát nem okozhat. Mindenesetre jövõ héten rákérdezek az orvosomra is. Az Anyák lapjában azt olvastam, hogy nem a vitaminoktól nagyok a babák, hanem a fehérjedús, szénhidrátban gazdag táplálkozás miatt. Nõvéremnek 2 gyereke van, mindkettõnél szedte az Elevitet, és mindkét gyerek normál, kb. 3500 grammos volt. Azt javaslom, a kezelõorvosodat kérdezd meg, õ mit ajánl. Sok boldogságot! :-)
A nõvérem végig szedte a babája:3820gr-mal született.A barátnömé, aki szintén végig szedte:3500gr.Kérdezd inkább a nõgyógyászodat.Nekem a háziorvosom mondta, hogy szedjem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor abbahagyom az Elevit szedését, nem szeretnék óriási babyt szülni. Boldog babavárást kívánok mindenkinek!
Szia! Jön a nyár, egyél inkább sok gyümit, zöldséget!! Az sokkal jobb, hiszen természetes!! Tényleg jobb, ha elhagyod mostmár. Boldog babavárást! :o)
Igaz. A genetikai fejlõdés már befejezõdött. Hagyd abba.
Van benne vmi. Nemcsak nagy babád lehet, de innentõl kezdve a súlyod is rohamosan elkezdene nõni. Én 50 kilóval kezdtem és 6 hónapig szedtem, pedig nem kellett volna, csak az 1-3 hó számít, amikor kifejlõdnek a legfontosabb szervek. Most 70 kiló vagyok. A következõ terhességemnél nem fogom ilyen sokáig szedni. Nem zabáltam, nem ettem többet a szokásosnál, de vhogy a zsír jobban raktározódott, és a védõnõm is ezzel magyarázta, hiszen sokszor még étvágyam sincs, mégis az a kicsi is amit megettem rajtam maradt. A babám súlyát a 40. hétre 3, 6 kilóra saccolták. Üdv, 36 hetes k.mami
Szia! Nem hiszem, hogy az Elevit okozná a zsír fokozottabb raktározását.Valószínüleg hormonális okai vannak. Sajnos én az utóbbi 2 év alatt 15 kg, szedtem fel, tehát vagyok 80 kg.A férjem meg 102 kg.Mégis azt a tanácsot kaptuk, hogy amennyiben babát szeretnénk, szedjük az Elevitet. Mi december óta beveszünk naponta 1 szemet(ö is, meg én is).Úgyanaz az ostoba napirendünk van, mint elõtte és egyetlen kg-ot se híztunk azóta.( Nálam még inkább leállította). A mi háziorvosunk azt mondta nem árt, ha szedjük. Egyébbként, ha szereted az epret, és tudsz beszerezni jó minõségüt, akkor a vitaminok és ásványok nagy részét abból "beszerezheted".Ha jót akarsz az alakodnak fehér lisztes dolgokkal, és fehér cukorral légy óvatos, az sokat segíthet. Boldog baba-várást!

Még csak pár hete vagyunk együtt a barátommal és még csak látásból láttam a szüleit és ők is engem, de amikor kérdeztem hogy mondtak e valamit azt mondta hogy semmit. Ez akkor rosszat jelent?

Mármint hogy valami olyat mondtak. mert szerintem ilyenkor mindenki mond valamit, a véleményét, de valoszinü nem akart engem megbántani, meg csak annyit mondott hogy neki tetszek és ez a lényeg ami igaz is csak engem érdekel hogy mégis mi az els? menyomásuk

Legjobb válasz: Ha még éppen csak láttak téged a barátod szülei, akkor ugyan mit tudnának mondani rólad? Talán még az a bizonyos "elsõ benyomás" sem alakult ki rendesen bennük rólad. Mert ahhoz azért szerintem kell valami gesztus, egy bemutatkozás, néhány perc beszélgetés...

Ha még éppen csak láttak téged a barátod szülei, akkor ugyan mit tudnának mondani rólad? Talán még az a bizonyos "elsõ benyomás" sem alakult ki rendesen bennük rólad. Mert ahhoz azért szerintem kell valami gesztus, egy bemutatkozás, néhány perc beszélgetés...
Szerintem könnyen elõfordulhat, h tényleg nem mondtak még semmit. Csak láttak Téged, az édes kevés. Ha rendesen bemutat és beszélgetsz velük, akkor nyilván ki tudnak alakítani egy remélhetõleg :) pozitív véleményt rólad, és biztos elmondják majd neki is h milyen aranyos lányka vagy. Legalább már láttad õket. Én több mint 8 hónap alatt még csak nem is láttam a barátom szüleit. Szóval ne aggódj, ez nem jelent semmi rosszat.
Én is úgy gondolom, hogy ez még semmit nem jelent!:)
pl anyukám sem mond semmit az aktuális páromról amíg járok vele. Tehát lehet, hogy az õ szülei se mondtak semmit, fõleg, hogy még csak 1x láttak.

Kaptam 5rosssz jegyet, amit nem mutattam meg otthon, és a tanár azt mondta, hogy irassam alá, de félek, hogy nagyon mérges lesz a szülõm. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Mutasd meg a szüleidnek, hidd el azzal jársz a legjobban. Én is volt sokszor hogy nem mondtam el ha rossz jegyet kaptam, de sose lett jó vége.

Mutasd meg a szüleidnek, hidd el azzal jársz a legjobban. Én is volt sokszor hogy nem mondtam el ha rossz jegyet kaptam, de sose lett jó vége.
Mutasd meg. Inkább azért kiabáljanak veled, mert rossz jegyet kaptál, minthogy azért mert nem mutattad meg nekik. Ne akard elveszteni a bizalmukat!
A kérdező hozzászólása: Még nagyobb bajt nem szeretnék keverni.
írd alá te, vagy ha van nagyobb testvéred.
A kérdező hozzászólása: De ez az 5jegy rontotta le az ötöst 3-asra.
Úgy nem tudod csinálni, hogy ne legyenek mérgesek, de a teljes megbánás csillapíthatja a haragjukat. Szerintem kezd úgy, hogy nagyon nagy bajt csináltál, és lelkifurdalásod van mert hazudtál is. Amikor megkérdezik, hogy mi történt megmondod nekik, majd aláíratod. Mivel látják, hogy tudod mit tettél, és megbántad, szerintem egy fejmosáson kívül hosszan tartó haragra nem kell számítanod. Bátorság, õszinteség. Mert ugye megbántad?
Hidd el jobban fognak haragudni ha nem mutatod meg. Állj oda és mondd meg nyíltan: Apa/Any, kaptam néhány rossz jegyet, lusta voltam nem tanultam, többet nem fordul elõ. Én biztos többre tartanám, hogy megmondja a szemembe, minthogy utólag sunyi módon derül ki.
A kérdező hozzászólása: De hogyan csináljam, hogy ne legyenek annyira mérgesek?
öszinteség nagyon fontos...elöbb vagy utobb ugy is kiderülne...ha csak ez az 5 rossz jegyed van akkor ugy se lessz akkora balhé
Én anno ilyenkor megkértem a tanárt, hogy hadd javíthassak, és hadd írathassam alá a rossz jegyet az újonnan kapott jó jeggyel. Legalább a tanár és a szüleid is látják, hogy igyekszel.
Mást nem tudsz tenni, mint megmutatni, még pedig mielõbb, hamarabb túl leszel rajta.
Mindenképpen mondd meg a szüleidnek. Elõbb utóbb úgyis megtudják és akkor jobban fognak haragudni. Fõleg, akkor ha magadnak írod alá. Azt semmiképpen nem javaslom. Észreveszik, hogynem az õ alárasuk van az ellenõrzõben, ráadásul mihez van aláírás: 5 rossz jegyhez. Arról nem is beszélve, hogy pocsékul fogod érezni magad és attól rettegsz, hogy lebuksz. Ess túl rajta és állj a szemük elé. Ígérd meg, hogy minél elõbb kijavítod és váltsd is valóra.

Szoval az tortent, hogy nem mondtam el egy csomo rossz jegyet a szuleimnek es most bukott ki. Nagyon nagy bajt csinaltam?

Mindent megvontak tolem, ugyhogy nem is biztos hogy tudok forumozni. Raadasul a hetvegen egy matematikataborba kellene (szeretnek) menni es nem akarnak elengedni. Oket is megertem, es jova szeretnem tenni. Tudnatok nekem segiteni?

Legjobb válasz: Szia. Én is csináltam ilyet iskolás koromban, és utólag jöttem rá én is, hogy jobb elmondani a legelején a dolgot. Gondolom az is rosszul esett a szüleidnek, hogy egy ideig hazudtál nekik. Biztos meg fognak bocsájtani, csak egy kis idõ kell nekik. Mégis milyet rossz jegyeket nem vallottál be? Nagyon szigorúak? Gondolom ha matektáborba szeretnél menni, akkor nem lehetsz rossz tanuló. Én ennyi idõsen már diszkóba jártam, nem ilyen táborokba, úgyhogy szerintem a szüleid csak örülhetnek, ha inkább ez érdekel:) Meglátod, majd megenyhülnek!

Most hogyhogy nem vagy iskolában?!
Szia. Én is csináltam ilyet iskolás koromban, és utólag jöttem rá én is, hogy jobb elmondani a legelején a dolgot. Gondolom az is rosszul esett a szüleidnek, hogy egy ideig hazudtál nekik. Biztos meg fognak bocsájtani, csak egy kis idõ kell nekik. Mégis milyet rossz jegyeket nem vallottál be? Nagyon szigorúak? Gondolom ha matektáborba szeretnél menni, akkor nem lehetsz rossz tanuló. Én ennyi idõsen már diszkóba jártam, nem ilyen táborokba, úgyhogy szerintem a szüleid csak örülhetnek, ha inkább ez érdekel:) Meglátod, majd megenyhülnek!
Szerintem meg válad fel a saját felelõsséged, a rossz jegyek, és a sumákolás miatt is, és ne kibújni akarj a következmények alól, hanem kezdj el tanulni, és javíts minél hamarabb, ezzel rövidítsd a büntetés idejét, másrészt bizonyítasz is.
Szinte meg is válaszoltad a kérdésedet, csak nézd meg fenn! Tehát: tõlük is kérdezd meg, nagy bajt csináltál-e? Hiszen a bizalmuk rendült meg. És ha látják, hogy te is felfogtad ezt, könnyebben megenyhülnek. Jóvá szeretnéd tenni, ezért segítsenek neked. A hétvégi matematika-táborban nagyon szeretnél ott lenni, engedjék meg, hogy erre elmehess. Szóval semmi egetverõ gondolat, ez mind benne van a te fejedben is. Csak bátran és õszintén!
Én is voltam ilyen helyzetben. :) Én leültem az Édesanyámmal beszélgetni, hogyha mindent megvon és büntetést szab ki azzal csak ront a helyzeten.Kaptam 3hónap próba idõt, ami alatt bizonyítanom kellett:javítani a jegyeken.Szóval elmentem haverokkal lógni, tanultam, buliztam, sõt a rám esõ házimunkát is elvégeztem és 4, 5 lett az átlagom. :) Tehát ez rajtad is múlik, mennyire vagy képes összeszedni magad.Úgyhogy Hajra! :)
Én ugyanezt csináltam még 2 éve.... Csak még sokkal durvábban. Nekem nem volt ott 3-as csak 1es! Mikor megtudták nem kiabáltak, nem vontak meg tõlem semmit, de nagyon nagyot csalódtak bennem! És ez, hogy nem csinálnak semmit, még rosszabb, mintha megvontak volna tõlem egy hétvégét! Ne akarj elmenni, inkább maradj otthon és tanulj, bizonyíts nekik, mert így sosem szerzed vissza a bizalmukat ha már most el akarsz menni! Tanul az én hibámból: 4, 4 - es átlagom lett:) Sok szerencsét!
Amikor az én lányom (szintén 15 évesen) ugyanezt eljátszotta velem, azaz elsumákolta a jegyeit, én is "szobafogságra" ítéltem. Bár be kell vallanom, hogy nem vagyok következetes szülõ, megsajnáltam, így pár napig tartott. A lányom azért sumákolta el a jegyeit, mert amikor megkapta a rossz jegyet, akkor mindig mérlegelte, hogy megéri-e megmondani, vagy nem. Mindig arra jutott, hogy MA MÉG nem éri, mert akkor ma (pl. szerda, v. péntek, v akármelyik nap lehet) ki fogok akadni, és balhé lesz. Így szépen összegyûjtötte õ is, és egyszerre robbant a bomba. Nos ez a legrosszabb vari, hidd el. Mondd meg a szüleidnek, hogy te is mérlegeltél, nem akartad õket bosszantani, mert gyenge voltál ahhoz, hogy vállald a követkeményeket. DE, KI FOGOD JAVÍTANI, BECSSZÓ!!! Amúgy a sumákot ki fogod nõni, az én lányom is kinõtte, most 4, 6 a gimiben.
Matematika tabor biztosan maskor is lesz, majd a kovetkezokre elmesz mindig! Semmi bajod nem lesz, ha most otthon maradsz, es szot fogadsz! Hidd el megeri! Amugy jo, hogy a szuleid adnak buntetest, figyelnek rad, ez azt jelenti. Neked akarnak csak jot. Ha nem buntetnek meg, azt jelenti, hogy azt csinalhatsz amit akarsz. Amugy kulfoldon elsz? Hol vagy? Hova tuntek az ekezetek?
Én is csak egyetérteni tudok a 10:00-al. Az élet nem arról szól, hogy hibázunk és utána meg kibúvót keresünk a felelõsség alól. Egy kis büntetés nem árt, megtanulod, hogy büntetlenül nem lehet átvágni senkit. Nem azt mondom, hogy én nem titokoltam el jegyeket és nem voltam 3 hónapig minden megvonáson, de tanultam belõle. Remélem a szüleid nem adják be a derekukat és így tanulsz az esetbõl. Ha elengednek csak azt érik el, hogy az élet minden kérdésében így fogsz gondolkodni. Nem vagy már gyerek vállald a felelõsséget a tetteidért..
A kérdező hozzászólása: a 10:00-as kommentet nagyon koszonom. igaz kisse durva volt de igazad van.
Jobbulást!
Ne cseszd el az eletedet!!! Most a bizalom oda, nem hisznek mar neked, de meg is erdemled. Hogyan akarsz tovabbtanulni, ha nem tanulsz mar most a kezdetek kezdeten se? Elsos kozepiskolas vagy? Es most milyen betegsegben szenvedsz? Nem baj ha kapsz buntetest, nem fogsz belehalni, semmi bajod nem lesz tole. Figyelj, nem vagy mar csecsemo, ertsd meg, ne verd at a szuleidet, most kinek a jo, most boldog vagy??? Megnagyobb problemat csinaltal igy. Tanulj, tanulj, tanulj, hidd el megeri, meglesz a szorgalmadnak az eredmenye! Ha megtanultal a maradek szabadidodben csinalj amit szeretsz, hallgass zenet, sportolj....stb. de eloszor tanulj, please:) ))
A kérdező hozzászólása: ok. en tanulok most is meg minden csak legalabb engedjenek el arra a hevegere. egyebkent most beteg vagyok azert vagyok itthon
válad=vállald
Elsõ vagyok:azt mondtam, hogy ez még jobban stresszel és ezért még annyira sem tudok majd figyelni a tanulásra(pl.órákon), mint eddig, mert csak a büntire gondolok.(Amúgy tényleg így volt.)Meg félelmet keltett bennem maga a szó is.Bár mindenért vállalni kell a következményeket, azért én durvának tartom, hogy ezt-azt megvonnak egy gyerektõl.Szerintem egy szülõnek inkább inspirálni kell a gyerekét, nem megbüntetni.Így amikor haza értem a suliból tanultam, anya kikérdezett(vagy tesóim)aztán után szabad foglalkozás volt.Nem tudom a te szüleidnél beválik e a kikérdezõs dolog, de megpróbálhatod.
A kérdező hozzászólása: na joooo. a matektaborba foleg szorkozni megyunk meg egy kicsit tanulni. erdekel a matek meg a fizika (ezekbol nem kaptam rossz jegyet) ezen az agon akarok tovabbtanulni is viszont a tobbibe szrtam egy nagyot es meg is lett az eredmenye. olyan katonas 1-2-3 asok. :( mellettuk van egy nehany 5 is csak keves. szuleim legalabb 4eseket varnak el. ja es a tabort azert nem fejtettem ki reszletesebben mert ok nem tudjak hogy szorakozni megyunk. (a legtobb ismerosom kocsmaba jar bulizni minden alkalommal reszegen kell hazakiserni oket ugyhogy se kedvem se nem engednek oda engem. jóféle disco meg nincs a kozelben)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valasz, de lenne meg 1 kerdesem. megis mit mondtal neki, vagy hogy mivel vetted ra, hogy ne legyel buntetesben?
A kérdező hozzászólása: nem elek en kulfoldon csak mivel magamnak koszonhetoen a gepemnek lottek egy joidore igy marad a telefonom amin meg csak qwerty billentyuzet van (sony ericcson p1i) utolagosan is bocsi ha kellemetlenseget okoz.

Ma voltam orvosnál 39 hetes és 5 napos vagyok második baba az eredményem 1111 volt azt mondta hogy nemsokára szülünk? Amiota hazaértem fáj a hasam lehet hogy már ma szülünk?

azt hallottam mehet szülés el?tt a hasam pont most voltam wc n?lehet hogy ma már szülök amugy hányingerem is van vagy szerintetek nem szülök volt már igy valaki?a fájásokat nem tudom mérni nem ugy van csak ugy érzem hogy fáj

Legjobb válasz: 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj. Szóval nagy valószínûség szerint itt az idõ!

1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj. Szóval nagy valószínûség szerint itt az idõ!
Én a helyedben lepihennék, mert szerintem hosszú éjszakád lesz, és reggelre kezedben tarthatod a babádat!!!:-))
Szia! Megvan a baba, megszültél? Nekem 36 hetes korom óta nyitva a méhszáj, kb. 1 hete nagyon fáj a derekam, és a hasam alja, 4 napja megy a hasam, és semmi. Az istennek nem akar beindulni. 39 hetes 3 napos kismama
A kérdező hozzászólása: nem még nem szültem meg már szivárog a nyákdugo de magzatviznek nyoma sincs a hasam is fájdogál de nincs idõhöz kötve ugymond de azért fáj lehet hogy éjszaka megyek köszi a válaszokat

14 múltam és minden vágyam 1 ajakpiercing, de nem tudom, hogy mondjam el a szüleimnek, már tavaly próbálkoztam de akor azt mondták, hogy kicsi vagyok . Vagy ha kérdezés nélkül megcsináltatnám az tul nagy felelőtlenség lenne?

Legjobb válasz: szerintem nem nagyon nagy helye marad. próbálj megint beszélni a szüleiddel, és ha mégis nagyon hajthatatlanok,csináltasd meg,meglátod mi történik.otthonról kirúgni ugysem fognak. Mondd nekik, hogy ha már nem tetszik kiveszed, és nyoma sem marad. Jobb mint a tetkó!

szerintem nem nagyon nagy helye marad. próbálj megint beszélni a szüleiddel, és ha mégis nagyon hajthatatlanok, csináltasd meg, meglátod mi történik.otthonról kirúgni ugysem fognak. Mondd nekik, hogy ha már nem tetszik kiveszed, és nyoma sem marad. Jobb mint a tetkó!
szio ha megunod, es kiveteted csunya lesz.. oszinten szolva en athidalo megoldasnak az ajakpiercing-klipszet ajanlom (nem tudom mi a "rendes" neve), amikor nem furnak rajtad, hanem ilyen pattintható. én annak idejen, amikor nagy divat volt az orrpiercing, nagyon akartam, de tudtam, hogy a divat tovatunik, meg ha kiveszem randa lesz, meg nem mindenhol elonyos (pl egyetemen van olyan tanar, aki alapbol -1 jegyet adott volna emiatt), ezert en "klipsz"et, meg ragaszthatót hasznaltam.. de ha nem jon fel a kerdes, mar eszembe se jutott volna magamtol, hogy volt ilyen korszakom :D
én is egyet értek ha nem engedik menny el és csináltass aházból úgysem rugnak ki.
Én is pont ilyen helyzetben vagyok! Elõször is minden képpen beszélj a szüleiddel róla. Ha nem engedik meg, akkor menj el és csináltasd meg. Úgy se fogják kitépni a szádból. (remélem...):D
Mágneses piercingnem hívják, és sztem gáz..Már nem azért, de hogy néz ki?És rossz mozdulat és leesik.Nekem volt, és kiszedtem és egy pici alig látható fekete pont maradt.Aki nem tudja, hogy volt piercingem nem is veszi észre a pontot.Én 13évesen csináltattam.Én megbeszélném a te helyedben a szüleimmel.Most ugyanolyan mint a fülbevaló, csak máshol van a lyuk. /pici cutte/
Lehet, hogy én nem illek bele ebbe a civilizációba, de én ezt nem tudom felfogni. 11 évesen?!?! Mi a jó istennek? Azt se tudod, hogy tényleg akarod-e vagy csak múló szeszély az egész... 14 évesen sem más a helyzet, de ez csak az én véleményem. Legalább fejezd be a középsulit. :P Ha már elkezdted egyáltalán. Sok a negatív diszkrimináció. nekem egy ajakpc-m van, 18 évesen csináltattam, hogy a szüleimnek ne legyen sok beleszólási joga. és még így is azt gondolták túl korai. de legalább amikor kijelentettem, hogy megyek, anyukám még el is kísért :) Akárhogy is döntesz, szerintem semmiképp se hagyd ki belõle a szüleidet. L/20
11évesen...? én inkább nyakon vágnálak..
sziaa:] én is 14 vagyok, pont ma kérdeztem meg anyát, hogy lehet-e ajakpiercingem! és megengedte, könnyebb volt, mint gondltam! énis csak azt tudom ajánlani mint a többiek. hogy beszélgess errõl a szüleiddel..ez nem olyan mint a tetkó, ha megunod kiveheted vagy cserélgetheted:D.. igen azért kicsit parázok hogy mivan ha kiveszem és nagy nyoma marad vagy a szúrás után begyullad és ki kell szedni vagy valami..:| de megrpóbálom!:D
én is nagyon szeretnék egy ajak pc-t most nyáron lettem 14. már tavaly ugyvolt h lesz és megengedték de ink viszamondtam...nem parázom csak h miwan ha tél vami bajom lesz lesz kiveszem és aza heg otlesz ? ettöl non fosom te nem? de sztem kérdezd meg és ha még mindig nem engedik ak csináltasd meg és kész:D ha piercinges steril minden szirxarba csinizi ak olyan nagy baj nem lehet..:D
Szia! Én is 14 vok és nekem megengedtem anyum hogy legyen ajak piercingem meg a fülemet is tágítom XD
Hát egyszer énis csináltam nyelc pc-t szüleim megkérdezése nélkül...de elég nagy balhé volt és ki is kellet vennem szóval szerintem nincs értelme megkérdezés nélküll megcsináltatnim, fõleg h tudjátok h olyanok a szüleitek h ugyis kiveteti vagy vmi..mert ez csak pénzkidobás.és most ujra elkezdtem fûzni õket h hagy legyen pc-m az ajkamba de ezt se akarják megengedi de most eldöntöttem h addig fogom õket fûzni amig nem engedik meg, és sztem télleg megkérdezés nélkül ne nagyon csinálj pc-t mert vagy nincs szerencséd és kiveteti+balhéznak vagy szerencséd van és benne maradhat.kéteseélyes.
Elõször mindenképpen próbáld meg rábeszélni a szüleidet én mint már mondtam 11 vagyok és a szemöldökömben is van meg az ajkamban is lesz.
A kérdező hozzászólása: hát énmég ojanról nemis hallotam h rápatinthatós , és mért lesz utána csunya ? ugytutam h csak egy pici pont marad ami alig látszik nem? , de nemtom az akor is oylan nemigazi sztem :S
én 11 vagyok tegnap beszéltem apával a mindkétoldali ajakpiercingrõl (snakebitesrõl) és megengedte
Szijja, ha sikerül õket rábeszélned akkor írd már le részletesen h h is sikerült..mert én 16vok..nyelvpiercinget szeretnék, csak anyut kéne megfûzni, és mégse hagyja..pedig fülem is kivan lyukasztva..rengetegszer kivolt már, magamnak is csináltam, de a pc-rõl hallani sem akar..és nem tom h miért..pedig uncsimnak is van már(sépségpötty) és uncsim is 14..nem tom h nekem mért nem lehet, pedig nyelvbe nem is látszana.
A kérdező hozzászólása: lehet h azlesz h megbeszélem velük és karácsonyra mindenkép rábeszélem õket :) hát naon remélem
11 évesen?:O én akkor még barbiztam nem piercinget csináltattam:o most vagyok 15 és én is szeretnék snakebite-ot de még nembiztos mert fiatal vagyok .. de ehhez képest a 11... hát gratulálok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!